19-01-2008, 10:22 | #32 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2008
Şehir: HATAY
Mesajlar: 43
|
Sn sinaninci1 ben yalovadaki TİGEM (Atatürk Tarım İşletmesi Müdürlüğünde -termal yolu) 6 yıl çalıştım(1988-2004(sonu)) |
19-01-2008, 10:54 | #33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
TİGEM malesef kapatıldı otel yapılacakmış. bütün o elma bahçeleri kivilikler rezil oldu, sizin burda oldugunuz zamanlar yurt dışındaydım. Nakşi'yi yalovada üretenler var galiba duymuştum, fakat bukadar detaylı bilmiyordum. |
|
26-01-2008, 15:31 | #34 |
jojoba
Giriş Tarihi: 08-06-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
|
ahmet uyanık bey güney amerika limolarınız kaç yaşında bu arada herkese selamlar daha yeni yazıyorum.ama uzun süredir takip ediyorum.işlerim yoğunluğusebebiyle yazamamıştım |
14-02-2008, 11:59 | #35 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
|
çok hoşuma gitti yemesi tadı çok güzel görünüşü elma tadı ise tropikal |
14-02-2008, 12:02 | #36 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
|
naşhi meyvesi kivi bahçesi gibi mi oluyor (dalları telleremi sardırılıyor ) |
14-02-2008, 23:01 | #37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 42
|
detaylı bilgileri özel mesaj atarak öğrenebilirsiniz.. Nashi konusunda olduğumuzdan burda irdelemeyelim.. |
15-02-2008, 08:26 | #38 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2008
Şehir: HATAY
Mesajlar: 43
|
Sn. A. Özkan gören, Yanlışlık olmasın, bu armutlar asya armudu olarak bilinir. Fakat japoncası Nashi olduğu için naşi olarak isim yapmıştır. bildiğimiz armut ağacının aynıdır. Özel bir budama tekniği ile çardak şeklinde tele bağlanarak taç oluşturulmakta ve buna göre budama, seyreltme vb. işlemler yapılmaktadır. |
03-06-2008, 21:00 | #39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
|
arkadaşlar sayfaya yeni üye oldum nashi üretimi ile ilgili birkaç sayfa buldum , size adreslerini veriyorum sayfalar japonca vaktim olunca arkadaşla beraber çevirip bilgi geçeceğim http://nashi.biz/page012.html http://nashi.biz/page013.html http://nashi.biz/page014.html http://nashi.biz/index.html (2月14日) sayfalarda bu şekilde tarihler göreceksiniz. bunun anlamı 2 inci ayın 14 üdür. buradan genel olarak tarihsel gelisimi ve yapılan aktiviteleri görebilirsini. |
04-06-2008, 16:58 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Sevgili feser aramıza hoşgeldiniz .Bilgi veriseniz çok memnun oluruz. |
04-06-2008, 17:00 | #41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Çok güzel sayfalar. |
02-03-2009, 19:11 | #42 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: bursa
Mesajlar: 8
|
nashi (asya armutları)
kosui:Ağaçları dik ve kuvvetli gelişir, .600 saat soğuklama süresine ihtiyaç duyar. Taç çiçeklenme ile hasat zamanı arasında 125-135 günlük süre gereklidir. Meyveleri orta irilikte, oval. Meyve kabuğu zemini kahverengi olup nokta halinde sarı lentiseller vardır. Meyve orta irilikte, sert, sulu, tatlı ve gevrek bir dokuya sahiptir. Meyve seyretmesi mutlak yapılmalıdır. Kendine kısmen verimli olmakla birlikte Hosui bu çeşit için tozlayıcı olarak kullanılabilir. Ağustosun 2-3 haftaları hasat olumuna gelir. hosui:Ağaçları orta kuvvette gelişir ve geniş taç oluşturur. Soğuklama süresi 550 saat olup, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde sorunsuz yetiştirtebilir. Meyvelerin yeterli büyüklüğe ulaşması için seyreltme yapılmalıdır. Meyve kabuğu altın sarısı, kahverengi zemin üzerine sarı-beyaz lentiselli (benekli) olup, az paslıdır. Meyve iri, düşük asitli, silindirik, uzun saplı çiçek çukuru derince, Meyve eti beyaz, gevrek, çok sulu ve kendine özgü aromalıdır. Orta mevsimde olgunlaşan çeşitler arasında yer alır Kosui çeşidinden 15 -18 gün sonra hasat edilir. Hasat edildiği dönemde yeme olumuna gelir.4 -5 ay süre ile soğuk hava depolarında muhafaza edilebilir. atago: Ağaçları kuvvetli, dikine gelişme eğilimde olup geniş taç oluşturur. Orta geç dönemde hasat edilmekte olup Hosui çeşidinden 10-12 gün sonra olgunlaşır. Meyvesi oldukça iri, açık sarımtırak yeşil zemin üzerine lentiseller (benekler) vardır. Meyve et dokusu sert, gevrek, tatlı kendine özgü aromalıdır. Hosui bu çeşidi dölleyici olarak kullanılabilir. 4-5 ay kadar depolanabilir Daha uzun süreli depolamalarda meyvelerde iç kararması görülür. |
02-03-2009, 19:20 | #43 |
-
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
|
Bu türleri nerden bulabiliriz? |
03-03-2009, 11:43 | #44 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: bursa
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
çok guzel cekmıs oldugunuz meyveler bıze ait..inegol irgeler fidancılık... bursa fuarından almıssınız arkadaslar www.irgeler.com.tr den sıtemız bakabılır **** mail@irgeler.com.tr den sorularınızı yazabılırsınız kısa surede cevabı gelecektır... |
|
03-03-2009, 11:51 | #45 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: bursa
Mesajlar: 8
|
firmamızda satısı vardır bu urunlerın |
03-03-2009, 14:50 | #46 |
-
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
|
Teşekkür ederim Ebru Sarman |
03-03-2009, 16:28 | #47 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Soruları buradan sorsakta, cevaplarını herkes okusa ve faydalansa daha iyi olmaz mı? |
|
03-03-2009, 20:13 | #48 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: bursa
Mesajlar: 8
|
elbette olur |
02-11-2009, 20:30 | #50 |
Ağaç Dostu.
|
Naşi armudu
sevgili dostlar Naşi armudunu ilk kez migrosta görüp 4 adet almıştım.İnanın çok sulu ve lezzetli bir armuttu.İnternette araştırdığımda aşağıdaki bilgilere ulaştım.Firma sahibiyle görüştüm tüm meyva ve diğer ağaçları tüplü olarak gönderiyorlarmış.Meyva ağaçları aşılı.Bir adet tüplü Naşi armudu spariş ettim.İsteyen dostlar aşağıdaki likten ağaçların resimli bilgilerini ve fiyatlarını öğrenebilir. NAŞİ ARMUDU *Japonya'da 1972 yılında çoğaltılmaya başlanmıştır. *Nashi kelimesi Japonca da armut anlamında gelmektedir. *Nashi-Hosui Japon armut çeşitlerinin dünyada en yaygın olanıdır. *Ağaçları orta güçte yarı dik gelişir. *Spur bir çeşit olduğundan sık dikime uygundur. *Armut yetiştirilebilen tüm bölgelerimize önerilir. *Enwinia (ateş yanıklığı) hastalığına dayanıklıdır. *Çok verimli bir yapısı olduğundan mutlaka meyve seyreltmesi yapılmalıdır. *Meyveleri orta irilikte, açık kahve zemin üzerine sarı benekli ve az paslıdır. *Uzun saplı, basık ve şişkindir. *Meyve eti beyaz, çok sulu, müthiş aromalı ve lezzetlidir. *Soğuk hava tesislerinde uzun süre muhafaza edilebilir. *Ortalama 61 mm. genişlikte, sap hariç 53 mm. uzunlukta olup yaklaşık 140 gram ağırlığındadır. *Hasat zamanı ağustos ayının 1. haftasıdır. *Kendine verimli bir çeşittir. Kaynak:http://urun.gittigidiyor.com/Nasi-Ar...95845#aciklama |
02-11-2009, 22:12 | #52 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Çok güzel bir meyve. Fidan dikeceklere tavsiye ederim. |
02-11-2009, 23:19 | #54 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Büyük fidancıların hepsinde fidan var. Önceki yıl 70 fidan dikmiştim. Hem güzel geliştiler hem de çiçeklerini koparmama rağmen epey meyve verdiler. |
02-11-2009, 23:20 | #56 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
İrgeler, Alara gibi fidancılarda var. Kargo ile de gönderirler. |
03-11-2009, 08:41 | #57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 369
|
Önümüzdeki yıllarda birçok armut türünden daha popüler olacağını ve tadının Türk insanın sevebileceği aromada olduğunu söylemek isterim. Sayın Meyvelitepe, mükemmel bir seçim yapmışsınız tebrik etmek isterim. Zaten sizden de bu beklenirdi. Bu konu başlığını açan kişi olarak , tecrüblerimi kısaca aktarmak istiyorum. Öncelikle armut yetişebilen her yerde rahatlıkla yetişebileceğini ve sık dikime uygun olduğunu söyleyebilirim. Hastalıklara dayanıklı bir ağaç. Yalova ikliminde Hosui ve Kosui türleri 2. sene verime yattılar. İnanılmaz verimli bir ağaç. Eğer ilk 2 yıl çiçeklerini koparıp atarsanız çok daha fazla gelişecektir. Ürün almaya başladığınızda meyvelerin büyük olması için kesinlikle seyreltme yapmanız gerekiyor. Tadı gerçekten bir harika. Çok sulu. Uzun süre saklanabiliyor. Tadan herkesin beğendiğini gördüm. Birçok ayva üzerine aşı yapmıştım ve hepsi tuttu. İsteyen arkadaşlar not alsınlar Şubat ayının sonlarına doğru kalem verebilirim. Şu anda benim yaklaşık 10 civarı Hosui , Kosui ve Atago cinsi Naşi ağacım var. Birçok fidancıda bulabiliyorsunuz. Eğer yetişmiş Armut ve Ayva ağacınız varsa Naşi 'ye aşı yapmanızı öneririm (zaman kaybetmemek için). Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. iyi günler |
03-11-2009, 08:59 | #58 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Bu yıl naşilere direkler dikip tel çekerek kivi bahçesi şekline sokmam gerekiyor. İyi bir sistem için fikre ihtiyacım var. Böyle bir şey yapan var mı? |
03-11-2009, 09:00 | #59 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Naşi hemen meyveye yatmaya meyilli. Vegetatif gelişmeyi teşvik için pek meyve verdirmemeye çalıştım. |
03-11-2009, 14:05 | #60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sn kuyucu, bahsettiğiniz nashi armudu cinslerinden (Hosui , Kosui ve Atago) hangisini öneriyorsunuz? Bunlar arasında büyüklük, lezzet , hastalıklara direnç vb. gibi kesin ayrımlar var mı? |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|