agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2014, 15:03   #1321
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-06-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn.mesutik.
Yazdıklarınızı gayet dikkatle okudum. Tecrübelerime dayanarak planlarınızı pek onaylamadığımı söylemeliyim. Tohum işi çok uzun vadede olacak bir iş, havai köklendirmede hem mevsim itibariyle hemde yeni başlamış biri olarak çok hata yapabileceğinizi düşünürsek...
Bence fidanlıklara gidin ve erik,dut,begonvil gibi hızlı büyüyen türlerden 3-4cm çalı olanlarından alın. Eğer daha heybetli bir ağaç istiyorsanız zeytinde alabilirsiniz. Oranlama yöntemi ve birazda ağacın yapısına göre iyi planlayıp sert budamasını yapın ve aşı macunuyla kesi yerini kapatın. Bu yaz sonuna kadar ağaçlarınızda bir sürü sürgünler göreceksiniz.
Sn. Badrobot, fikirleriniz için teşekkür ederim.
Zaten tohum konusunda hemfikiriz mevsim itibariylede uygun bir zaman olmadığı için o seçeneği eledim belki uygun bir mevsimde ekerim ancak bonsai yetiştirmeye sadece tohumla başlamayı bende düşünmüyorum. Havai köklendirmeyide söğüt ağcında denemeyi düşünüyordum çünkü bildiğim kadarıyla çok hızlı büyüyen bir ağaç ancak çok fazla bir bilgi bulamadım söğüt ün bonsaisiyle ilgili sizce nasıl olur ? Ayrıca söğüt dalını koparıp suya koysam bile kökleneceği yazıyordu bazı yerlerde o yüzden iyi bir başlangıç olabilir diye düşündüm. Fidan konusunuda düşünüyorum ancak daha büyük bir fidanla başlamam daha iyi olmazmıydı ? Yani çapı 5-6 cm olan bir fidanı sert budama yaparak bonsai yapmayı düşünüyordum. Fidancıalrda genelde meyve fidanı oluyor ben genel olarak meyvesiz ağaç yetiştirmek istiyorum ama nar fidanı eğer istediğim gibi bulursam düşünebilirim.
Yine tavsiyelerinizi beklerim.
Teşekkürler.

mesutik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 15:27   #1322
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.mesutik.
Yazdıklarınızdan bir çok konuyu gayet güzel bir şekilde kavramış olduğunuzu anlıyorum. Tahum ve çelikleme yöntemiylede bonsai çalışmak mümkün ama sizinde belirttiğiniz gibi çççoookk uzun bir süreç. Yapanlar var ve onlara saygım, sabırlarına hayranlığım var.
Söğü konusunda çok haklısınız. Süper hızlı köklenebilen bir yapısı vardır. Fakat çokda kısa bir ömrü vardır bu suyu seven ağacım.
Size 3-4 cm çaplı olan ağaçlardan alın derken en az demek istemiştim. Eğer siz daha kalın,mesela 8-10cm çaplı, birazda eğri büğrü ağaçlar bulabilirseniz hemen alın ve banada haber verin geleyim.

İşin aslı her yetiştirici bazı türleri kendine daha yakın hissediyor ve o türlerde uzmanlaşıyor diyebilirim.
Size daha önceki mesajımda yazdığım gibi bir dut, bir erik ağacını değerlendirim derim. Bunlar bonsai çalışması kolay ve kolay olduğu kadarda zevkli ağaçlar. Şekil vermede, budamada, gelişim hızlarında sizi hiç üzmeyecek türler. Nar konusunda da hem fikiriz. Bonsaide benimde favori ağaçlarım arasında. İleride Nar adaylarımı çoğaltabilirim.

dusunenadam beğendi.
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 20:44   #1323
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-06-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 33
Badrobot,
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Pazar günü fidancıya gidip elindeki meyve fidanlarını bir göreyim çok pahalı olmayan bişey bulursam ilk bonsai adayımı alırım umarım .
Bu arada resimlerini paylaştığım hazır küçük bonsai ler için ne düşnüyorsunuz ?

mesutik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 21:44   #1324
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Size meyve fidanlarıyla ilgili en önemli uyarıyı yapmayı unutmuşum. Kesinlikle aşılanmış iki gövdeyle bonsai yapmaya kallkamayın. Enerji dengelemesi, yaprak farklılığı, aşı yerinin tipsiz görüntüsü gibi daha bir çok sorunla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Hatta bonsai çalışmanız hüsranla sonuçlanabilir.
Önünüzde iki seçenek var;
-Ya kökte uca saf kan bir meyve ağacı bulacaksınız. Bazen erkek dutlar böyle olabiliyor. Deli erik dediklerindede öyle oluyor.
-Ya da aşı yerinin altındaki gövdeyi iyi gözlemleyip o bedene göre ağacınızı seçip daha sonra üstteki aşı yerini kesersiniz.
Gelelim market bonsai'lerine...tam adamına sordunuz. herkes benim gibi düşünse adamlar aç kalır. Ben bu tip, üzerinde hiç bir emek ve düşünce harcanmamış, tamamen ticari kaygılarla bonsai saksılarına ekilmiş küçük çalıları (ağaççıklar) kesinlikle almıyorum. Haaa bazen çok ilginç bedenliler ve çok ilginç dallanma yapmış olanlar olabiliyor. forumda bunu Türkiye'de bulunmayan ağaç türleriyle yapan arkadaşlar var. Fakat onlarda adeta ağacı tekrar yapılandıracak kadar tecrübeli arkadaşlar. Yani fidancıdan alınmış bir ağaç gibi düşünüp ağacı tekrar yapılandırıyorlar ve 3-5yıl içinde ağaç ilk halinden çok farklı bir görüntüye ulaşıyorlar.
Şu an için size cazip gelen bu ağaçları bence almayın. Bunlardan birine vereceğiniz parayla çok iyi nitelikte 3-4 ağaç alabilir ve bonsai öğrenmek adına çok daha fazla şey öğrenebilirsiniz.

dusunenadam beğendi.
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2014, 14:16   #1325
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-06-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 33
Sanırım haklısınız fidan fiyatlarını bilmiyorum ama pazar günü göreceğim artık. Peki aldığım fidana **** fidanlara bu mevsimde sert budama yapabilir miyim yoksa ilkbahara kadar fidanı bekletmeli miyim ? Çünkü istediğim gövde kalınlığındaki bir fidan muhtemelen 1.30-1.50 cm boylarında olur ben40-50cm arasında bırakmayı düşünüyorum tabi ağaca bağlı bi göreyimde önce. Bildiğim kadarıyla kalınlığının 6 katı şeklinde bırakılıyor boyu ama yanlış bilgide olabilir.

mesutik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2014, 15:16   #1326
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.mesutik.
Bu 6 kat mevzusu Bonsai'de çok fazla takılmamakla birlikte, çok önemli bir konu. Eee bir şey ya önemlidir ya da önemsizdir.
Ağacın bitmiş halinin boyu (en yukarıdaki yaprağın topraktan yüksekliği) ağacın bedenin yükseklinin 6 katı olacaktır.
Örnek: Ağacınızın beden çapı 5cm olsun. ağacınız bittiğinde 5cmX6=30cm geçmemelidir. Bu daha önceleri bonsai'le ilgilenmiş ustaların deneyimlerinden yola çıkarak hem fikir oldukları bir orandır.
Fakat bu orana uymadanda güzel komposizyonlar yakalayanlar var. Sonuçta ağaç bir canlı ve her istediğinizi harfiyen yerine getirmez. Biz her ağaca göre, onun karakterine göre bir işleyiş yapmaya çalışıyoruz.
Yani şunu demek istiyorum; siz 6 kat kuralına uyacağım diye ağacınızın üst tarafındaki güzel bir dal oluşumunu feda etmenizde pek doğru olmaz.
Ama aldığınız ağaçlarda topraktan çıkış noktasından sonra gövdenin ilk 25-30 cm güzel bir kıvrım, eğrilik, dal oluşumu vb. bir şey yoksa ağacınızı olması gereken boyunun 3 katında (yarısından kesin).
Hemen yine örneklendirelim ki daha net anlaşılsın. Sizin ağacınızın beden çapı 5cm olsun. 5cmX6=30cm olmalı ağacınızın bitmiş hali. Siz ağacınızı 15-16-17cm gibi bir yerlerden kesin.
Fakat bu kesimi yaparken eğer söylediği ölcülerde bir yerde bir sürgün veya bir dal varsa o dala ve sürgüne göre verev kesim yapın. Eğer hiç bir şey yoksa o zaman düz kesim yapın. İleride çıkacak yeni sürgüne görede bu verev kesimi o sürgüne göre tekrar yapmak zorunda olduğunuzuda unutmayın.
Ağaçların sert budama mevsimiyle ilgili çeşitli görüşler vardır. Hepsininde kendine göre avantajlı ve dez avantajlı tarafları mevcuttur. Ben sadece çok sıcak ve çok soğok olan dönemlerde ser budamadan kaçınıyorum. kısacası sıcakta ve soğukta ağacın uyku ve yarı uyku dönemlerinde ağaç kesmiyorum. Sert budama yapmanın en güzel mevsini kök budamasınında yapıldığı tomurcukların patlamasına çok az kala olan dönemi tercih ediyorum. Fakat güzel ağacın bizi nerede ve ne zaman karşımıza çıkacağı belli olmuyor. Bazende mevsim dışı ve zamansızda ağaçta sert budama yapmak durumunda kalabiliyorum. O durumdada budamadan sonra ağacınızı yarı gölge bir yere alıp sulamasına çok özen göstererek bu bu riskli dönemi atlatmasını sağlamaya çalışıyorum. Şu ana değin sadece 1 ağaç kaybettim. Siz bu dönemde ağacınızda sert budama yapabilirsiniz.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 1.jpg (12.5 KB, 181 views)
dusunenadam beğendi.
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2014, 18:45   #1327
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-06-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 33
Paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Bulabilirsem eğer bir nar fidanı alacağım. Bu forumdan edindiğim bilgilerle iyi yetiştireceğime inanıyorum. Evimde bahçem yok ama balkonumda katlanır cam var gündüz 1-2 camı açık bırakarak orda yetiştirmeyi denemek istiyorum. Kesim şeklinide gördüm zaten forumda ğyleerin bonsai çalışmaları başlığını inceledim çok güzel çalışmalar var sizinkileride gördüm o yüzden az çok nasıl kesildiği hakkında bi fikrim oldu. Peki ya "v" şeklinde yaparsam sert budamayı nasıl bir sonuç alırım ? gövde çatallanır mı ?

mesutik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 18:59   #1328
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3
Buxus harmandii (harmandi Şimşiri)

Eşref ÇETİN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2014, 13:28   #1329
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-07-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
merhaba bu bonsai ler hediye geldi ne ağacı olduklarını ve ne yapacağımı bilmiyorum

forumdan pek anlamiyorum fotograflari yukleyemedim upload ettim ama buraya atamadim forum linki suymus ama nasil aticam bilemedim



OsEJq-20140704_130859.jpg


Düzenleyen evrim.g : 10-07-2014 saat 16:37 Neden: Fotoğraf eklendi
evrim.g Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2014, 18:14   #1330
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2014
Şehir: ist
Mesajlar: 2
Merhaba. Ben de forumdaki yeni üyelerden biriyim. Uzun süredir takip ediyorum.

Sizin en zor yol dediğiniz yolu seçtim, bile bile.

Tohumlarımı aldım ve geçen 2.5 aylık süreç sonrası cinslerinden emin olmak için sormak istedim, yardımcı olur musunuz lütfen.

Bu arada ben afrika mor salkım olduğunu umarak satın almıştım.





soulsuck Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2014, 17:05   #1331
241
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-07-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Bonsai Türü

Merhabalar,

IKEA'dan fotoğraflarda gözüken bonsai'yi aldık fakat cinsinden tam emin değiliz. Sizce cinsi ne olabilir?

Bu ara oldukça yaprak döküyor fakat bir yandan da yeni yeşeren minik yaprakları görüyoruz. Yaprak dökmesi normal midir?

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMGP5601_1200x800_800x533.jpg (38.3 KB, 157 views)
Dosya Türü: jpg IMGP5602_1200x800_800x533.jpg (37.9 KB, 144 views)
Dosya Türü: jpg IMGP5603_1200x800_800x533.jpg (35.5 KB, 143 views)
Dosya Türü: jpg IMGP5604_1200x800_800x533.jpg (29.5 KB, 143 views)
Dosya Türü: jpg IMGP5605_1200x800_800x533.jpg (37.8 KB, 150 views)
241 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2014, 17:58   #1332
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.241.
Bu bir ficus. Büyük ihtimallede Ficus Retusa. Beninin kıvrıklığı ağaç daha fidanken bendenine tel takılarak ve S şekli verilerek yapay olarak oluşturulmuş.
Ağacınız bir çok tropik ficus türünde olduğu gibi suyu ve rutubeti çok seven bir tür. Direkt güneş ışığından hiç hoşlanmaz hele şu sıcak yaz aylarında öğlenin yakıcı sıcağından kısa zamanda ölür. Kışında ağacı içeriye alıp, odada ışık alan bir cam kenarına komanızda fayda var. Eğer iyi bakarsanız çok hızlı gelişir.
Ağacınız hazır Bonsai olduğunda dünyada mallsai (ticari bonsai) olarak adlandırılıyor. Bonsai'deki dal dizilimi ve daha bir çok özellik olmadığından ağaç gibi durmuyor. Fakat ağaç geliştikçe sizde ağacı yapılandırıp, kendinize ve ağacınıza çok şey katabilirsiniz.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2014, 01:33   #1333
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2014
Şehir: ist
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soulsuck Mesajı Göster
Merhaba. Ben de forumdaki yeni üyelerden biriyim. Uzun süredir takip ediyorum.

Sizin en zor yol dediğiniz yolu seçtim, bile bile.

Tohumlarımı aldım ve geçen 2.5 aylık süreç sonrası cinslerinden emin olmak için sormak istedim, yardımcı olur musunuz lütfen.

Bu arada ben afrika mor salkım olduğunu umarak satın almıştım.





Hiçbir arkadaşımız yardımcı olmamış. Bir kere daha rica etsem bana da böyle kısaca açıklayıcı bir yardımda bulunan olur mu acaba?

soulsuck Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2014, 09:53   #1334
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Soulsuck,

Fideleriniz daha çok küçük cinsini anlamak zor. Bırakın gelişsinler belki seneye cinsi anlaşılır. Tohumdan da güzel bonsailer yapılıyor ama gelişmesi çok uzun yıllar alıyor o nedenle bir taraftan tohumdan geliştirirken diğer taraftan ligustrum gibi kolay gelişen bir fidan edinip bonsainin zevkine varmanızı tavsiye ederim.


İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soulsuck Mesajı Göster
Hiçbir arkadaşımız yardımcı olmamış. Bir kere daha rica etsem bana da böyle kısaca açıklayıcı bir yardımda bulunan olur mu acaba?

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2014, 12:01   #1335
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-08-2014
Şehir: Iğdır
Mesajlar: 3
Merhabalar ;
Forum sitenizden bihaberdim bunca zamandır bonsai meraklısıydım ancak hiç araştırma yapmamıştım ta ki arkadaşım bana hediye edene kadar.

Sanırsam bir çiçekçiden almış kendisi ve hangi tür ağaç olduğunu bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bir de bu ağaç türünde çelikleme çoğaltma çalışmaları yapabilir miyim ? Kendime özgü bir şekil vermek ve bonsai sanatına adım atmak istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

fotograf 2.jpg

fotograf 5.jpg

fotograf 4.jpg

frozen42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2014, 10:45   #1336
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Hatay
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bazbey Mesajı Göster
Merhaba
Ağacım hangi tür bir ağaç ?
Yardım edecek kimse yok mu?

bazbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2014, 10:59   #1337
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.bazbey.
Alt varyetesini bilmemekle beraber ağacınızın bir Ficus olduğunu söylemeliyim.
Ficuslar hakkında söylediklerimi okuyun. Tüm varyetelerinde hemen hemen aynı özellikler mevcuttur.
Bonsaisinin türünü öğrenmek isteyenler

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2014, 11:02   #1338
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.frozen42.
Ağacınız aşılama yapılarak elde edilmiş bir ağaç.
Alttaki kalın kökler Ficus Ginseng, üstteki yaprak oluşumuda Ficus Retusa.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2014, 13:10   #1339
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Hatay
Mesajlar: 12
Teşekkür ederim.Eksik olmayın

bazbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2014, 16:34   #1340
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Wink

DSC_0583 k.jpg

iyi günler yeni aldığım bonsainin türü nedir ? toprağını değiştirmeyi düşünüyorum nasıl bir karışım yapmalıyım ? elimde hyrdon , ventikütil ,pona , pelit var şu anda sehbada orta güneş alıyor yeterli midir ? yoksa yer değiştirmeli miyim ? nasıl sulamalıyım ? şimdiden teşekkür ederim..

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg DSC_0584l.jpg (21.2 KB, 109 views)
tourkana beğendi.
Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2014, 12:33   #1341
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Güncelll

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2014, 00:03   #1342
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Tilki Mete,

Ağacınız Ficus. Tropikal bir ağaç nemli ve sıcak ortamları seviyor. Saksısı küçük olduğundan çok güneşe koyarsanız yeterli sulamayı yapmayı ihmal etmeyin.
Genelde 1/3 dere kumu, 1/3 humus, kalan 1/3 çakıl, ponza taşı, mangal kömürü, hydron, yanardağ kumu vs. ne bulursanız karıştırabilirsiniz.

Not: 2. fotoğrafınızda bahçe bonsaisi olduğunu belirtiyor ama istanbulda kışı dışarıda geçiremez. Evde tuttuğunuzda ise pencere yakınına koyup devamlı olmasa da taze hava almasını sağlarsanız fena olmaz. Dışarıda yetişmese de özlem gidermiş olur.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Eklenti 518096

iyi günler yeni aldığım bonsainin türü nedir ? toprağını değiştirmeyi düşünüyorum nasıl bir karışım yapmalıyım ? elimde hyrdon , ventikütil ,pona , pelit var şu anda sehbada orta güneş alıyor yeterli midir ? yoksa yer değiştirmeli miyim ? nasıl sulamalıyım ? şimdiden teşekkür ederim..

tourkana ve Sakaki beğendi.

Düzenleyen sagol : 22-09-2014 saat 09:12
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2014, 15:25   #1343
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Peki bunun şeklini güzelleştirmek için ne yapmalıyım? Yani nasıl bişi yapabilirim budamam gereken bir yer görüyormusunuz

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2014, 16:09   #1344
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Peki bunun şeklini güzelleştirmek için ne yapmalıyım? Yani nasıl bişi yapabilirim budamam gereken bir yer görüyormusunuz
Buna, belirleyeceğiniz tarza göre kendiniz karar vermeniz gerekiyor ve elbette bunun için bonsai bölümümüzdeki bilgileri okuyarak bilgilerinizi artırmanız iyi olacaktır.
Örneğin moyogi tarzına karar verirseniz, içbükeydeki sürgünleri temizleyerek ve enerjiyi dışbükeyde kalan ana dallara yönlendirerek işe başlayabilirsiniz, vs.

sagol ve Tilki Mete beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2014, 23:49   #1345
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-11-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
Merhaba,

Uzunca süre forumda yazılanları okuduktan sonra bonsai alarak bir yerden başlamak istedim. Ancak o kadar şey okumama rağmen bitkimin türünü bile tanımlayamadım. Yardımınızı rica ederim.
no2.JPG

no3.jpg

no1.jpg

ericca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2014, 16:19   #1346
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ericca Mesajı Göster
Merhaba,

Uzunca süre forumda yazılanları okuduktan sonra bonsai alarak bir yerden başlamak istedim. Ancak o kadar şey okumama rağmen bitkimin türünü bile tanımlayamadım. Yardımınızı rica ederim.
Eklenti 528507

Eklenti 528508

Eklenti 528509
Ligustrum (Kurtbağrı)

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2014, 17:24   #1347
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-12-2014
Şehir: İstanbul / Göztepe
Mesajlar: 1
Merhaba arkadaşlar,

3 hafta önce aldığım Fukien Tea olduğunu düşündüğüm ağacımın türünden emin olmak istiyorum Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.


http://i.imgur.com/8gvxWz1.jpg
http://i.imgur.com/M8XmSrg.jpg
http://i.imgur.com/cwCnSF9.jpg


----------------------------------------------------------

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?
Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz?
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar


Düzenleyen Sakaki : 19-12-2014 saat 18:09 Neden: Fotoğrafları doğrudan foruma yüklemeniz gerekiyor.
FoGGy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2015, 11:19   #1348
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Hatay
Mesajlar: 12
Merhaba resimdeki ağaç ana hediye geldi, boyu yaklaşık 1.70 cm civarında.Türü nedir acaba?

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_9385.JPG (52.1 KB, 180 views)
bazbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2015, 11:33   #1349
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Bazbey,

Ficus olduğunu zannediyorum ama bu uzaklıktan kesin birşey söylemek zor. Daha yakın yaprakların açıkça görülebildiği bir kaç fotoğraf daha ilave ederseniz tanımlamak mümkün olabilir.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bazbey Mesajı Göster
Merhaba resimdeki ağaç ana hediye geldi, boyu yaklaşık 1.70 cm civarında.Türü nedir acaba?

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2015, 14:27   #1350
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Hatay
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Sayın Bazbey,

Ficus olduğunu zannediyorum ama bu uzaklıktan kesin birşey söylemek zor. Daha yakın yaprakların açıkça görülebildiği bir kaç fotoğraf daha ilave ederseniz tanımlamak mümkün olabilir.
Yaprakların fotolarını ekliyorum.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_9389.JPG (35.5 KB, 171 views)
Dosya Türü: jpg IMG_9390.JPG (32.7 KB, 168 views)
bazbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
bonsai

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024