![]() |
|
![]() |
#61 |
agaclar.net
|
Bu arada pek üstüste oluyor LyMyt, ama hala kendinizi yeni gelen arkadaşlarda tanıtmadınız ve rica etsek en önemli kurallarımızdan olan Türkçe konusuna dikkat etseniz... ![]() TSK, *** gibi kısaltmaları asla kullanmıyoruz." Bi de" "bi" "olcam" gibi deformasyonları da yapmıyoruz. Güzel dilimizi koruyor ve mümkün olduğunca doğru kullanıyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
tekrar herkese merhaba. 1gun once 2bonsaimin resimlerini gondermistim (bir onceki sayfada) turlerinin tespiti icin ama hickimse yorumda bulunmadı bende uzun ugraslar sonucu birkac ingilizce siteden arastırdım sanırım 1.si Serissa 2.si de Ligustrum sinensis.. sizce yanılıyor muyum arkadaslar? yardım edebilirseniz sevinirim yazık olmasın ağaççıklara yaşatmak istiyorum.. ![]() 1.eğer serissa ise bakımı hakkında bilgi sahibi oldum... 2.si Ligustrum sinensis ise onun hakkında forumu epeyce arastırdım ama pek acık bilgiler bulamadım o konuda da yardımcı olabilirseniz çok iyi olur. (ne zaman budama yapılır, ne zaman saksı değiştirilir, kök budaması ne zaman, iç bitkisi mi dış bitkisi mi -en önemlisi- vb bakım ayrıntıları) şimdiden tesekkurler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Lymyt, biraz sabredersen bilen arkadaşlar fikirlerini söyleyecektir.. bu arada bonsai forumlarını okursan, budama ve saksı değişimi konusunda bilgiler bulacaksın.. bonsailer genellikle dış mekan bitkileridir.. bazı tropik bitkiler dışında. forumda budama konusunda bilgi sahibi olunca nasıl budama yapmalısın birlikte düşünürüz.. Bence ilk yapman gereken sulamayı öğrenmen ilk önemli iş bu.. ağaçlar önce yeni ortamına alışsın sonra değiştirme ve budamayı düşünürsün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
peki öyle diyorsan beklerim tabi.. ben sadece mumkun oldugunca cabuk turlerini ogrenip sarsılmadan onların ihtiyaclarına yonelik bakım yapmayı planlıyordum.. tesekkurler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
merhaba
selam, ben emre, kendi denemelerim de var , ama çiçekçide görünce dayanamadım, bu bonzai yi aldım. onlar da türünü bilmiyor. picea glauca ya benzettim ama o türü biraz tanıyınca o olmadığını anladım. picea türlerinde iğneler ayrı ayrı oluyor bildiğim kadarıyla. bunda tıpkı bir sahil çamında olduğu gidi yapraklar 2 şerli sıralanmış. hatta bildiğimiz sahil çamı ya da fıstık çamının minyatür hali gibi. ama internette de buna benzer bir ağaç görmedim . türünü bilen varsa çok memnun olurum sevgiler, saygılar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
|
Emrecik hoşgeldin. Ağacının türünü bilen bir arkadaş çıkana kadar forumdaki sulama ve bakım konularına bir göz at.. Ağacının yeni ortamına adapte olması için ilk ve önemli konular bunlar.. Çamın iç mekan bitkisi olmadığını unutma.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
hoşbulduk :)
sağolun arkadaşlar, ben 125 ytl ye aldım, ama şunu da belirtmek lazım ben trabzonda her sattığını pahalı satan bi çiçekçiden aldım, burada çok zor bonzai bulmak. belki büyükşehirde daha ucuza bulunurdu. çiçekçi bana içmekanda yaşayabileceğini söyledi, kışın dışarda tutmam gerekir mi dedim, hayır dedi. ama ben yine de temkinli olayım dedim. bu siteyi buldum. iyi ki bulmuşum. gerçekten çok açtı beni bu site. benim daha henüz teknik falan bilmeden yapmaya başladığım 3 tane daha bonzai denemem var. yakında onları tanıtma fırsatım olur belki ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
|
Emrecik, biraz pahalı almışsın.. ilerde kendi aldığın fidanlarla şekillendirmeye başlarsın bonsailerini. Bonsailer aslında ağaç oldukları için dış mekan bitkisidirler. Çok şiddetli soğuklar dışında içerde bulunması uygun değil. O zamanda ısıtılmayan bir ortamda olmasında yarar var. Diğer denemelerini de görmeyi çok isteriz..Hep birlikte onlar üzerine de konuşuruz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
evet memet hocam, ben ankarada istanbulda 70-80 liraya güzel bonzailer bulunduğunu okumuştum nette, bu ,çok değecek bi ağaç olmadıktan sonra parayla aldığım son bonzai da olabilir zaten, bu ağaçtan sarıçam'a aşı yapabilirsem çoğaltmayı düşünüyorum, en yakın tür olarak o var çevremde. dışmekan bitkisi olması konusunda haklısın, geçmişte bu çevrede doğal olarak yetişen, doğu ladini ve doğu kayını ağaçlarını evde yetiştirmeye çalışmıştım, aralık ayı gelip de hala kış gelmemesine bozulmuş olacaklar ki kuruyup gitmişlerdi. ama 1 ay balkonda tutup sonra tekrar iç mekana alınabildiğini okumuştum bi yerde ne kadar doğru bilmiyorum. şimdi diğer bonzai adaylarımı balkonda tutuyorum. bu akşam bi tanesini üyelerin bonzai çalışmaları bölümünde göstereyim, ben de sabırsızlanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu.
|
emrecik, neden içerde tutmayı bu kadar istiyorsun bu çamları....sen de benim gibi çam hastasısın anladığım kadarı ile,ama ne yap ne et fazla rüzgar olmayan bir dış ortamda tut....yalnız dışarda altlarına mutlaka ahşap veya plastik bir ayak bul,betonun soğuğu kökleri vurabiliyor bazen.... cumartesi ben de bir Sedir ikili gövde çalışması yapacağım,o zamana kadar sen de bu stili araştır ,sen ordan ben burdan yapalım bişeyler...sedirler burda 10-15 YTL fiyatla satılıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
aslını sorarsan Tourkana, sadece bu çamı içerde tutmayı çok istiyorum, çünkü muayenehanemde masamın üstüne o kadar yakıştı ki canım sıkıldıkça ona bakıyorum, şimdi 15-20 cm çapında güveç tepsi bulabilirsem ona aktarmayı düşünüyorum, taş ve yosunla renklendirmeyi düşünüyorum, tabi eğer hiç çaresi yoksa balkona alacam mecburen, sedir konusunda beraber çalışmak çok hoş olur, ben fidanlıklara bakayım, burada fidan çeşidi olarak bolca seçme şansım var. hazır bonzai konusunda çok kısıtlı ama. birazdan balkonumda yetiştirdiğim bir iğne yapraklı çalıyı tanıtacam. onun hakkında da fikirlerinizi söylerseniz sevinirim, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu.
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...4822#post74822 linkindeki 32. mesajdaki çam bonsainin saksısı çok ideal,,,,buna alıştırdıktan sonra daha küçük bir saksıya 2-3 sene içinde geçiş yaptırabilirsin...ayrıca toprak da çok önemli...çamlarda mutlaka süzek bir toprak olmalı,benim düşüncem çam ormanına gidilip biraz toprak toplamalı,sonra da perlitmiş,tüfmax gibi eklemelerle güzel bir toprak hazrılamalı... illa iç mekan istiyorsan Ficus bonsailer güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
yardımm..
merhaba arkadaşlar...benım bonzaim avatarımdaki bonzai..bana hediye geldiği için türü ve bakımı hakkında bilgi sahibi değilimmlütfen yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
|
Prenses hoşgeldin.. Arkadaşların kendilerini tanıttıkları bir başlığımız var orada seni görmeyi isteriz.. tanışınca sorulara cevap bulması daha kolay oluyor.. bi de fotoğrafı daha büyük olarak mesaja eklersen cinsini daha iyi anlarız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
|
İlk yapman gereken bonsaini sulamayı öğrenmek bunun için epey bilgi bulacaksın forumda.. Avatarındaki fotoğrafta bonsain içerde görünüyor. Unutma bonsailer dış mekan bitkileri. İçerde çok fazla yaşamayabilir. dışarda uygun bir ortamda bakmalısın. sorularına seve seve cevaplar verecektir bütün arkadaşlarımız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim dış mekan bitkisi olduğunu hatırlattığın için..ben balıkesirde okuyorum ve orda bakmayı düşünüyorum..şimdide kış olduğunu düşünürsek acaba nasıl bır ortam olusturmalıyım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
|
şiddetli soğuklar olmadığı sürece sorun yok.. Balıkesir'de çok soğuk değil zaten bu aralar..Sert rüzgarlardan korunan bir yer uygun olur.. Forumu okudukça bu konuda ayrıntılı bilgileri bulacaksın. Sulama konusuna dikkat et, ilk önce bunu öğren. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
agaclar.net
|
Sorularınıza cevap alabilmek için nelere dikkat etmelisiniz? Forumda, Türkçe'nin doğru kullanımı hakkında Aynı anda birkaç kuralı birden ihlal etmişsiniz ![]() Lütfen önce Yeni üyeler lütfen önce buraya göz atın bölümünü okur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Yeni Üye
|
merhaba arkadaşlar, Ben forumunuza yeni üye oldum,kuralları yavaş yavaş öğreniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Prenses, aramiza hos geldin. Bonsain cinsini ogrenmek icin gonderdigin resim, pek net gorunmuyor. Ben, yaprak sekline ve govde rengine bakarak, ELAEAGNUS multifloraya benzettim,[turkcesini bilmiyorum]yine de resim beni yaniltmis olabilir. Diger arkadaslarin goruslerini de bekle, kesin taniyan biri cikacaktir. Agacin hakkinda daha fazla bilgi verirsen cinsini bulmak daha da kolaylasir. Ornegin: Yapraklarini dokuyormu? yapraklarinin alt tarafi ile ust tarafi ayni renktemi?Eger bilgin varsa cicek aciyormu meyve veriyormu? Hosca kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Mert Alemdar
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
Bonsai'mi seviyorum ama adını bile bilmiyorum...
Merhabalar, Ben sevgililer gününde eşim vasıtası ile bir Bonsai sever oldum ![]() Ancak 6 gündür türünü bulabilmiş değilim. Örneklere baktığımda benim Bonsaimin yapraklarına benzerini bulamadım. Yardımcı olabilirmisiniz? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
|
Bonsainin türünü öğrenene kadar yapman gereken hafif bir budama olabilir.. Alttan yeni çıkan sürgünler biçimi bozacak gibi. Diğer taraftan kapalı mekanda bulunması bir süre sonra sorun olmaya başlayabilir.. Bonsailer iç mekan bitkileri değiller. Bonsai sulama konusundaki yazılara dikkat etmeni öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Mert Alemdar
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
Alıntı:
Desteğin için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |