agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2008, 23:22   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Sessiz Üyelere Çağrı

Merhabalar Herkese,

Her bir konunun izlenme oranları ile karşılaştırıldığında yapılan yorum sayıları oldukça az. Bu Forum'umuzun çok sayıda üye tarfında takip edildiğinin bir göstergesi. Bir o kadar da, bu üyelerimizin yazmaya çekindiğinin.

Çağrım siz sessiz izleyicilere

Farkındaysanız, Bonsai forumlarında gerçekten tecrübeli üye sayımız iki elin parmaklarını geçmiyor. Geri kalan üyelerin çoğunluğu benim gibi daha çok yeni.

Türkiye'de bonsai konusunda malzeme ve kaynak bulmak açısından çaresizlik ve imkansızlıklar içerisindeyiz. Bu nedenle de; Amerika'yı tekrar tekrar kesfetmek zorunda kalıyoruz. Diğer ülkelerdeki hobidaşlarımızın aksine, kendi saksımızı, gübremizi, ilacımızı, sulama sistemlerimizi ve benzeri birçok şeyi kendi imkanlarımızla üretmeye çalışıyoruz.

Belki Bonsai ile daha yeni ilgilenmeye başlamış ve bu konuda katkınızın olmayacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ama bu forumdaki farkı meslek grubundan üyelerin, farklı sorunlarımıza öneri getirebileceğine eminim.

Lütfen forumda yer vermiş olduğumuz çalışmalarımız hakkında da fikirlerinizi söylemekten çekinmeyiniz. Hepimiz öğrenme aşamasındayız. Bonsai kurallarını henüz bilmeseniz bile, bu estetik düşünceniz olmadığı anlamanı gelmiyor. Belki bizim göremediğimiz estetik kusurları fark edebilirsiniz.

Hepimiz elimizden geldiğince, becerebildiğimizce, birbirimize katkıda bulunursak çok daha çabuk öğrenebiliriz.

Şimdiden katkılarınız için teşekkürler.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2008, 13:05   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Eaglion, sessiz duran arkadaslara ne guzel bir cagri yapmis.
evet Turkiyede(ve Kibrista) bonsainin gelisip, yayilmasini ogrenilmesini istiyoruz bu yuzden daha fazla katilim olursa hedefimize daha cabuk ulasacagimiz gibi herkesin deneyimlerini paylasmasi bonsai ogrenmek istiyen diger arkadaslara da buyuk katkisi olacaktir. Herkesin gorus ve onerileri onemlidir. Gorus ve onerileriniz yanlis bile olsa tartisarak dogruyu iyiyi bulmamiza yardimci olacaktir.

Turkiyede su an bonsai saksisi bulmak sorun, belki seramik ve ya comlekcilikle iliskisi olan uyeler bu konuda onerilerini paylasabilirler ve bu soruna hep birlikte cozum bulmaya calisiriz.

Bonsai forumunda bonsai ile ilgili bircok bilgi vardir. Yine de aradiginiz cevabi kafaniza takilani yazilanlarda bulamadiginiz zaman sormaktan cekinmeyiniz. Burdaki tum arkadaslar sizlere cevap vermekten, bonsai ogrenmenize yardimci olmaktan mutlu olacaktir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2008, 12:17   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: istanbul-uşak
Mesajlar: 62
merak etmeyin
tecrube kolay oluşmuyor ama sitede yeni gelen ve yeni uye olanların birçoğu ben gibi tecrubeleri okumakla tecrube ediniyor.
2senelik uyeliği olupta mesaj sayısı 10u gecmeyen uyelere lafım yok, ama yeni gelen uyelerin birçogu gerekli bilgiyi topladıktan sonra paylaşacak çok seyi olacaktır.
örneğin bolca yazılarımı meraklarımı ve öğrenmek istediklerimi göreceksiniz...

Sitede bilgileri yorulmadan aktaran üyelerimize çokca teşekkurler ederim..

iremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2008, 12:50   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iremre aramiza hos geldin, Buraya yazdigini goz onune alip bonsaiye ilgin oldugunu dusunuyorum. Dusunduklerim dogru ise, bonsai icin burada aradiginiz bircok bilgiyi bulacaksiniz. Bu bilgiler dogrultusunda yapacaginiz calismalarda, yine de takildiginiz yerler olursa, buradaki tum arkadaslar yardim etmeyi seve seve yapacaklardir.

Yukarda yazdiklarinizdan yola cikarak, bir gun siz de bonsaiye yeni basliyan arkadaslara agaclar. nette bonsai bolumunde soracaklari sorulara bilgi ve deneyimlerinize dayanarak seve seve cevap vereceginizden hic suphem yok.
Guzel paylasimlar dilegi ile hosca kal.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2008, 23:33   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: istanbul-uşak
Mesajlar: 62
teşekkür ederim sayın üstad

****** bende bir gün sizlerden öğrendiklerimle birçok kişiye yardım edmeyi düşlüyorum..

evet benimde bonsai ye ilgimden dolayı siteye üye oldum..
umarım sessiz kalan arkadaşlarımız canlanırda paylaşacak birşeyler bulurlar.

iremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2008, 22:09   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Selamlar,

Bonsai ile ilgilenmeye yeni basladim ve aslinda bu konuda soyleyebilecegim pek fazla birsey yok. Su an surekli forumlarda yazilanlari okuyor ve bonsaimde uygulamaya calisiyorum. Deneyim kazandikca umarim bir faydam dokunmaya baslar benimde. Sessizligimi bozayim dedim sadece :+)

Inanin forumlarda ogrendiklerimden cok faydalaniyorum ve bu sayede mayis ayinda aldigim bonsai mi halen hayatta tutabiliyorum. Bitkiler hakkinda daha once hicbir bilgim olmadigini soylemeliyim. Yani hassas dengeyi kurmamda yazilanlarin ne kadar aciklayici oldugunu ancak boyle ifade edebilirim. Bilgilerini paylasan herkese tesekkur ederim. Bende daha aktif olmaya calisirim :+)

eadbanger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2008, 23:15   #7
Ağaç Dostu
 
sinaninci1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 670
Galeri: 1
Acele etmeyin uzun kış geceleri geliyor, yakında herkes piyasaya çıkar.
Saygılar

sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2008, 19:28   #8
Ağaç Dostu
 
gönder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2008
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 100
Herkese merhaba,
Sayın ağaç dostu doğru söylüyorsun ama hocalarımızın çalışmalarını izlemek yazılarını okumak ve tecrübe edinmeye başlamak gerçekten güzel sadece yazı yazmak için değilde gerçek anlamda birşeyler bulunca yazmayı tercih ediyorum.
Ben geçenlerde baya bir fotoğraf yükledim ve sıkıntılarımı anlattım ve zannedersem korkumu yenmeyi de başardım hata yapmaktan artık korkmuyor ağaçalarıma şekil vermede zorlanmıyorum ve yeni verdiğim şekilleri de en kısa zaman da fotoğrtafları önceki ve sonraki olarak yükleme yapacağım.
İlginiz için herkese ve bu aileye çok teşekkür ederim.
Saygılarımla

gönder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2008, 13:26   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Sayin Gonder ve diger yeni uyelerimiz. Tum bonsai korkularinizdan kurtulabilmenin tek yolu, teoride ogrendiklerinizi pratikte uygulayip kendinizi daha fazla gelistirmektir. Ilerki yillarda Turkiyede bonsai yapmak istiyenler sanirim daha sansli olacak cunku sizlerin binbir zorlukla ogrendiklerinizi, onlar sizleri gorerek, izliyerek daha cabuk ve daha kolay ogrenecekler.(su an Izmirde ve Trabzonda oldugu gibi).

Bonsai yapmak yalniz okumakla olmuyor, Okuyup bilgi edinmek bonsai ogrenmenin yalniz bir yani, oteki yani ise bikmadan usanmadan calismak denemektir. Bir canli ile calisildigi icin de bircok yeni uye agaclari uzerinde pratik calismalardan cekiniyor korkuyor. oysa dogru zamanda ve dogru bir uygulama yapildigi zaman kotkacak birsey yok.

Yeni ve sesiz uyelerimiz de, sesizliklerini bozarak takildiklari yerleri sorarak(bircok bilgi forumda yazili olmasina ragmen takildiginiz yerler yine de olabilir) alacaklari bilgi dogrultusunda yapacaklari calismalarla, guzel bonsailere ulasilabilecegini dusunuyorum.

Hepinize kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2008, 19:05   #10
Ağaç Dostu
 
cemboa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
Dünyaca ünlü bonsai ustalarından öğrendiğim şu oldu; imkanlarınız ölçüsünde çok adayla çalışmak gerekiyor.Zira zaman geçtikçe yapılan farklı hatalarla sayı azalıyor.****** ölenlerle tecrübe kazanmış oluyorsunuz.Bonsai konusunda tecrübeli olan arkadaşlar mümkün olduğunca yapılması gerenleri söylüyorlar.Yinede tecrübe kazanmak en önemlisi.Tecrübe kazanırken ölen bonsai adaylarıda bu tecrübenin maliyeti olarak bakılabilir.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2008, 14:46   #11
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Bonsailer de sık ölüm sebeblerinin başında toprak karışımı sulamahataları ve uygulamaların tamamen zamansız sürelerde yapılmasıdır.

Ağırlıklı olarak tecrübeyesahip olan bonsai ustaları kendi yöresel iklimlerine uygun olan türler ile çalışmaktadırlar.Bu sayede sorunlar ile fazla karşılaşmazlar.

İyi bir toprak karışımı uygun sulama uygun koşular ve düzenli gübreleme gibi temel konuları tam ve eksiksiz yapan bonsai dostunun sağlıklı ve iyigelişen uzuzn ömürlü ağaçları olaçakdır.

Bonsai yetiştirmekden çekinme korkma ve başarısızlık spnuçunda bonsai uzaklaştırma aslında bonsai için önemli olan sabırve özveriyi tam gösterememekden kaynaklanmaktadır.


Site ve forum içinde tecrübe sahibi olan arkadaşların tecrübeleri dahilindeki uygulamalarda başarılı sonuçlaraulaştıkları görülmektedir.

Bir bonsai dostunun iyi birbonsai yetiştirme de yapacağı en doğru yol tecrübeleri doğrultusunda başarıya ulaşmış olan üyelerin vemoderatörlerin yapmış oldukları uyglamalarını baz alarak kendi yöresel iklim şartlarına uygun yetiştirme vegelişmi klay olan türler ile çalışmalarına başlamalarıdır.

Bu sayede daha önceden tecrübe edilmiş birtakımsonuçların örnekleri ile bonsai dostu kendi bonsai bu şekilde geliştirerek kendi özgüvenini kazanıp tecrübesini artıraçakdır.


SAygılar

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2008, 21:22   #12
Ağaç Dostu
 
gönder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2008
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 100
Merhaba hocam,

Evet haklısınız kesinlikle korkmamak gerekiyormuş. Daha önce dediğim gibi aslında resim yapar gibi budamaya yavaş ayavaş başlayınca ağacı iyi izleyince olabiliyormuş en kısa zaman yeni yaptığım çalışmaları hemen ekleyeceğim ve akabinde değerlendirmelerinizi siz sayın hocalarımın yani Sayın Bonsaisan siz diğer ustalarımızın değerlendirmelerini bekliyor olacağım.

gönder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024