agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Beğeni Düzeni89Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-05-2008, 22:33   #421
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2008
Şehir: Girne - KKTC
Mesajlar: 5
Öcelikle herkese merhaba, ortama yabancı olduğumdan dolayı nereye yazarak başlayacağımı bilemedim. Ancak ana başlığı en uygun bulduğum platform burası oldu sanırım. Kendimi tanıtarak başlayabilirim sanırım, ismim Umut, Kıbrıs'ta yaşıyorum. Mesleğim mimarlık, yıllardır bonsai edinmek için bekliyorum, sonunda bu isteğime yenik düşerek bir bonsai edindim. Edindiğim tür bir çin karaağaçı, alalı pek uzun olmadı ancak gayet sağlıklı gelişiyor. Son üç gün içersinde formdaki hemen her başlığı okumaya çalıştım, ve aklım bayaa bi karıştı sanırım Ben de kendimi bu sevdaya kaptırdım. Şimdi kendi bonsailerimi yapmak istiyorum hatta denemelerime başladım. Şu anda üzerinde çalıştığım ağaç zeytin, ve belki ben bulamamışımdır bilemiyorum ama benim kullandığım yöntemle ilgili burda pek bi kayıt bulamadım. Dediğim gibi ben de bulamamış olabilirim çünkü burda bulunan hemen her başlığı tarasam da, gözden kaçırmış olabilirim.
Kullanacağım terimlerin sizde de ayni olup olmadığından emin değilim, ancak kendi bildiğim kadarıyla soruma geçmek istiyorum. Bonsai edinmek için budak alma yönteminden yararlanmak istiyorum. Bu konu ile ilgili yardımcı başlıklar veya linkler var mıdır? Daldan köklendirme veya kökleri gelişmiş bir fidan kullanmak yerine budaktan bonsaiye gitmek istiyorum. Bunun nedenine gelince de, yaşadığım şehrin yani Girne'nin bi zeytin ağacı cenneti olması! Ayrıca burda ne olursa olsun bi ağacın sökülmesi mümkün deil, kesinlikle yasak. Kaldı ki çevremde bu kadar budak alınabilecek ağaç varken sökmeye pek ihtiyaç duyacağımı sanıyorum.
Neyse fazla uzatmadan .. budaktan, yani ana ağacın köklerine yakın bi yerden kesilen yabani zeytin budağının yaşatılması ve köklendirilmesi için neler yapılması gerekiyor? Bu konuda bana yardımcı olabilir misin?

umutk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 23:48   #422
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Galeri: 69
Aramıza hoşgeldiniz.
Sanırım Çeliklemeden söz ediyorsunuz, o konuda da yeterli bilgi forumda mevcuttur, Üretim teknikleri bölümüne bakın. Ağaç alabileceğiniz yerler mutlaka vardır, ama ille de bu yönetmi kullanmak istiyorsanız, konunun uzmanlarına sormak lazım. Ya da daha önce yazılanları okumak. SEvgiler.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 08:07   #423
Ağaç Dostu
 
msgurkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2007
Şehir: lefkoşa KKTC
Mesajlar: 640
Galeri: 1
Umutk aramıza hoşgeldin. Sizin de katılımınızla Kıbrıs'ta bonsai ile ilgilenen arkadaşların sayısı artıyor. İlk bonsai atölyemizi 11 Mart 2008'de yaptık. Şuraya bakabilirsin: agaclar.net,Kuzey Kıbrıs / 1. Bonsai Atölyesi (11 Mart 2008)
Sonbaharda ikincisini yapmayı planlıyoruz.
Yaz dönemine girdiğimiz için bu mevsim ağaç ekme, toprak değişme, budama gibi çalışmalar için uygun değil. Şimdilik fidancılardan veya tanıdıklardan uygun fidan bulma veya dalda köklendirme ile fidan biriktirebilirsin. İhtiyacın olan her türlü bilgi bu sitede var. Sonbahar ve kış döneminde telleme, budama, sökme, saksı-toprak değişimi gibi işlemlere sıra gelecektir. Bu arada siteden öğrenmen gereken birçok konuyu araştırır ve hazırlık yaparsın.
Kuzey Kıbrıs sayfalarına bakmayı da ihmal etme.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4785

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 10:38   #424
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2008
Şehir: Girne - KKTC
Mesajlar: 5
Herkese tekrardan merhaba. yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim, hepsini dikkate alacağım. yeni haberim oldu, burda bi dernek kurulmuş bonsai üzerine, atölyeler ve çalışmalar yapılıyormuş. bu siteden öğrenip öğreneceğim tüm yayarlı bilgilerin yanı sıra, uygulamalı bi atölye çalışmasına katılmak da faydalı olacaktır sanırım. üniversiteden mezun olduktan sonra öğrendiğim tek bi şey varsa o da uygulama yapılmadan alınan teorik bilginin hiç bir anlamı olmadığıdır! ve anladığım kadarıyla bonsai gerçekten sabır gerektiren bi sanat! bi ağacı ekersiniz büyür kendi halinde, ancak bonsai'e müdahele etmek, bi çocuk gibi yetiştirmek, eğitmek, yol göstererek geleceğine şekil vermek lazım. gerçekten muhteşem bi sanat, yaşan sanatı!. düşüncesi bile iş hayatımdan süregelen stres ve yorgunluğumu üzerimden atmama, yüzümde bi gülümseme oluşmasına neden oluyor! tekrardan hepinize teşekkür ederim. daha sonra yine sorularımla sizlere sıkacağa benziyorum bu sanatı öğrenmek kolay değil

umutk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 12:06   #425
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Umutk iyi gunler, aramiza hos geldin. Bonsai yapmak icin burada istedigin kadar bilgi vardir. Onlari ogrenmek icin acele etme icine sindirerek ogrenmiye calis. Senin de belirtigin gibi teorik olarak bilmek yeterli degildir. Ogrendiklerini pratikte uygulayarak ve kendini gelistirerek zaman icerisinde iyi bir bonsai ustasi olabilirsin. Ayrica Mehmet Salih bey ile calisma imkani bulacaginiz icin sanslisiniz. Yapilacak olan 2. bonsai atolye calismasina mutlaka katiliniz.

Oralarda zeytini secip bonsai yapmak, cok saglikli bir karar. Zeytin oralarin yerli agaci oldugundan, ne siz nede agac zorlanmadan iyi bir bonsai ortaya cikabilir.

Celikten zeytin uretebilirsiniz, havai koklendirme de olabilir. Fidan satilan yerlerden alacaginiz bir zeytin fidani ile de olabilir. Takildiginiz yerlerde, buradaki arkadaslar yardimci olacaktir.
Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 15:05   #426
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
merhaba
hangi fidanlıga gıttıysem bonsai ye uygun bır agac bulamadım.. ve kıme soyledıysem bonsai yapacagımı mumkun degıl yapamassın dedıler..
kolay degıl dedıler..
ben yavas yavas pes etmeye basladım zaten agac bulamıyorum

melek00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 15:47   #427
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Sayın Melek,

Öncellikle aramıza hoşgeldiniz. Doğrudur. Kolay değil ama bu başaramayacağınız anlamına gelmiyor. Size bunları söyleyenlerin, yılların fidancısı dahi olsalar, bonsainin b'sinden haberder olmadığını aklınızdan çıkarmayın.

Aylar önce İstanbul'da bonsai veya bonsaiye uygun fidan arayan yeni arkadaşlar için bir başlık yazmıştım. Arayışa girmeden önce bir göz atın.

İstanbul'da bonsai adayı almak isteyenler için uyarı

Bonsai, Bauhaus, Koçtaş benzeri yapı marketlerde bolca var aslında. Başlamak için bunlardan alabilirsiniz.

Bizler kendi bonsailerimizi kendimiz yaratmayı tercih ediyoruz. Forumu takip ederseniz kısa sürede siz de, kendi bonsailerinizi yaratabileceğinizi göreceksiniz. Yeter ki; isteyin.

Öncellikle yeni başlayanlar için yardım ana başlığında yer alan sabit ( en tepedeki) başlıkları okuyup anladığınızdan emin olmaya çalışın. Eğer hiç bitki yetiştirmediyseniz bazı şeyleri anlamamanız veya zor olduğunu düşünmeniz doğal. Ama zamanla kolay olduğunu göereceksiniz. Dilediğiniz zaman sorularınızı yazmaktan da çekinmeyin.

Kolaylıklar diliyorum.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 16:18   #428
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
tesekkur ederım..
daha once çiçek baktım. balkon bahçeçiliğide yapıyorum. sabırlıyımdır aslında..

oncelıkle yapılmıs bır bonsai alıp onunla yaşamayı mı öğrenmem lazım .?

yani bonsai yapmadan once bonsai 'yi yaşatmayi başarmak mı?

butun baslıkları okudum. banada yapamacagım bısey degıl gibi geliyor.. ama dogru agac ve bu agacı bulabılmek

melek00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 18:21   #429
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Başlıkları biraz okuyudukca, kendinize uygun bir ağaca karar verirsiniz. Buna uygun bir fidan alıp başlarsınız, deneyimleri burada paylaşır, birlikte fidanı bonsai yapmaya başlarız.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2008, 14:29   #430
Ağaç Dostu
 
cybel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: İZMİR,KARŞIYAKA
Mesajlar: 371
Galeri: 34
Öncelikle merhaba
Nereye yazacağıma bir türlü karar veremedim. Elimde Trident maple Acer buergeranium tohumları var. Bonzai yapmak istiyorum. Acer sayfasını okudum tohumdan üretim detaylı bir şekilde yazıyor. Benim sormak istediğim tohumu çimlendirmek için hangi mevsimi önerirsiniz. Hazır fidan almak istemiyorum. elimdeki tohumlarla birşey yapmak istiyorum. Farkındayım tohumdan uzun zaman alacak ama acelem yok.Saygılar.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2008, 14:44   #431
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Sayin Cybel, okumussaniz mutlaka gormussunuzdur, akcaagac tohumlarini ekmeden once soguk katlamaya almalisiniz. Soguk katlamadan sonra onlari ekmek icin baharin en uygun zaman olacagini dusunuyorum. Sicaklardan koruyabilirseniz belki yaz aylari da olabilir.

Tohumdan bonsai sizin de belirtiginiz gibi uzun bir zamanda gerceklesecek.
Siz tohumlarinizi ektikten sonra, onlar cimlenip buyuyene kadar, bir fidancidan alacaginiz bonsaiye uygun bir fidan, sizin deneyim ve el becerilerinizi gelistirecek ve akcaagaclariniz calismaya hazir oldugu zaman onlar uzerinde daha rahat calisabileceksiniz.
Yapmak istediginiz tum bonsailer gercek olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2008, 15:00   #432
Ağaç Dostu
 
cybel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: İZMİR,KARŞIYAKA
Mesajlar: 371
Galeri: 34
Teşekkür ederim Ali bey, anladığım kadarıyla tohumlarımı heba etmeden öncelikle hazır bir fidanla başlamamı öneriyorsunuz. Zaten tohumları satın aldığımda yanında birde nasıl üreteceğim ile ilgili bilgiler geldi ama o kağıtta sizlerin anlattığı hiçbirşey yoktu. O yüzden 10 tohumdan dördünü telef ettim başlangıçta.Kaldı altı tohum onları saklıyoruz o zaman.
Anlaştık. Ben bir fidan bulayım yine görüşürüz. İyi dilekleriniz için teşekkürler.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 14:05   #433
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
merhabalar, ben de yeni bir "bonsaisever"im. Burada okuduklarimdan sonra adeta buyulendim ve 1 sene once bana hediye edilen bonsaim hakkinda aslinda hic birsey bilmedigimi anladim. Hazir bir bonsaiyi yasatmanin dahi ne kadar zor oldugunu okuyunca "bayagi iyi is yapmisim ki benimki hala yasiyor" dedim icimden. Bol bol okuyup arastirma yaptiktan sonra ben de yeni alacagim bir fidanla bu ise kalkismayi dusunuyorum. Ama oncelikle elimdekini tanimaliyim diyorum. Bu bonsaimin hangi agac oldugunu bilen var mi acaba? Bir de herhangi bir budama yapmak gerekiyormu sizce? Sanki alt tarafi bana geldiginden beri biraz daha gelisti. Benim tek yaptigim sey yapraklarina su ile spreylayip, haftada bir sulamak oldu cunku. Tesekkurler...

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg bonsai 003.jpg (44.2 KB, 273 views)
Dosya Türü: jpg bonsai 002.jpg (48.9 KB, 264 views)
Dosya Türü: jpg bonsai 001.jpg (70.4 KB, 267 views)

Düzenleyen Ali H. ALI : 15-02-2009 saat 12:32 Neden: Yanlis anlamli kelimeyi, kaldirmak.
goran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 14:32   #434
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Goran iyi gunler aramiza hos geldiniz. Resimlerini eklediginiz agac(ilk iki resim yan yatmis duzeltirseniz daha guzel duracak) bir cins incirdir(Ficus microcarpa= Ficus retusa veya kok yapisindan oturu Ficus ginseg da deniyor)
Forumdaki birkac baslikta bu incir hakkinda bilgiler vardir.
Ficus Retusa (Microcarpa) bu linkte oldugu gibi.


Düzenleyen Ali H. ALI : 01-07-2008 saat 11:50
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 14:53   #435
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Tavsiye ettiginiz gibi resimleri duzelttim. Verdiginiz linke de baktim. Tesekkurler. Sizce yanlardan uzayanlar kokmudur? Herhangi bir islem yapmak gerekir mi?

goran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 23:31   #436
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2
iyi akşamlar . geçen yıl siteyle tanıştım. bir bonsai almıştım ve satıcı bana bu siteyi önerdi. tabii bonsaim oldu ama ben tohum toplaya başladım biliyorum zor yol ama aldıgım bir kaç çam fidanını da kurutunca bu yola başvurdum. ve methaba

tire Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 16:47   #437
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: -
Mesajlar: 43
Bi' bonsaiden nasıl tohum alıyorsunuz?


Düzenleyen vyssera : 01-07-2008 saat 17:10 Neden: Yazım yanlışları düzeltildi.
Llama Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 17:01   #438
Ağaç Dostu
 
Aytaç Eroğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 262
Bonsai büyük bir ağacın özel tekniklerle ufaltılmış halidir bunu biliyorsunuz doğal olarak bir ağaç nasıl tohum verirse o da veriyor ayrıca büyük bir ağacın tohumu alınarakta bonsai yapılır. Sizi şaşırtan şey bazı sitelerde bonsai tohumu diye satılan tohumlar. Onlar normal ağaçlardan elde edilmiş tohumlardır. kafanızı karıştırmasın.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2008, 16:15   #439
Yeni Üye
 
ruzgar567's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 2
Selam aranıza yeni katılıdım ama bundan sonra sık sık sizi rahatsız ederim heralde.Bende de aşırı bir istek ve merak var bonsaiye karşı. Araştırmalarım sonunda bu siteyi buldum ve şimdi aranızdayım. Bende küçük bir çam agacı **** başka tür bir bitki alıp başlamayı düşünüyorum. Burda ögrendigim bilgiler bana faydalı oloacak ama sizlerin yardımıyla bunu daha da iyi hale getirecegim. İşi pratiğe dökmek zor olacak sonuçta. şimdiden teşekkürler kolay gelsin herkese....


Düzenleyen Ali H. ALI : 01-09-2008 saat 11:37
ruzgar567 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 11:16   #440
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Sayın ruzgar567
aramıza hoş geldinzi bu bir fıstıkçamı fidanı.
Öncelikel ağaçınızı güneş gören bir yere alın.Özelikle sabah güneşinde faydalansı ama öğle ve akşam üstü güneşinde uzak tutun.
Fıstık çamı ilk yılarda böyel bir ibre yapısına sahip olur daha sonra daha kalın ve uzuzn iğneler vereçekdir.

Çamlar bol sulu ve ıslak toprakları sevmezler.Daha çok nem barındıran kiraçli topraklarda daha iyi gelişim gösterirler.
Ali hocanın dediği gibi yaprak döken bir tüğr ile çalışmak daha klaydır.Çamlar bu konuda birazd daha tecrübe isteyen türler.,

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 11:48   #441
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler Ruzgar 567, bonsai yapabilmek icin teorik olarak ogrendiklerinizi, pratikte de uygulamaniz gerekiyor.

Fidancilardan bonsaiye uygun bir fidan alip, diger uyelerin yaptigi gibi kendinize bir sayfa acip, fidaninizin fotografini eklerseniz, bircok kisi oneri ve dusuncelerini belirtecek siz de o dogrultuda agaciniz uzerinde calismalara baslarsiniz.

Aramiza hos geldin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 15:59   #442
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Bu bonsai ölmüş mü, kurtulur mu?

baylar bayanlar uzun zamandır bakımsız kaldı onu kurtarmak mümkünmüdür?ne yapılması gerekir?sanırım kökü kurudu hatta gövdeside kurumuş gibi duruyor bişeyler yapılabilirmi?bu konuda baya acemiyim yardımlarınızı bekliyorum

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Fotoğraf-0001.jpg (23.5 KB, 214 views)
Dosya Türü: jpg Fotoğraf-0003.jpg (22.3 KB, 209 views)
Dosya Türü: jpg Fotoğraf-0004.jpg (31.1 KB, 199 views)
Dosya Türü: jpg Fotoğraf-0005.jpg (34.1 KB, 198 views)
cenky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 16:28   #443
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ağacı kurutmuşsunuz, yapılabilecek ne olabilir?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 13:18   #444
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Cenky, Memedin dedigi gibi agacin kurumus ve o agac icin yapilabilecek pek birsey yok. Yalniz bu kotu deneyimden dersler cikarip ikinci bonsaini yasatabilirsin.

Burada bonsai hakkinda yazilmis bircok bilgi var. yazilanlari okumakla basliyabilirsin, okuduk sonra, kendi agacin uzerinde nasil yanlislar yapip da onu yasatamadigini anliyacaksin.

Simdi elinde bir bonsai saksisi var. Bir fidanciya gidip bonsaiye uygun bir fidan secer ve okuyup ogrendiklerini pratikte uygulamaya gecer, daha sonra da baska agaclar uzerinde yapacagin calismalarla bircok bonsain olur.

Ya da bos ver der bonsai saksisini bir kenara atar bonsaiden vaz gecersin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2008, 15:30   #445
Ağaç Dostu
 
egome's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 241
Bu fidanlardan bonsai yapabilir miyim?

Aranıza acemi bir bonsai adayı olarak aşağıdaki fidanlarla katılmak istiyorum. Tohumdan yetiştirdiğim, mazı olduğunu sandığım 2 ayrı fidanla sizce bonsai yapabilirmiyim. Bu fidanlar uygunmudur.
Saygılarımla..

1. Fidan
DSC02946.jpg
DSC02949.jpg

2. Fidan
DSC02950.jpg
DSC02951.jpg

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2008, 20:04   #446
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Galeri: 69
Bence ağaçların tek kusuru biraz ince olmaları. Tam yandan bir fotoğraflarını çekersen bir de öyle bakalım.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2008, 20:57   #447
Ağaç Dostu
 
egome's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 241
Evet dallar ince gibi. Forumu araştırdığımda; Sal Tarzı / Raft Style / Ikadabuki, orman tarzı yapabilirim gibime geldi.



Sal Tarzı / Raft Style / Ikadabuki

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2008, 08:09   #448
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Orman tarzı için acele etmeyip, tek gövdeli bonsailerle tecrübeni arttırmak daha uygun olur.

Tecrüben artınca orman tarzı denemen daha kolay olacaktır.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2008, 15:22   #449
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Bu çeşit sal tarzından orman stili uygulaması çalışması için öncelikle yaprak döken ağaçlar üzerinde bir kaç çalışman olmalı,ibrelilerin köklenmesinde sorun yaşanabiliyor. Ayrıca köklendirme hormonunun da olması gerekir.

Yine de fidanların güzel, madem tohumdan yetiştirmişsin o zaman daha garanti tarzlar denemeni öneririm.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2008, 17:12   #450
Ağaç Dostu
 
egome's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 241
Garanti bir tarz derken buna bir örnek verebilirmisiniz.

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024