agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni48Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-01-2011, 17:34   #11
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Merhaba arkadaşlar,
Tartışmalarınızı dikkatlice okuyorum. Tabii ki hepiniz de haklısınız. Haklısınız da, bu görüş açınıza bağlı olarak degişiyor. Bir söz vardır. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

Dünyada ki tüm canlılar bir av ve aynı zamanda bir avcıdır. Yaşam için diğer bir canlıyı midenize indirmeniz gerekir.

Düşünelim. Nasıl besleniyoruz. Etle, sütle, sebze ile, Karbonhitratlı besinlerle, meyve ile. Bazılarımız ben et yemem, hayvanlara kıymam diyor. Haklıdır. Peki karşınızdaki sorsa. Bitkiler canlı değil mi? Ne cevap verebilirsiniz.

Üyelerimiz çiçekleri çok seviyor genellikle. Bahçedeki ağaçlarını ve fidanlarını da. Peki toprağın öz evladı olan yabancı otları öldürmek için yaptığımız çalışmalar ne oluyor. Ekonomik değil diye bahçesindeki ağaçlarını kökleyenler yok mu? İyi verim alabilmek için ağaçlarımızı budama, daha dar bir alanda bodur çeşitler yetiştirme, zararlılara karşı tüm kimyasalları üzerine boca etme.

Diyeceğim odur ki, dünya kendi kendini dengelerken, biz insanlar maallesef bu dengeyi bozmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Burada okuduğum konularda, tabii ki arkadaşlar fikrini belirtsin. Hissettiğini söylesin. Fakat belirtirken ben olsam böyle yapardım. Şu şekilde olmasını arzu ederdim desin. Kimse ona bir şey deme hakkına sahip olmaz. Fakat, kardeşim. Sen onu neden o şekilde yapıyorsun diye sorgularsan, karşı tarafta haklı olarak seni sorgular.

Hepinize selam ve sevgiler, saygılar sunuyorum.

İnanın bonsai yapmasını becersem ben de yaparım. Ve o bitki daha uzun, daha sağlıklı yaşardı.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025