agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Beğeni Düzeni175Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-11-2006, 17:26   #1
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Tohumdan bonsai yapımı

selamlar,
2 ay önce amerikadan bir arkadaşla getirttiğim 5 çeşit bonsai tohumlarının paketinin arkasında ağır bir inglizce ve sözlükten bulamadığım teknik terimlerle yetiştirilmesi tarif edilmiş.Ricam bu konuda bilgili ve tecrübeli kişilerin bana bu çeviride yardım etmesidir.1 pakette yaklaşık 6-7 adet tohum var.
Çevirisini almak istediğim yazı :


Scarification (because of hard seed coat, to **** break dormancy)

Soak in tap water
Let stand in water for 24 hours
Stratification (To **** break dormancy)

Apply equal amount of peat moss
Store in poly bag
cold stratify for 60 days
Germination

Sow seed 1/4" deep
Tamp the soil

buradaki Polybag nerden bulunur ve nedir onu da bilen biri varsa lütfen yardımcı olsun.Teşekkürler.


Düzenleyen tourkana : 28-01-2007 saat 14:51 Neden: cümle düşüklüğü
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2006, 18:27   #2
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Galeri: 5
Tourkana; öncelikle hoşgeldiniz. Bonsai ile ilgilenmeniz çok hoş. İnsanı dinlendiren ve mutluluk veren bir hobiye ilk adımı atmış oldunuz. Tohumlarınız konusunda ise benim editörlerimizden ve benden deneyimli üyelerimizden edindiğim tecrübe maalesef sizi üzebilir. Zira bildiğimiz şu ki; bonsai tohumu diye birşey yoktur. Daha önce işlenmiş ve çok yazılmış bir konudur. İsterseniz forumlarda aratın, mutlaka daha önceki yazılanlara ulaşırsınız.

Bonsai; kısaca ağaçlara çeşitli teknikler uygulayarak (budama, telleme, yaprak küçültme vb gibi..) olduğundan daha yaşlı göstererek küçük bir saksıda yetiştirme sanatıdır. Bu işlemlerle bir çok ağaç ve çalı türünü bonsai yapabilirsiniz. Çok kullanılan ve bilinen bonsaiye uygun ağaçlar; kabaca çam türleri, acer' ler (akçaağaç), ulmus, juniperus, ligustrum, ateş dikeni aklıma ilk gelenler..

Bonsaiye merak saldınız ve bunu hobi olarak yapmayı düşündüyseniz size elimizden gelen yardımı yapabiliriz. Bunun için ilk olarak tohumdan ağaç yetiştirip yeterince kalın bir gövde oluşturduktan sonra bonsaiye başlamak ömür törpüsüdür diyebiliriz Bu sebeple yetişmiş fidanlarla işe başlamak en uygunudur. Böylece bonsaim olsun diye yıllarca bekleyip usanmazsınız. Şimdilik bunlar sadece öneridir. Tekrar hoşgeldiniz. Saygılar...

delete61 ve kaktüs_35 beğendi.
turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2006, 22:01   #3
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
merhaba tekrar, amazon.com sitesinde yeralan Bonsaiboy firmasının japonya'dan ithal çam bonsai tohum türlerinin hemen hemen hepsinden getirttim, bir kaç tanesini denedim 30 gün olmak üzere ama şeytana uyup bir bakayım dedim ne alemdeler diye toprakta zaten bir sürü kurt oluşumu gözüme çarptı ...ben de bu iş olmayacak mı diye düşünmeye başlamıştım ama şu çeviriyi bir babayiğit yapsa ve polybag nedir söylese çok yardımcı olurdu....
bir de böyle güzel bonsai satan yerlerin adları varsa siteleri öğrenebilirmiyiz.tohumdan olmuyosa yetişmişini alalım..ama ülkemizde genelde şimşire benzeyen ve ficus türevi bonsailer çoğunlukta...çok basit duruyolar..

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2006, 00:14   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2006
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 278
Sayın tourkana, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Bonsai yetiştirmeye başlamadan önce bonsai hakkında konuşulmuş her şeyi okumalısınız. Bonsaiyle ilgili oluşturulmuş birikimleri okumaya başladığınızda göreceksiniz ki bonsai, normal yollarla yetişmiş bir fidana, yaşlı ağaç gibi görünmesini sağlayacak çeşitli şekiller verilerek oluşturuluyor. Yani anlayacağınız "Bonsai tohumu diye bir şey yoktur." Böyle bir şey satılıyorsa bile, bu sahtekarlıktan başka bir şey olmasa gerek. Üzülerek söylüyorum ki; o tohumlardan bir bonsai değil bildiğimiz ölçülerde bir ağaç çıkacaktır. Eğer böyle bir yöntem olsaydı, emin olun bunca insan bonsai yapacağım diye makas elinde dolanmazdı. Bonsai sabır işi. Bir fidanı alacaksınız, budayacaksınız, telleyeceksiniz; yeri gelecek yaprak küçültme yapacaksınız. İşte bu bonsaidir.

Eğer ki daha önce bir bitki yetiştirmişliğiniz yoksa, hazır bir bonsai satın almadan önce, saksıda bitki yetiştirmeyi öğrenmelisiniz. Saksıda bitki yetiştirme deneyiminiz varsa bile saksıda ağaç yetiştirme çok daha zordur. Hele de sığ bir saksıda... Yine de gözünüzü korkutmak istemem. Siz derin bir saksıda fidan yetiştirmekle işe başlayın. Bu arada da bu sitede bonsai ile ilgili bütün birikimleri okuyun. Siz bunları okurken bir de bakarsınız ki artık hazır bir bonsai yetiştirebilecek düzeye gelmişsiniz. İşte o zaman alın derim. Yeniden aramıza hoşgeldiniz.

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2006, 00:35   #5
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana
..ve polybag nedir söylese çok yardımcı olurdu....
Polybag bildiğiniz naylon torba.

muysalp beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2006, 13:10   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Sayin Tourkana, aramiza hos geldin. Turunc ve Sulenin yazdiklarina katiliyorum,
kisa bir sure sonra, satin aldigin bonsai tohumunun ne oldugunu daha iyi anliyacaksin. Elindeki bitki tohumlarinin ne oldugunu belirtirsen,belki onlari nasil ekecegin konusunda daha fazla yardimci oluruz.
bir yardimi olurmu bilemiyorum? yinede istedigin ingilizce bilgileri asagida turkceye cevirdim.

Katlama [sert yuzeyli tohumlara yardim edip, onlarin uyanmasini tetiklemek icin yapilan islem]

cesme suyu doldurulmus bir kabin icerisine koyun ve 24 saat bekletin[uyanisa yardimi olsun diye]

esit miktarda torf ekleyip, plastik bir torba icerisinde, soguk katlamaya alip 60 gun bekletiniz.[burada torfun neye esit olarak eklenecegi belirtilmedi, belki tohumlara veya baska bir seye olabilir]

Cimlendirme
tohumu 1/4 inc [6.35mm]derinlige ekiniz.
toprak sicakligi [belirtilmedi]

Mine hanimin dedigi gibi, Poly bag = plastik torba

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2007, 15:41   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Merhabalar,
Siteye yeni üye oldum ve elimde tohum olarak 2 adet Japanese Red Maple ve 2 adet Zelkova Serrata var. Ben bunları yetiştirmek konusunda sizden yardım talep edeceğim. Tohumları yurt dışından getirtiğim için bir bilgi vermişler ama az ingilizcem ile çevirmeye çalıştım. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

İngilizce Metin:

Germination Instructions:
1. Step: Scarification:
Seeds need to be scarified to facilitate germination. Place seeds in hot water for 24-48 hours, let water cool down. As an option, you can renew the hot water after 24 hours.
2. Step: Stratification:
Optional: Warm stratification at roomtemperature for 60 days. Place seeds in moist medium (sand/peat/vermiculite) in ziplock bag or a container. Seeds must go in dormancy for 90-120 days before being ready for germination. To achieve dormancy, you place your ziplock containing the seeds in the fridge.
3. Step: Sowing:
After the stratification period, seeds can now be sow outside or in container.
The Natural Way: Sow In Fall
As an option, you can sow the seeds in fall, leaving to nature the scarification and stratification process. The steps will achieve themselves in winter, and the next spring you should have seedlings, as soon as the weather allows it.

Bana bu çeviri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla

nazaroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2007, 21:53   #8
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Çeviri isteğin burada farkedilmeyebilir. Bir çeviri başlığı var . orada mesajını tekrarlamanda fayda var.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2007, 23:38   #9
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
merhaba nazaroz,hoşgeldin...
bu tohumların bonsai değil ağaç tohumları olduğunu ve yetiştirmesinin zor ve uzun bir zaman alacağını bilmeni isterim...Bonsai yapmak istersen 3-4 seneden önce herhangi bir budama yapmaman gerekir,aksi takdirde yeterli gövde kalınlığı ve gelişimi sağlayamazlar..
çeviri şu şekilde olabilir....
*****************************
Çimlendirme Bilgileri
1.Adım .(katlama):Çimlenme için tohumların kazınmasını(kabuk soyulması-yıpratma) kolaylaştırmak gerekir.Tohumları 24-48 saat arası sıcak suda ,24 saatte bir sıcak sıcak su değiştirilerek ve soğumaya bırakılarak bekletin.
2.katmanlaşma(karşılığı sözlükte böyle):60 gün odasıcaklığında sıcak katmanlaşma için bekletiyorsun...ortaboy bir fermuarlı naylon torba veya bir kapta nemli yosun-torf içinde yapıyorsun bunu...çimlenmeye hazır olmadan önce 90-120 gün arasında uyku dönemine girmeleri gerekir,uyku halini sonlandırma için tohumları içeren naylon poşetleri buzdolabına koyun..
3.tohumları gömme: artık tohumları dışarda veya saksıda toprağa gömebilirsin..doğal yolu sonbaharda gömmektir.
Bir seçenke daha, tohumları sonbaharda gömerek katlama ve katmanlaşma döneminin doğal yollarla gerçekleşmesini bekler ve doğanın izin verdiği ölçüde ilkbaharda çimlenen ağaçlara sahip olabilirsin..

benim de ingilizcem çok iyi değil ,takıldığım yer bu süreler konusu belki bir kaç yere daha bakıp ona göre bir teknik uygulayabilirsin..
başarılar dilerim..

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2007, 15:48   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Çok teşekkür ederim. Keşke bu bonsai tohumlarını almadan önce sizin sitenizi bulsaydım daha iyi olacaktı. Hiç değilse bu tohumların aslında bonsai tohumu olmadığını bonsaileri bizim vereceğimiz şekillerle ortaya çıktığını bilseydim. Bu tohumları yurtdışından getirtmezdim. Çeviri için teşekkürler.

nazaroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2007, 20:50   #11
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Getirdiğiniz ağaçların türü burada bulunmayan ağaçlar olabilir, biraz sabırla onlardan da güzel bonsailer oluşturulabilir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2007, 12:01   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
Bonsai yapmaya tohumla başlanır mı?

Arkadaşlar Merhaba,
Ben bonsai çalışmasına tohumla başladım, İngiltereden gelen ağaç tohumlarını toprağa daha iki gün önce ektim ve çimlenmesini bekliyorum. Eğer çimlenenler olursa o ağaç fidesini bonsaiye dönüştürebilmek için neler yapmam ve neler yapmamam gerektiği konusunda bana yardımcı olur musunuz?

baypipo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2007, 12:31   #13
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Burada yazılanları tekrar mı yazalım, yoksa siz daha önce yazılanları okur musunuz?

Ahh bonsai heyecanı

Hangi ağacın tohumunu etkiniz?

Serhat Kizgin beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2007, 14:00   #14
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bir tohumun bonsaiye dönüşmesi için bir kaç sene sabretmen gerekiyor.
Malinanın verdiği linkelere bakarsan daha önce bu konudaki konuşmaları bulabilirsin.
Başlangıç için tohum yerine fidan al.
Zaten çıkacak tohumlar şekil alacak hale gelen kadar bir kaç sene bekleyeceksin. O arada aldığın fidanlar üzerinde çalışırsın.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2007, 11:32   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
sevgili malina,
ben burada yazılanları okudum ve ondan sonra bunları yazdım ama ne yazık ki ben bu tohumları zaten üye olmadan ve bilgileri okumadan önce ekmiştim.
akçaağaç, ardıç, çam tohumları ektim sadece istediğim tecrübelerinizden beni faydalandırmanız ama hevesimi kırmamanız.....
çok şey mi istiyorum?

baypipo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2007, 16:28   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Baypipo selamlar, aramiza hos geldiniz.
Daha onceleri, bonsai tohumu konusu ! bu forumlarda konusuldu ve bir aldadmaca oldugu arkadaslara anlatildi. Malinanin okurmusun ? dedigi onlardi diye dusunuyorum. Bonsaide amacimiz kimsenin hevesini kirmak deyil, herkese elimizden geldigince, yardim edip bonsaiyi Turkiyede yayginlastirmayi amacliyoruz. Bonsai ile ilgilenen her arkadas bizler icin degerlidir. Sorulan sorulardan tum arkadaslarimiz faydalansin diye cevapliyoruz. Bu yuzden cevaplanmis bir soruyu, ayni sekilde cevaplamak yarine, Yeni gelen uyelere okumalarini oneriyoruz.

Memedin de belirtigi gibi yeni basliyan birinin bonsai ye tohumla baslamasi, tohumdan gelisecek olan bitkinin uzerinde, bonsai calismasi yapabilmek icin uzun bir zamana gereksinimi olacagindan, yeni basliyanin hevesi kirilabilir. O yuzden birakin tohumlariniz, cimlenip buyuye dursun, siz de bu arada forumlara bir goz gezdirin, sonra bir fidanciya gidip kendinize bonsai icin uygun fidanlar secip hemen bonsai yapmaya baslayin.
Takildiginiz yerlerde tum arkadaslar size yardimci olacaktir.
Hosca kaliniz.

_Cihan beğendi.
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 14:23   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
sevgili uzaktaki dost uzun zamandır bu konu üzerine yazmadım , çünkü tohumlarımda çimlenmeleri bekledim.
ektiğim tohumlardan bir kaç tanesi çimlendi ancak bir ziraat mühendisi yakınım biraz beklemek gerektiğini zira bunların ot olma ihtimalinin yüksek olduğunu, 1 metreküp toprak içerisinde milyarlarca ot tohumu olduğunu ve uygun ortamı bulduklarında çimlenebileceklerini söyledi. ne yazıkki dedikleri doğru çıktı ama sadece bir tanesi ağaç tohumu olarak çimlendi ve ben çok mutlu oldum. gelişmeleri sizinle paylaşıp yardımlarınızı bekliycem izin verirseniz.
sevgilerle

baypipo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 14:29   #18
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Tohumların çimlenmesi için bazen özel şartlar isteyebiliyor. Bazı tohumların ön işleme tutulması gerekebilir. Umarım tümü canlanır. İkinci bir deneme yapmadan önce forumda tohum çimlendirmeyle ilgili başlıklara gözaatmakta fayda var. Bu arada fidan alıp beklemekle geçen sürede, yarışma için bir deneme yapmalısınız.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 16:00   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Baypipo merhaba, Buralardda oldugunuza sevindim. Yazmak icin tohumlarinizin cimlenmesini beklemeniz gerekmiyordu. Yazabileceginiz bircok bonsai basligi bulunuyor.
Umarim diger tohumlar da cimlenir.
Bu ara fidanlarla yapacaginiz bonsai calismalarini da beliyoruz.
Memedin dedigi gibi bonsai yarismasi da var. bu gun baslarsaniz yarisma gunune kadar guzel bonsai adaylari ve ya bonsailer hazirlayabilirsiniz.
Simdiden kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 11:50   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-07-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
Bonsai tohumu

bonsai tohumla mı yoksa aşı yoluyla mı çoğaltılıyor?

bonsailer ilgimi çekiyor ama şimdiye kadar hakkında varlığı dışında bilgim olmadı.

ankara'dayım. nereden uygun fiyata bulabilirim?

mavivekara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 12:18   #21
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Forumdaki bonsai başlıklarına biraz göz gezdirirsen, bu konuda çokça bilgi olduğunu göreceksin. Ne tohumla ne aşıyla üremez bonsai. Bonsai bir tür bitki çeşidi değil.
Ağaçlar çeşitli tekniklerle büyütülmeden, saksılarda yetiştiriliyor

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 16:08   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-07-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
tohum satışı yapılıyor. Almayı düşünüyorum. ne dersiniz?

mavivekara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 16:21   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Mavivekara, aramiza hos geldiniz. kendinizi uyeler tanisiyor bolumunde tanitirmisiniz?

Tohumdan bonsai yetistirmek, cok uzun bir zaman istiyor, bu yuzden yeni basliyanlarin, fidancilardan alacaklari uygun bir fidanla bonsaiye baslamalari en uygun olan yontem diye dusunuyoruz.

Para verip alacaginiz tohumlar normal herhangi bir agac tohumudur ve siz o tohumlardan cikacak bitkiler uzerinde, ugrasmadiktan sonra, hic bir zaman bonsai olmiyacaklar.

Memedin dedigi gibi, ise bonsai hakkinda yazilanlari okumakla basliyabilirsin.
yeterli bilgi sahibi oldugunu dusundugun zaman da bir fidanla calismalara basliyabilirsin.
Buradaki tum arkadaslar, iyi bir bonsai yapmaniz icin yardimci olacaklar. Bundan hic kayginiz olmasin.
Tekrar hos geldiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 17:31   #24
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Bonsai kısaca özetlenirse geleneksel olarak odunsu gövdeye sahip çok yılık bodur çalı ve ağaçların sığ kaplarda **** saksılarda oran ölçü küçültme medotları ile doğada bulunan ağaçın şekillendirilmesine denir.
Sanatda kulanılan ağaçların özelikle ufak yapraklı türden ağaçlar olması küçültmede görsel bir ilizyon yaratır.
Bu ilizyonda gerçekçi kalan ise meyveli ağaçların mevyelerinin orjinal boyutlarını korumasıdır.
30 cm bir elma ağaçında elma orjinal boyutundadır;ufaltılamaz.
Bonsai için özel bir tohum yoktur.
Yukarıda ki kriterlerde seçilen bitki **** ağaçlar kulanılır.
Örnek:Çam türleri,yaprak döken ağaçlar ve bodur ağaççıklar.
İncir ,nar,ardıç,söğüt,çam,elma ,armut.şeftali v.b gibi.
Ağaçın ufak kalmasında en büüyk etken düzenli olarak uygun teknik ile budanması.Formu bozan daların bakır teller kulanılarak çekillendirilmesi gibi metodlar.Ayrıca sığ bir kap.
Sonuç itibari ile çok yılık bir çam ağaçı doğada 30 m boya ulaşırken yaşı 1000'lerçe yıllık olur.Aynı bakım ve biraz önce belirttiğim metodlarla 30cm bir çam 1000 yıl boyunca saksıda düznli bir gelişime devam eder.
SAygılarımla

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 18:35   #25
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Bonsai tohumu satan biriyle söyleşi )

-Ne tohumu bu?
-Bonsai
-Bonsai tohumu diye bir şey var mı?
-Şeyler bu bonsaileri klonlamış, sonra tohumunu lazyerle şe'etmiş... olmuş
-Böyle bir şey varsa; Çinliler, Japonlar ve tüm dünyadaki bonsaiciler yıllarca niye uğraşıyor?
-Şeyden yeni çıktı bu tohumlar, haberleri yoktur belkim...
-Peki türü ne bunların?
-Sürpiz
-Nereden getirttiniz?
-Kandırradan ithal
-Yaa! Pekii, kaç para?
-30 Tohum 18 YTL cik.

Ticari hayatınızda başarılar

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 19:21   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-07-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 3


affedin arkadaşlar. ben bonsai'yi sanat değil de bir bitki türü zannediyordum. yanlış biliyormuşum, sayenizde öğrendim.

ilginiz için teşekkürler.

mavivekara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 20:31   #27
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Mavivekara, yazılanlar size karşı değildi.
Lafım, Bonsai gibi bir sanat'ı küçümseyen ve bonsai konusunda sizin gibi deneyimsiz kişiler üzerinden haksız kazanç elde etmeye çalışan düzenbazlara

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 13:49   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Japanese Red Maple ve Prunus Subhirtella Pendula

Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim. Carmona Macrophylla'm var. Japanese Red Maple ve Prunus Subhirtella ile ilgili Bir iki sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu bonzai türlerini tohum olarak alıp yetiştirmek istiyorum ve;

1. Bu bonzaileri yetiştirmek için uygun ortamlar neler olmalı? Kriterleri nedir, yani bol güneşli sürekli gölgede, 1-2 saat güneş görmeli, şu kadar sulanmalı vb.
2. Ne kadar sürede filizlenirler, ağaç haline gelirler?

Şimdilik kafama takılanlar bunlar, Şimdiden çok teşekkürler.


Düzenleyen Taygun : 29-07-2007 saat 14:03 Neden: Başlıkta eksiklik
Taygun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 14:25   #29
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Tohumdan bonsai yetiştirmek çok pratik bir yol değil.
Bonsai başlıklarını okuyunca, bu konuda önceden çokça konuşma olduğunu göreceksin.
İki soruna da cevaplar bulacaksın başlıklarda.
Biraz, başlıklara göz at, sonra güzel bonsai adaylarıyla aramıza katılmanı bekleriz.
Hatta bir yarışmamız da var ona da katılırsın.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 14:34   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Haklısınız, biraz göz atayım. Ben bu iki türü özellikle merak ettiğimden ve ilgili bilgi bulamadığımdan sormak istemiştim. Teşekkür ederim, iyi günler.

Taygun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024