![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Uygulamalı bonsai dersleri (Türkçe, Video)
Sevgili bonsai severler. Aşağıdaki linkden izleyeceğiniz video görüntüleri aşama aşama olarak yayınlanacaktır. Amacım görsel olarak bonsai şekillendirme işlemlerini daha verimli bir hale getirmektir. İlk videomuz: Bir fidandan bonsai yapımı Evrelerini bölüm bölüm izleyebilirsiniz. Fotoğrafla anlatım her ne kadar kuvvetli bir görsel olsa da video ile anlatımın çok daha başarılı olduğu günümüzde bir gerçek. Uploaddan kaynaklanan bir takım gecikme ve görüntü kaymalarını iyileştirmeyi amaç edindim ve sizlere daha keskin görüntüler sunmak istiyorum. Umarım uygulamayı beğenirsiniz. Hepinize iyi seyirler. Not:explorer izleme için en uygun tarayıcı'dır.http://www.bonsaisan.com/bonsai/aktuel.asp Düzenleyen bonsaisan : 06-09-2007 saat 11:28 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Birinci bölümün devamı olan bölüm: Ağacın saksıya dikimi http://www.bonsaisan.com/bonsai/aktuel.asp 1 .uygulamda ki shimpakunun devamı. Bundan sonraki evrelerde yani bölüm üçte tabii doğru zamanı gelince bakış yönünüzün sağ tarafında kalan kısma uygulayacağım "jin" tekniğini anlatacağım. Düzenleyen bonsaisan : 06-09-2007 saat 11:28 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
|
Herkese selamlar, Bonsaisanin emek verip hazirladigi, bu goruntulerin her karesi, bonsaiyi ogrenmek isteyen arkadaslar icin bilinmesi gereken temel calismalar. Dilerim ki bu goruntuler yalniz burada kalmaz ve yapacaginiz bonsailerde size, isik tutar. Bonsaisan guzel bir calismaydi, paylasim icin tesekurler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Nacizane benim direktiflerim değil ustaların kuralları. Bilindiği üzere çin'den sentezlenen ama kural ve kaideleri japonlar tarafından bir temele oturtulmuş olan bonsai. Aynı zamanda bir dizi kurallar zinciri. Aslında yapılan her şey ağacın yaşamı için gerekli bir takım işlemler. Zincirdeki halkalar eğer bir tanesi koparsa tüm zincir dağılır. Bu yüzden eksik olmadan bu işlemler yapılmalı ki uzun yıllar hatta bizden sonra da yaşayacaklar bu güzel ağacı görebilsin. Torunlarımıza miras kalsın. Çünkü ben 5. kuşak bir bonsai sahibi olan en az bir kişi tanıdım ve dedesinin dedelerinden kalmış bu güzel mirası en güzel şekilde bu kurallar zinciri sayesinde hala daha 450 yıldır yaşatabiliyor. Düzenleyen malina : 21-03-2007 saat 11:05 Neden: yazım yanlışları düzeltildi |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2007
|
sadece bir oneri videolar youtube a koyulabilir |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni videomuzun konusu: Bonsai de fidan seçimi http://www.bonsaisan.com/bonsai/aktuel.asp Bu linkten diğer uygulamaları da izliyebilirsiniz. İyi seyirler. Düzenleyen bonsaisan : 06-09-2007 saat 11:28 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
sn. orçun bey, sizin videonuzu izlemeden iki adet fıstık çamı fidanı aldım (önceden bir arkadaşınızın bu ağaç üzerinde tecrübe sahibi olmasından dolayı), çok güzeller ... aslında videonuzu izledikten sonra da onları alırdım. üyelerin çalışmaları bölümünde şu linkte resimleri var... yorumlarsanız çok sevinirim..teşekkürler. Düzenleyen tourkana : 09-04-2007 saat 16:49 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Anaç bitki üzerinde dal köklendirme
Daha öncede siteye eklemiş olduğum kiraz ağacın üst kısmında bir köklendirme yapacağımı fotoğraflarda da belirtmiştim. http://www.bonsaisan.com/bonsai/aktuel.asp İyi seyirler dilerim saygılarımla. Düzenleyen bonsaisan : 06-09-2007 saat 11:26 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Glicine_Max
Giriş Tarihi: 05-06-2007
|
Ellerinize sağlık... bu konuyu hep merak ettim. üzerine düşeceğim hatta becerebilirsem bi tane çalışma yapacağım bilgilerinizi esirgemeyin. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sizde uzmanı olduğunuz konuda bilgilerinizi esirgemezseniz seviniriz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bonsai Kardeşleri
Giriş Tarihi: 25-08-2007
|
üstadım bu linkler ölmüş ve düzenlemeye alınmış yazdı çok heyecanlanmıştım ilk görünce müziği programları kapattım ki ne göreyim linkler bozuk :'( bonsaisan ustam yardımcı olursan sevinirim benim biligsayarda mı bir problem var acaba? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın canerbull Öncelikle linklerde sorun yok. Sorun web sitemin yeni bir yapıya taşınması videolar aslında yerinde sadewce link adresleri değişti.En kısa sürede tekrardan devreye gireçek site bonsai saksı satışları için form değişikliğine hazırlandığı için videoları izliyemiyorsunuz yakın zamanda tekrarda benim hazırlaşmış olduğum bu türkçe videoları ve yeni versiyonlarınıda çok rahat bir şekilde izleyeçeksiniz. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2007
|
Bekliyoruz sayın bonsaisan Lütfen unutmayın Bağlantılar hâlâ çalışmıyor da ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bağlantılardan kastınız video görüntüleri ise çalışıyor sayfa düzenlendi tekradan bir sorun yok Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın bonsaisan verdiğiniz bağlantılar malesef çalışmıyor. Adres değişmiş olabilir mi? bon1.htm'e "sayfa düzenlemeye alınmıştır" yazıyor. Diğerlerini ise hiç bulamıyor. Bugün izlemek için heyecanla açtım ama malesef izleyemedim ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Buldum, videoların adresi değişmiş. Sitede biraz gezinmem gerekti Doğru adres burada arkadaşlar. http://www.bonsaisan.com/bonsai/aktuel.asp |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili bonsai severler. Adres değişmedi sadece pc bulunan ve windows sun girdiğiniz sayfalara daha hızlı ulaşmanızı sağlayan bir sistem olduğu için ziyaret edilen sayfaları hazızasında tutar ve sayfayı kensi makinanız üzerinde açar oradaki linkde eski link olduğu için siz bir türlü giremezsiniz bunun için arasırada windowssun web sayfalarını hafızada tutuğu dosyanın temizlenmesi gerekir. Sayfa link değişmedi sadece çok fazla sizlerden gelen talep üzerine videoları daha hızlı hizmet veren bir server geçiçi olrak taşımak zorunda kaldım. İzlemeyi düşündüğünüz videolardan uygulama 2 isismli video görseli bu taşıma sırasında yarım olarak geçmişdir.Video yarısında sonra çalışmamakdadır. En kısa süre bu uyuglama 2 isismli video tam oraka tekrara ekleneçekdir.,İlginiz için sizlere teşekür ederim. Saygılarımla. Direk videolara ulaşmak için http://www.bonsaisan.com/bonsai/aktuel.asp link yazıp enterlamanız yeterlidir. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili bonsai severler sizden gelen yogun istekler doğrultuusnda bonsai videoların 2 şamasında ki saksı değişimi ve sula tekniğinin bir arada yer aldığı video görüntüsünü günceledim ve sesde oluşa sorunları biraz daha düzeltterek tölare etmeye çalıştım. Sizlemek isteyenler için. aşağıda link aktif bir şekilde çalışmakdadır. GÖRÜNTÜ *.SWF UZANTILI BİR DOSYADIR. http://www.bonsaisan.com/bonsai/aktuel.asp |
|
|
|
|
|
#22 |
|
agaclar.net
|
Bonsaisan, yukarıdaki eski mesajlarında, eski adresleri gösteren bağlantıları değiştirsen daha iyi olacak. Yeni gelenler önce yanlış sayfalara bakıp sonra doğrusunu bulmaya uğraşmasın. Düzelt düğmesini kullanabilirsin. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
bonsaisan çok çok makbule geçti emek harcayarak yaptıgınız bu çalışmalar için çok teşekkür ederim. eğitici olmuş. böyle birçok video görmek isteriz.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Paylaşımlarınız ile bizi eğittiğiniz için çok teşekkürler. En kısa zamanda uygulamayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2009
|
Video linkleri çalışmıyor, acaba adreslerde değişiklik olmuş olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2009
|
merhaba, siteye yeni üye oldum açıkçası çiçekler ağaçlar ve bonsailer hakkında hiçbir bilgim yok (birkaç saat sitede gezerken okuduklarımı saymazsak) ama büyük bir heves ve merak duyuyorum, bu videolarla ilgili linkleriniz sanırım çalışmıyor tekrardan yükleyerek bizimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Lİnkler çalışır durumagetirildi. Web sitemde ki yenilemeden dolayı özürdilerim. link:http://www.bonsaisan.com/bonsai/aktuel.asp |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|