![]() |
|
![]() |
#1714 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Selam aranıza yeni katıldım ve Bonsai ile uğraşmak istiyorum. kırmızı ve beyaz çiçekli leptospermum çok yıllık çiçekli bonsai tohumu Acer ginnala amur maple akçaağaç tohumu Acer palmatum var.dissectum tamukeyama akçaağaç tohumu Kokulu japon katsura ağacı tohumu cercidiphyllum japonicum River Sheoak Casuarina Cunninghamiana tohumu 14 cm bonsai saksı dikdörtgen - plastik bonsai eğitim saksı training pot Bonsai toprağı 4 litre özel yavaş yarayışlı gübreli karışım Tohum çimlendirme torfu 4 litre özel npk katkılı profesyonel çimlendirme toprağı aldım sıfırdan başlamak istiyorum, tafsiyelerinizi bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Öncelikle tohumlarınıza uygun şartları sağlayıp çimlendirin. Sonra onların gelişmek için ihtiyaç duyacakları bir kaç yıl boyunca, çalımak için uygun gövde yapısına kavuşmuuş fidanlar alın, bonsaiye bu fidanlarla başlayın. Fidanlarınız ya da çimlendirdiğiniz tohumlarınızı bu boyutlardaki saksılara almak için erken olur. Yavaş salınımlı gübreleri gelişmiş/yaşlı ağaçlarda kullanmak daha uygun. Alacağınız fidanlara daha farklı gübre karışımları tavsiye ederiz, onları kullanırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Yeni Üye
|
memet bey teşekkürler, tohumları daha küçük saksılara mı dikilicek, Bonsai toprağı 4 litre özel yavaş yarayışlı gübreli karışımı ile mi yapayım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
|
Tohumlar değişik biçimlerde çimlendirilebilir. Bu başlığa bir gözatın. Bonsai toprağı isimli ürünler satılmaya başladı ama içeriklerini bilmeden bir şey söylemek zor. Sanırım çimlendirme toprağı olarak bir malzemeniz var. Onu kullanınabilirsiniz. Tohumları plastik viyollere ekebilirsiniz. Geniş yayvan kaplarda olabilir. Asıl yaprakları ikibuçuk yaprak olunca saksıya şaşırtırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar selam, Tohumlar geldi, leptospermum, japon katsura ağacı, River Sheoak Casuarina Cunninghamiana tohumlarını çimlendirme için npk katkılı profesyonel çimlendirme toprağı ile saksılara ektim, saksıların üzerine tohum isimlerini ve tarihleri yazdım, diğer 2 akçaağaç tohumlarını soğuk sıcak uygulama işlemleri yapılması gerekiyormuş o uygulamaları yapıyorum, çimlenme ile ilgili gelişmeleri burdan sizlere bildirip yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada tohumların hepisini ekmedim kalan tohumları poşetleriyle buzdolabına (meyve-sebze bölümüne) koydum, çimlendirmede başarısız olursam kalanları tekrar deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. nokia06 kolay gelsin. Benim tohumdan yetiştirdiğim 5 yıllık akçaağaçlarım var ama hala 2,5 cm kalınlığındalar. Geçen yıl toprağa diktim bu sene daha hızlı gelişeceklerini tahmin ediyorum. Umarım başarılı olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Ağaç Dostu.
|
Bahçede , erik ağacının alttaki dallarından birine soğuk kış günlerinde kuşlara hazır yem sağlamak üzere ,, iki pet şişe ve bir tünek ve tel kullanarak oluşturduğum yemliği taktım. İçine bayatlayan ekmekleri ufalayıp koyuyorum , kuşların buradan yemlendiklerini görmek keyifli oluyor. Fotoğrafını çektim sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2012
|
Merhaba, Bonsai ile yıllar önce tanıştım, ilk önce hazır olarak aldım ancak yaşatamadım. daha sonra kocaeli'de bonsai serasından fidan aldım, 1-2 yıl o fidan ile ilgilendim. izmirde Orçun Bey'in düzenlediği seminerlere katılmaya özen gösterdim ve neredeyse 2 yıldır uzak kaldım. tekrar ilgilenmek ve izmirli bonsai severler ile irtibata geçmek istiyorum... görüşmek üzre ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Tekrar hoşgeldiniz diyelim o zaman Sayın Leylimgizer, İzmirdeki toplantılar hızla devam ediyor bir daha ki toplantıda sizleride görmek dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
|
Alıntı:
Ağaclar net'in düzenlediği bu cumartesi günü yapacağımız çalışmanın sayfası var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2012
|
Alıntı:
bonzai ye yeni merak sardım bende öğrenmek bilgilenmek uğraşmak istiyorum inşlh ilerde bende başarabilirim yüreğinize sağlık ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Ağaç Dostu
|
Başdan sona kadar izledim. Bonsai sanatını tanıtım bilinmesi ve yaygınlaştırma adına güzel bir girişim olmuş. Umarım bun tür yayınlar her geçen gün artarak devam eder. İzmir den söyleyişlere katılan arkadaşların hepsini de tanıyorum tanıdığım yüzler daha doğrusu çoğunluk. Ama Ankaradan katılan arkadaşı ismini söyledimi anlayamadım. Ankardan katılan arkadaşı tanıyan var mı! Bugüne kadar neden fark etmedik diye de merak ettim. Üstelik yıllar önce sergi de açmış duymamış olmamız daha ne cevherler olduğunu da gösterir. Bu şekilde arkadaşlarımız var ise tanımak ve çalışmalarını da paylaşmasını görmek isterim daha doğrusu. kendini göstermeyen bonsai sevdalısı arkadaşlar ortaya çıkıp tecrübelerinizi paylaşın lütven. Roportaja katılan tüm arkadaşları kutlarım güzel bir tanıtım yapmışlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
|
Ünal kaktüsün sahibi Ünal bey, o da İzmir'li. 1980 yıllarda bonsai ile ilgilenip sonra kaktüs üretimine yönelmiş. Bonsai konusunda bilgisi çok iyidir. Onunla kaktüslerle ilgili bir söyleşi yapımıştım sitede yayınlamıştık. O sıra bonsai sergisinden de sözetmişti. Türkiye'de açılan ilk bonsai sergisi onundur. İzmir'deki toplantılarımızdan birini de onu serasında yapmıştık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Ağaç Dostu
|
Anladım. Demek bahsi edilen Ünal kaktüs o arkadaş. Ankara dan deyince hiç aklıma gelmedi ünal kaktüs olduğu. O da izmirli diye düşünüyordum doğru imiş ama Ankara dediğinde şaşırdım. Şimdi netleşti. Teşekkürler bilgiler için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Ağaç Dostu
|
Tekin bey merhabalar Öncelikle İstanbulda yapmış olduğunuz çalışma ve toplantı konusunda buradanda size saygı ve sevgilerimi göndermek isterim.Başarılarınız ve çalışmalarınız devamını ve sürekliliğinin daim olmasını dilerim. http://www.agaclar.net/forum/haberle...klar/26107.htm link de yer alan dergide Ülkemizde Bonsai'ye büyük katkıları olan Sayın Ünal bey hakkında bilgilere de değinmiştim. Bu belgesel çekiminde yapılan Röpörtajı ile de konu daha da iyi pekişmiş oldu.Ulusal bağlam da yaptığı katkılar bilinmiş oldu. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Ağaç Dostu
|
Tekin bey aslında sevindirici olan Ülkemizde bir bonsai Tarihi geçmişinin oluşması. Belki yıllar sonra Bonsai'ye sevda duyan ve gönül veren yeni bonsai dostları Ülkemiz de Sizin ve diğer bonsai Dostlarının Çalışmalarını takip ederek Türkiye'de Bonsai Konunda yıllara önce yapılanları göreçekler ve geçirilen evreleri ve yaşanan ilk zorlukları bu geçmiş ile dahada ileriye taşıyaçaklardır. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sitemizdeki fotoğraflardan yüzlerini tanıdığım kişiler vardı.. Ünal Bey'i ilk defa gördüm.. Anne-kız gelen vardı.. Çok sempatiklerdi.. Marketlerde satılanların gerçek bonsai olmadığını ustalarımız hep söyler.. Konuşan çoğu bonsaisever satın aldıkları bonsailerle bu işe ilgi duyduklarını anlattılar.. Bu konuda ustalar içinden neler geçirmiştir kim bilir.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
|
Alıntı:
Hangimiz elbise diktiriyoruz? Hazır alıyoruz hep. Yeter ki bonsaiye gönül verilmiş olsun. Nasıl başlandığı ayrıntı. Ama bana başlayacağım ne yapayım diyene hazır bonsai al demem. Birlikte bir fidan seçelim derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|