![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2015
|
Reis5534 / Gül
5 cm çapında gül..Bahçeden çıkardığım bu gül baya canımı yaktı..Dikenleri için önlem alamadım..Zor da olsa budayıp, saksıya aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Bonsai örnekleri çok az olan zor bir tür. Kolay gelsin diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Hocam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
son hali.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Reis, Gül çok başına buyruk ve inatçı. Ya sürgünler kalınlaşmadan tellemek gerekiyor ya da gelen sürgünlere göre devamlı budamayla. Sürgünler biraz kalınlaşınca kolayca kırılıyor. Gülü eğitmenin en iyi yolu istenilen yerlerden aşı yapmak. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Sayın Sagol bilgileriniz için..Bende bu adayım için sert budama düşünüyorum..Şuan ki dalların yarısını gövdeden ayırmayı planlıyorum..Zamanla bu türün gelişiminde sizlerin değerli yorumlarıyla güzel bir bonsai oluşturmak istiyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Akşam üzeri budama yaptım..Güncel hali.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Reis5534, Budamanız iyi olmuş, çok karmaşık görünüyordu. Şimdi gelen sürgünlerde alıştırma yapmanız lazım hangi kalınlıktayken tellenebiliyor diye, bunu bahçede başka gülünüz varsa orada deneyip buraya uygularsanız dalları kırmadan ilerlemek mümkün olur. Ya da sürgünlere göre budamalarla dalları devamlı şekillendirmek mümkün olabilir. Bir taraftan da bahçede bir gülde göz aşısı çalışırsanız işiniz daha da kolaylaşacaktır. İstediğiniz şekilde tutabilmek için veya çiçek boyutunu küçültmek için ilerde aşı yapmanız gerekebilir. Kolay gelsin.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederin Sayın Sağol. Söylediğiniz gibi kayınpederimin bahçesindeki gülleri inceledim. Şu an ki adayımın zarar görmüş olan kısmına ilerde aşı yapmam gerekecek. Ve gül çok hızlı bir bitki. Daha küçük bir sığ saksı olsaydı nasıl olurdu büyümesi. İşimi daha da kolaylaştırır mıydı acaba merak ediyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Bende de gövdesi sizin gülden kalın bir gül vardı. Forumda nazikçe uzak dur demişlerdi. Direkt söyleyeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Sayın Anily değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Biraz uğraşmak istiyorum açıkçası.. Ama sizin tecrübeye dayalı yorumlarınızda benim için çok önemli. 1 yıl boyunca uğraşmayı düşünüyorum. Sonrasını hep beraber göreceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Maalesef adayımı kaybettim. Yapraklarında oluşan hastalıktan sonra ilaçladım fakat olmadı. Benim için gül deneyimi fazla uzun sürmedi. Burada güzel bir örnek olsun istemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Yazık olmuş, güzel bir adaydı. İlerde fırsat bulursanız daha genç bir gülle denerseniz yaşama şansı daha fazla olur. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|