![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
dusunenadam / Akasya
Bu Yalancı Akasya (Robinia Pseudoacacia) yavrusu benim ilk yamadorim. Orta bölümden (kırmızı aşı macunlu yer) sanırım üstüne basılarak kırılmıştı. 1 Ay önce kazık kökünü keserek bulunduğu yerden aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Saksıya aldıktan bir ay sonra tomurcuk vermeye başladı. Hatta kırık yerin üstünden de filiz verdi. Üstteki fotoğraf 26 Mart tarihinde çekildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar 30 Mart görüntüleri. Kurtuldu diyebilir miyiz bilmiyorum. Eğer yaşamaya devam ederse, yavaş yavaş saksısını büyüteceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
6 Nisan 2015 görüntüsü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
16 Nisan 2015. Sanırım bana teşekkür ediyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Değerli üstatlarım, bu ağacı artık "şuradan" kesip, "şu" dalı lider yapsam mı? Mayıs veya Haziran ayına kadar beklemeli miyim? Şubat ayının yamadorisi. Gelişmesi iyi gidiyor ama çok fazla bir saçak kökü yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Görüşlerinizi rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın düşünenadam, Aslında kesilse iyi olur ama keserken yeni gelişen köleri oynatırsanız kuruyabilir. Garanti olması için kışa kadar bekletilebilir. İyi çalışmalar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim hocam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Hocam bugün düşündüm düşündüm düşündüm... Her acemi gibi sabredemeyip kestim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Doğru bir karar vermişsiniz. Zaten çok hızlı büyüyen bir tür ve kısa zamanda çok konik bir ağacınız olacağı kesin. Bende de bu tip kesimli ağaçlar çok. Hatta 10cm çaplı ve süper nebarili bir ligüstrüm var. Şimdi lideri ana gövdenin 1/3 kalınlığına ulaşıncaya kadar bekleyeceğim. Sizin kesimde hoşuma gitmeye bir şey var. Ben olsam fotoğraftaki gibi bir görsel için ağaca Knob cutter makasıyala girerdim. Ama bence artık ellemeyin. seneye Mart sonu bu işlemi yaparak doğru açıya getirirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Genelde sizin çiziminizde gösterdiğiniz gibi kesiyorum Şafak Hocam. Bu ağaç 2 aylık yamadori. Köklerden ve geri kuruma riskinden emin olamadığım için sürgüne fazla yanaşmak istemedim. Hatta sağdaki küçük gözü de bıraktım ki gelişme aşamasında ipucu verebilsin. Artık bir sene dokunmayacağım. Gelişime göre sadece sağdaki gözü alırım. Dediğiniz gibi seneye mart ayında düzeltmeyi yaparım. Teşekkürler, selam ve saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef bu ağacım kurudu. Sebebi, taşınma esnasında susuz kalması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |