![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
dusunenadam / Ligustrum
Bir market bonsai de bende var. Aralık (2014) ayında almıştım. Türü ligustrum. Ev ortamına alışması için bir ay dokunmadım. Toprağı iyi gibiydi ama plastik saksısından çıkardığımda 2 parmak kalınlığında sarmal kök yapmış olduğunu gördüm. Kökleri budayıp, kendi imalatım olan saksıma aldım. Havalar ısınmaya başlayınca dışarı çıkardım. Hafif budama yaptım. Keyfi yerinde gibi... Düzenleyen dusunenadam : 17-03-2015 saat 23:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Suyu çok seviyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2007
|
Sn.düşünenadam ligustrum türü,, sinensis olabilir.Bende de mevcut çok sağlam türdür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Şekli güzel, derli toplu görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Düşünenadam, Ligustrumunuzun keyfi yerinde görünüyor. Saksılarınız da estetik duruyor, hangi çeşit ağaçtan yapıyorsunuz, dayanıklı bir tür mü. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam, bildiğiniz çam kullanıyorum. Bonsai saksısı bulmaktaki zorluk ve çömlekçilerle olan maceralarım 2 yıl önce beni bu yola itti. Çeşitli araştırmalar ve denemeler yaptım. Ağacın suya karşı davranışlarını ve mukavemetini inceledim. Dağılma, eğrilme, çürüme, bakteri üretme gibi sorunların hepsine çözümler buldum. Ağaca zarar vermiyorlar. Hatta ağacın kökleriyle kaynaşıyorlar diyebilirim. İstediğim, internette gördüğüm ve beğendiğim her modeli yapıyorum. Şu günlerde ilk defa resimlerini koyuyorum. Bu gördüğünüz aslında derin, eğitim saksısı sayılabilir. Sağlamlık açısından sıkıntı yok. Yani toprak saksı gibi 100+ yıl dayanır diyemeyeceğim ama tahminime göre en az 10-15 yıl taş gibi durur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın çaglarxx, çok teşekkür ederim. Merak ettim, sizdekiler çiçek açıyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın Düşünenadam, Alıştırma saksısı olarak tahta saksı kullanımı başka ülkelerde de yapılıyor. İngiltereden Harry Harrington' Ligustrumunun yeşil kısmını bir tahta alıştırma saksısında geliştirmiş. Tahta saksı: privet before after s1-2.jpg Tahta saksı: privet before after s1-3.jpg Tahta saksıda yetiştirilerek oluşturulan güzellik: privet before after s1-14.jpg Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2007
|
sn.Düşünenadam Henüz çiçek görmedim,ama ağaçları fazla yorduğum için olabilir ![]() benimkilerde sizin ağaca benzeyen formdalardı.Birini baya kısalttım,bir diğerine 2 noktadan havai köklendirme yaptım sonucu bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Güven Hocam, çok teşekkür ederim. Nette araştırma yaptım ama bunları görmemiştim. Bunu öğrendiğim ve bu fotoğrafları gördüğüm iyi oldu gerçekten. Demek ki bir tek ben değilmişim. İçim ferahladı ![]() Aslında şaşırmamak lazım. Enteresan, ağacın kökleri ve tahta neredeyse birbiriyle kaynaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın cağlarxx, bakalım benimki ne yapacak. İsterseniz buraya konu açın sizinkilere de bakalım. Başarılar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bugün biraz, yaprak alımı, boy kısaltma, budama, telleme, yanlışlıkla dal kırma ve yer yer saçmalama işlemleri yaptım ![]() Bu saksı eğitim saksısıydı. Bu baharda nihai saksısına alacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sn reguler. Alttan üçüncü kaviste de bir dal vardı. Malesef tellerken kırdım. Folyajdaki o boşluğu doldurmak için mecburen bir üstteki dalı boşluğa doğru eğdim. Düzenleyen dusunenadam : 10-02-2016 saat 23:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ne yazık ki bu ağacım da ihmal kurbanı oldu. Taşınma esnasında sulamayı ihmal ettiğim için kurudu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|