![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2007
|
kirangokhan / Amerikan Sığlası (Liquidambar Styraciflua)
Merhabalar, Evimin yakınında yeni açılan fidancıyı gezerken resimdeki sığla ağacını gördüm. 1mt boyunda 3,5cm gövde kalınlığında bir fidan. İnternette arama yağtığımda sonabahara doğru kızaran yaprakları çok hoşuma gitti. Ayrıca genç bir fidan olmasına rağmen gövdesinin yaşlı görünümü bir avantaj gibi göründü bana. Bu akşam kendisini bahar ayının başına kadar ikamet edeceği büyükçe bir saksıya taşımayı planlıyorum. Sormak istediğim bu saksının içini bonsai için hazırladığımız toprakla mı doldarmam gerekir? Ayrıca eğer başarabilirsem kalın olan dalı eğip semi-cascade ya da süpürge modelini yapmak istiyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthr...633#post658633 Yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Ağacınız hayırlı olsun, tarzda karar vermeden önce ağacı biraz daha izleyin, farklı tasarımlar gözünüzde belirecektir. Uzun saplı yapraklardan birini sapıyla koparın, sapın altının kokusu çok güzeldir. ( Tabi bana göre,, bu Amber (Storax), yağının sıvı halidir.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
akşam eve gidince deniyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kirangokhan Aramıza hoş geldiniz. Güzel bir aday güle güle şekillendirin. Arkadaşlardan değişk öneriler gelecektir sizde bu öneriler ve örnekleri değerlendirerek kafanızdaki oluan şekli yakalayacağınazı düşünüyorum. Şimdilik budama yapmayın ama alt dalları telleme yapabilirsiniz. Ayrıca alt dallarda uç alma yaparak dallanmayı teşvik edebilirsiniz. Son baharda da kafanızda oluşan şekli uygulamaya başlarsınız diye düşünüyorum. Aklımdan geçenleri çizmeye çalıştım umarım size fikir verir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Evet gerçekten yapraklarının altı mentolumsu bir kokuya sahip, hoşuma gitmedi değil ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|