![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2007
|
TreePedagogue - Bazı Gürgenlerim
Gürgenlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Gürgenlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Her biri ayrı ayrı çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Sırada uç alımları ile sıklaştırma, çatallı dalları sağlama ve zamanla yapraklarını da ufaltma işlemleri var(hatta bazılarının yaprakları ufalmış) gibi, eminim o aşamaları da rahatlıkla uygularsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Biri disinda, usteki yaprak ve dal sagligindan yola cikarak toprak altinda da saglikli kok sisteminin olustugunu dusunuyorum. Govdeler de yeterince goz alici. Bonsai calismalarinda kokler ve govde onemli yer bir tutar(bir yapinin temeli gibi saglam bir temel uzerinde guvenle calisilabilir) Bu iki onemli unsurdan sonra ozellikle yapragini doken cinslerde dal ve dalcik olusturma oldukca kolaydir. Tarz uzerinde karar verdikten sonra, hepsinin, dallari uzerinde clismalar yogunlasmali, gerekli dallar disindaki dallar budanip agaclara guzel forumlar saglanmali. Meslegi "agac terbiyecisi" olan biri icin de bunun zor olmiyacagini dusunuyorum. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
İleriye dönük temel yapısı belirginleşmiş örnekler. Gövde ve nebari olarak görselikleri ön planda olan adaylar. Ali hocamında belirtiği gibi bundan sonra stil ve dalların uygun biçimde belirlenerek gövde yapısına uygun bir şekilde konumlandırılmalı kalıyor geri. Ve son olarakda stiline uygun bonsai saksılarına aktarıldıkdan sonra güzel ve hoş oluçaklar. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Sağolun arkadaşlar. Detaylı form ve uç alımı gibi çalışmalara başlamadım. Bazılarında kurbanlık dallar olduğu için form bozuk gibi görünüyor. Acele etmiyorum Gürgenler ilkbahar,yaz,sonbahar boyunca sürekli gelişim gösteren türler. Gövdelerin konikleşmesi için uzun yıllar eğitim devam edecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|