![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
Delice (zeytin) Serüvenim.
Merhaba, aşağıdaki iki zeytini bir ay önce aşılanmadan aldım. Delicelerin yapraklarının küçük oluşu, gövde ve kabuklarının yaşlı görüntüsü ve kıvrımlı yapıları bonsaiye çok uygun. Şu an birçok yerlerinden sürgünler patladı. Büyük olanı da yakında geliştirme saksısına alacağım. Bu ağaçları eğimli dik tarzda geliştirmeyi düşünüyorum. İnşallah ilerleyen aylarda güncel fotoğraflarını vereceğim. Yorum ve fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Ağaçlarınız çok güzel... Geniş ve sığ saksıda dallanıp, yapraklandıktan sonra daha da güzel görüneceklerdir. Bu sene bolca dal-dalcık oluşturmasına yardımcı olmanız gerekiyor.(Gübreleme,sulama,herhangi bir işlem yapmama gibi) Seneye de dal seçimi ve çimdikleme ile hedeflediğiniz tarza yönelik çalışmalar yaparsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
İlginize teşekkür ederim. Büyük olanın kökü çok uzun. Budamam gerekiyor. Ama önce tuttuğundan emin olmak istedim. Sürgün vermeye başladığından artık budayabileceğimi düşünüyorum. Şu an naylon poşette ve kuma dikili. Tabi uygun bir topraklı saksıya dikerim. Köyden temiz toprak getirmiştim. Sıkmasın diye ona 1/3 kum katmak gerek. Gübreme için bende mineral katkılı 7+5+6 NPK sıvısı var ayda bir sulamadan sonra vermeyi planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
![]() ![]() Artık dal seçimi yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
İstenmeyen dallar büyüdükçe gövde yapısı bozulabilir. Bir de ağaç enerjisini boşa harcamış olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Dusundukleriniz dogru da agaclariniz uzerinde yeterli dal yok. Bir iki yillik dallar o govdelerin yapisini bozamaz. Agaciniz bosuna enerji harcamiyacak, iyi bir kok yapisi olusturmasi icin usten oldukca dallanmasi gerekiyor. Yine de siz bilirsiniz. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Sağolun. Tavsiyelerinizi dikkate alıp sadece çok ters yerlerden çıkan ( yanyana gibi) dalları budayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kutupaneci Ağaçınızn üzerinede ki hiç bir sürgünü budamayın. Evet yazdığınız gibi gövde yalısını bozabilir ama ancak 6 yl sonra bozar. Çünkü ağaçınız saksıda ve ilk fotorğafı ile son eklediğinzi fotoğrafında dalın gelişimi normal. Neden budamayın diyorum çünkü ağaçınızın bakış yönü ve formu belli değil. Bir gövde de farklı yönde çıkan dal var ise ileride okadar kolay bir fom verme şansınız vardır. Eğer gövde şeklini bozacağını düşündüğünüz dalları ağaçdan uzaklaştırırken aslında belki ieride işinize yarıyacak dalı çok önceden söküp atmış olaçaksınız. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
O halde bu sene budama yapmadan bir takip edelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |