![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2006
|
Yasemin / Japon Ayvası
Bu japon ayvasının fazlalıklarını biraz budadım ama ne yapacağım konusunda biraz kararsızım. Bu fidandan bir tane ikili, bir tanede üçlü gövde mi yapmalıyım ya da bu şekildemi kalmalı? Eğer ayırmayı düşünürsem üçlü ve ikili kısım toprak altında birleşik. Ayırırsam sorun olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Japon ayvası üzerinde üçlü **** beşli gövde yapma konusunda kararsızdım. Açıkçası çok güzel açmış olan çiçeklerinede kıyamıyordum ama biraz daha düzenleme yapmaya çalıştım ve üçlü gövdede karar kıldım, arada kalan iki dalını kestim... Biraz kendini toparladıktan ve çiçekleri geçtikten sonra yanlardaki dalları telleyerek biraz daha aşağı doğru eğmeyi ve küçük dalları şekillendirmeyi planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yasemin, ben de Kalyon' a katılıyorum, ayrıca fidan tek gövdeden mi dallandı ve tek gövdeden dallanmış ise gelişmesini tamamladıktan sonra ana dalların tek gövdeden çıktığını göstermeniz için toprağını biraz biraz azaltın ki gövde meydana çıksın derim. Sonunda güzel bir bonsai olacak kanısındayım. İyi akşamlar, Düzenleyen kalambaklı : 22-03-2010 saat 18:54 Neden: birleşik kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili köknar gübreleme ile ilgili makaleler doğrultusunda güber kullanıcam ancak şuan elimde yok. En kısa zamanda temin edip bütün fidanlarıma düzenli bir besin uygulaması yapıcam. Sn Kalyon ve Sn Kalambaklı fidan çok ince biliyorum ama bütün aramalarıma rağmen daha kalın gövdelisini maalesef bulamadım. Zaten öğrendiğim kadarıyla çalı tarzı olduğu için fazla kalın gövde yapmıyormuş. Çoklu gövde olacağı için gövdelerin ince olması sorun olmaz diye düşünüyorum ama tabiyki üstadların yorumunu beklemek gerekiyor. Fidanın dalları tek gövdeden çıkıyor. İlerleyen zamanda toprağını azaltmayı planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kalyon Aldığım yerde japon ayvasının meyve verdiğini hatta bu meyvenin de şeker hastalığına iyi geldiğini söylediler. Ama ben henüz görmedim meyveli bir japon ayvası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bekleyip görmek lazım. Ama verdiği mevye sanırım küçük bişey. Başka japon ayvasıda var elimde hatta alalı 2 yıl olmuştur, ama o bundan çok daha ince ve hiç kalınlaşma eğilimi göstermedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|