Ben tohum ekerken millet sitil ekiyordu. Mart 15 tohum için erken mi olur.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kayseri'de fide yapmak için iç mekanda tohum ekim zamanı 1-5 Şubat arası patlıcan 10-15 Şubat arası biber 10-15 Mart arası domates için idealdir. |
Alıntı:
|
Sayın Heyyamola kayserinin iklimi sert olsa da patlıcan yetisiyor anladıgım kadarıyla..orada yetisirse burada da olmalı..Ve cevremde sorduklarım burada patlıcan olmuyor diyor.Ben yinede iki senedir deniyorum.Sebzelerden cimlendirme de basarısiz oldugum tek sebze patlıcan diyebilirim...fidesini alıp diktigimde gelisimi iyi oluyor boylanıyor ama meyvesi olmuyor..sebebi ne olabilir ki? Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim...
|
Alıntı:
Patlıcan çimlenme için yüksek sıcaklık istiyor. İdeal çimlenme için toprak sıcaklığı 30 derece... 20 derecede 15 günde, 25 derecede 10 günde, 30 derecede 5 günde çimlenebiliyor. Çimlendikten sonra da gelişebilmesi için, domates ve bibere göre daha sıcak bir ortamda bulunması gerekir. Büyümede etken olan gündüz sıcaklıkları değil, gece sıcaklıklarıdır. 8 derecenin altındaki gece sıcaklıklarında hiç gelişme olmaz diyebiliriz. Domates, biber ve patlıcanı aynı ortamda yetiştirecekseniz, toprak sıcaklığının 25 dereceye ayarlanması idealdir. Bu ortamda domates yaklaşık olarak 5 gün, biber 10 gün, patlıcan 12 günde çimlenecektir. Bölgemizde tohum ekiminden bahçeye şaşırtma arasında geçen süre; Domates için 45-60 gün Biber için 60-75 gün Patlıcan için 75-90 gün |
Cok güzel bilgiler verdiniz tesekkür ederim Sayın Heyyamola..Cevremde onceden denemisler olmadıgı icin hic eken yok.O yüzden bütün cesitleri deneyerek verimli türü bulmalı...Ama yinede cok ümitli degilim patlıcanın istedigi sıcaklık yok gibi..yazın bile oldukca serin geciyor..
|
Ankara için Patlıcanları geçen hafta başladım çimlendirmeye. 15 i gibi biberlerlere, Mart başıda domatesleri çimlendirmeye başlıyorum.
|
Alıntı:
|
Ufak bir sera yapmak istiyorum.
Ankara şartlarında, domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, kavun, karpuz, fasulye vb. sebze dikmek istiyorum. Tabi bunlardan bazılarını serada tohumdan bazılarını da direk toprağa ekmek suretiyle dikmek istiyorum. Bu türlerden hangileri sera da yetiştirilir? Sanıyorum kabak, kavun, karpuz ve fasulye direk dikilecek. Sera da domates, biber, patlıcan ve salatalık yetiştirmem de sıkıntı olur mu? Kimisi 90 gün önce dikilmeli demiş sera için patlıcanı. Şubat başı gibi ankara şartlarında sera da olsa tarih olarak erken değil midir? Çimlenmesinde sıkıntı olmaz mı? Ayrıca salatalık şaşırtmaya pek gelmiyor deniyor, sera ortamından yerine dikmek istediğimizde verim alamaz mıyız arkadaşlar? |
Alıntı:
Sorularınızdan birini atlamışım. Salatalık (kavun-karpuz içinde geçerli) kökleri çok hassas olduğu için şaşırtmaya karşı çok duyarlıdır ama viyolde çimlendirirseniz, bu sorun ortadan kalkar. |
Sn. tarku,
O halde kabak, domates ve patlıcan gibi türleri bir sebze yatağı yapıp sera içinde büyütebilirim, diğer türler olan kavun, karpuz ve salatalığı başından viyollere dikmem lazım doğru mu anladım. |
Alıntı:
|
Artık seneye kışa girmeden tohum etkinliğine katılmak şart olacak :)
|
Nuri mürvet yasiyormusunuz ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024