![]() |
|
![]() |
#31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
mesela ağustos ayında ayçiçeği ekilebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2013
|
şöyle bi bilgi buldum Köklü bitkilerin ekimi için uygun bir hafta. 26 Aralık / SONDÖRDÜN 29 Aralık / Şiddetli soğuklar, Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü EKİM – DİKİM TAKVİMİ Meyve veren sebzeler (domates, salatalık, patlıcan gibi) için uygun ekim günleri: 23-24 Aralık Kök ve gövdesi toprak içindeki bitkiler (havuç, patates, pancar gibi) için uygun ekim günleri: 25-26-27-28 Aralık Kompost, gübreleme, transplantasyon gibi işler için uygun günler: 25-26-27-28 Aralık Çiçek ve şifalı otların bakımı ve ekimi için uygun günler: 29 Aralık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2013
|
Alıntı:
şahsen hiç denemedim bu tarihlerde yanlış yönlendirmek istemem |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
sebze tohumları için erken bi zaman çok sabırsızlanırsanız şubat sonunda ekim yapınız yoksa mart ayı girmeli bende heyecanlıyım bu konuda bir an önce tohumlarımı ekip fidelerimi görmek istiyorum ama erken ben martta ekeceğim zaten birde tohumlar şimdi çimlendirilsede dışarıda havalar çok soğuk olduğu için ve güneş yeterli olmadığı için fideler gelişemez..buradan inceleyip karar verirsiniz saygılarımla Düzenleyen habiş : 23-12-2013 saat 15:07 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Bir kelimeye link verirken eğer kopyala yağıştır ile link veriyorsanız, link kutusundaki "http://" ibaresini silip öyle yapıştırmanız gerekiyor. Eğer silmeden yapıştırırsanız, kelimenin linki ; Kod:
http://http://www.agaclar.net/forum/yapilacak-isler-takvimi/25339.htm Kelimeye link vermek dışında, forumdaki bir başlığın ya da mesajın linkini kopyalayıp direk olarak mesaj kutusuna da yapıştırabilirsiniz. Bu durumda yapıştırdığınız link, mesajınızda; Sebze - meyve - tahıl tohum ekim zamanı - agaclar.net şeklinde görünecektir. Sn. esgül73, Size gelen tohumların bir dökümünü yapıp, tohumun bitkisiyle ilgili başlıkları incelerseniz sizin için çok faydalı olacaktır. Örneğin, sebzeler için; Sebzeler - agaclar.net konusunda oldukça detaylı başlıklara ulaşabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
Iç anadoluda domates tohumu ne zaman ekilir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Kendi tecrübelerimi buradan inceleyebilirsiniz. İç mekanda fide yapacaksanız Mart ayı başından önce ekmeyiniz, Çimlenmeden sonra fideler, sıcaklığın 8 derecenin altına düşmediği, bol ışıklı bir yerde bulunmalıdır. Fideler yaklaşık 45-60 gün sonra, bahçeye dikilecek olgunluğa erişirler. Tohumları dış mekana direk toprağa ekecekseniz, 15 Nisanı beklemelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
/
|
Geçen yıl geç oldu ama nisanda herkesin ki geçti gitti benimki yeni kızardı. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
/
|
Ben tohum ekerken millet sitil ekiyordu. Mart 15 tohum için erken mi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Dediğin doğru biberler geç çimleniyor ve geç büyüyor. Niğde konya iklimine yakındır. Mayıs 15 gibi toprağa alınıyor burada. Bence şimdiden tohumları ekersen iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
/
|
Şimdi ekersek çok büyük olmaz mı ? Mayıs ayında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
/
|
40 günde çimlense mart 15 den Mayıs on beşe iki ayda fazla büyük olmaz mı ? Tarlaya alırken. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi dediğin tarihlerde ben de biber tohumları ektim. Domates tohumlarıyla aynı zaman da ekme gafletine düştüm. Biberler çok cılız kalıyor, domatesler coşuyor. Tabi tercih sizin ama pişkin fidelerden zarar gelmez. Aşırı büyüyeceklerini sanmıyorum. Mart 15 çok geç oluyor ama isterseniz 15 gün bekleyip, şubat ortalarında ekerseniz, hiç bir sorun olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
/
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kayseri'de fide yapmak için iç mekanda tohum ekim zamanı 1-5 Şubat arası patlıcan 10-15 Şubat arası biber 10-15 Mart arası domates için idealdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Domates çok çabuk gelişir. 2-3 yapraklı iken bile dikseniz, bir hafta sonra bitkinizi tanıyamazsınız. Domates için endişe etmeyin. Eğer tüplü olarak bardakta veya viyolde çimlendirecekseniz, çok bir şey fark etmez. Toplu olarak ekip, şaşırtma sırasında söküp dikecekseniz fidenin küçük olması iyidir. Çok büyümüş ve sökülerek dikilen fidelerin tutma oranı düşer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Heyyamola kayserinin iklimi sert olsa da patlıcan yetisiyor anladıgım kadarıyla..orada yetisirse burada da olmalı..Ve cevremde sorduklarım burada patlıcan olmuyor diyor.Ben yinede iki senedir deniyorum.Sebzelerden cimlendirme de basarısiz oldugum tek sebze patlıcan diyebilirim...fidesini alıp diktigimde gelisimi iyi oluyor boylanıyor ama meyvesi olmuyor..sebebi ne olabilir ki? Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Patlıcan çimlenme için yüksek sıcaklık istiyor. İdeal çimlenme için toprak sıcaklığı 30 derece... 20 derecede 15 günde, 25 derecede 10 günde, 30 derecede 5 günde çimlenebiliyor. Çimlendikten sonra da gelişebilmesi için, domates ve bibere göre daha sıcak bir ortamda bulunması gerekir. Büyümede etken olan gündüz sıcaklıkları değil, gece sıcaklıklarıdır. 8 derecenin altındaki gece sıcaklıklarında hiç gelişme olmaz diyebiliriz. Domates, biber ve patlıcanı aynı ortamda yetiştirecekseniz, toprak sıcaklığının 25 dereceye ayarlanması idealdir. Bu ortamda domates yaklaşık olarak 5 gün, biber 10 gün, patlıcan 12 günde çimlenecektir. Bölgemizde tohum ekiminden bahçeye şaşırtma arasında geçen süre; Domates için 45-60 gün Biber için 60-75 gün Patlıcan için 75-90 gün |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu.
|
Cok güzel bilgiler verdiniz tesekkür ederim Sayın Heyyamola..Cevremde onceden denemisler olmadıgı icin hic eken yok.O yüzden bütün cesitleri deneyerek verimli türü bulmalı...Ama yinede cok ümitli degilim patlıcanın istedigi sıcaklık yok gibi..yazın bile oldukca serin geciyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2015
|
Ankara için Patlıcanları geçen hafta başladım çimlendirmeye. 15 i gibi biberlerlere, Mart başıda domatesleri çimlendirmeye başlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
/
|
Domates için şubat 20 ile mart başı fark eden bir şey yok dediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2017
|
Ufak bir sera yapmak istiyorum. Ankara şartlarında, domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, kavun, karpuz, fasulye vb. sebze dikmek istiyorum. Tabi bunlardan bazılarını serada tohumdan bazılarını da direk toprağa ekmek suretiyle dikmek istiyorum. Bu türlerden hangileri sera da yetiştirilir? Sanıyorum kabak, kavun, karpuz ve fasulye direk dikilecek. Sera da domates, biber, patlıcan ve salatalık yetiştirmem de sıkıntı olur mu? Kimisi 90 gün önce dikilmeli demiş sera için patlıcanı. Şubat başı gibi ankara şartlarında sera da olsa tarih olarak erken değil midir? Çimlenmesinde sıkıntı olmaz mı? Ayrıca salatalık şaşırtmaya pek gelmiyor deniyor, sera ortamından yerine dikmek istediğimizde verim alamaz mıyız arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorularınızdan birini atlamışım. Salatalık (kavun-karpuz içinde geçerli) kökleri çok hassas olduğu için şaşırtmaya karşı çok duyarlıdır ama viyolde çimlendirirseniz, bu sorun ortadan kalkar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Sn. tarku, O halde kabak, domates ve patlıcan gibi türleri bir sebze yatağı yapıp sera içinde büyütebilirim, diğer türler olan kavun, karpuz ve salatalığı başından viyollere dikmem lazım doğru mu anladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Kabağı da aynı sistem ile dikebilirsiniz. Diğer bitkileri domates, biber, patlıcan tohum yataklarına dikip, çimlendirebilirsiniz. Yeriniz büyük değilse ve kendinize kadar ürün yetiştirecekseniz, bütün fidelerinizi viyolde veya bardakta çimlendirmeniz, hem dikim kolaylığı hem de kayıp oranını düşürmek açısından daha iyi olur. Ben dikeceğim fide sayısını hesaplayıp %10 fire hesaplayıp ona göre fide yetiştiriyorum. Fide yetiştirip, sonrasında dikecek yer bulamayıp, onların ölümlerini seyretmek hoşuma gitmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Artık seneye kışa girmeden tohum etkinliğine katılmak şart olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |