Ispıt (galdirik, kaldırık) Yemekleri
1 Eklenti(ler)
Şimdi tam zamanı :)
Eklenti 32749 ISPIT Malzemeler : 1 kg. ıspıt 4-5 kaşık tepeleme tereyağı 3-4 adet yumurta 2 baş irice soğan 50 gr kıyma 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber. 1) Ispıtlar yıkanır ve yaprakları kesilerek ayıklanır. Sonra 2 cm. uzunluğunda doğranır. 2) Bir tencereye ıspıtların üzerini örtecek kadar su konulur ve ıspıtlar yumulayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan ıspıtlar ılıyınca avuç içinde hafifçe sıkılarak suyu çıkarılır. 3) Ayrı bir tencerede de teryayağı eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra kıyma ilave edilerek soğanlarla birlikte kavrulur. 4) Kavrulan soğan ve kıymaya ıspıtlar ilave edilierek bir kaç dakika daha kavrulur ve sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır. |
Yoğurtlu sarımsaklı da güzel oluyor:)
|
Alıntı:
|
Sevgili abk,
İsterseniz Burdaki köy pazarına bakarım. |
Ispıt bizde galdirik(kaldırık) olarak biliniyor ve bu şekilde pişirildiğini bilmiyordum:p
Sağolasın Oğuzhan bir yemek çeşidi daha öğrendim. Ama benim oğlanlar yemez ki bunu:( |
Marmara bölgesinde de çiçekli mancar olarak adlandırılıyor.
|
Burada, sapları haşlanıp, mısırunu ve yumurta karışımıyla kızartılıyor. Ayrıca saplarından turşu da yapılıyor. Pek hoş bir tadı olduğu söylenemez. Kadınlar köy pazarında satıyorlar.
|
İnce prasayla karışık turşusunun kızartmasını ben çok severim güzel olur kışın.
|
Oguzhan bey bu otu görürdüm ama ne olduğunu bilmezdim :)
tarifide kıymalı ıspanak kavurması gibi deyilmi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Doğrudan Hodan desenize şuna. Ne yoruyorsunuz kendinizi?:p Hodan, makilerin altında, gölgede, hümüslü, nemli toprakta yetişir, baharda topraktan fışkırır, çiçekleri iyice açmadan (O zaman kartlaşıyor.) yapraklarıyla toplanır, bitmesin diye kökünden sökülmez, yıkanır paklanır, hafif haşlanır, sonra az yağla biraz kavrulur, içine yumurta kırılır, afiyetle yenir. Ama bu kadar, haşlayıp kavurup, canını çıkardıktan sonra vitamini filan kalır mı bilmem, herhalde yine de bir şeyler kalıyordur, en azından barsakları rahatlatır.:p Yarasın. Bizim bahçede var ama daha yemek yapacak kadar çoğalmadı.:dilli: |
Sn.Balıkçı aslında ben de sizin yazdığınızı düşündüm. Haşlayıp, sıkıp, kavurmak? Direk kavrulsa kötü mü oluyor tadı? Pişmiyor mu?
|
Haşlamadan yapınca biraz sert oluyor.Damak zevkinize bağlı neden olmasın.Direkte kavrulabilir.
|
|
bitkiyi tam olarak tanıtıcı bir resim olmadıktan sonra ne kıymeti kalıyor anlamıyorum tarif vermenin... zaten çoğu haşla soğanla kavur üstüne yumurta kır şeklinde tarifler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024