agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Yabani Ot Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/)
-   -   yumurtalı sekerci boyası (http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/32337.htm)

fatih88 04-08-2013 18:27

yumurtalı sekerci boyası
 
4 Eklenti(ler)
burada,pek yenmiyor,ama amerika kanada, gibi,yerlerde oldukça yemegi,konservesi yapılıyor,
burada yenmemesinin sebebi,zehirli olması,normalde,zehirli,gerek yemek,kitabında,
iki kez haşlanıp,suyu degiştirilip,yenebiliyor,bir sürü yazı,okudum,en az iki kez haşlanıp suyu degiştirilecek,en fazla emin olmak adına 3 kez haşlama suyuda degiştirebilir,birde baharda,nisan ayında ,ilk çıkan filizler,yumuşak oluyor,birde meyve ve yapraklar, acılmamış oluyor,yani bitkinin dalında kırmızı bir kızarıklık olmayacak,yani bitkinin dalı yeni açmış,kesinlikle yeşil olucak,kırmızıya döndümü yenmez zehirli oluyor,bunun içinde bilen bir botanikçiden yardım almak gerekebilir,ama aıds ve kanser hastalıklarında kullanılan güçlü bir antiviral içerern bu bitki,amerikada oldukça favori,oldukça açıklayıcı,bir,pişirme toplama teknği var,10 dklık egitici olması bakımından,izlenmelidir....
Eklenti 431840
Eklenti 431842
Eklenti 431843
Eklenti 431844

fatih88 04-08-2013 18:31

1 Eklenti(ler)
Eklenti 431845
poke yemegi...
buda toplanış,kesiliş,haslanış,yemek pişirme sekli,videosu.....
Poke Salad Time Again :) - YouTube
Poke Salad & Scrambled Eggs.wmv - YouTube
iyi seyirler.....

yağmur 04-08-2013 21:12

Zehirli demeden yiyor demek ki insanlar vallahi pes.Gerçi bizim orda da "nivik" deriz bir ot vardır çiğner de yerseniz diliniz komple uyuşur.Ama her sene baharda pişirip 1 kez olsun yenir.

fatih88 05-08-2013 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmurr (Mesaj 1187057)
Zehirli demeden yiyor demek ki insanlar vallahi pes.Gerçi bizim orda da "nivik" deriz bir ot vardır çiğner de yerseniz diliniz komple uyuşur.Ama her sene baharda pişirip 1 kez olsun yenir.

ben şöyle söyliyim,bazı bitkiler vardır,çok zehirlidir,hiç bir türlü yenmez,o bitkiyi yiyen hayvanı bile yesek zehirler,baldıran,zambak,zakkum gibi,o nivik denen sey yılan yastıgı onu yedim,onun iki türü var,biri büyük yapraklı mor kılıç gibi bişey çıkıyor,o yenmiyor,ama ufak yaprakları olan nivik denen ufak sarmasık türü,1 saatlik uzun bir haslamadan sonra,iyice süzüp,yıkanarak yenebiliyor,eger yeteri kadar,pişiremezseniz arkadaşınızın dediği gibi,agız,bogaz faranjit varmış gibi uyuşu
yor,önemli olan bitkinin yenip,yenmediği,toplama zamanı,yenen yaprak,dal kısmı meyvesi zehirli olabiliyor,mesela it üzümü stifno gibi,bir pişirme süresi, ve haslama suyu kaç kez değiştiriliyor,önemli olan o,zaten her bitkinin,farklı yörede yenebilmesinin sebebide bu,yöre insanı,aileden gelen gözlemle hangi bitkiyi nasıl pişirip,zehrini çıkarıcagını iyi biliyor,misal biz yapsak zehirlenebiliriz...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024