agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Yabani Ot Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/)
-   -   Fırında Çırpma (http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/15349.htm)

dkp 02-05-2009 23:23

Isırgan-Arapsaçı-Ispanak-Taze soğan (Fırında Çırtma)
 
1 Eklenti(ler)
Kullanılan malzemeler.
Büyük bir demet ısırgan, 0,5 kg ıspanak, 0,5 kg taze soğan, 250 grm arapsaçı.
Bulamaç için; zeytinyağı, un, tuz, su

Büyük bir demet ısırganın yanlızca filiz kısımlarını bir kaba hazırlıyoruz.
Ispanakların yanlızca yapraklarını hazırlıyoruz.
Arapsaçının genç sürgünlerini hazırlıyoruz.
Tazesoğanların yeşil kısımlarını hazırlıyoruz.
Hazırlanan malzemelerimizi mükemmel bir şekilde yıkıyoruz.(çok önemli)

dkp 02-05-2009 23:28

1 Eklenti(ler)
Temizlenmiş malzemeler doğranarak harmanlanıyor.

dkp 02-05-2009 23:36

1 Eklenti(ler)
Tepsi zeytinyağı ile yağlanıyor ve un ile hazırlanmış bulamac, ince bir kat oluşturacak şekilde tepsi içine dökülüyor.Üzerine harmanlanmış malzememiz seriliyor, yüksekliği 5-10 cm arası olmalı.Son olarak üzerine tekrar bulamac ilave ediyoruz, (200 c) fırına vermeye hazır.

dkp 02-05-2009 23:40

1 Eklenti(ler)
Isırgan otu ile hazırlanan çırpma budur, afiyet olsun.
Sıcak olarak yenmesi gerekiyor, sade olarak tüketilebileceği gibi resimde görüldüğü gibi yoğurt ilavesi ile de çok güzel oluyor.

mmenekşe 01-04-2010 09:00

Bulamacı nasıl ayarlıyorsunuz?Fırında ne kadar pişireceğiz?Bu arada elinize sağlok..

missmenas 02-04-2010 12:50

enfes gözüküyor ya valla canım çekti .
yarım semt pazarımız kuruluyor ,aynen yarın akşam menüsü belirlendi.
teşekkürler tarif için:)

sakagun 02-04-2010 13:21

Bulamacın kıvamı krep hamuru kıvamında olmalı.
Ben de yapıyorum çırpma. İçine gelincik otu, pazı, karalahana, nane, maydanoz gibi otlar da karıştırıyorum. Yani elimde hangi ot varsa katıyorum içine.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024