Isırgan-Arapsaçı-Ispanak-Taze soğan (Fırında Çırtma)
1 Eklenti(ler)
Kullanılan malzemeler.
Büyük bir demet ısırgan, 0,5 kg ıspanak, 0,5 kg taze soğan, 250 grm arapsaçı. Bulamaç için; zeytinyağı, un, tuz, su Büyük bir demet ısırganın yanlızca filiz kısımlarını bir kaba hazırlıyoruz. Ispanakların yanlızca yapraklarını hazırlıyoruz. Arapsaçının genç sürgünlerini hazırlıyoruz. Tazesoğanların yeşil kısımlarını hazırlıyoruz. Hazırlanan malzemelerimizi mükemmel bir şekilde yıkıyoruz.(çok önemli) |
1 Eklenti(ler)
Temizlenmiş malzemeler doğranarak harmanlanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Tepsi zeytinyağı ile yağlanıyor ve un ile hazırlanmış bulamac, ince bir kat oluşturacak şekilde tepsi içine dökülüyor.Üzerine harmanlanmış malzememiz seriliyor, yüksekliği 5-10 cm arası olmalı.Son olarak üzerine tekrar bulamac ilave ediyoruz, (200 c) fırına vermeye hazır.
|
1 Eklenti(ler)
Isırgan otu ile hazırlanan çırpma budur, afiyet olsun.
Sıcak olarak yenmesi gerekiyor, sade olarak tüketilebileceği gibi resimde görüldüğü gibi yoğurt ilavesi ile de çok güzel oluyor. |
Bulamacı nasıl ayarlıyorsunuz?Fırında ne kadar pişireceğiz?Bu arada elinize sağlok..
|
enfes gözüküyor ya valla canım çekti .
yarım semt pazarımız kuruluyor ,aynen yarın akşam menüsü belirlendi. teşekkürler tarif için:) |
Bulamacın kıvamı krep hamuru kıvamında olmalı.
Ben de yapıyorum çırpma. İçine gelincik otu, pazı, karalahana, nane, maydanoz gibi otlar da karıştırıyorum. Yani elimde hangi ot varsa katıyorum içine. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024