30-01-2007, 13:31 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Kuzu Gevreği, Çokus, Çoban Kavalı
Kuzu Gevreği(İstanbul); Çokus veya Çoban Kavalı(İzmir) Başka yöresel adlarını bilenler lutfen eklesin öğrenelim. Biz bunu ıspanak, ebegümeci, ısırgan gibi diğer otlarla karışık olarak yemek yapıyoruz. Kuzu Gevreği miktarı fazla olursa hele biraz da bitki yaşlanmışsa acımsı bir tad veriyor. Düzenleyen Balıkcı : 30-01-2007 saat 14:19 |
22-03-2007, 21:14 | #6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: gümülcine
Mesajlar: 19
|
Alıntı:
|
|
27-12-2007, 16:45 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2006
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
|
eşşek helvası diye biliyorum ben bu otu,haşlayıp zeytinyağı ve limon ekleyerek salatasını yaparım. Düzenleyen aysun yenice : 27-12-2007 saat 16:47 Neden: hatalı cümle |
30-12-2007, 22:15 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
Şehir: Muğla-Beşkaza
Mesajlar: 236
|
yunanistan'da zoka diye pazarlarda satarlar. aysun yenice hanımın yazdığı gibi salata yaparlar.Radika( hindiba) ile ikisi en sevilen otlardandır. |
31-01-2008, 00:22 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 267
|
Kara hindiba deriz biz bu bitkiye, çiçeğide sarı renkli olur. |
13-03-2010, 21:57 | #13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13
|
Radikaya çok benziyor ama yaprakları daha kalın gibi |
22-10-2012, 22:52 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
|
foto olmadıktan sonra adının çokta önemi yok benim için |
|
|