12-02-2008, 16:11 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Pinpin, Bıyık (Yabani bezelye)
Latincesini bilmiyorum, Bodrum'da bu adla biliniyor, bilen varsa düzeltmesini rica edeceğim. Taze uç sürgünleri koparılıp,üzerine tuz ve limon ilavesiyle yeniyor. Bezelye gibi kapsülleşince haşlanıp, üzerine tuz, z.yağı ve limon suyuyla ağızda sıyırarak yeniliyor.Çok tazeyse bütün olarak da yiyebilirsiniz, değişik 1 tat. |
25-01-2011, 21:27 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 1
|
zannedersem Girit otu olan papules bu. favası ve yeşil yaprakları yenir. zeytin ve limonla yenir veya salatası yapılır. ŞAtincesi Lathyrus ochrus . |
29-03-2017, 06:04 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
|
benim Bodrum'da yedigim gambilya favasi bu bitlkiden mi yoksa? |
|
|