agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2008, 15:23   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Kişniş Kavurması

Biraz kişniş topladım tarladan,yıkadım,doğradım.

Tavada biraz zeytinyağıyla bir baş soğanı kavurdum,kişnişleri ilave ettim.Biraz kavrulduktan sonra 1 yumurta kırdım içine karabiber,tuz biraz pulbiber ilave ettim.

Eklenen Resimler
  
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 15:30   #2
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Afiyet olsun.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 16:49   #3
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
:rolleyes
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Afiyet olsun.
Gel beraber yiyelim
Ot kavrulur kavrulmaz dumanı üstünde fotoğrafladım,buhardan dolayı net çıkmamış.


Keşke soğuyunca çekseydin net resim olurdu diyeceksiniz, o kadar taze ve o kadar güzel kokuyordu ki soğuyup tadının kaçmasını bekleyemedim,afedersiniz...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 17:42   #4
Ağaç Dostu
 
yukka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 465
Galeri: 21
Taze ekmek kabuğunun içine kişniş sıkıştırıp yemeğe bayılırım. Evde kişniş tohumu, balkondaki saksı diplerinde taze kişniş eksik olmaz ... Tohumunu evde yaptığım ekmeğe de karıştırıyorum...Maydonoz gibi yaz-kış yetişen bir ot.

Afiyet olsun ... Bodrum'dakinin rayihası belki daha hoştur ...)

yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 20:25   #5
Ağaçsever
 
zodabas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 40
Galeri: 12
Almanya'da satılan kornişon turşularının içinde genellikle tane kişniş mevcuttur ve tadı bir harikadır! Evde yapmış olduğum turşularada tane kişniş ilave ediyorum. Sayenizde taze kişnişide gördüm. Bana kişniş tohumu gönderebilecek birisi var mı?

zodabas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2008, 20:47   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zodabas Mesajı Göster
Almanya'da satılan kornişon turşularının içinde genellikle tane kişniş mevcuttur ve tadı bir harikadır! Evde yapmış olduğum turşularada tane kişniş ilave ediyorum. Sayenizde taze kişnişide gördüm. Bana kişniş tohumu gönderebilecek birisi var mı?
Selamlar.
Elinizdeki tane kişnişler tohumdur,onları ek bakalım ne cıkacak.Saygılar.

Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2008, 22:02   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Galeri: 66
Afiyet şeker olsun.
benim kışın en çok yediğim şeylerden birisi budur, diğeri de sarı ot.
Biz de kışın her hafta pazar günleri aynı kişnişten alır ve her hafta yeriz, yağda kavurarak ama sizin tarifiniz biraz daha farklı.
Sadece bundan yapılan saç böreği de harika olur bilir misiniz?
Ben yazın yetiştiğini hiç bilmiyordum, bu konuda bilginiz var mı?

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 11:48   #8
Ağaçsever
 
zodabas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 40
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Wallnut Mesajı Göster
Selamlar.
Elinizdeki tane kişnişler tohumdur,onları ek bakalım ne cıkacak.Saygılar.
Evet doğru Bazen şartlanmak çok kötü oluyor Ay, yüzüm kızardı

zodabas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2009, 23:10   #9
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Çerkes tuzu yapılırken de kişniş kullanılıyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2009, 23:30   #10
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Çevremizde belki çok olabilir ama tanımıyorum.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2009, 23:31   #11
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bugün tabiat parkında bayanlar çıtlık ve hardal otu topluyorlardı.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 02:47   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 5
çok güzel görünüor ellerinize sağlık

ekşimtrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2010, 23:20   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
Ben de kişnişi doğada tanıyamıyorum,tohum alıp yetiştirmek grekiyor.

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2012, 20:33   #14
Ağaçsever
 
toprak5552's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-12-2011
Şehir: ordu
Mesajlar: 70
lahana çorbasına da güzel yakışıyor.kokusu ezinde berbat

toprak5552 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2012, 21:50   #15
Yeni Üye
 
nazbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 13
Kişnişi iyi tanırım.Adana da tarladan toplardım.Öbek öbek olurdu.Annem ayran aşına doğrardı.Bu çorbanın yakışanı.Şimdi uzaklardayım. Tohumunu aldım .Saksıya ekeceğim.Artık semt pazarlarında satılıyor.

nazbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2012, 23:19   #16
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Ben de yarma, nohut ve taze kişnişle yoğurtlu çorba yaparım enfes olur

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024