14-05-2007, 18:59 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Eğşi otu
Arkadaşlar bir ot daha gösteriyim. Ben üstteki dikene o ismi dedim ama "eğşi otu" denilen ot budur efendim. Buda iyice temizlendikten sonra, bol soğan, salça ve yağ ile kavrulup mideye indiriliyor. |
31-03-2010, 08:47 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
|
Bu kuzu kulağına beziyor.Bıçak sırtı labadası da denir |
08-04-2010, 15:13 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
|
evet bu ot kuzu kulağı. baharda bol miktarda olur. bir pikniğe gittiğimizde top oynadıktan sonra hararetimizi kesmesi için yaprak olarak yeriz. yemeğinin olduğunu duymamıştım. |
12-04-2010, 15:16 | #4 |
Ağaçsever
|
sevgili akadaşlar bu kuzu kulağı değil. Labada türünden bir ottur biz buna Bandırma ve köylerinde akkızılbacak deriz bu mevsimde bol miktarda bulabiliriz. ıspanak gibi pişer pirinçli, bulgurlu yemeği olur. Böreğide çok güzeldir hafif ekşili bir tadı vardır. ama toplarken labadayla karıştırmayın.labada buna çok benzer ama irive büyük yapraklıdır.Bu ot ise yere yapışık ve küçük yapraklı olur.resimdekiler çok güzel olsada yesek. |
|
|