17-08-2013, 01:06 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 261
|
Hoskuran
Baska adi varmidir bilmiyorum karadenizde bu isimle anilir, cok yumusak ve alisilmisin disinda bir tadi var bilenler bilir, bilmeyenler icin resim ve tarif yazicam insallah. |
17-08-2013, 09:55 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Hoşkuran-Hoşkıran-Hoşkirem bu isimlerle anılan yoğurtla boranası yapılan,soğan ve domatesle kavurup yediğimiz güzelim ot.Bilmeyen pek çok kişi yabani ot diye söküp atıyor. |
17-08-2013, 14:42 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerine baktım da çiftçiler için başa bela sayılan otlardan biri, tarlada iş yaparken kolları kaşındırmıyor değil, çok fazla tohum ürettiğinden müdahale edilmezse ertesi yıl yabancı ot olarak sıkıntı çıkarabilir. Nedense yemek hiç içimden gelmiyor bu bitkiyi. |
17-08-2013, 15:54 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Tadı çok güzel (en azından bilenler için).Ayrıca ayrık otuyla kıyaslanınca kolay sökülüp atılan bir ot.Ona bu kadar kızmayın bence |
17-08-2013, 20:08 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıkla kıyaslarsak yanında melek kalır tabi, tepe çıkarıp o siyah tohumlarını etrafa saçmadan mücadele etmek lazım, ben olmasamda ailem hala köyde ekip dikmekteler zararlı ot bellemişiz birkere neyleyim. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|