03-08-2013, 20:59 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
çakşır yemegi
arkadaşlar,bu çakşır otunun birzehirli,bir zehirsiz türü varmış,bu çogu avrupa,özellikle,fransız mutfagında çok faydalı ve tüketilen bir cinsmiş,dogudada bir türü yaprakları,haslanıp,suyu süzülüp,pişirilip,yeniyor,ve van otlu peyniri yapılıyor,bizim marmarada olan bu türün resmini yayınlıyorum,bunu yiyen varmı,zehirlimi,degilmi,daha önce bitkinin ismini,sormuştum,ama nette bilgi var,ama karışık,ferula communis diye adı geçiyor,dev rezenede deniyor,işte resimleri..... buda doguda helis diye tabir edilen ot.... |
03-08-2013, 21:26 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
bunlarda yemeginin yapıldıgını gösteriyor,ama nedense net bir bilgi bulamadım... |
24-08-2013, 17:13 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
doguda,bu çakşırın yemegi yapılıyormuş,siirt,hatay,erzurum bölgesi,gibi,adı çasır diye geçiyo,kızartma,salamura,tursusu yapılan bu yemegin,toplanış yöntemi,pişirme yöntemi,kaç kere haslanır,nasıl yenir,tarifini,bekliyorum,yöredeki,abilerimizden,b ir paylasım yapabilirlerse çok sevinirim,yaprakları yeniyormu,sadece dalımı yeniyor,haşlanıp,çok faydalı birçok hastalıga derte deva olan çakşırın,zehirli,zehirsiz,türleride varmış,bi paylasabilirseniz ,çok sevinirim,ilk 2-3-4 resimdeki,çakşırlar bizim marmara bölgesine ait,digerleri internetten dogu yöresine aittir,yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler..... |
24-08-2013, 17:59 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Aynı bitkiden söz ediliyorsa, bakınız. Çâşırlı Bulgur Pilavı |
28-08-2013, 20:25 | #5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
Alıntı:
o sebepten,yene yenmeyen türlerini soruyorum,mesela,2-3-4 resi,mler yolladıgım,bizim,burda marmarada yetişen çakşır,ferula communis diyor,zehirlimi,degilmi,bilemiyorum,cakşırında erkegi,dişisi,zehirli,zehirsizi varmış, bu yüzden sordum...... |
|
|
|