01-05-2010, 19:02 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
|
Arapsaçı (yabani rezene, wild fennel ) yemekleri
Cumartesi nin verdiği keyif ile arapsaçı olarak Ege Bölgesinde çokça beğenilen yabani rezene den bir yemek yaptım. Malzemeler, Taze toplanmış 1/2 kg rezene Fileto somon balığı 150 gr şerit doğranmış Arpa şehriye isteğe bağlı miktar da ( göce, esmer pirinç daha makbul ) Domates, dere otu, maydanoz, taze nane, kekik Sivri biber, taze ve kuru soğan Soya sosu, karabiber, az miktar da acı pul biber zeytin yağı Tüm yeşillikleri ince kıyıyorum, zeytin yağı, baharatlar, soslar dahil hepsini bir kabın içerisin de karıştırıp 15 dk kadar kaynaşmalarını bekliyorum. Daha sonra orta ateşte bir tencere içerisin de ağır ağır 20 dk kadar kavuruyorum. Kavurma bitince somon ve şehriye yi ekleyip üzerine bir su bardağı su ilave ediyorum. Bu şekil de de 10-15 dk pişen somonlu arapsaçı yenmeye hazır oluyor. Ilık yenilmesini, yanına sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt konulmasını tavsiye ederim. Özellikle akşam yemekleri için ideal bir yemektir. Besleyiciliğinin yanında mideyi rahatlatır, sakinlik verir, kişiyi rahatlatır. |
20-08-2010, 23:32 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 14
|
arapsaçlarını kendi bahçenizdenmi topladınız. Çok taze görünüyorlar. |
25-08-2010, 20:38 | #3 |
/
Giriş Tarihi: 25-08-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
|
Arapsaçı yabani rezene mi sayın balbay? |
17-05-2012, 18:49 | #5 |
agaclar.net
|
Çok yoğun bir aroması olduğu için başka bitkilerle karıştırıp pişirilmesi iyi oluyor. Daha önce semizotuyla denememiştim. Salata yaparken artan semizotu saplarıyla yaptığım kavurma başarılı oldu... |
18-01-2013, 01:42 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 141
|
Annem çocukken kavurmasını yapardı üzerine de yumurta kırardı.Bende arada aynısını yaparım yerken de aklıma hep çocukluğum gelir (büyük bir özlemle). |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|