agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 5 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen mimarcenkbaran
  • 1 Gönderen denizakvaryumu
  • 2 Gönderen _Esin_

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-05-2010, 19:02   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Arapsaçı (yabani rezene, wild fennel ) yemekleri

Cumartesi nin verdiği keyif ile arapsaçı olarak Ege Bölgesinde çokça beğenilen yabani rezene den bir yemek yaptım.

Malzemeler,

Taze toplanmış 1/2 kg rezene

Fileto somon balığı 150 gr şerit doğranmış

Arpa şehriye isteğe bağlı miktar da ( göce, esmer pirinç daha makbul )

Domates, dere otu, maydanoz, taze nane, kekik

Sivri biber, taze ve kuru soğan

Soya sosu, karabiber, az miktar da acı pul biber

zeytin yağı



Tüm yeşillikleri ince kıyıyorum, zeytin yağı, baharatlar, soslar dahil hepsini bir kabın içerisin de karıştırıp 15 dk kadar kaynaşmalarını bekliyorum.

Daha sonra orta ateşte bir tencere içerisin de ağır ağır 20 dk kadar kavuruyorum. Kavurma bitince somon ve şehriye yi ekleyip üzerine bir su bardağı su ilave ediyorum.

Bu şekil de de 10-15 dk pişen somonlu arapsaçı yenmeye hazır oluyor.

Ilık yenilmesini, yanına sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt konulmasını tavsiye ederim.

Özellikle akşam yemekleri için ideal bir yemektir. Besleyiciliğinin yanında mideyi rahatlatır, sakinlik verir, kişiyi rahatlatır.

Eklenen Resimler
     
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2010, 23:32   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 14
arapsaçlarını kendi bahçenizdenmi topladınız. Çok taze görünüyorlar.

skull25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2010, 20:38   #3
/
 
Giriş Tarihi: 25-08-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Arapsaçı yabani rezene mi sayın balbay?

dalya35 beğendi.
mimarcenkbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2012, 17:15   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Arapsaçı , yabani rezenedir.

dalya35 beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2012, 18:49   #5
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Çok yoğun bir aroması olduğu için başka bitkilerle karıştırıp pişirilmesi iyi oluyor.

Daha önce semizotuyla denememiştim. Salata yaparken artan semizotu saplarıyla yaptığım kavurma başarılı oldu...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 01:42   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 141
Annem çocukken kavurmasını yapardı üzerine de yumurta kırardı.Bende arada aynısını yaparım yerken de aklıma hep çocukluğum gelir (büyük bir özlemle).

selis ve dalya35 beğendi.
_Esin_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024