agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler
  • 11 Gönderen münevver48
  • 1 Gönderen sapinuva
  • 3 Gönderen akçabardak

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-03-2015, 21:31   #1
Ağaç Dostu
 
münevver48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 2,020
yabani kuşkonmaz

doğadan bir bir yeni taze filizler toplanır. pazardan alındı.kartlaşınca diken gibi olur.

yabani kuşkonmaz kavurması


malzemeler

1-iki bağ kuşkonmaz (bizim yöredeki adı tilkişen)
2-bir bağ taze sarımsak
3-iki veya üç yumurta
4-bir k.soğan
5-zeytinyağ
biraz pul biber,tuz

pişirilmesi

önce kuşkonmazın köktaraflarının kartları atılır. sarımsak kökleri temizlenir.ve güzelce yıkanır. bir iki cm uzunluğunda doğranır. tavaya zeytin yağ konulur.k.soğan dağranır üzerine hemen t.sarımsak ve kuşkonmaz konulur. tuz ilave edildikten sonra on dakika kadar kavrulur çok karıştırmak istemez üzerine yumurta kırılır pul biber serpilir ve yumurta pişinceye kadar ocakta tutulur.
afiyet olsun

Name:  Fotoğraf2027.jpg
Views: 1088
Size:  69.6 KB



Name:  Fotoğraf2029.jpg
Views: 1109
Size:  70.4 KB



Name:  Fotoğraf2030.jpg
Views: 947
Size:  72.2 KB



Name:  Fotoğraf2033.jpg
Views: 943
Size:  69.2 KB



Name:  Fotoğraf2035.jpg
Views: 903
Size:  70.8 KB


Düzenleyen münevver48 : 14-03-2015 saat 18:58
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2015, 07:15   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 489
Afiyet olsun.

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2015, 20:03   #3
Ağaçsever
 
sapinuva's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2006
Şehir: Tokat
Mesajlar: 82
Galeri: 2
Ben de çok severim.Özellikle kendim toplayıp pişirmeyi.Henüz buralarda çıkmadı ama sizin oralarda sanırım çıkmış.Afiyet olsun.

pria beğendi.
sapinuva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2015, 22:49   #4
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Sevgili münevver48 ben burayı yeni gördüm, afiyet bal şeker olsun ellerine sağlık. İki hafta önce pazarda bu otlardan gördüm, satan kişiye sordum bunlar nedir diye bana alay edercesine ot dedi

Adı ne bu otun diye tekrar sordum, kuşkonmaz dedi, bilmediğimi anlayınca ilgilenmeye başladı ve nasıl pişirileceğini bana tarif etti
Ben de meraktan bir bağ aldım eve geldim tarif ettiği gibi yaptım ama sözde kart yerlerini atmıştım yemeğin içinde odun gibi olmaz mı... meğer adamın otları taze değilmiş... bekletilmiş olduğu için suyu çekilmiş, haliyle kazık gibi olunca yiyemedik attık

Geçen hafta pazara gittiğimde başka bir tezgahta yine gördüm onlar çok taze idi, çıt çıt kırılıyorlardı ama eşim yemez diye almaya korktum ... haftaya görürsem eğer senin tarifinden cesaret alarak alıp tekrar deneyeceğim. Ellerine sağlık, sevgiler.

pria, Ozlem A ve münevver48 beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024