13-03-2015, 21:31 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 2,020
|
yabani kuşkonmaz
doğadan bir bir yeni taze filizler toplanır. pazardan alındı.kartlaşınca diken gibi olur. yabani kuşkonmaz kavurması malzemeler 1-iki bağ kuşkonmaz (bizim yöredeki adı tilkişen) 2-bir bağ taze sarımsak 3-iki veya üç yumurta 4-bir k.soğan 5-zeytinyağ biraz pul biber,tuz pişirilmesi önce kuşkonmazın köktaraflarının kartları atılır. sarımsak kökleri temizlenir.ve güzelce yıkanır. bir iki cm uzunluğunda doğranır. tavaya zeytin yağ konulur.k.soğan dağranır üzerine hemen t.sarımsak ve kuşkonmaz konulur. tuz ilave edildikten sonra on dakika kadar kavrulur çok karıştırmak istemez üzerine yumurta kırılır pul biber serpilir ve yumurta pişinceye kadar ocakta tutulur. afiyet olsun Düzenleyen münevver48 : 14-03-2015 saat 18:58 |
14-03-2015, 07:15 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 489
|
Afiyet olsun. |
10-04-2015, 22:49 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Sevgili münevver48 ben burayı yeni gördüm, afiyet bal şeker olsun ellerine sağlık. İki hafta önce pazarda bu otlardan gördüm, satan kişiye sordum bunlar nedir diye bana alay edercesine ot dedi Adı ne bu otun diye tekrar sordum, kuşkonmaz dedi, bilmediğimi anlayınca ilgilenmeye başladı ve nasıl pişirileceğini bana tarif etti Ben de meraktan bir bağ aldım eve geldim tarif ettiği gibi yaptım ama sözde kart yerlerini atmıştım yemeğin içinde odun gibi olmaz mı... meğer adamın otları taze değilmiş... bekletilmiş olduğu için suyu çekilmiş, haliyle kazık gibi olunca yiyemedik attık Geçen hafta pazara gittiğimde başka bir tezgahta yine gördüm onlar çok taze idi, çıt çıt kırılıyorlardı ama eşim yemez diye almaya korktum ... haftaya görürsem eğer senin tarifinden cesaret alarak alıp tekrar deneyeceğim. Ellerine sağlık, sevgiler. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|