02-05-2009, 23:23 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
|
Isırgan-Arapsaçı-Ispanak-Taze soğan (Fırında Çırtma)
Kullanılan malzemeler. Büyük bir demet ısırgan, 0,5 kg ıspanak, 0,5 kg taze soğan, 250 grm arapsaçı. Bulamaç için; zeytinyağı, un, tuz, su Büyük bir demet ısırganın yanlızca filiz kısımlarını bir kaba hazırlıyoruz. Ispanakların yanlızca yapraklarını hazırlıyoruz. Arapsaçının genç sürgünlerini hazırlıyoruz. Tazesoğanların yeşil kısımlarını hazırlıyoruz. Hazırlanan malzemelerimizi mükemmel bir şekilde yıkıyoruz.(çok önemli) Düzenleyen dkp : 21-10-2009 saat 20:34 Neden: Başlık değiştirme |
02-05-2009, 23:28 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
|
Temizlenmiş malzemeler doğranarak harmanlanıyor. |
02-05-2009, 23:36 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
|
Tepsi zeytinyağı ile yağlanıyor ve un ile hazırlanmış bulamac, ince bir kat oluşturacak şekilde tepsi içine dökülüyor.Üzerine harmanlanmış malzememiz seriliyor, yüksekliği 5-10 cm arası olmalı.Son olarak üzerine tekrar bulamac ilave ediyoruz, (200 c) fırına vermeye hazır. |
02-05-2009, 23:40 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
|
Isırgan otu ile hazırlanan çırpma budur, afiyet olsun. Sıcak olarak yenmesi gerekiyor, sade olarak tüketilebileceği gibi resimde görüldüğü gibi yoğurt ilavesi ile de çok güzel oluyor. |
01-04-2010, 09:00 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
|
Bulamacı nasıl ayarlıyorsunuz?Fırında ne kadar pişireceğiz?Bu arada elinize sağlok.. |
02-04-2010, 12:50 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
|
enfes gözüküyor ya valla canım çekti . yarım semt pazarımız kuruluyor ,aynen yarın akşam menüsü belirlendi. teşekkürler tarif için |
Etiketler |
ısırgan (çırpma) |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|