agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2009, 23:23   #1
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Isırgan-Arapsaçı-Ispanak-Taze soğan (Fırında Çırtma)

Kullanılan malzemeler.
Büyük bir demet ısırgan, 0,5 kg ıspanak, 0,5 kg taze soğan, 250 grm arapsaçı.
Bulamaç için; zeytinyağı, un, tuz, su

Büyük bir demet ısırganın yanlızca filiz kısımlarını bir kaba hazırlıyoruz.
Ispanakların yanlızca yapraklarını hazırlıyoruz.
Arapsaçının genç sürgünlerini hazırlıyoruz.
Tazesoğanların yeşil kısımlarını hazırlıyoruz.
Hazırlanan malzemelerimizi mükemmel bir şekilde yıkıyoruz.(çok önemli)

 
Eklenen Resimler
 

Düzenleyen dkp : 21-10-2009 saat 20:34 Neden: Başlık değiştirme
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 23:28   #2
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Temizlenmiş malzemeler doğranarak harmanlanıyor.

Eklenen Resimler
 
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 23:36   #3
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Tepsi zeytinyağı ile yağlanıyor ve un ile hazırlanmış bulamac, ince bir kat oluşturacak şekilde tepsi içine dökülüyor.Üzerine harmanlanmış malzememiz seriliyor, yüksekliği 5-10 cm arası olmalı.Son olarak üzerine tekrar bulamac ilave ediyoruz, (200 c) fırına vermeye hazır.

Eklenen Resimler
 
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 23:40   #4
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Isırgan otu ile hazırlanan çırpma budur, afiyet olsun.
Sıcak olarak yenmesi gerekiyor, sade olarak tüketilebileceği gibi resimde görüldüğü gibi yoğurt ilavesi ile de çok güzel oluyor.

Eklenen Resimler
 
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 09:00   #5
Yeni Üye
 
mmenekşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
Bulamacı nasıl ayarlıyorsunuz?Fırında ne kadar pişireceğiz?Bu arada elinize sağlok..

mmenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 12:50   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
enfes gözüküyor ya valla canım çekti .
yarım semt pazarımız kuruluyor ,aynen yarın akşam menüsü belirlendi.
teşekkürler tarif için

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 13:21   #7
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Bulamacın kıvamı krep hamuru kıvamında olmalı.
Ben de yapıyorum çırpma. İçine gelincik otu, pazı, karalahana, nane, maydanoz gibi otlar da karıştırıyorum. Yani elimde hangi ot varsa katıyorum içine.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ısırgan (çırpma)

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019