agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni77Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-06-2012, 19:12   #271
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,978
Galeri: 9

Gultar
ben pişman oldum olacağım kadar. Eleştirseniz de hakkınız var..
Bir daha bırakın sökmeyi satın bile almam..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Kim bilir o kök kaç yılda o kadar büyüdü?
Tohumlarını saçamadan öldürdüm bitkiyi..

gultar ve s.toprak beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2012, 13:06   #272
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 210
Doğaya zarar verdiğimiz bir çok endemik bitkimizin yok olmaya başladığı bir gerçek, en doğru olan nedir tam olarak bilemiyoruz. Size, "Tek bir kök için çok fazla üzülmeyin" demek istiyorum ama bu dğru bir yaklaşım olur mu bilmiyorum. Profil resmimde görünen mor menekşeler yol kenarında bulup getirdiğim tek bir kökten çoğalmışlardı. Ilkbaharda açarlardı, sevinirdim. Bu sene ne olduysa, Mayıs sonlarına doğru öyle çoğaldılar ve büyüdüler ki; balkondaki farklı saksılarda da çoğaldılar, daha geniş bir saksıda menekşe ormanı gibi oldular, boy attılar, yeşil yaprakları iri bir ebegumeci yaprağı, ya da neredeyse üzüm asması yaprağı kadar büyüdüler. Yaprakların altı mor sporlarla dolu. Sıcaklar da sararmaya başlayan büyük yaprakları kopardım biraz. Mor menekşenin bu kadar yayılmacı bir bitki olabileceğini hiç bilmezdim. Onun da oldukça güçlü kökleri var herhalde.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 14:39   #273
Ağaç Dostu
 
füsunANK's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,391
Galeri: 49
Bu otun adı nedir acaba ? Yaprakları çok tırtıklı değil, o yüzden Hindiba değil tahminimce. Boyu uzamıyor, yayvan bir formda . Yiyoruz ama adını bilmiyorum.

Eklenen Resimler
 
alperfect beğendi.
füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 22:54   #274
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5,840
Labada olmalı..Bizim Çanakkale'de yemeği çok makbuldür..

Google Image Result for http://tr.mydearbody.com/images/bitkiler/labada-otu-efelek.jpg

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 11:00   #275
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 2,231
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK Mesajı Göster
Bu otun adı nedir acaba ? Yaprakları çok tırtıklı değil, o yüzden Hindiba değil tahminimce. Boyu uzamıyor, yayvan bir formda . Yiyoruz ama adını bilmiyorum.
Yabani hindiba. Yazın boyunun uzadığını ve mavi çiçekler açtığını görürsünüz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2013, 15:11   #276
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 1,128
Bull's Blood cinsi kırmızın pancarın yapraklarının yendiğini biliyoruz. Detroit Dark Red cinsi kırmızı pancarın yapraklarının yenilip yenmediğini bilen var mı acaba?

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2014, 21:25   #277
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-02-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
arkadaşlar ben izmir urla tarafında yaşıyorum..parasız yaşamayı düşünüyorum ve bunun için kendime bir plan program hazırlıyorum..En önemlisi de yemek ihtiyacı malum..bu kıyı ege bölgesinde yetişip çiğde yiyebileceğim bitkileri araştırıyorum bana yardımcı olursanız çok sevineceğim..

kornbatu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2014, 12:56   #278
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-12-2007
Şehir: kahramanmaras
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen Mesajı Göster
İsminin Yılan Yastığı olduğunu bu site de öğrendim. Bizim oralar da buna Karga Samırsağı denir. Yenebilen bir tür olduğu konusun da da kaygılıyım. Çünkü çok acı.
Bunun adı tirşik, çiğ olarak yenemeyecek kadar acıdır ancak özel bir pişirme tekniği ile nohut ve ekşili şekilde tirşik yemeği yapılır ki her insanın bir kez muhakkak tatması gereken bir lezzettir..

ccanann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 11:19   #279
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 268
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK Mesajı Göster
Bu otun adı nedir acaba ? Yaprakları çok tırtıklı değil, o yüzden Hindiba değil tahminimce. Boyu uzamıyor, yayvan bir formda . Yiyoruz ama adını bilmiyorum.
Buralarda Kırşehir ve Nevşehirde ot olarak toplanır ve satılır limonlu tuzlu çiğ olarak çok lezzetlidir pişirildiğini bilmiyorum. Kırşehirde isim duymadım ama yanlış hatırlamıyorsam Nevşehirde Acımarul deniyordu

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2014, 09:47   #280
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-08-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
bir de ankara'da yol kenarlarında bile gördüğüm sirken var. kavurup gözleme içi olarak hazırlayabilirsiniz ya da yoğurtla da yenebiliyor. http://1.bp.blogspot.com/-Wp97KUGGeY...s1600/cerz.jpg

ssssss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2015, 18:20   #281
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 2,563
Bugün biraz turp otu çiçeği biraz da çoban düdüğü( eşek helvası da deniyor) otlarını karıştırıp bir güzel pişirip yedim. Hafif acılığı ile ege otları paha biçilemez lezzette. Boşuna değil Giritlilerin sapasağlam ve tığ gibi olmaları. Bizim bilmediğimiz , tatmadığımız o kadar çok ot biliyor ve yiyorlar ki...Hatta söylenegelen bilindik bir hikayesi de vardır;
'' Ot dolu bir tarlaya bir inek bir de Giritli girmiş . Görenler tarla sahibine haber vermeye gitmişler. Adama, tarlana bir inek bir de Girit' li girdi demişler. Adam ineği bırakın ama Giritliyi hemen kovun demiş.''

Biz de nerdeyse 45 yıldır İzmir' de pek çok otu tanıyıp müptalası olduk. Zamanı geldiğinde pazarlarda pek çoğuna ulaşmak çok kolay oluyor. Otları iyi tanıyorsanız, alın elinize bir bıçak ve torba, hem spor hem gezi hem sohbet amaçlı eşinizle dostunuzla çıkın kırlara, dağlara. Hem mis gibi havayı doldurun ciğerlerinize hem toplayın sağlık dolu o güzelim ege otlarını.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2016, 22:17   #282
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-04-2016
Şehir: Corum
Mesajlar: 78
Çok güzel bilgi olmuş bayılırım doğadan yeşillik toplama ya

Bayrakgil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2017, 02:59   #283
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 973
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Bull's Blood cinsi kırmızın pancarın yapraklarının yendiğini biliyoruz. Detroit Dark Red cinsi kırmızı pancarın yapraklarının yenilip yenmediğini bilen var mı acaba?
Pancar yapraklarinin yendigini biliyorum, tur degisse de yeniyordur sanirim. Pancar yapraklari, dogadaki bazi otlar gibi yuksek oranda oksalik asit iceriyorlar ve fazla tuketilmeleri onerilmiyor. Pisirmek veya kalsiyum icerikli bir besinle yemek (yogurt) bu etkiyi azalttigindan oneriliyor

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017