agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Yabani Hayvanlar / Genel
(https)




Beğeni Düzeni63Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-02-2017, 17:57   #121
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mors Mesajı Göster
Çarpitmak, domuzlarin isidir. George Orwel boyle soylemis. Bilen bilmeyen ne demek? Başligin adini oku istersen, basligin adi "domuzlari nasil yok ederiz". Bu basliga gelip, domuz haklarini savunanlar kimler?
Adamsan adam gibi davranacaksin, bunu cinsiyet ayrimi yapmak icin yazmiyorum.

Ortalikta adam kalmazsa, ne dedigini bilmeyen zibidiler hakim olur. Domuz avciligini bile yasaklattirmaya kalkarlar. Domuz avciligi yasaklanirsa, domuzlar cok kisa surede fareler gibi cogalirlar. Domuzlar nicin sehirlere geliyorlar da koylere gitmiyorlar? Çünku, koylere gitseler baslarina nelerin gelecegini cok iyi biliyorlar.

Domuzlar sizden cok daha akillidir. Aslinda bu yazdigim dogru degil, sizler tabii ki domuzlardan akillisiniz. Bu kadar yazdiktan sonra mutlaka domuzlarin tehlikeli oldugunu anladiniz.

Sadece domuzu vuracak cesarete sahip degilsiniz. Bunu domuz haklarini savunarak ortmeye calisiyorsunuz.

Domuzu vuramayan; vatanini, bayragini, malini, canini, namusunu, serefini nasil koruyacak?

Kendinize gelin...
Kendine gelmesi gereken biri varsa, o da sensin. Yazın baştan sona hakaret dolu. Bakalım yöneticiler ne diyecekler? Onlar bir şey söylemezlerse ben sana anladığın dilde cevap vermesini bilirim. Meydanı boş buldun da kendini Malkoçoğlu mu sandın? Domuz vurmakla, ülkeyi savunmayı hangi akılla bir araya getirdin?

mutlu_inan beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 18:17   #122
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Yaban domuzu avcıya işte böyle saldırdı - Son Dakika Güncel Haberler

Bu video Kutahya'da cekildi. Videodaki avci olumden son anda kurtulmus. Videonun sonundaki domuz surusuyle karsilasan bir insan, hakkin rahmetine kavusur ve cesedini de kimse bulamaz. Domuzlar yerler.
Bu sekilde yazmamin sebebi, domuzlar insan oldururler ve yerler.

Boyle zibidilerin laflarini dinlerseniz, domuzlari cogaltirsiniz. 1 domuz 3 senede 1000'leri gecer. Aynen fareler gibi urerler.

Furacaksiniz. Baska caresi yok.

mors Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 19:00   #123
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Bati ulkeleri ve Abd'de et fiyatlarinin dusuk olmasinin sebebi, domuz eti tuketimi olmasi ve domuzlarin ureme kaabiliyetidir. Ciftlik domuzlari senede 3 defa dogururlar ve her defasinda 8-12 arasinda yavru yaparlar. Bir buyukbas sigirda gebelik suresi 15 aydir, hersey yolunda giderse 1 yavru alinabilir. Bu yavru bir sene boyunca iyi beslenirse 400 kg ortalama agirliga ulasabilir. Yani neredeyse 2, 5 senede 400 kg et uretebilirsiniz. Koyunlarda gebelik suresi daha kisadir. Bu sebeple 2, 5 senede 700-800 kg et uretilebilir.
Domuzlar ise dogduklarindan 9 ay sonra sadece artik verilerek 95 kga ulasirlar. Bir domuzdan 2, 5 senede 25-30 ton et uretilebilir.
Bu yuzden Islam ulkelerinde et fiyatlari tarihin her doneminde pahali olmustur.

mors Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 19:17   #124
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Bu sebeple domuzlar diger hayvanlarla mukayese edilemezler. Domuzlar farelerle karsilastirilabilirler. Ureme kaabiliyetleri birbirine benzer.

Yani, mantiken domuz haklarini savunanlarin, fare haklarini da savunmalari beklenir.

Tabii bunu bu forum platformunda yapmak icin, domuz haklarini ve fare haklarini savunacaginiz bir baslik acmalisiniz. Domuzlar nasil yok edilir basligina gelip, bunu yapmak, olayi sulandirmak hatta terorize etmektir.

Domuzlar her sene ulkemizde bir ya da bir kac kisiyi oldurmekteler. Bu forumda pek cok kisinin bahcesi var. Okuyan insanlarin da basina gelebilir.

Simdi bu durumdan, domuz haklarini savunan zibidilerin sorumlulugu olmayacak mi? Bence sorumluluklari olacak. Peki hukuken de sorumlu tutulamazlar mi?

mors Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 19:59   #125
Ağaç Dostu
 
okursan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2017
Şehir: İstanbul, Beylikdüzü
Mesajlar: 127
Sohbet çok yakışıksız bir şekilde yönlendiği için ben de yöneticilere bildirme hakkımı kullandım. Umarım böyle tatsızlıklar bundan sonra yaşanmaz.

Asoo ve Guernica beğendi.
okursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 22:42   #126
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Insanoglu hicbir seyi hazir bulmadi. Var olmak icin savasti. Insan, onbinlerce yil once toplayicilik doneminde vahsi hayvanlara karsi elleriyle ve dişleriyle savasti. Taşlardan kesici aletler yapmalari ve avlanmalari binlerce yil sonra oldu.

Insanin gecmisi mucadele va savastir. Yuzmilyonlarca insani vahsi hayvanlar oldurdu ve yedi.

Konformizim insana gecmisini unutturdu. Herseyi hazir bekleyen, herhangi bir sorunla karsilastiginda baskalarindan medet bekleyen korkak, titrek insanlar turedi.

Gecmisini unutmus, hayatinin sonuna kadar mevcut konforun devam edecegini sanan, sedece 100 yil oncenin humanist felsefeleriyle dunyaya bakan, bilmis bilmis konusan turediler bunlar.

Bu dunyanin kaynaklari, bu dunyada yasayan 8 milyar insana yetmiyor. Tvlerde canli yayinlarda insan kafalari kesiliyor, sinir komsumuz ulkelerde tecavuze ugramamis bayan kalmamis, ustune ufak erkek cocuklara tecavuz edilirken, bu turediler gelmisler, "domuzlari nasil yok edebilirim" basliginda, domuz haklarini savunup, ahkam kesiyorlar.

Bu basliga yazilanlari, oturup bastan sona okuyun, bu ulkenin insaninin ne hale getirildigini anlarsiniz.

Insanin emek verdigi bahcesine domuz girerse, yukarida pek cok linkte goruldugu gibi bu domuzlar fareler gibi cogaliyorsa ve kisinin coluk cocugunu tehdit ediyorsa, adam olan forumlarda mir mir kedi gibi aglamaz, baskalarindan da medet beklemez, alir eline silahini, adam gibi domuzun karsisina cikar, ates eder, sorunu kokunden halleder.

Adam olun...

mors Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 10:10   #127
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Buradaki yazışmaları okudum da, bayağı sataşmaya dönüşmüş.

Sayın Mors. Ben Trakyada bir köyde yaşıyorum. 5-6 gün evvel hem de sabah. Köy içinde 5-6 domuz vardı.
Zaten arazilerde sürü ile geziyorlar.

Tamam, bahçeniz var. Size zarar veriyorlar. Haklı olarak öfkeleniyorsunuz. Haklısınız da.
Burada da kavun-karpuz tarlalarını talan ediyorlar. Çeltik tarlalarında dolaşıp silindir geçmiş gibi yapıyorlar.

Gelelim esas konuya. Allah'ın yarattığı her canlının bir görevi vardır. Yaşamı bir çark olarak düşünürsek, yok edilen her canlı çarkın dişlerini aşındırır ve zamanla çark dönmez olur.

Biz insanlar da gittikçe çoğalıyoruz. Çoğaldıkça her tarafı betonla kapatıyoruz. Düşünün bundan 40-50 yıl öncesini,. Şehirlerde bile her evin bahçesi vardı. Kuşlar, kelebekler, sokakta kediler, köpekler.

Yaban hayatının sınırlarını gittikçe daraltıyoruz. Onlara yaşam hakkı vermiyoruz.

Ne olur siz cevap verin. Elinizi vicdanınıza koyarak.

O N L A R N E Y A P S I N ?

Resulgur ve Guernica beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2017, 14:00   #128
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Başlığı değiştirdim.

Burada maksat yaban domuzlarının ekili arazilere zarar vermesinin önlenmesidir.

Bu hayvanların vurularak öldürülmesi belirli koşullarda belki uygulanabilir yöntemlerden biri olabilir ancak üzerinde sayfalarca tartışılacak bir şey de değildir.

Esas amaç bu yöntem dışında uygulanabilir diğer önlemler olmalıdır. Çiftçinin, bahçe sahibinin elinde tüfek gibi bir ateşli silah ile bekleme, sağa sola ateş etme zarureti olmamalıdır.

A_NOMAD ve okursan beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2017, 20:01   #129
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 40
Şehirde geliri olan ve geçim endişesi taşımayanlar bahçesinde keyif için gidiyor.1-5 dnm yeri talan olsa ne olur.çocuk bahçede ya domuz gelirse zeytinleri mahvetmiş meyve fidanlarını köklemiş ekin talan olmuş şehirden köye 2 gün tatile gelmiş ne dert eder.evinde fare sürüsü basmış ne yapıyorsun?domuzlar az iken orman yetiyor ormanı sürüp fayda sağlıyor.lakin çok çoğaldıklarında malum olaylar yaşanıyor.yaşam alanları daraldı diyenler ormanlıklar eskisine nazaran çok arttı.ancak bilinçsiz avcılar kurt domuz yiyen hayvanları tüketti.tükenmeseydide baş edemezdi domuzla.benim olduğum köyde çakal sürüsü dolu bahçemin olduğu yerde çakallar mevkii ama ne fayda yılda sayısı 100 den 1000 e çıkan bir canlı.evinizde 10-15 fare öldürmeyin bırakın binlerce fare ile yaşayın.niye yaşam alanlarına giriyorsunuz?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2017, 20:03   #130
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 40
Bu arada bu domuza çare bulabilen varmı?illah ettirdiler yeni fidanlar ekçem damla sulama borularıda gitti.vurmaya izin vermiyorlar çoğaldıkça evlerimize kadar geliyorlar bu senede domuzlar talan ederse ayvayı yedik diycemdr yiyecek ayva bulamıycaz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2017, 22:02   #131
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Domuza çare çittir, 1 metrelik direklere 5 sıra dikenli tel yeterli olur, böylece örgü telde ki gibi kaşınarak zayıf direkleri devirme ihtimalleri kalmaz. Denildiği gibi popülasyonları da epey artmış vaziyette, bunun yegane sebebi de yine belirtildiği gibi etçillerin hemen her yerde ya yok edilmiş olması ya da popülasyonlarının dibe çekilmiş olması. Bazı bölgelerde doğaya salınmış kurtlar var, bu sayede ekolojik denge sağlanabilir. Toplumumuz cahil, bilinçlendirme gerekiyor, avcısı çiftçisi her gördüğü yırtıcıya namlu doğrultuyor, bu iş öyle olmaz. Şu dönemde avlanmaya karşı olsam da, avcı adam doğayı sever bilirim, esas mesele can almak değil, o kurdun sesini duyup haz duymaktır. Şahsen evime giren bir sineği dahi zarar vermeden yakalar, camdan sağ salim postalar ' bi daha gelme la buraya' diye k.çına tekmeyi basarım. Zira sinek veya fare evimize girdiyse hata bu garibanlarda değil, sinekliği - kapıyı açık unutan bizdedir. Çok uzadı, bağın bahçen varsa çitleyeceksin, yok tarlana ekinine geliyorsa köylünle imece usulü bek yapacaksın, zaten gelmeyecek. Domuz canavar değildir, o da Allahın bir kuludur, sadece biz müslümanlara eti haram kılınmıştır. Ürkek ve hassas bir canlıdır, bir tek sigara kokusu dahi bölgeden uzak durmasına yeter, yok hayvanı yaralar köşeye sıkıştırırsanız elbet saldırır, 5 kiloluk bir kediyi sıkıştırın bakalım ne oluyor. Büyük **** küçük baş farketmez, et yiyen insanlarız, haddinden fazla merhamet de iki yüzlülük olur, %100 veganım diyene şapka çıkarırım o ayrı. Fakat ne olursa olsun zevk için bir canlı öldürülemez, erkekliğe falan da sığmaz.

okursan beğendi.
Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 07:25   #132
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Şehirde geliri olan ve geçim endişesi taşımayanlar bahçesinde keyif için gidiyor.1-5 dnm yeri talan olsa ne olur.çocuk bahçede ya domuz gelirse zeytinleri mahvetmiş meyve fidanlarını köklemiş ekin talan olmuş şehirden köye 2 gün tatile gelmiş ne dert eder.evinde fare sürüsü basmış ne yapıyorsun?domuzlar az iken orman yetiyor ormanı sürüp fayda sağlıyor.lakin çok çoğaldıklarında malum olaylar yaşanıyor.yaşam alanları daraldı diyenler ormanlıklar eskisine nazaran çok arttı.ancak bilinçsiz avcılar kurt domuz yiyen hayvanları tüketti.tükenmeseydide baş edemezdi domuzla.benim olduğum köyde çakal sürüsü dolu bahçemin olduğu yerde çakallar mevkii ama ne fayda yılda sayısı 100 den 1000 e çıkan bir canlı.evinizde 10-15 fare öldürmeyin bırakın binlerce fare ile yaşayın.niye yaşam alanlarına giriyorsunuz?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ormanı sadece ağaç olarak düşünüyorsanız, ormandan kesilen 100 ağaç yerine 1 milyon fidan dikmeyi ormanlık alan arttı diyebilirsiniz. Orman denen şey içindeki canlıların birbiriyle etkileşim içinde olarak yaşadıkları yerdir. Ormanlık alanları kesip, yeni fidan dikmekle orman yapmış olmuyorsunuz. İnsan eliyle orman yapılmaz. Orman doğanın kendi kurallarıyla oluşturduğu bir şeydir. 3. Köprü ve çevre yolları yapılırken ne kadar ormanlık alan yok oldu? Bu alanların yerine başka bir yere bilmem kaç milyar fidan dikmek aynı ekolojik etkiyi kaç yılda sağlar?

okursan beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 07:58   #133
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Teşekkürler, düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz. Harikasınız.
>>> İşte bu

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 08:49   #134
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Domuza normal çitin hiç yararı olmuyor. Bizim bahçemizin dikenli telden gayette sağlam çitleri var ama domuz ailesi bahçeye rahatça giriyor. Köylünün anlattığına göre baba domuz burnuyla çitin bir telini kaldırır diğerleri tek tek girermiş, sonrada içerden aynı yardımla baba da içeriye. Onlar girince bahçe sürülmüş gibi oluyor. Sebzeler ev yanında oraya gelmediler hiç ama ya gelirlerse korkusu şimdiden başladı. Çok emek ve masraf yapılıyor sebze bahçesi için onlar oraya girerse tek fide bırakmazlar.

Çok acımasız bir yaratık girdiği yere sanırsınız dozer gelmiş. Zararına maruz kalanların domuzlara üzülmesi pek mümkün değil, hele ki kişinin geçimi tarımdan ise.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 09:04   #135
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Teşekkürler, düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz. Harikasınız.
>>> İşte bu
Saygılar efendim, aklın yolu bir.

Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 09:36   #136
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Domuza normal çitin hiç yararı olmuyor. Bizim bahçemizin dikenli telden gayette sağlam çitleri var ama domuz ailesi bahçeye rahatça giriyor. Köylünün anlattığına göre baba domuz burnuyla çitin bir telini kaldırır diğerleri tek tek girermiş, sonrada içerden aynı yardımla baba da içeriye. Onlar girince bahçe sürülmüş gibi oluyor. Sebzeler ev yanında oraya gelmediler hiç ama ya gelirlerse korkusu şimdiden başladı. Çok emek ve masraf yapılıyor sebze bahçesi için onlar oraya girerse tek fide bırakmazlar.

Çok acımasız bir yaratık girdiği yere sanırsınız dozer gelmiş. Zararına maruz kalanların domuzlara üzülmesi pek mümkün değil, hele ki kişinin geçimi tarımdan ise.
Siz haklısınız, kesinlikle haksız olduğunuzu iddia etmiyoruz. Lakin acımasız bir yaratık yerine, belirttiğiniz gibi ailesiyle ekmeğini arayan hiperaktif bir canlı gözüyle bakarak, kendi önlemlerimizi gözden geçirmeyi savunuyoruz. Mesela dikenli tel, sağlam dikilmiş direklere iyi oturtulmuş örgü tel kadar sağlam olmayabilir dediğiniz gibi, ama temas halinde canlarını yaktığından bir iki dener ve vazgeçerler, alınan önlemleri iyileştirerek bu gibi meseleleri çözmek o kadar da zor değil.

okursan beğendi.
Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 11:16   #137
Ağaç Dostu
 
mutlu_inan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2015
Şehir: Eskisehir
Mesajlar: 237
Domuz bahçeye girmesin diye bahçenin etrafına 2 sıra tütün ekilirse domuz bahçeye girmez diye duymuştum

mutlu_inan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 18:47   #138
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Ormanı sadece ağaç olarak düşünüyorsanız, ormandan kesilen 100 ağaç yerine 1 milyon fidan dikmeyi ormanlık alan arttı diyebilirsiniz. Orman denen şey içindeki canlıların birbiriyle etkileşim içinde olarak yaşadıkları yerdir. Ormanlık alanları kesip, yeni fidan dikmekle orman yapmış olmuyorsunuz. İnsan eliyle orman yapılmaz. Orman doğanın kendi kurallarıyla oluşturduğu bir şeydir. 3. Köprü ve çevre yolları yapılırken ne kadar ormanlık alan yok oldu? Bu alanların yerine başka bir yere bilmem kaç milyar fidan dikmek aynı ekolojik etkiyi kaç yılda sağlar?
Bu cümleleri kuranlar nedense lüks şehirlerde sıcak evlerinde ahkam kesenler.asıl soruma cevap alamadım domuza üzüldüğünü söyleyip ahkam kesenler evinizdeki fareyi niye öldürüyorsunuz?zevk için avlanılmaz.popülasyonu arttıysa müdahale edilir.her canlı yaşamının mücadelesini verir.doğal denge diyorsanız koca şehirler kurup mahvetmeseydiniz.dağlarda gezerken akasya ağacı tohumları çiçek tohumları ekiyorum.arılarım çiçek bulamıyor şehirdekilerin taleplerine yetişmek için onları yok ettiler.denge istiyorsanız az yiyin az tüketin.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 18:54   #139
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Ormanı sadece ağaç olarak düşünüyorsanız, ormandan kesilen 100 ağaç yerine 1 milyon fidan dikmeyi ormanlık alan arttı diyebilirsiniz. Orman denen şey içindeki canlıların birbiriyle etkileşim içinde olarak yaşadıkları yerdir. Ormanlık alanları kesip, yeni fidan dikmekle orman yapmış olmuyorsunuz. İnsan eliyle orman yapılmaz. Orman doğanın kendi kurallarıyla oluşturduğu bir şeydir. 3. Köprü ve çevre yolları yapılırken ne kadar ormanlık alan yok oldu? Bu alanların yerine başka bir yere bilmem kaç milyar fidan dikmek aynı ekolojik etkiyi kaç yılda sağlar?
Duyanda taş devrinde yaşıyor zanneder.hafta sonu köye gidip tatil yapmakla doğa aşığı olunmuyor.terk edin o şehirleri yol yapılmasın.iki günlük zevkiniz için köyde arazi bırakmadınız.1dnm 30-50 bin tl oldu tarlalar sizin zevkinizden iş yapacak toprak bulamıyoruz.bende yeni yeni köye yerleştim.köyümüzü istila edenler kaçıp yeni geldiğimiz yerleride tatil için alıp sonra bide laf ediyor.kendi haline bırakarak yetiştir bakalım nasıl olcak.çitle çevir kurtul diyenler çevirenler kurtulamadı.alt kısmı taş duvar yapman lazım maliyetine yetişilmez.hayat bir mücadele fareleri öldürenler bizim buraların fareside domuz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 20:04   #140
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Duyanda taş devrinde yaşıyor zanneder.hafta sonu köye gidip tatil yapmakla doğa aşığı olunmuyor.terk edin o şehirleri yol yapılmasın.iki günlük zevkiniz için köyde arazi bırakmadınız.1dnm 30-50 bin tl oldu tarlalar sizin zevkinizden iş yapacak toprak bulamıyoruz.bende yeni yeni köye yerleştim.köyümüzü istila edenler kaçıp yeni geldiğimiz yerleride tatil için alıp sonra bide laf ediyor.kendi haline bırakarak yetiştir bakalım nasıl olcak.çitle çevir kurtul diyenler çevirenler kurtulamadı.alt kısmı taş duvar yapman lazım maliyetine yetişilmez.hayat bir mücadele fareleri öldürenler bizim buraların fareside domuz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tamam da bu nefret nedir abi? Karşınızda düşman mı var? Altı üstü toynaklı bir hayvan, bir de haklısınız ama hemen daha ilk etapta öldürmesek olmaz mı? diye soranlar var. Taş duvar ile dekarlarca alan elbette çevrilmez, sadece yapmanız gerekeni yapın, toprağınızı koruyun yeter. İşe yaramaz diyorsunuz bu kadar tel çeken kazık diken adam akılsız mı? Hayır biz ne yapalım? 10 binlerce TL ödüyorsun, telif alıyorsun, dünya kadar masraf ediyorsun adam gidip korsanını yapıyor, iş yapıyorsun, onca adam ekmek yiyor, elin herifi ödemenin üstüne yatıp toz oluyor, evini barkını kaybediyorsun, kısacası hepimiz yoğun bir ekmek savaşının ortasında, ne yapalım vuralım mı bizde işte güçte yamuk yapanı? Domuz sürüsü vurmakla biter mi? Sanırım kimse biter diyemez, bir şekilde uzak tutmak dışında formül yok.

Asoo beğendi.
Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 20:32   #141
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Duyanda taş devrinde yaşıyor zanneder.hafta sonu köye gidip tatil yapmakla doğa aşığı olunmuyor.terk edin o şehirleri yol yapılmasın.iki günlük zevkiniz için köyde arazi bırakmadınız.1dnm 30-50 bin tl oldu tarlalar sizin zevkinizden iş yapacak toprak bulamıyoruz.bende yeni yeni köye yerleştim.köyümüzü istila edenler kaçıp yeni geldiğimiz yerleride tatil için alıp sonra bide laf ediyor.kendi haline bırakarak yetiştir bakalım nasıl olcak.çitle çevir kurtul diyenler çevirenler kurtulamadı.alt kısmı taş duvar yapman lazım maliyetine yetişilmez.hayat bir mücadele fareleri öldürenler bizim buraların fareside domuz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şehirli bir züppeyim. Doğayı seviyorum. Doğal bir hayat sürmek için bir köyden 10 dönüm yer aldım. (Bir çuval paraya.) Tarla farelerim, köstebeklerim ve bilimum zararlı mahlukât ile yaşamak istiyorum.

Sizin domuzlarla savaşmak için silahlanıp köyünüze gelmeyi düşünmüyorum.

Yukarıda Sayın Zerlanist 1 metre yüksekliğinde 5 sıra dikenli tel diyor. Daha köylerde dikenli teli bu sıklıkta çeken birini görmedim desem başım ağrımaz.

Elektrikli çit ile ayı derdinden kurtulan Posof'a yerleşmiş iki emekli şehirli hatırlıyorum. Ama onlar şehirli olduğundan sayılmazlar.

tarku, Guernica ve Zerlanist beğendi.
Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 21:13   #142
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zerlanist Mesajı Göster
Tamam da bu nefret nedir abi? Karşınızda düşman mı var? Altı üstü toynaklı bir hayvan, bir de haklısınız ama hemen daha ilk etapta öldürmesek olmaz mı? diye soranlar var. Taş duvar ile dekarlarca alan elbette çevrilmez, sadece yapmanız gerekeni yapın, toprağınızı koruyun yeter. İşe yaramaz diyorsunuz bu kadar tel çeken kazık diken adam akılsız mı? Hayır biz ne yapalım? 10 binlerce TL ödüyorsun, telif alıyorsun, dünya kadar masraf ediyorsun adam gidip korsanını yapıyor, iş yapıyorsun, onca adam ekmek yiyor, elin herifi ödemenin üstüne yatıp toz oluyor, evini barkını kaybediyorsun, kısacası hepimiz yoğun bir ekmek savaşının ortasında, ne yapalım vuralım mı bizde işte güçte yamuk yapanı? Domuz sürüsü vurmakla biter mi? Sanırım kimse biter diyemez, bir şekilde uzak tutmak dışında formül yok.
İşte anlatamadığımız bölümü sonda söylemişsiniz.vurmakla bitmiyor.domuz fare gibidir 50-100 oldumu uzak tutarsın ama 100 tanesi 1-2 yıl sonra 500-700 oluyor o zaman bu koca farelere bir şey yetmiyor evine kadar geliyor.50-100 tanesi yılda 25-30 yavru yapıyor.500-700 ü sen düşün.vurmak zaten yasak köye kadar geliyorlarsa sayıları çok artmıştır av izni verilmeli.foça çeşme gibi yerler yarım ada tatilciler istila etmiş ama dağ köyleri durum farklı.karşı çıkanların cevaplamadığı soru evinizi fare bastığında ne yapıyorsunuz?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 21:19   #143
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Şehirli bir züppeyim. Doğayı seviyorum. Doğal bir hayat sürmek için bir köyden 10 dönüm yer aldım. (Bir çuval paraya.) Tarla farelerim, köstebeklerim ve bilimum zararlı mahlukât ile yaşamak istiyorum.

Sizin domuzlarla savaşmak için silahlanıp köyünüze gelmeyi düşünmüyorum.

Yukarıda Sayın Zerlanist 1 metre yüksekliğinde 5 sıra dikenli tel diyor. Daha köylerde dikenli teli bu sıklıkta çeken birini görmedim desem başım ağrımaz.

Elektrikli çit ile ayı derdinden kurtulan Posof'a yerleşmiş iki emekli şehirli hatırlıyorum. Ama onlar şehirli olduğundan sayılmazlar.
Hah işte gelip köyden birkaç dnm yer alıp eğlenmek için hayvanların yaşam alanlarını daraltmayın.dışarı çıkıp çok gezmeyin yol yapılmasın az elektrik su harcayın her yeri şehirleri istila ettiniz yetmiyor köylere yeni şehirmi kurmaya geliyonuz.tonlarca para veriyonuz sonra iş yapacak arazi kalmıyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 21:23   #144
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 40
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 21:41   #145
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şehre gel. Çok para kazan, köye git, domuzlara aldırma.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 21:45   #146
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
İşte anlatamadığımız bölümü sonda söylemişsiniz.vurmakla bitmiyor.domuz fare gibidir 50-100 oldumu uzak tutarsın ama 100 tanesi 1-2 yıl sonra 500-700 oluyor o zaman bu koca farelere bir şey yetmiyor evine kadar geliyor.50-100 tanesi yılda 25-30 yavru yapıyor.500-700 ü sen düşün.vurmak zaten yasak köye kadar geliyorlarsa sayıları çok artmıştır av izni verilmeli.foça çeşme gibi yerler yarım ada tatilciler istila etmiş ama dağ köyleri durum farklı.karşı çıkanların cevaplamadığı soru evinizi fare bastığında ne yapıyorsunuz?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında sorunuzun cevabını ilk mesajımda verdim, evime fare girerse benim suçumdur, kapıyı açık unutmuşumdur, dışarı çıkartırım, zehirlemem, ki köy evimizde yaşadık bunu, evden çıkmasını sağladık, zehirlemedik. O kadar meşgale ders oldu, kapıyı da aralık bile bırakmadık bir daha. O ormanlar, tarlalar sadece bize ait değil, bir o kadar da çocuklarımıza, torunlarımıza ait, içindekilerle beraber korumak zorundayız.

Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 21:54   #147
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
E abi ne yapalım peki? Ekine giriyor diye tüm kuşları da katledelim o zaman? Ne bileyim sokuyor diye arıları ilaçlayalım, sonra da tüm çiçekleri ağaçları elle mi dölleyelim? En iyisi biz kendi önlemimizi alalım, kuzuları da o kadar başı boş bırakmayalım, doğa kendi kendine dengesini kurar elbet.

Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2017, 23:07   #148
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Hah işte gelip köyden birkaç dnm yer alıp eğlenmek için hayvanların yaşam alanlarını daraltmayın.dışarı çıkıp çok gezmeyin yol yapılmasın az elektrik su harcayın her yeri şehirleri istila ettiniz yetmiyor köylere yeni şehirmi kurmaya geliyonuz.tonlarca para veriyonuz sonra iş yapacak arazi kalmıyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İfadeleriniz hayli güçlü. Domuzdan nasıl korunulurun da ötesinde, şehirden kırsala geçen insanları küçümseme, aşağılama, tanımlayamadığım bir hınç içeriyor. Bunlarla ilgili hiç bir şey yazmayacağım fakat buralara hiç girmeyin isterseniz, domuzlarla sınırlı kalın daha iyi olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2017, 10:04   #149
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-10-2016
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 7
Yaban domuzu zararı konusunda tüm forumu taradım.ben iki buçuk metre arayla beton direğe örme tel gerdim.tel alt orta ve üst kısımdan galvaniz telle geriliyor.ancak domuz alt germe telinden burnuyla zorlayarak germe telini en zayıf noktasından koparıyor ve örme teli havaya kaldırıp rahatça geçebiliyor.bunun üzerine alt germe telinin olduğu yere çelik halat(4 mm) gerdim.4 mm kalınlığındaki çelik halat yaklaşık 1500-2000 kg yük çekebiliyor.Metresi bir TL.Ancak büyük hayvan kemiği asmak fikri ve eski araç lastiğini telin dibine gömmek içini toprakla doldurup örme tele bağlamak fikirleri de bana cazip geldi.Muhtemelen uygulayacağım.

erdal1970 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2017, 15:48   #150
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Domuzların yılda 25-30 yavru yaptığı hesabını neye göre yapıyorsunuz? Domuzun gebelik süresi ne kadardır? Doğurduktan sonra yavrularını sütten kesme süresi ne kadardır? Bir domuz bir batında maksimum kaç yavru doğurabilir? Bütün doğurduğu yavruların yaşadığını hesaplarsanız, 12 ay bu söylediğiniz miktara ulaşması mümkün müdür?

Çakallar kolay av olmadıkça avlanan hayvanlar değildir. Çoğunlukla hırsızlık yaparak karınlarını doyurur. Kurt konusuna gelince; bu kadar yakınlaşan iki tür elbet birbirine zarar verecektir. İnsanlar kurtların yaşam alanlarına bu kadar yaklaşmamış olsalar, yiyecek ararken alternatifler içine domuzlarda girerdi. Afrikadaki aslanlar neden gelip, sizin kuzularınızı yemiyorlar. Mesafe uzun olduğu için olabilir mi?

Şehirden kaçıp, köy yaşantısına başlayan insanlara kızacağınıza, zamanında köyden büyük şehirlere göçüp, büyük şehirde yaşayanların rahatlarını kaçıranlara bir bakmamız gerekmez mi? Geçenlerde bir haber çıkmıştı. İstanbulda ki Sivaslılar, sivastaki Sivaslılardan fazlaymış. Bunu diğer şehirler için de çoğaltabiliriz. Sanırım siz arazi almaya niyetliydiniz ve şehirlerden gelenler fiyatları yükselttiği için alamadınız. Sorun bu mu?

okursan beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024