agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Yabani Hayvanlar / Genel
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2013, 21:30   #31
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Gerçek bir ayı saldırısının videosu,

Yay ile avlanmaya çıkan üç arkadaş bot ile nehir kıyısında gezinirken, ayı yavruları ile karşılaşıyorlar, muhtemelen heyecanla yavruları izlerken, aniden çıkacak anne ayıdan habersizler.

Yüzlerce kiloluk hantal görünümlü bir ayının bu kadar hızlı ve çevik olabileceğini sanırım yaşamayan biri tahmin edemez.

Videodakilerden biri tedbir amacı ile taşıdığı tabancasını ateşleyince ayı kaçıyor ve hayatları kurtuluyor.

Yine de bu videodakilerin oldukça soğukkanlı ve eğitimli olduklarını gözardı etmemek gerek ama bundan daha önemlisi çok ama çok şanslılar çünkü ayı korkup geri çekilmese muhtemelen hiç şansları yok.

Sıradan bir insanın ormanda ayı ile karşılaşınca ayıyı vurmaya kalkması kendisi için ölümcül bir hata olacaktır. Doğrusu ölü taklidi yapıp ayının sizi hırpalayıp vazgeçmesini beklemektir. Bu şekilde yaşama şansınız çok daha fazladır. Böyle hayvanlar ölümcül organlarından yüksek kalibreli yivli bir tüfekle vurulsa bile yüzlerce metre koşabilirler. Bu sebeple yakın mesafeden (hele ki tabanca ile) ateş edilmemelidir.

http://www.youtube.com/watch?v=vUG8U...ature=youtu.be

Odeh ve mrduran beğendi.

Düzenleyen syılmaz : 11-01-2013 saat 22:05 Neden: Düzenleme
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2013, 17:20   #32
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Serdar bey ,vermis oldugunuz linklerle onlarca, yüzlerce kisiyi,ayilar ve yaban hayvanlari hakkinda yanlis yönlendirdiginizinde farkinda degilsiniz sanirim.
Ayı (Ursus arctos)

Günümüzde yüzlerce tehdit altnda olup cogu yok olma sinirlarinda olan, Kainatin dengeleri icinde mutlak var olamalari gereken bu muhtesem canlilari nasil koruyabiliriz. Nasil insanlarla olan catismalarini minumuma indirgiyebilirize kafa yorsaydik sanirim her iki taraf icin cok daha hayirli olurdu.

Ayiyla karsilasan onlarca arkadasim var hic birisini dokumadan gitmisler.

Yapilacak oaln muhtemelen ayi ve yavrusunun bulunmasi muhtemel olan özellikle yuvasinin bulundugu bölgeler yaklasmamak. Bu tüm canlilar ve insan oglu icinde gecerli. Kim yavrusunu yuvasini korumak istemez!
Karsilama aninda ise ani panik, hareketler yapmadan, kosup kacmadan. göz temasina girmeden arkayi dönerek degil, yan yan uzaklasmak

Eger yavrusu ve yahut evebeyinleri öldürülmüs olan bir ayi varsa, yasadigi travmayi unutmadigi icin tehlikeli olama ihtimali herzaman icin vardir.
ama ayinin hic birzaman avi insan degildir. buda unutulmamalidir.

Bu ülkede eli tüfekliler son 50 yilda anadolu leoparinda, cizgili sirtlana ondan, alageyige, ceylana memlkette ne kadar endemik nadide canli varsa yok etmislerdir. Anadolu gibi yaban hayvanlarina rahat yüzü gösterilmeyen, sonbireylerine kadar katliamci avcilar tarafindan yok edilen bir cografyada birakin ayiyi, dinazor görse inanin birkac km öteden kacar.Zaten ülkemizde orman gidipte yaban hayvani gören cok azdir. Birinci etken sayi ve yogunluk olarak cok az olmalarindan, bir digeri ise yüzyilarca bu cografyada cok ürkütülmüs cok katledilms olmalarindandir!

Ayi saldirmalari cogunlukla ayinin beslendigi yabani meyva agaclarinin kesilip yok edilmesi, yabani meyva ve mantarlarin sonuna kadar toplanmasi sonucu ac kalan hayvanlarin yerlesim yerlerine kadar inip hem kendilerini hemde yavrularini doyurmalari sirasinda, insanlarla karsilasmalari sonucu meydana gelen üzücü olaylardir. Cogunlukla nasil davranacigini bilemiyen, kafalarinda yaban hayvanlari hakkinda, kusaklar boyu hurafe ve masallarla büyüyen insanlarin yanlis hareketleri olaylarin cok daha vahim boyutlara ulasmasina sebebiyet vermektedir. götürmektedir. Ayilar hic bir sekilde bilincli sekilde insan gibi su köyede ineyim insanlara saldirayim demezler. Bu davranis bicimi insanlara mahsustur.

O yüzden bu memlekette en tehlikeli olan iki ayakli ayilardir. O yüzden onlardan da Allah hepimizi muhafaza eylesin!


Düzenleyen delphin7 : 01-02-2013 saat 13:43
delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 09:40   #33
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Sonuç olarak ben de sizin gibi ayıya ateş etmeyin demişim.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 13:45   #34
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Sonuç olarak ben de sizin gibi ayıya ateş etmeyin demişim.
Syilmaz bey kusura bakamayin size yazilmadi bir yanlislik olmus düzelttim

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 16:07   #35
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Galeri: 1
Trabzon'luyum, çocukluğumda hemen hemen tüm yazlarım oradaki köyümüzde geçti. Çocukken oralarda dere tepe dolaşmama rağmen bir tane bile yaban hayvanına rastlamadım. 2 tane tavşan dışında. Kurtlardan bahsedilirdi mesela ben hiç kurt görmediğimden, hayalimde kurtu küçük kurtçukların 4 ayaklı ve kocaman hali olarak hayal ederdim Halamlara babaannemlere anlattırırdım sürekli gördükleri hayvanlarla ilgili anılarını, göremediğim için de çok üzülürdüm. Şimdilerde hala orada olan halamdan duyduklarımsa mutluluk verici. Halam bile sadece çocukluğunda bir kez görmüş olduğu ceylanları son 2 senedir sık sık gördüğünü anlattı. Yaylamızda da yine çok eski zamanlarda görülen ayıları yeniden görenler olmuş. Demekki para cezaları caydırıcı olmuş avlanmaları konusunda.Çok güzel bir şey bu. Keşke daha da yüksek olsa cezalar ve daha da çoğalsa hayvanlar. İnsanoğluna göre her şey sadece insanın hakkı. Sürekli yayılıp onların yaşam alanlarına girmeye hakkımız yok!! Bırakalım ormanlar onlarla dolsun...

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2013, 05:28   #36
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Jeozuu cok yerinde tespitler.Anlattiklariniz hepimizin hayalleriydi son yillarda y.hayatinin biraz olsun kendini toparlamasinin sebebi kirsal kesimden ozellikle orman koylerinden yasanan yogun goc, sonucu ormanlara ve y.hayvanlarina olan baskinin azalmasi, ayrica bir olcude bilinclenen yeni nesil... Orada ceylan diye bahsedilen canli karaca **** y.kecisi olmali. Ceylan sadece yarikurak step bolgelerde yasar,ulkemizde ise sadece urfa ve hatayda. Eger hala Sirnakta iseniz asil y.hayati alanina dusmussunuz yok olan anadolu leopari ve cizgli sirtlani hala gorenler var ozellikle termal kamerayla askerler tarafindan

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 11:14   #37
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Yorumsuz:

Ayı görürseniz ıslık çalıp biber gazı sıkın

Ayı görürseniz ıslık çalıp biber gazı sıkın

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 14:43   #38
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Ayı görürseniz ıslık çalıp biber gazı sıkın

Ayı görürseniz ıslık çalıp biber gazı sıkın
biber gazi eger olaki saldiri olursa. Önemli olan ayi ve diger yaban hayvanlarina sizin orda oldugunuzu bildirmek islik ve ses cikarmak yerinde davranislar olur.

ani karsilasma aninda ise panik yapmadan kocup kacmadan ona karsi gözlerine bakip tehditkar davranmadan hareket edilmeli.

mümkün oldugunca kollarinizi uzatarak kendinizi oldugundan büyük gösterip yavas yavas yan yan baskis aciizi kaybetmeden oradan uzaklasmak. Sizden bir zarar gelmiyecegini ona hissetirmeniz gerekiyor.

Sunuda unutmayalim ayinin avi insan degildir. Zaten ülkemizdeki boz ayilarinin besinlerinin cok büyük bir kismi bitkisel.

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024