agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Yabani Hayvanlar / Genel
(https)




Beğeni Düzeni30Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-09-2009, 12:22   #31
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Çubuk'ta Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi altında bulunan bir vaşak, ölü olarak bulundu.

Alınan bilgiye göre, "Yukarı Çavundur Mahallesi"ndeki ormanlık alanda bir çoban tarafından bir vaşak ölü olarak bulundu.

Durumun Orman Bölge Şefliği yetkililerine haber verilmesinin ardından bölgeye giden ekipler yaptıkları incelemede hayvanın, "karakulak" diye bilinen, "Anadolu vaşağı" olarak da adlandırılan step vaşağı olduğu belirlendi.

Nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan vaşağın bölgede birkaç kez görüldüğünü aktaran yetkililer, vaşağın avcılarca telef edildiğinin tahmin edildiğini bildirdiler.

NESLİ TEHLİKEDE

Dünya Doğayı Koruma Birliğince "Nesli Tehlikedeki Türler" arasına alınan vaşaklar, Türkiye"de Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu"da ender olarak görülüyor.

Genel olarak geceleri avlandığı için doğal ortamda çok fazla görünmeyen vaşaklar, ağaçsız açık alanlarda, insanların yerleşim yerlerinden mümkün oldukça uzakta, kayalık ve dağlık bölgelerde yaşıyor.

İnsanlara saldırmayan vaşaklar, şubat ile nisan aylarında çiftleşiyor.

Vaşakların gebelik süresi 10 hafta sürüyor, genel olarak 2-3 yavru doğuyor.

Vaşaklar ortalama 10-12 yıl yaşıyor.

Kaynak. cubukhaber.com.

mrduran beğendi.
Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 23:30   #32
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
Haklısın o yüzden bu yazımı mevkii belirtmeden yazıyorum. 3 sene önce Samsun Tekkeköy ilçesi ... köyünün ... mevkiinde (bu mevkiide avlanmak yasak tabelası dahi var) bizim 28 tane tavuğumuzu katlettiği için vurduğumuz anadolu vaşağı için şu anda çok üzgünüm neslinin tükenmek üzere olduğunu geçenlerde öğrendim. Yaşadığı yerler büyük kayalıkların bol miktarda olduğu insanın içine girmesinin imkansız olduğu köpeğin dahi zor girdiği ormanların suya yakın kısımlarında yaşıyorlar. Birkaç güne kadar 3 sene önceki vaşağın tavuğu yiyebilmek için gövdesini parçaladığı erik ağacının hala kapatmaya çalıştığı yaralarının fotoğraflarını çekip ekliyeceğim. Ama nesli hala devam ettiğini düşünüyorum. Gececi oldukları için kesin birşeyler demek zor.
Son mesajı yazalı bayağıoldu bu başlığı yolunu unuttum. O bahsettiğim ağacın resimleri. Ağacın yarasını kapattığı kısım belli oluyor...
Name:  Salim264.jpg
Views: 1470
Size:  77.3 KB
Name:  Salim265.jpg
Views: 1379
Size:  74.1 KB

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 23:25   #33
Yeni Üye
 
karamxar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 17
çok küçük ama saldırgan bir hayvan

karamxar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 16:23   #34
Ağaç Dostu
 
AgacSevdalisi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2008
Şehir: Adana-Kayseri
Mesajlar: 1,458
arkadaşlar bizim kayserinin yahyalı ilçesinin aladağlar milli parkında 1995 yıllarında aksu ormanlarında bir arkadaşım ve yanındakiler yerel ismiyle öşşek dediğimiz bir dağ kedisi vurmuşlar. Anlattığına göre dağ kedisi bubnları görünce üzerlerine saldırmış aşağı yukarı 14-15 metre mesafeden üzerlerine uçmuş ve vahşi kediyi havada vurmuşlar. Ben resmini gördüm boyu tahminen 2 metre civarında, rengi siyah. gerçekten çok korkunç görünüyordu. Arkadaşın boyu 1.90 yanında resim çektirmiş boyunu ordan tahmin ediyorum. Allah bu kediyle insanı tedbirsiz bir şekilde karşılaştırmasın paramparça eder.

AgacSevdalisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 14:36   #35
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AgacSevdalisi Mesajı Göster
arkadaşlar bizim kayserinin yahyalı ilçesinin aladağlar milli parkında 1995 yıllarında aksu ormanlarında bir arkadaşım ve yanındakiler yerel ismiyle öşşek dediğimiz bir dağ kedisi vurmuşlar. Anlattığına göre dağ kedisi bubnları görünce üzerlerine saldırmış aşağı yukarı 14-15 metre mesafeden üzerlerine uçmuş ve vahşi kediyi havada vurmuşlar. Ben resmini gördüm boyu tahminen 2 metre civarında, rengi siyah. gerçekten çok korkunç görünüyordu. Arkadaşın boyu 1.90 yanında resim çektirmiş boyunu ordan tahmin ediyorum. Allah bu kediyle insanı tedbirsiz bir şekilde karşılaştırmasın paramparça eder.
usura bakmayin., yanlis anlamayin size demiyorum. sözüm vuranlara. burada paylastiginiz icnde tesekkürler. Haberimiz oldu.

Bu cahil cühela anadoluda nadide canli birakmadi yok etti ey güzel Allahim, bu kadar bilincsiz bilgisiz insan bu memlekette nasil yetisti insanin akli sirri ermiyor. Arkadasiniz anadolunun bir nadide hayvaninda böylece yok etmis. Hep bu vuranlarin böyle bir anlatimlari vardir. Iste bana saldirdi bizi yiyeycekti, bize ters bakti, hirladi, , tam bize saldiriyordu, beni begenmedi .)

ya nerden baslasak ki yanlisliklarini saymaya bir iki degilki. ;

1- bu adamlarin miliparkda silahla ne isi var birkere. mp da hertürlü avlanmak ve silah tasimak suc.yani adamlar kacak olarak milipark sahasinda avlaniyor.av ladiklarida belki nesli yok olan **** yok olmakda olan bir memli.(ama neslin yok edilmesi. koruma gibi kelimelerin manasini hayatinda duymayan bir insan icin ne anlam ifade edebilir ki!)

2- hicbir yirtici hayvanin avi insan degildir. kainatin düzeninde onun avlayacagi hayvanlar vardir otcul veya kemiriciler.onlari birakip cok tehlikeli gördügü insanin yanina bile yaklasmaz, Hele anadoluda asla!

3- hicbir canli anadolu gibi yüzyillarca bircok canlinin( anadolu leopari, cizgili sirtlan, hazar kaplani, alageyik, yaban koyunu bazilari) bu odun kafalar ve cahil bilincsiz kisiler yüzünden yok edildigi bir cografyada durup dururken insana saldirmaz. yaban hayvanlarinin hemen hemen tamami özellikle bu cografyada Insanlardan inanilmaz sekilde ürkerler. cünkü nesilden nesille insanlarin cok tehliklei oldugu yavrularin iletilmistir. eger anadoluda fil **** dinazor simdi yasamis olsa idi bu canavar ruhlu insanlardan yine korkardi

4- durup dururken saldirmak insanlara mahsusdur,. hayvan ihtiyaci icin avini öldürür. durup duruken kendisinin hayatini tehlkeye atmaz. insan bile kendi yavrusun korur **** evine istemedigi kimseyi sokmaz haneye tecavüz denir yahu. Hayvanda kendi lisani ile benim yuvama yasadigim alani tehdit etmyeyen diyordur kendi lisani ile. yoksa delimi durup dururken insana saldirsin. Ölecegini kesin biliyor!

5- ancak ya yavrulari yakininda **** yuvasinin yakininda kendisini savunmak iicin tehdit eder. onu köpek kedide yapiyor. vuruyormuyuz yok!

böyle uzar gider..Devir vurup yok etme zamani degil koruma kollama zamani arkadaslar bilncli olalim kendimizi yetistirelim, eski hurafe, hikaye ve masallarla dolu bos kafalari bilgi ve ilmle dolduralim. bilmiyorsak ögrenelim. hele bu ilim ve internet caginda!ayip yahu

Arkadaslar bircok muhtesem canlimiz, iste bu kafalar yüzünden yok edildi. simdi bu adamlar dogruyu anlatip ikna etmeye edilirde. bu yok edilen canlilari geriye kim getirecek.Bu memlekette daha düne kadar anadolu leopari vardi iste bu zihniyet yüzünden son bireyine kadar yok edildi. ki en önemli avi yaban domuzlariydi. onlarin sayisini dengede tutuyordu, anadolu leoparinin, sirtlanin ösek yani vasagin, kurtun cogu yerde yok edilmesi ile yaban domuzu sayisi patlama yapti, miletin bagini bahcesini tarlasina talan etti heryerde ciftcilerimiz milyonlarca lira zarara ugramasina sebiyet verdi. iste kainatin düzeninin anlamaz isen, iste böyle sonuclar asebebiyet verirsin. Hem bu nesilere hem gelecek nesilere seni lanetle anar!

tekrar ediyorum devir yok etme degil canlilarimizi, nadide varliklarimizi memelilerimizi, kuslarimizi, agacimizi, ormanimizi koruma kollama zamani. eski nesillerin yaptigi hata ve yanlislari düzeltme dogru yola koyma zamani. Hele bu ilim ve internet caginda.

Not: agac sevdalisi bu fotografi internete koyma imkaniniz varmi ? ozaman tam ne oldugu ortay cikar vasak mi anadolu leoparimi .Cok önemli bir kayit. ayrica size saldirmaz korkmayin. kimin kime saldirdigi, kimin ödürdügü zaten belli olmus, belki hayan insanlari görünce kedi gibi hirlayip gelmeyin uzaklasin diye uyarmistir, ki evcil ev kedisi bile yapar kedigillere özgü bir davranis, diger tüm canlarinda yaptigi gibi. ama bunu anliyacak kafa nerede. hayati boyunca silahiyla yok etmekten baska bir zihniyeti olmayan bir insan tabii ki gördügü yerde öldürcektir. ona nadide bir canli oldugu, korunmasi gerektigi ögretilseydi vururmuydu? Tabii ki HAYIR,
saldirir yapar gibi yapsa bile. Ki ben saldircagina kesinlikle inanmiyorum. diger kedigiler gibi hirlayip pusmustur en fazla. Silahin havaya atesler ürkütüp kacirabilirdi. ama gaye vurmak yok etme olunca. Simdi geriye bakin cansiz bir resminden baska hicbirsey kalmamis. cok yazik

gentilis, mrduran ve dinozor beğendi.
delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2011, 19:38   #36
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-02-2011
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1
bulunduğum yerde bir öğrenci anlattı. bahçesindeki tavukları yediği için bu hayvanı vurmuşlar.yavruları da varmış. yarın araştıracağım bakalım

casus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2011, 01:07   #37
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-10-2011
Şehir: SİVAS
Mesajlar: 1
v

ben daha iki gün önce bir vaşak gördüm çok güzel bir hayvan

sivaslı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2012, 20:20   #38
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin nesli tehlike altındaki memeli türleri arasında gösterdiği vaşaklardan üçü, Tunceli merkeze 14 kilometre mesafedeki Pülümür Çayı kenarında yiyecek ararken görüntülendi.


Koruma altına alınan ve avlanması yasak olan anne vaşakla 2 yavrusunun, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı içine düştüğü ve yaşadıkları ortamdan daha aşağı bölgelere indikleri sanılıyor.

Doğa Koruma Müdürlüğü Mühendisi Engin Benli, “Vaşaklar, nesli tükenmek üzere olan hayvanlar. Tunceli’deki tahmini popülasyonu 100 civarında. Geçen sene iki tanesi vurulmuş, biri de araç çarpması sonucu ölmüştü.

http://webtv.hurriyet.com.tr/1/13857...ldurduler.aspx

Bu yıl da biri ölmüştü. Bunlar hassas hayvanlar, korumaya çalışıyor, vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Türkiye bu görüntüleri konuşuyor! GALERİ-HABERTÜRK

A Kalan Vaaklar Kye ndi A KALAN VAAKLAR KYE ND a kalan vaaklar kye indi Ac Kalan Vasakla foto galeri

mrduran beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 16:16   #39
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-12-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2
Arkadaşlar siz diyin 3000 ben diyim 2000 sayıları o kadar kalmış tahmin ediliyor bizim ülkede vaşak sayısının.Umarım koruma altına alırlar.Ben ailemle istanbulun şile ilçesine gidiyorduk bir tane **** yatılı(ölü değil) vaşağa benziyen hayvan görmüştüm.Umarım koruma altına alırlar.

Anadolu-vaşağı2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 09:34   #40
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
iyi günler arkadaşlar vaşağı benim halamın oğlu 15 yıl kadar önce Darende de görmüş hatta kışın evlere kadar gelmiş genelde evler burada pek ıssız ve bahçeli olduğundan olsa gerek kışın aç kalmış olmalı ki mutlaka gelip bütün normal sokak kedilerini boğup gidiyormuş.....

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2013, 12:12   #41
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Katliam tam gaz devam ediyor

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024