agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Yabani Hayvanlar / Genel
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-02-2012, 11:27   #181
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster

Bu tip provakatif mesaj yazan üyelerin tuzağına düşmemeniz konusunda sizi uyarmak istedim. Bu kişiler bizi doğaya faydalı işlerde (ağaç dikmek gibi) görseler bile mutlu olmazlar, onların istediği bizi doğaya zarar verirken görmek, işte o zaman mutlu olurlar. Nasıl bir ruh halinde olduklarını siz düşünün artık.
Tabi ya PROVAKASYON...
5 yıldır üye olduğum ağaçlar.net'te yıllardır tuzağımı kurmuş düşecek birilerini bekliyordum. Demogoji yapmayı hiç sevmem; ancak mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla bu konuda bayağı başarılısınız.

Nedense günümüzde bozgunculuk ve bölücülük çıkaranlar ağzından DEMOKRASİ ve BARIŞ'ı; hırsızlık ve yolsuzluk yapanlar ADALET'i, cinayet ve katliam yapanlar VİCDAN ve MERHAMET'İ düşürmezler.

Bizim buralarda bir deyim vardır; " Çingene adını başkasına takarmış." diye. Bu deyime de hak vermeye başladım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster

Bu kişiler bizi doğaya faydalı işlerde (ağaç dikmek gibi) görseler bile mutlu olmazlar, onların istediği bizi doğaya zarar verirken görmek, işte o zasıl bir ruh halinde olduklarını siman mutlu olurlar. Naz düşünün artık.
Böyle bir ileti, böyle bir düşünce nasıl bir mantığın, nasıl bir beynin ürünüdür anlayamıyorum. Tema Vakfı ve yerel bir çevre derneğinin aktif bir üyesi olarak söylediğiniz bu mantık dışı cümlenin bir daha düşünülmesi, bu konuda çevrecilere yaptığınız iftiranın farkına varılması konusunda size hatırlatma yapmış olayım.

" Yok yaşlıymış, izin varmış, harika bir trofeymiş vs." gibi bahanelere sığınmayın. Bir şekilde öldürüyorsunuz. Öldürürken vicdanınız rahatsa ya öldürmeyip yaşatmayı seçen bizim vicdanlarımızda; ya da siz öldürenlerin vicadanlarında çok ciddi sorunlar var demektir. İki taraf aynı anda haklı olamaz.

Ruh halimiz hakkında siz rahat olun. Her yıl yüzlerce ağaç dikerek, yaban hayvanlarına yem, su ve barınak alanları oluşturarak, yasak olan bölgelerde avlananları şikayet ederek; kısacası öldürmeyip yaşatarak, çoğaltarak, tüketmeyip üreterek çocuklarımız için daha yaşanılabilir bir dünya bırakmaya çalışıyoruz.

Bazı mesajlarımın ne şekilde algılandığı konusunda kuşkularım olduğu için yanıt vermeyeceğim.

Saygılar.

Tamtutulma Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 11:33   #182
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bunu ben de yadırgadım...
Hem de kurban kesmek gibi bir adedimiz varken...

Kurban kesmeyi onaylıyorsanız ve vejetaryen değilseniz yani yolunuz kasaba uğruyorsa avcılıkla ilgili yorumların bu kadar sert olmaması gerekiyor...

Avcıların (en azından burada yazanların) da onaylamadığı avlanma biçimini esas alıp, ona göre tepki göstermek, acemi kasabın kurbanlık hayvanı kısa sürede kesemediğini görüp, kurban etme adeti yasaklanmalıdır demesine benziyor...

Avlanmadığımı söylememe gerek yok. Av eti olduğunu bildiğim zaman o eti de yiyemiyorum. Hatta uzun zamandır eve getirilen kurban etlerini de yan komşuya veriyorum. Et kasaptan alınırken, sanki hayvan ölmemiş yanılgısı içinde oluyoruz. Kasapların, kestikleri havyanların önünde hatıra fotoğrafı çektirmemeleri bunu kolaylaştırıyor olabilir

Ama elimizi vicdanımıza koyunca, avcının karşısındaki hayvan kadar, mezbahaya giren hayvan da korkuyor... Avcının tüfeği karşısında kendini koruyacak durumda olmayan hayvan, bağlanıp asıldığı yerde, kasabın bıçağından da kendisini koruyamıyor... Avlanırken kaçma ihtimali küçük de olsa var ama mezbahada bu oran daha az...

Sözün kısası, vejetaryen değilseniz tepkileriniz çok dürüst sayılmaz...

Sayın Malina, avcılığa karşı çıkan bizlerin burada neyi savunduğumuzu sanırım size iyi anlatamadık.

Mezbahanede kesilen hiç bir hayvan zevk için kesilmiyor. Bizler zevk için hayvan öldürülmesine karşıyız. Kaldı ki burada yazan hiç bir avcının da et alamayacak kadar kötü ekonomik koşullara sahip olduklarını sanmıyorum. Sırf zevk ve hobi amacıyla hayvan öldürüyorlar ki buna karşıyız.

Kendi adıma konuşayım tepklilerim ve dürüstlüğüm konusunda içim rahat.

Saygılar.

Tamtutulma Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 11:42   #183
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delphin7 Mesajı Göster
Arkadaslarin cogunun, ulkenin y.hayatinin ,su an ki durumundan haberleri yok ne yazik ki. Bir baska aci olan durumda bu dostlar. Ulkenin y. Hayati sehirli koylu, egitimli egitimsiz eli kanli tufekliler tarafindan koku kurutulmus. Son 60 yilda, kala kala 800.000 km 2 lik memlekette, 200 tane alageyik, 1500 k.geyik, 200 tane ceylan, kaldiysa 5-10 tane a.leopari kalmis. Yilda 3 kere 8-10 yavrulayan tavsani bile tuketmis bu kanicici vampirler. Bohcaci dedikleri katliamcilar; bis seferde suruyle katlederken digerleri teker, teker katledip elbirligiyle tumden koca poplulasyonlari yok ettikleri gibi Ekolojik sist. Alt ust etmisler. Sorsaniz y.hayatini tarim ilaclari, gubreler bitirdi derler. Ya o zaman ormanlarda ki, makilerde ki canlilara ne oldu. Oralarida mi gubreleyip ilacladilar? Pes dogrusu. Ulkede y.domuzu, karga ve birkac kusun disida ozelikle memelilerin buyuk cogunlugu yok olma sinirina gelirken, yerli turlerden keklik, cil, turac,toy gorulmez olmus. BOYLE BIR DURUMDA, HALA NASIL AVCILIGI SAVUNUYORSUNUZ YA, ELINSAF, PES DOGRUSU!
Satır arasına_ daha doğrusu bir bloğa_ sıkıştırılmış, tahrip gücü yüksek bir bomba gibi duruyor...

halbuki bir yabani tavşan_ evde besleme değil_ yılda 11 ay yavrular. Her ay _ ortam iyi ise_ bir, genelde 2 yavru yapar. Çok nadir 3 yavru yapar tek bakında...

Avlayanı çoktur ama en büyük düşmanı tilkilerdir. Tek tilki genelde yakalayamaz. Ama genelde 2, 3 tilki işbirliği yaparak avlanır. O zaman kurtuluşu yok denecek kadar azdır.

Tilkinin bol olduğu yerde tavşan olmaz.

Çok ilginç;

tavşan dünyada hamile iken, hamile kalan tek hayvandır.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 12:20   #184
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma Mesajı Göster
Mezbahanede kesilen hiç bir hayvan zevk için kesilmiyor. Bizler zevk için hayvan öldürülmesine karşıyız. Kaldı ki burada yazan hiç bir avcının da et alamayacak kadar kötü ekonomik koşullara sahip olduklarını sanmıyorum. Sırf zevk ve hobi amacıyla hayvan öldürüyorlar ki buna karşıyız.
.
İşin püf noktası burada..
Şu karda kışta, özellikle tüm yabani hayvanların en çaresiz olduğu bir dönemde yurdun hemen her yerinde neredeyse tüm avcılar faaldir bence..
Bunun hakkaniyeti olamaz..

Ben şu karda kışta bu topiğe avlanmanın meziyetlerinden dem vuran arkadaşlardan ''...yahu..avın serbest olduğu dönemlerde ava çıktık..iyi güzel avlandık..etlerini yedik..bak şimdi kar kış..bizim avlayacağımız hayvanların en aciz, en aç, en korunmasız günleri..şimdi av değil merhamet,yardım zamanı..silahımızı bırakalım..alalım 3-5 kilo yem veya yiyecek..çıkalım avlandığımız sahalara..uygun yerlere yem bırakalım..'' diye bir mesaj yazmalarını çok bekledim..

Eğer böyle bir mesaj okuyabilseydim inanın avcı arkadaşlar lehine biraz daha olumlu düşünebilecektim..

Ama..maalesef yok böyle bir zarif davranış gösterebilen..
Avcı arkadaşlardan böyle bir jest göremediğimiz gibi, ben dahil, çevremizdeki aç çaresiz kuşları, hayvanları yemleyen bizleri dahi adeta ti'ye alan mesajlar yazıyorlar ki, üzülmemek elde değil..tabi..onlar adına..

pria Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 13:15   #185
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster


tavşan dünyada hamile iken, hamile kalan tek hayvandır.

Saygılar
Size göre, "Avcılık için muhteşem bir gerekçe." değil mi...

Ne kadar avlarsan avla tavşan nesli azalmaz, tükenmez öyle mi ? Bütün suçlular tilkiler öyle mi ?

Kendiniz diyorsunuz yılın 11 ayı gebe kalır diye. Önünüzden can havliyle 40-50 km hızla kaçan bir tavşanı dişi-erkek diye ayırt edebileceğinizi hiiç sanmıyorum. Böylelikle gebe tavşanları da av listenize alıyorsunuz. Daha doğmadan ölen tavşan yavrularının suçu nedir ?

Tamtutulma Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 13:15   #186
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Avcılık bir vakıadır. İnsanoğlunun her bireyi olmasa da dikkate alınacak sayıda av tutkusu yaşayan insan mevcuttur.

Bu istek, özellikle erkeklerde daha baskındır. Bir antropolog değilim, ancak okuduğum makaleler ışığında insanoğlunun kentleşme ve teknolojiyi beslenme için de kullanma sürecinde bu avlanma arzusunu büyük oranda bastırdığı, bu arzusunu kimi zaman farklı faaliyetlerle de ikame ettiği yönündedir.

Atıcılık sporu birçok dalı kapsamakla birlikte tam anlamıyla olmasa da özellikle Trap ve Skeet sporunun -Hedef Atıcılığı da bunların arasında sayılabilir- insanoğlunun avlanma faaliyetlerinden önemli kesitler içerdiği, bu sporların temelinde insanın avlanma eylemi ve avlanmanın sportif sahalarda canlandırılmasının yattığı ayrı bir gerçektir.

Ateşli silahlarla avlanmanın gün geçtikçe daha sınırlı imkanlarla daha pahalıya ve daha meşakkatli bir hal almasının yanısıra yaban hayatı koruma isteğinin bir sonucu olarak insanların atıcılık sporuna kayması bu insanlarda güçlü bir şekilde varolan avlanma ihtiyacı/güdüsü/isteğinin ikame edilmesinden başka bir şey değildir.

Bu noktada elimizdeki en önemli etkenin, insanoğlunda varolan avlanma ihtiyacı, güdüsü isteği olduğunu tekrar vurgulamak isterim.

Peki, her insan ateşli silahla avlanmayacağım gidip Skeet sporu yapacağım der mi? Demiyor işte... Bu da bir vakıa.

Bu aşamada artık yapılacak olanlar bellidir:
Avcı eğitilir
Artık isteyen avcılık lisansına sahip olamıyor. Önce bir kurs, sonra sınav var.
Avlanacak avcının bu eylemini kontrollü bir şekilde yapması sağlanır
Zaman, yer, tür, miktar, kullanacağı silahlar kısıtlanır
Denetlenir, yaptırım
Avcı, vergilendirilir
Avından, lisansından, hem de her yıl.
Böylece tüm ülkeden toplanan fon -külliyatlı bir miktardır- yaban hayatı korumak, geliştirmek ve denetlemek için kullanılır.

Bu kurallar, yasal sınırları ve vicdanını aşmayan bir AVCI ile yasal bir AV için çok açık bir şekilde korumacı, tüketmeyen, doğadan koparmayan ama avcının avlanma ihtiyacını da karşılayan bir sistemdir. Yeterli midir? Tartışılabilir.

Özetle bir ihtiyacın hem de insanın doğasından gelen bir ihtiyacın yani AVLANMA İHTİYACININ, avı tüketmeden, soyu yok etmeden, kontrollü bir şekilde giderilmesi sağlanır.


Aksi durumda ne olur?
Aksi durumdan kastım, 2 farklı konu için:
1-AVCI olmayan silahlı bir kişi neler yapabilir?
ÇOK şey yapabilir. Tehlikeli ve vahşi olabilir. Yok eder. Sadece yok eder. Bilinçsiz ve bilgisiz ve eğitimsizdir.

2-AVLANMA yasaklanırsa insanlar ne yapabilir?
Yasa dışı yollarla kontrolsüz biçimde yok eder.

Bu durumda; avlanma faaliyetinin hiç bir kuralına uymayan eli silahlı bilinçsiz kişi ile yasalara uyan, yaban hayatın değerini bilen, vicdana sahip bilinçli bir AVCI'nın aynı kefede tutulması haksızlık değil midir?

Hangi profil doğaya dosttur? Sizler yanıtlayınız...

Saygılarımla,

Odeh Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 13:21   #187
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Ayrıca bazı tartışmacılar "neden gidip yem vermiyorsunuz" diyor.
Bu çok tartışmalı bir konudur kanaatimce. Yem bulamayacağı için zayıf düşecek bir otobur, belki de sayısı otoburların binde birine yaklaşan bir etoburun beslenme kaynağıdır.
Doğa çarkını kendi çevirecektir. O etobur da neslinin devamı için zayıf düşen bir otobura muhtaçtır.

Sıradışı mevsimsel koşul ve süreler belki böyle bir eylemi düşündürebilir, ama doğa, halleder. Yüzbinlerce yıldır çark böyle döndü. İnsan yem taşımadı.

Odeh Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 14:11   #188
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Devletler av hayvanları için kota koyarken doğaya mı soruyor? Avcı iznini doğadan alarak mı hayvan öldürüyor? Avcılar doğanın dengesiyle oynayarak hayvan öldürünce iyi, bilinçli avcı, popülasyona zarar vermiyor da hayvansever gidip doğaya yem bırakınca mı dengeyi bozmuş oluyor? Bir etoburun yemeğine engel olmuş oluyor?

Kaldı ki bohçacı denilen avcılar -bunu da burada öğrendim- doğadaki hayvan popülasyonuna yeterince zarar verip hayvan katletmişken sizin gibiler neden hâlâ bilinçli avcılık adı altında zaten tahrip edilmiş doğayı tahrip etmeye devam ediyorsunuz bunu da anlamış değilim.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 14:33   #189
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
İşin püf noktası burada..
Şu karda kışta, özellikle tüm yabani hayvanların en çaresiz olduğu bir dönemde yurdun hemen her yerinde neredeyse tüm avcılar faaldir bence..
Bunun hakkaniyeti olamaz..

Şu an itibari ile zaten keklik ve tavşan için av sezonu kapandı, göçmen kuşlarında çoğu göç etti. Birşey yazarken önce dünyadan haberiniz olsun.

Çoğu av hayvanı için sezon Ekim'in ortasında başlar, Ocağın ortasında (bazen sonunda) biter.

Ne yani ilkbaharda, yazda hayvanların üreyip yavrularını büyüttüğü mevsimde mi avlanalım? Sezon tabi ki kışın ilk ayları olacak.

syılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 14:51   #190
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma Mesajı Göster
Tabi ya PROVAKASYON...
Mesaj nasıl da adresini buluyor.

Avazınızın çıktığı kadar bağırıp çağırmaya devam edin, zaten yapabildiğiniz tek şey bu.

Ortaya hiçbir mantıklı düşünce koyamayan, tek yaptığı siz öldürüyorsunuz, öldürüyorsunuz, öldürüyorsunuz diye tekrarlayıp duran. Çevrecileri bir tek kendisi gibi olan insanlardan ibaret sayan. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi, cani, psikopat, ruh hastası sanan biriyle muhatap olacak değilim.

Dediğim gibi siz bağırmaya devam edin, ben bundan sonra bağırıp çağırmalarınızı duymayacağım.


Düzenleyen syılmaz : 01-02-2012 saat 21:21 Neden: düzeltme
syılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 14:54   #191
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Şu an itibari ile zaten keklik ve tavşan için av sezonu kapandı, göçmen kuşlarında çoğu göç etti. Birşey yazarken önce dünyadan haberiniz olsun.

Çoğu av hayvanı için sezon Ekim'in ortasında başlar, Ocağın ortasında (bazen sonunda) biter.

Ne yani ilkbaharda, yazda hayvanların üreyip yavrularını büyüttüğü mevsimde mi avlanalım? Sezon tabi ki kışın ilk ayları olacak. Mantıklı birşey yazında ciddiye alalım mesajınızı.
Bilgi verirken bu üslupta yazmasanız...

Bu başlık altında avcılığın iddia edildiği kadar kötü olmadığını savunmak durumunda iseniz (ki yazışmalara bakılınca öyle) aksini savunanlara karşı, onların üslupları zaman zaman sertleşse de, siz (sizler) sakin olmak durumundasınız.

Son tahlilde, "aman ne iyi iş yapıyorsunuz" denecek, bu konuda tartışılmayacak bir iş değil söz konusu olan... Değil mi?

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 14:59   #192
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
İnsanların ve özellikle TÜRK İNSANININ her konuda budanması, güdükleştirilmesi, ruhsuz, kör bir bıçak haline getirilmesi konusunda nedense yabancılardan daha çok performans gösterir olduk!
Mesele budur! 4/4'lük bir yazı. Bugün bazı örgütler (ki bir ayağı dışarıda olanlar özellikle) kendilerini çevreci, doğa hayatı koruyucu gibi gösterip, kendi siyasi düşünceleri doğrultusunda kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Yaptıkları eylemler çevre içinmiş gibi gözükse de aslında tamamen siyasi içerikli ve ülkemizin geleceği ile ilgili politikaları etkilemeye yönelik.

Bu tip asıl amacı siyaset olup, kendileri gibi düşünmeyenleri doğa düşmanı gibi gösteren derneklere ve bunların faliyetlerine aman dikkat diyiyorum.

* Bir üstte ki üye Tema'dan bahsetmişti, kastım Tema Vakfı değildir.

syılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 15:01   #193
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bilgi verirken bu üslupta yazmasanız...
Uyarınızı dikkate alıyorum Sn. Malina. Son cümleyi kaldırıyorum.

syılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 15:04   #194
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Devletler av hayvanları için kota koyarken doğaya mı soruyor? Avcı iznini doğadan alarak mı hayvan öldürüyor? Avcılar doğanın dengesiyle oynayarak hayvan öldürünce iyi, bilinçli avcı, popülasyona zarar vermiyor da hayvansever gidip doğaya yem bırakınca mı dengeyi bozmuş oluyor? Bir etoburun yemeğine engel olmuş oluyor?

Kaldı ki bohçacı denilen avcılar -bunu da burada öğrendim- doğadaki hayvan popülasyonuna yeterince zarar verip hayvan katletmişken sizin gibiler neden hâlâ bilinçli avcılık adı altında zaten tahrip edilmiş doğayı tahrip etmeye devam ediyorsunuz bunu da anlamış değilim.
Yanıtlamaya çalışayım:

Devletler av hayvanları için kota koyarken doğaya mı soruyor?
Devletler av hayvanları için değil insanlar için bile kimseye akıl sormaz. Bir ideolojisi, siyaseti ve uygulama politikası vardır, uygular. Devlet, bu toprakların altında üzerinde bulunan herşey üzerinde nihai hak sahibidir. Dilediği tasarrufta bulunabilir. Nihai karar devlete aittir. Beğeniriz beğenmeyiz, ama kural tüm dünyada böyledir. Eleştiri sahipleri kamuoyu oluşturarak fikrini yaymaya çalışır, yetkililere bildirir ya da yetkililer görür, buna göre düzenlemeler karşıt görüş sahiplerinin haklarını da yok etmeyecek biçimde düzenlenir. En azından ilke olarak basitçe böyle izah edilebilir.
Ben tanımam diyemezsiniz. O devlettir. Herkes uymakla mükellef olduğu gibi esasında uymayanlar sisteme çomak sokup dengeleri bozarlar...

Avcı iznini doğadan alarak mı hayvan öldürüyor?
Avcı, eğitimini tamamlayıp, sınavını verip, hem silahına hem lisansına her yıl vergisini ödeyip devletten aldığı izin ile, devletçe belirlenen türleri, belirlenen zaman aralıklarında, belirlenen kısıtlı yöntem ve mühimmatla AVLAR.

Avcılar doğanın dengesiyle oynayarak hayvan öldürünce iyi, bilinçli avcı, popülasyona zarar vermiyor da hayvansever gidip doğaya yem bırakınca mı dengeyi bozmuş oluyor? Bir etoburun yemeğine engel olmuş oluyor?
"Avcılar doğanın dengesiyle oynayarak hayvan öldürünce" cümlenin düzeltilecek bir yeri yok. Bir defa AVCI, doğanın dengesiyle oynayamaz. Devlet, yaban hayatı koruma programı uyarınca gerekli sayım ve tespitleri yapılmış türlerden seçilmiş olanların AVLANMASINA izin verir.

"...hayvansever gidip doğaya yem bırakınca mı dengeyi bozmuş oluyor" Kasıtla sözlerimi çarpıttığınıza ihtimal vermiyorum ama tekrar anlatmaktan memnuniyet duyarım. Çünkü az önce dediğim gibi bu tartışmalı bir görüştür. Hayvansever dilerse servetini yem ve bakım yöntemlerine harcayabilir... Biz avcılar bundan asla şikayet etmeyiz... Çünkü devletin kaynakları ve imkanları her zaman her yerde yeterli olamayabilir.
Ancak ben, doğanın ve mevsimlerin işlerini bildiği düşüncesindeyim. Yok illa verilmeli diyen biri varsa, bu da doğa severliktir. Memnun oluruz...

İnsani, vicdani nitelikleri normal olan ve gerekli bilgiye sahip bilinçli AVCI arttıkça bohçacı da kalmaz... Çünkü popülasyonumuz gereği biz onların bu faaliyetine engel oluruz.

ABD'de -bir belgeselde izledim- milli park içerisinde yanan ormanı, hem de devasa bir alana yayılmasına rağmen söndürmediklerine şahit oldum... Neden? Ağaç ya da yaban hayattan nefret ettikleri için mi? Yanıtı basit, yukarıda dediğim gibi: doğa kendi işini halleder. Bu yangın da doğadaki devinimin bir parçası, söneceği yer sönmesi gereken yerdir ve bu da doğaldır...

Böyle.

Saygılar,


Düzenleyen Odeh : 01-02-2012 saat 15:15 Neden: Bohçacı meselesine yanıt
Odeh Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 15:11   #195
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
ABD'de -bir belgeselde izledim- milli park içerisinde yanan ormanı, hem de devasa bir alana yayılmasına rağmen söndürmediklerine şahit oldum... Neden? Ağaç ya da yaban hayattan nefret ettikleri için mi? Yanıtı basit, yukarıda dediğim gibi: doğa kendi işini halleder. Bu yangın da doğadaki devinimin bir parçası, söneceği yer sönmesi gereken yerdir ve bu da doğaldır...
İfadeyi yanlış anlayabilecek olanlar için eklemek istiyorum, bu tip orman yangınları yıldırım düşmesi gibi doğal sebeplerle olan orman yangınlarıdır. İnsan eliyle yapılan değil.

syılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 15:34   #196
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Mesaj nasıl da adresini buluyor.

Avazınızın çıktığı kadar bağırıp çağırmaya devam edin, zaten yapabildiğiniz tek şey bu.
Ben bağırmıyorum beyfendi, yalnızca bazı gerçekleri birilerinin gözüne gözüne sokuyorum. Ve bu da bazılarının gücüne gidiyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Ortaya hiçbir mantıklı düşünce koyamayan, tek yaptığı siz öldürüyorsunuz, öldürüyorsunuz, öldürüyorsunuz diye tekrarlayıp duyan. Çevrecileri bir tek kendisi gibi olan insanlardan ibaret sayan. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi, cani, psikopat, ruh hastası sanan biriyle muhatap olacak değilim.

Tanrıya bin şükür ki, mantığım öldürmeyi marifet sananların mantığıyla aynı değil. Beni muhatap alın diye ölüyordum ben de.

Ve en önemlisi, Türkiye'nin bir numaralı çevreci sitesinde, belli bir adap-erkan içerisinde insanlarla tartışırken bu ruh haline bürünüyorsanız, dağda, ormanda elinizde silahla savunmasız hayvanlar karşısında acaba nasıl bir ruh haline bürünüyorsunuz sayın " DOĞAYA KATKIDA BULUNAN BİLİNÇLİ AVCI" Düşünmek bile istemiyorum...


Düzenleyen Tamtutulma : 01-02-2012 saat 15:36 Neden: Yazım yanlışlarının düzeltilmesi
Tamtutulma Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 15:45   #197
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Ayrıca bazı tartışmacılar "neden gidip yem vermiyorsunuz" diyor.
Bu çok tartışmalı bir konudur kanaatimce.
Yem bulamayacağı için zayıf düşecek bir otobur, belki de sayısı otoburların binde birine yaklaşan bir etoburun beslenme kaynağıdır.
Doğa çarkını kendi çevirecektir. O etobur da neslinin devamı için zayıf düşen bir otobura muhtaçtır.

Sıradışı mevsimsel koşul ve süreler belki böyle bir eylemi düşündürebilir, ama doğa, halleder. Yüzbinlerce yıldır çark böyle döndü. İnsan yem taşımadı.
Neyseki sizin kadar katı düşünmeye avcı kuruluşları da var:
HABER: Suşehri'nde Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı haberi
HABER: Karahall'da Yaban Hayvanlar in Doaya Yem Brakld haberi
http://www.sarivelileravcilardernegi.com/
http://web.ogm.gov.tr/Haberler/Haber...3108e&ID=13462
HABER: Rize'de Yaban Hayvanlar in Doaya Yem Brakld haberi
Yaban hayata yem desteği
Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı 19 Ocak 2012 14:52
T.C KIZILOREN BELEDIYESI
Kar nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yabani hayvanlara yem bırakıldı
Yabani Hayvanlara Yem Bırakıldı
Haber - Knal keklikler a kalmasn diye dalara yem brakld haberi
Bolu’da Halk Hayvanlara Sahip Çıkıyor « timur34
HABER: Yabani Hayvanlar in Doaya Yiyecek Brakld haberi


Siz ''Sıradışı mevsimsel koşul ve süreler belki böyle bir eylemi düşündürebilir'' diyorsunuz..Böylesine ağır kış şartlarında, böyle acil bir yardım konusunda bile hala kararsızsınız..

Allah'tan vicdan sahibi avcı derneği mensupları da var..Siz ise hala doğal seleksiyon taraftarısınız..kalan sağlar bizimdir, demeye getiriyorsunuz..
Doğa halleder, diyorsunuz..
Siz hiç aç kalmadınız sanırım..

pria Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 16:05   #198
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Kış, dünyanın güneşin etrafında dönmeye başlamasıyla birlikte ekseni nedeniyle hep vardır.

Böylesine ağır kış şartları dediğiniz şey kent yaşamına göredir. 1 cm karda şehir insanının halini gördükçe şartları ağır olarak yorumlamanız hayli doğal. Bu ağır dediğiniz kış büyük şehirlere ara sıra uğrasa da Anadolu'da hep var. Dünyanın her yerinde hep var. Ne sıradışı, ne mevsim normallerinin aşırı dışında ne de doğanın akışına aykırı. Yani, KIŞ, kar, buz, yemsizlik, doğanın akışının bir parçasıdır. Ancak siz yem verirseniz, bunu yıllar boyu sürdürürseniz, bu da doğanın akışının bir parçası olur bir zaman sonra...

Seleksiyon tabirinin az öncesine eklediğiniz DOĞAL kelimesi siz yokken de işleyen sistemin ta kendisidir. Ama siz varken de işleyecek... Ne olacak, biz avlayacağız. Bu da seleksiyonun bir parçasıdır. Şahsınız acıyor, ya da farklı çerçevede bir hayat anlayışına sahipsiniz diye kimse bu faaliyetini durdurmaz.

"Yem verenler vicdanlı, vermeyenler vicdansız", "aç kalmadınız..." diyorsunuz ayrıca...
Haddinizi bilmeye, yazdığınız sözleri her reşit yetişkin gibi ölçüp biçmeye saygılı davranmaya davet ediyorum sizi!!! "Yapamıyorsanız", tartışmadan çıkınız.

Bilgi ile veri ile tartışın. Her mesajınız hakaret ya da itham içeriyor!

Odeh Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 16:15   #199
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Bana bu kadar şey yazacağınıza ''..eklediğiniz linklerdeki haberler çok ilgimi çekti ve hoşuma gitti..ben de üyesi olduğum Avcılar Derneği'ne böyle bir organizasyon için çağrıda bulunup, katkıda bulunacağım..'' demeniz yeterdi..

Acze düşen yaban hayvanlarının imdadına koşanların kervanına katılabilirdiniz..

Alınganlık yapmayın lütfen..
Hiçbir mesajım rencide etme amacını gütmez..
Sadece ufkunuzu, bakış açınızı değiştirebilmek için minik bir katkıda bulunmak istedim..

pria Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 17:01   #200
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Anket yapılsa güzel olur.

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 17:07   #201
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma Mesajı Göster
Size göre, "Avcılık için muhteşem bir gerekçe." değil mi...

Ne kadar avlarsan avla tavşan nesli azalmaz, tükenmez öyle mi ? Bütün suçlular tilkiler öyle mi ?

Kendiniz diyorsunuz yılın 11 ayı gebe kalır diye. Önünüzden can havliyle 40-50 km hızla kaçan bir tavşanı dişi-erkek diye ayırt edebileceğinizi hiiç sanmıyorum. Böylelikle gebe tavşanları da av listenize alıyorsunuz. Daha doğmadan ölen tavşan yavrularının suçu nedir ?
Sn. delpni7' ye yazdığım iletiye; sizin böyle mi _ anladınız_ yanıtlamanız gerekiyordu. Halbuki bilgi vermeye yönelik değil miydi?

Sn. Tamtutulma, iletileri tam okumuyor ve sanki bana ve avcılara ön yargılısınız gibi geliyor.

İletiye bakın, tavşan için;

avlayanı çoktur ama en büyük düşmanı tilkilerdir demişim. 'Bütün suçlu tilki midir'... demişim.

Ve tilkilerin tavşanı nasıl avladığı hakkında bilgi vermişim.

Eğer bir bölgede Tilki nesli çoğalırsa, aşırı artarsa_ ki bu çok oluyor_ o bölgede tavşan nesli tükeniyor.

Tavşanla beslenen ve aşırı çoğalan tilkiler _beslenemedikleri için_ hastalıklara yakalanıp ölüyorlar ya da o bölgeyi terk ediyorlar.

(Şimdi buradan Tilkiler öldürülmeli diye bir önerme çıkabilir mi?)

Dünyanın hiç bir yerinde _ bölgesinde_ avcıların avlaması sonucu tavşan nesli bitmemiştir. ( bu konularda bilimsel araştırmalar vardır) Aksine deneme amaçlı yapılan çalışmalarda, av yasağı konmuş bir bölgede av hayvanı sayısı, avlanan bölgeye göre daha çok artmıştır.

Bir tavşan bulunduğu ortam iyi ise yılda 11 ay yavru yapar demişim. Ortam iyi değil ise, yılda bir kaç kere bir **** iki yavru yapar.

(şimdi bu bilgiyi verdim diye 11 ay av mı yapayım demişim, siz beni teminatör mü sandınız)

Sonra Tavşan avı yılda kaç ay serbest ve bu da kaç gün eder biliyor musunuz.? Bu kaç günde elinin boş dönmesi ihtimali vardır.

Tavşan avı her av köpeği ile avlanamaz. İz süren _kobay_ köpeklerle avlanır, kuşcu köpekle değil.

(Eğer benim gibi Drahthar yetiştirmişseniz ve _çobanın biri vurmamışsa _ kuşcu ile de avlayabilirsiniz ama kopay gibi olmaz.

(biraz samimi olsanız; neredeyse av anılarımı anlatacağım)

Bak gebe tavşanı daha 3 adım attığında tanırım. Erkek mi dişimi diye bilerim. Hemde dışkısından, ve hatta tırnak izinden...Bu kadar ustalığım vardır. (olmaz böyle şey derseniz anlatırım)

Tavşan avı, av ile avcı arsında yüksek düzeyde teknik ve taktik ister. İnsan tek başına burada yeterli değildir. İstisnalar hariç. Örneğin karda veya kumdaki iz avında köpeğin dedektörlüğüne gerek kalmadan avlanabilirsin.


.....



(Öyle kolay değildir hadi gideyim bi tane vurayım geleyim demek.. bak 3 ayda tam 14 defa bir tavşanı avlamak için gittim, her seferde sabahın köründe; kum da iz avında...
14. gün (her defa 6 km.) iziini takip ettikten sonra gen (otlu) bir yere yatmış. 5 m. ileride otların içinde. O soğukta paltomu çıkardım. Bir sigara yakıp, dinlendim. Bulunduğu çoğrafya yı ölçtüm biçtim, nereye varır, nasıl kaçar diye... her şeyi onun gibi görmeliydim_ siz bunu yapabilir misiniz_ onun gibi düşünmeliydim.

300 m. ileride 50 kadar _yövmiyeci _kadın ıspanak kesiyorlardı. Onlarda beni izliyordu göz ucundan. 5 adım attım otlu tarlaya, göz ucuyla gördüm, ayağımın dibinde kulaklarını yatırmış arka ayaklarını çekmiş bir yay gibi; yatıyordu. Durur durmaz fırladı. Otların içinde bir attık karavana, bir daha attım yine karavana... seyircilerin _kadınların_bazıları bağırıyordu yuuh vuramadı diye.. ben bunu da hesaplamıştım. Sanki vurmuş gibi 50 m. otlu tarlada koştum, tavşanı torbaya attım. Yani atıyormuş gibi yaptım. 14 gün gitmiş ve ilk defa tavşanı kaldırmış ve vuramamıştım. Bir daha gitmedim. Çünkü bu onun ustalığı ve zaferiydi. Aramızdaki yazılı olmayan ahlak kurallarına göre, o benden ustaydı, o galipti ve uzun yaşamayı hakediyordu. İşte ben bunları ustalarımdan öğrendim ve çevremde böyle avcılar çok.)

(Ben olsam parantez içlerini okumazdım.)

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 17:12   #202
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Antek yapılsa güzel olur.
olur...

Mevlana şekeri sizdeyse tohumlarınız da bende, daha kargoya vermedim..

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 18:26   #203
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 820
Yorumsuz
Name:  Tavşan.jpg
Views: 4246
Size:  48.6 KB

drhegeli Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 18:37   #204
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
olur...

Mevlana şekeri sizdeyse tohumlarınız da bende, daha kargoya vermedim..
İstediğiniz mevlana şekeri olsun

(Antek yazmışım ama anket olarak düzeltmiştim. Siz, düzeltmeden hemen önce alıntılamışsınız )

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 18:39   #205
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Hepimiz Tavşanız diyecekler nerdeyse

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 19:42   #206
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Alınganlık yapmayın lütfen..
Hiçbir mesajım rencide etme amacını gütmez ..
Sadece ufkunuzu, bakış açınızı değiştirebilmek için minik bir katkıda bulunmak istedim..
Madem niyetiniz öyle değil, inanıyorum.

Ayrıca amacımız yalnızca çok önemli ve doğru bir soruya yanıt aramak, yanıtların dayanaklarını belirlemek...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Acze düşen yaban hayvanlarının imdadına koşanların kervanına katılabilirdiniz..
Bu sözlerin doğruluğunu test edelim. Kişisel değil, bu mealde onlarca söz duyuyorum, ayrıca az önce haberlerde de böyle bir haber yapmışlardı. "Aç kalan geyikler" diye başlıyordu... Gülümseten sahneler vardı...

Sözlerinizde kullandığınız Yabani Hayvanlar'dan başlayalım... İnsana sokulgan olmayan, kendi doğal ortamlarında yaşayan bu hayvanlar bulundukları alanda yabani hayatın yani bulundukları doğanın beslenme zincirine de dahildirler. İşin dengesi de bu zincirdedir. Bir soyu çıkarttığınızda sorunlar çıkacaktır. Popülasyonlar dengesi bozulsa da doğa, yeni bir denge noktasında tekrar "durmadan" varlığını sürdürmeye devam edecektir. Bu devingenlik doğanın başka bir kuvvetli yönüdür.

Peki kaynakların mevsimsel olarak doğanın akışına uygun azalıp çoğalması türlerin kökünü kazır mı? Hayvanlar ACZ'E düşer mi?
Mevsimler ne kadar doğalsa mevsime bağlı kaynak azalması da o kadar doğaldır, aynı kaynakların çoğalması gibi...
Bu dalgalanma doğal seleksiyona da neden olabilir. Ayrıca eğer doğa bunu milyonlarca yıldır yapıyorsa doğru olanı da budur. Seleksiyon kaçınılmazdır.

Ayrıca daha da önemli bir soru var burada yanıt bekleyen... Kentli, doğa şaşkını insanımız markete yürüyerek gidemediğinde neden dünyadaki canlıların onun gibi aciz kaldığını düşünür? Halbuki Tanrı, yarattığı her canlı için bir savunma, avlanma, beslenme mekanizması da vermemiş midir? Donanımsız bir canlı düşünebilir misiniz? Kabuksuz midye, memesiz inek, dişleri ve pençesi olmayan bir çita... ya hortumu olmayan bir fil? Neden olmaz? Çünkü doğa böyle istememiş, onu gereğince donatmıştır.

Bu bir şey değil, esas insan aklını zorlayan hal, hayvanların bakıma muhtaç olduğu iddiasına da iman edilmesi.
Sıradışı bir durum olmadığı sürece bir hayvanın insandan isteyebileceği tek şey inanın "gölge etme!!!" olacaktır. Yaz, kış, çukurda ya da ayağı kırık... Farketmez... Bunların hepsi yaşamın bir parçası.

Hayvanlar ve doğa kendine yetmiyor, ACZ içindeler diye düşünmek doğaya meydan okumaktır. Gülümseten, eh hadi peki git ver dedirten bir safdilliktir.

Ne götürebilir insanlar doğaya? Hatta hangi hayvana? Hangi türe? Geyiğe vereceksin, tilkinin boynu bükük, kuşlar yedi, baykuş küskün

Ayrıca tüm ülke birleşsek, herkes kucak çuval dolusu götürmeye kalksak bu yabani mahlukatın binde birini bile doyurma becerisi gösteremeyiz. Matematiğe ve AKLA aykırı bu imkansız. Sadece bir hülya...

Ama insanlarımız hele de kentli doğayı zerre anlamamış ve tanımayan şaşkın insanlar; "ben ve doğa" konulu bir piyesten rol kapmak için bilinçsizce yarışır, boş ve manasız eylemler, enerji sarfiyatından ve reklamdan öte bir anlam ifade etmez.

(şimdilik yazmaktan yoruldum sonra devam edeceğim)
Saygılar,

Odeh Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 20:11   #207
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sayın Odeh; sadece meraktan soruyorum. Çok güzel bir avatarınız vardı, neden kaldırdınız.

Tura Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 20:15   #208
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Hayır sayın Tura, kaldırmadım.. Görünmüyor mu yoksa!
Bilgisayara geçip kontrol edeceğim, uyarı icin teşekkür ederim.

Saygılar,

Odeh Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 20:54   #209
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
(...) Son bölüm:

Özetlemek gerekirse;
İçinde bulunduğumuz ve yaşım gereği gördüğüm yıllar boyunca ben hiç dramatik bir mevsimsel değişme görmedim, yaşamadım. Dünyanın içinde bulunduğu koşullara uygun ve yavaş yavaş gelişen koşullar söz konusu... (memnun olmasak da böyle) Yani dramatik ağır kış koşulları asla söz konusu değildir.

Bir diğer nokta da; yabani hayvanların aciz duruma düşmesi idi. Böyle olmayacağı, en azından doğal ortamdaki hayvanlar için söz konusu dahi ol-A-mayacağını, acizliğin yabani hayatla ve buradaki canlılarla değil, olsa olsa Şişli ya da Çankaya ya da Karşıyaka'da sokağa atılmış bir köpek, kedi ya da kafesinden kaçmış bir kuş için geçerli olabileceğini ifade etmeye çalıştım. Bir başka deyişle, doğal ortamında hiç bir canlı aciz olamaz. Bu, doğaya aykırıdır, yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi...

Sonuç olarak; insandan bağımsız olarak yaşamlarını sürdüren yabani hayvanlara ekmek, havuç, tahıl vs.. götürmek, bunun da aciz duruma düşmüş hayvanları kurtarma adına yapılması olsa olsa (zorlama ve iyimser bir çıkarımla) çocukların hayvanlara karşı şefkat beslemesini sağlamaktan öteye götürülemez.

Saygılar,

Odeh Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-02-2012, 21:54   #210
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
HABER: Suşehri'nde Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı haberi
HABER: Karahall'da Yaban Hayvanlar in Doaya Yem Brakld haberi
Sariveliler Avcılar Derneği
http://web.ogm.gov.tr/Haberler/Haber...3108e&ID=13462
HABER: Rize'de Yaban Hayvanlar in Doaya Yem Brakld haberi
Yaban hayata yem desteği
Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı 19 Ocak 2012 14:52
T.C KIZILOREN BELEDIYESI
Kar nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yabani hayvanlara yem bırakıldı
Yabani Hayvanlara Yem Bırakıldı
Haber - Knal keklikler a kalmasn diye dalara yem brakld haberi
Bolu’da Halk Hayvanlara Sahip Çıkıyor « timur34
HABER: Yabani Hayvanlar in Doaya Yiyecek Brakld haberi


Odeh...205 ve 208 sayılı mesajlarınızda aktardığınız engin bilgilerinize göre, yukarıda eklediğim linklerdeki kurum ve kuruluşlar meğer ne kadar da saçma sapan işler yapıyorlarmış ta farkına varamamışım (!!!)...

Avcı dernekleri, gönüllü avcılar, Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Parklar yetkilileri meğer ne kadar boş işlerle uğraşırlarmış ta farkında değilmişiz..

Bu kurum ve kuruluşlar, karda kışta açlık tehlikesi içinde olan yaban hayvanlarına yem-ot-tahıl vs. götürerek, vererek ne kadar beyhude işlerle uğraşıyorlarmış meğer!!!..

Sizin de belirttiğiniz gibi,''doğal ortamında hiç bir canlı aciz olamaz'' mış, ''boş ve manasız eylemler, enerji sarfiyatından ve reklamdan öte bir anlam ifade etmez.'' miş demek..

Keşke bu kurum ve kuruluşlara bir seminer falan verseniz de, gittikleri bu saçma sapan yoldan vazgeçmelerini sağlayabilseniz !!!..


Avcılar sizinle ne kadar öğünse azdır..ne diyeyim başka..artık size yanıt yazmaktan bende yoruldum.Bu son mesajımdır.

pria Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024