agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Yabani Hayvanlar / Genel
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2008, 13:23   #1
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Yaralı hayvanlara yardım haberleri

Anneannem ''Dünya iyilerin ayakları altında durur'' der.
İyilerden örnekler biraz olsun içimizi açar dedim.


Edirne Keşan
Alıntı:
Yaralı geyik İstanbul a gönderildi
29/09/2008 - 18:32

Keşan ilçesi ormanlık alanında ayağı kırık olarak bulunan ala geyik, bir süre Çevre Müdürlüğü Rehabilitasyon merkezinde tutuldu.

Keşan ilçesinin orman muhafaza memurlarınca önceki gün bulunan yaralı ala geyik, Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğündeki tedavisinin ardından ameliyat için İstanbul’a gönderildi.

Keşan orman işletme şefliğinde görevli orman muhafaza memurlarının, Koru dağı’ndaki rutin kontrolleri sırasında bir geyiğin, yürüme güçlüğü çektiğini, Edirne Orman ve Çevre İl Müdürlüğü’ne bildirmeleri üzerine, yaralı geyik, yaban hayatı koruma ekiplerince yakalanarak, Çevre Müdürlüğü Rehabilitasyon merkezine getirilmişti.

Burada ilk tedavisi yapılan geyik, bir günlük gözetimin ardından, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tedavisinin tamamlanması için fakültenin Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığına bağlı kliniğe gönderildi.

Yaralı ala geyik, tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar yaban hayata sanılacak.

http://www.edirnetv.com/29/09/08/hab...l-a-gonderildi

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2008, 13:27   #2
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Eskişehir Sarısungur Köyü
Alıntı:
Yaralı şahin kurtarıldı
Sarısungur Göletinde yaralı halde bulunan bir şahin tedavi altına alındı. Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreter Nilüfer Biçergil, yaralı şahin için seferber olduklarını belirterek, "Bir yaralı şahin olduğu haberi verildi derneğimize. Hemen kliniğe getirmelerini istedik. Yapılan muayenede kızıl şahin türü olduğu, kanadında kırık olmadığı sadece eklem yerinde incinme olduğu tespit edildi. Durum İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne bildirildi.Fidanlıkta bulunan yaban hayvanları için yapılan rehabilite merkezine alınarak iyileşmesi beklenecek ve doğaya salınacak" diye konuştu. Biçergil, ayrıca yavru bir yaralı köpeği bulan 2 gencin yavru köpeği kendilerine getirdiklerini belirterek, "İki genç tarafından yaralı bir halde sokakta buldukları köpeği tedavi ettirecek maddi imkanları olmadığı için derneğimizden yardım istediler. Köpeğin röntgeni çekildi ve kalçasında kırık olduğu tespit edildi. Ameliyata alındı ve kalçasına platin takıldı. Şimdi iyileşmeyi ve güzel bir yuva bulmayı bekliyor" diye konuştu.

26.08.2008
http://eskisehir.stgm.org.tr/detay.php?detid=40

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2008, 13:35   #3
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Adıyaman Kahta İlçesi Kozağaç Köyü
Alıntı:
ANNESİNİ KAYBEDEN YAVRU DAĞ KEÇİSİ KOYUN SÜRÜSÜNE KARIŞTI
Adıyaman'da Annesini Kaybedince Koyun Sürüsüne Katılan Yavru Dağ Keçisi Yeniden Doğaya Bırakıldı.
Adıyaman'da annesini kaybedince koyun sürüsüne katılan yavru dağ keçisi yeniden doğaya bırakıldı.
Adıyaman'ın Kahta ilçesi Kozağaç köyü civarında çobanlık yapan Mustafa Çetinkaya'nın koyun sürüsüne annesini kaybeden yavru dağ keçisi karıştı. Çoban tarafından fark edilen yavru dağ keçisi, köy korucusuna teslim edildi. Daha sonra Kahta Milli Parklar Müdürlüğü'ne götürülen yavru dağ keçisi, Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bırakıldı. İki gün boyunca veteriner hekim nezaretinde kontrol altında tutulan ve bakımı yapılan yavru dağ keçisi yeniden doğaya salındı.

Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, dağ keçisine gerekli bakımı yaptıktan sonra Kahta ilçesi Kozağaç köyünde bulunduğu yere yeniden bıraktılar. Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, duyarlı bir kişi tarafından bulunan yavru dağ keçisinin sağlık kontrolü ve bakımı yapıldıktan sonra yeniden bulunduğu yere bırakıldığını dile getirdi.

(İhlas Haber Ajansı) 23.06.2008

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2008, 13:42   #4
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Tunceli Munzur Milli Parkı
Alıntı:
Kartalın yaraladığı dağ keçisi
Munzur Milli Parkı'nda, Karayolları Karla Mücadele ekibi tarafından yaralı halde bulunan bir dağ keçisi, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.
Ancak gitmek istemeyen dağ keçisi havaya silah sıkılarak doğaya bırakıldı.
Munzur Milli Parkı'nda, Karayolları Karla Mücadele ekibi tarafından yaralı bulunan dağ keçisi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Av Yaban Hayatı Şubesi ekibine teslim edildi.
Veteriner Doktor Baran Kar'ın özel kliniğinde tedavisi yapıldıktan sonra Munzur Milli Parkı'na getirilen dağ keçisi tekrar doğaya bırakıldı.
Munzur Dağları'na doğru giden dağ keçisi aniden dönerek ekibin yanına geldi. Keçi tekrar orman içlerine doğru bırakıldı.
Ancak gitmeyen keçiyi korkutmak amacıyla ekipten biri ruhsatlı resmi tabancasıyla havaya ateş etti.
Dağ keçisi daha sonra gözlerden kayboldu.

Dağ keçisinin, bir kartalın saldırısı sonucu yaralandığı belirtildi.

27 Ocak 2008

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_324172.aspx

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2008, 13:49   #5
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Adıyaman Yaylakonak Beldesi
Alıntı:
Yaralı keçi ameliyatla kurtarıldı Adıyaman'da sarp kayalıklardan düşen yaban keçisinin kırılarak kangren olan ayağı, yapılan operasyonla kesildi.

Yaklaşık 2 hafta önce Adıyaman merkeze Bağlı Yaylakonak beldesi Zivar Dağları'nda kayalıklardan düşerek ayağı kırılan 7 yaşındaki erkek yaban keçisini gece saatlerinde bulan köylüler, Çevre Orman İl Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Ekipler tarafından Adıyaman'a getirilen yaban keçisine ilk müdahale Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi'nde yapıldı.

Sabah saatlerinde 7 veteriner hekim tarafından ameliyata alınan yaban keçisine acı çekmemesi için anestezi uygulandı. Yaban keçisi 2 saat süren ameliyat sonrasında hayata döndü. Operasyonu Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar da izledi. Veteriner hekim Mehmet Kaygusuz, "Ayağı kangren olmak üzereydi, o yüzden keçiyi kurtarmak için ayağını kesmek zorunda kaldık" dedi.

Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar ise Adıyaman'da 2007 sayımına göre toplam 915 yaban keçisinin bulunduğunu belirterek, "Köylüler tarafından bulunan yaralı yaban keçisini müdürlük olarak teslim aldık ve veteriner hekimlere getirdik. Yaban keçisinin kurtulması için ayağının kesilmesi uygun görüldü. Yaban keçisi iyileştikten sonra protez ayarlamaya çalışacağız. Doğaya bırakamayacağımız için yaban keçisini kafeste besleyeceğiz" diye konuştu.

İHA 12 Şubat 2008 05:23
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_332599.aspx

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2008, 13:53   #6
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Edirne Lalapaş
Alıntı:
Edirne'de, avcılar tarafından kanadından yaralanmış olarak bulunan kaya kartalı, Çevre ve Orman İl Müdürlüğünde tedavi altına alındı.
AA muhabirinin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, sayıları gittikçe azalan kaya kartalı, Lalapaşa ilçesinde avlanan avcılar tarafından bulunarak, getirildi.

Müdürlük veteriner hekimi tarafından tedavisine başlanan yaralı kartal, tedavisinin tamamlanmasının ardından yaban hayata yeniden salınacak.

Yetkililer, günde yaklaşık 1 kilo et yiyen kartalın, gün geçtikçe uçma yetisini yeniden kazanma yolunda adımlar attığını kaydettiler.

-''KAYA KARTALLARININ SAYILARI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR''

Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, birçok hayVanın olduğu gibi kaya kartalınında yaşam ve yuvalanma alanlarının insanlar tarafından daraltıldığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Kaya, kaya kartallarının dünyada Avrupa'nın büyük bir kısmı, Kuzey Afrika, Asya ve Kuzey Amerika'da, Türkiye'de de Trakya, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki dağlık alanlarda yayılış gösterdiğini belirtti.

Son yıllarda yaşam alanlarının daraldığını bildiren Yrd. Doç. Dr.Kaya, şöyle konuştu:

''Kaya kartalının son yıllarda Avrupa'da ve Türkiye'deki sayıları gerek yaşam ve yuvalanma alanlarının daraltılması gerekse diğer birçok insan faktöründen kaynaklanan olumsuz nedenlerden dolayı her geçen gün azalmaktadır. Avrupa'da ve yurdumuzda koruma altına alınan ve nesli tehlike altında olan kuşlar listesindedir. Mutlak korunmalıdır.''


Kaynak: Zaman

12.09.2008
http://www.porttakal.com/haber-yaral...or-115402.html

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 15:53   #7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37
Yaklaşık 12 sene önce evimizin balkonuna yırtıcı bir kuş düşmüştü.Kuş yaralıydı.Doğan mıydı,kartal mıydı bilmiyorum.Veterinere götürdük,para istedi.Hayvanları koruma derneğini aradık,ilgilenmedi,Gülhane Hayvanat Bahçesi'ni aradık,biz ilgilenmeyiz demişlerdi.Balkonumuzda biz baktık.Kuş yandaki çatıya geçti,oradan öteki,oradan da diğer bir çatıya...Ne oldu bilmiyoruz...

dedeefendi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 17:11   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 33
hayatımda toplam 10-15 kara kaplumbağasının hayatını kurtardım . otoyolun yarısına kadar çıkıp orada duruyorlar bazan durup tekrar ormana bırakıyorum. bazı kaplumbağalar da bana kızıyo tutunca.

eğri oturup doğru konuşalım türkiyede profesyonel olarak bu işi yapan devletin maaşlı elemanları olması lazım. tek işlerinin de bu olması lazım. hatta bir yardım hattı da olmalı.
mesela yaralı bir tilki ya da şahin görsem kime haber vereceğimi nasıl yardım edeceğimi bilemem.

delidumrul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 10:58   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Merhabalar,

Geçen hafta akşam arkadaşım köpeğini gezdirirken bir hanım yanımıza gelip siteye gelirken bir köpeğin yolda yattığını gördüklerini ama köpekten korktukları ve hakkında da pek bir bilgi sahibi olmadıkları için dokunamadıklarını, bizden yardımcı olup olamayacağımızı sordu. Araçlarıyla hemen köpeğin yanına gittik yolun ortasında öylece yatıyordu belli ki bir araç çarpmıştı. Önce biz de öldü sandık ancak sonradan kalbinin zayıfta olsa attığını farkettik. Kırık var mıdır, kımıldatmayalım derken üzerimize gelen bir İETT otobüsünü farkettik, kendimizi önüne nasıl attığımızı bilmiyorum ama sonunda büyük bir çabayla otobüs durdu. Artık ne olursa olsun parçalanmaktan iyidir deyip ayaklarından tutarak yol kenarına aldık ve farkettikki hayvanın kalbi çarpıyor, aklıma ilk gelen beyninin olup biteni idrak ettiğiydi. Derken arabanın arkasına 3 kişi taşıyarak bir veteriner kliniğine götürdük, iç kanaması olduğu söylendi gereken ilaçlar uygulandı, beklemek gerektiği söylendi. 2 saat kadar yanında zaman geçirdik ve sürekli onu sevip konuştuk. Veteriner gerekli işlemleri yaparken onunla konuşmaya devam ettik derken gözünü kırpmaya başladı, yerde donuk halde bakan gözlerini kırpıyordu ama şokta olduğu da belliydi bir taraftan.Sabah telefonla hayvanın iyi olduğu alabileceğimizi söylediler, başka bir arkadaş ve bulan hanımla beraber belediyenin sığınağında 3 gün zaman geçirmek aşıları vs yapılmak üzere götürdüler, sonrada yine bizim siteye yakın bırakılacaktı.
Buraya yazmamın en büyük sebebi şu, biz hayvanı ilk gördüğümüzde ölü sandık, gözleri buz gibi olmuş ve hiç kımıldamadan yolun ortasında yatıyordu. Şansı varmışki biz oraya gidene kadar başka araba üzerinden geçmemişti. Belkide ölü sandığımız kaç hayvan orada yardıma muhtaç bekliyordu ama gözleri göre göre üstlerine gelen araçtan kaçamadan ikinci bir darbeyle hayatlarını kaybettiler. Biraz daha duyarlı davranabilirsek demekki bütün hayvan katillerine rağmen birkaçını daha kurtarabiliriz.

berenice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 11:03   #10
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Adıyaman Nemrut dağı milli park sahası bitişiğinde ki Cendere Köprüsünün batı tarafa doğru, Harlof dağında ilk dağ keçileri yerleştirildi 10 yıl önce 100 civarında populasyonu ben saymıştım. Son yıllarda ücretli avlanmaya açıldı. Bu alandan batıya doğru toroslar boyunca yayılış göstermeye başladı.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 14:54   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 80
Ben bir keresinde ayağına ip dolanmış yüksek gerilim teline takılmış güvercin için elektrik akımını kestirmiştim ama ne yazık ki itfaiyemizin merdiveni kısa kalmıştı.
İşte yurdum insanı örneği...


Düzenleyen nazmikoc : 27-02-2009 saat 14:54 Neden: ayağına eksikti
nazmikoc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2009, 08:52   #12
Yeni Üye
 
fidecim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 16
verdiğiniz örnekler çok güzel..duyarlı olmak insanlığın en önemli kavramlarından biri...

fidecim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024