agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Yabancı otlarla mücadele (http://www.agaclar.net/forum/yabanci-otlarla-mucadele/)
-   -   Yabancı ot mücadelesinde yeni gelişmeler (http://www.agaclar.net/forum/yabanci-otlarla-mucadele/34059.htm)

erhan62 20-03-2014 08:57

Yabancı ot mücadelesinde yeni gelişmeler
 
Almanya Braunschweig'da 8-11 Mart tarihleri arasinda Julius Kühn Institut tarafindan düzenlenen 250 yetkin arastirmaciyi iceren Panel düzenlendi. Paneldeki ana konular arasinda 20 seneden beri yeni bir etkin maddenin bulunamamasindan dolayi bitkilerin ayni insanlar gibi herbesitlere bagisiklik kazandigi ve hayatini sürdürdügü. Yeni etkin madde arayisi calismalari. Ayrica yeni tasarim ve uygulamaya gececek olan ilac atma makinesinin calismalari sergilendi. Bu makine ayni bir kahve cay makinesi gibi etkin maddeyi veya etkin maddeleri derisik olarak bunyesinde bulunduruyor, ayri haznesindeki su ile karistirarak uydu fotolari cekilmis ve önceden hangi yabanci otu barindirdigi tespit edilmis tarlaya, yabanci ota etkin olan ilaci püskürtüyor.

Konusmacilardan JKL Instituts für Pflanzenschutz'dan Dr. Peter Zwerger ve Dr. Henning Nordmeyer bu uygulamalarin su ilac ve maliyet acisindan eski uygulamalara göre cok daha etkin ve az maliyetli oldugunu tespit edildigini belirtti.

irhal35 28-01-2016 01:13

MATABI Herbamat Pilli İlaçlama Pompası.. Ekonomik ve daha kolay yabancı ot mücadelesi için geliştirilmiş 2 adet pille çalışır. İlaçları çok küçük zerreler halinde bitkiye pülverize edip çevreye daha az zarar vermiş oluruz.1 Lt yabancı ot ilacıyla 3-4 dekar alan ilaçlanabilir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024