agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Yabancı otlarla mücadele
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 3 Gönderen MeyveliTepe
  • 1 Gönderen kgursan
  • 3 Gönderen MeyveliTepe
  • 5 Gönderen omero72
  • 1 Gönderen yasarugur

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-10-2010, 07:34   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 225
roundup ama hangisi

merhaba. bahcedeki odunsu bitkilerden kurtulmak icin roundup aldım ama üzerinde ''roundup star'' yazıyor. tüm bitkileri temizlemek icin kullanacagım bu ilacı. yani ekili olmayan bölgeleri tamamen cıplak toprak haline getirmesi lazım. yeni duyduguma göre ''roundup ultra'' bu is icin kullanılıyormus. acaba star da ultranın isini yapar mı. zaten pek bulunmuyor galiba ultra ben hic göremedim. yardım eder misiniz. ilaclamak icin fikirlerinizi bekliyorum. tesekkür ederim.

junior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 07:36   #2
Ağaç Dostu
 
ziraatteknikeri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-09-2010
Şehir: manisa
Mesajlar: 118
Arkadaşım raundop turbo diye biliyorum. Yalnız bu dönemde nekadar etkili olur orasını bilmem zaten bitki yapraklarını dökmek üzere kışa hazırlanıyor. Bence baharda yeni yapraklar çıktığında uygula daha kesin çözüm olur diye düşünüyorum.

ziraatteknikeri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 18:44   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Istanbul & Kocaeli
Mesajlar: 446
Galeri: 1
Arkadaşım,
Ben round up ultra yı çok kullandım.Galiba ultrası yasaklandığı için starı çıktı.Zannedersem starı biraz daha zayıf.Ama kesin bilmiyorum.Ben yok olmasını istediğim bitkinin bir yaprağına bir damla damlatmam yetiyordu.3 gün içinde bitki yok oluyordu.

yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 18:46   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Bir zehir olan ot ilacı kullanımını tekrar tekrar düşünmekte fayda var, ayrıca Monsanto ürünü olan round-up kullanımı iki kere düşünmek gerekir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 23:50   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bir zehir olan ot ilacı kullanımını tekrar tekrar düşünmekte fayda var, ayrıca Monsanto ürünü olan round-up kullanımı iki kere düşünmek gerekir.
Raund-up, özellikle ayrık otlarını kurutmada oldukca etkili. Çiftcinin çok sık kullandığı bir ürün.

Bahar aylarında otlar _ayrık _ sürgün verirken kullanılıyor. Yapraktan uygulanan ilaç, otun köklerine kadar ulaşıyor ve tamamen kurutuyor.

Çiftci tarafından genelde yüksek dozda ve en az iki defa kullanılıyor.

Raund_up diğer ot öldürücülerin bazıları gibi buharı ile diğer bitkiler zarar vermiyor. Görünür zararı gözlenemiyor.


Amaaaa;

Otun_ ayrık_ toprak altında gittiği yere kadar zehirlediğinden, diğer bitkilerin _ ağaçların_ köküne büyük zarar veriyor. Bitkinin gelişimini durduruyor.
Verimini düşürüyor.

Vee hatta bitkiyi_ ağacı_ öldürüyor. Ben bunu çok gözlemledim.

Zaten ayrık bitkinin kökleriyle beraber yaşıyor.

Bitki ekili olmayan alanlarda kullanıldığında da _bitkiye etkisi uzun sürdüğünden_ yeniden ekilen bitkinin büyümesini engelliyor.

Tabii toprağa ve içinde yaşayanlara verdiği zararı siz düşünün. Toprakta solucanların az olmasının sebeblerinden bir de, bu olabilir mi?:(

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 18:54   #6
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Amaaaa;

Otun_ ayrık_ toprak altında gittiği yere kadar zehirlediğinden, diğer bitkilerin _ ağaçların_ köküne büyük zarar veriyor. Bitkinin gelişimini durduruyor.
Verimini düşürüyor.

Vee hatta bitkiyi_ ağacı_ öldürüyor. Ben bunu çok gözlemledim.

Zaten ayrık bitkinin kökleriyle beraber yaşıyor.

Bitki ekili olmayan alanlarda kullanıldığında da _bitkiye etkisi uzun sürdüğünden_ yeniden ekilen bitkinin büyümesini engelliyor.

Tabii toprağa ve içinde yaşayanlara verdiği zararı siz düşünün. Toprakta solucanların az olmasının sebeblerinden bir de, bu olabilir mi?:(
Sn Halil onen., Burada bir yanlış algılama var gibi . İzin verirseniz düzeltelim. Önce roundop bir Glikozat tuzu, Diğer tarımsal ilaçlar, gübreler vs. gibi bir kimyasal madde. Tuz. Etki şekli ise bitkinin su iletim sistemine girerek su alma düzenini bozması ve bitkide su dengesini bozarak kurutması şeklinde oluyor. Yani bitkiyi zehirlemiyor!!

Roundop un kullanımı boş arazilerde olmuyor. "Yabancı otlar iştahla tam büyürken" kullanılması öneriliyor. Bitki öz suyu ile dolaşımına girerek su dengesini bozuyor.

Diğer ot ilaçlarının bazıları ise Gramoxon , bitkinin yeşil aksamını kavurup kurutuyor, Afalon ise özellikle soğanlı bitkilerde soğanlar dikildikten sonra toprağa uygulanarak çıkacak olan otların çıkışını engelliyor, yine Treflan (trifloralin) toprağa uygulanarak otların tohumlarının çimlenmesini engelliyor, fideler dikildikten sonra üzerlerine atılabiliyor. Keza geniş yapraklı bitkileri öldüren ama dar yapraklı (Çim sahalarda)çim bitkilerine zarar vermeyen Tordan da bir ot ilacıdır.

Sonuç olarak: Uygun ilacı seçip, uygun bitkilere, uygun zamanda kullanırsak çevreye fazla zarar vermeden yabancı ot mücadelesi yapılabilir diye düşünüyorum.

Bütün kimyasal türevli ilaçlar sıcak kanlılara, balıklara zararlıdır. Ama 3-10 gün içinde kimyasal yapıları parçalanarak etkisiz duruma gelebilir. Çevreye en az zarar yapan çok kısa zamanda parçalanan kimyasallardır.

Baykoca beğendi.
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 23:16   #7
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Monsanto Round-Up

"Roundup is the brand name of a systemic, broad-spectrum herbicide produced by the U.S. company Monsanto, and contains the active ingredient glyphosate. Glyphosate is the most used herbicide in the USA,[2] and Roundup has been the number one selling herbicide worldwide since at least 1980.[3] As of 2009, sales of Roundup herbicides represent about 10% of Monsanto's revenue due to competition from Chinese producers of other glyphosate-based herbicides;[4] the overall Roundup line of products (which includes GM seeds) represents about half of Monsanto's yearly revenue.[5]

...
Pesticides based on these poisonous chemicals, including Roundup have been banned in various countries due to their toxic effects on humans and wildlife.

The main active ingredient of Roundup is the isopropylamine salt of glyphosate. Another important ingredient of Roundup is the surfactant POEA (polyethoxylated tallow amine), which is known for its toxicity in wildlife.[6] It increases herbicide penetration in plant[7] and animal[8][9] cells.

Several weed species, known as superweeds, have developed Roundup resistance largely because of repeated exposure.[10]

Monsanto also produces seeds which grow into plants genetically engineered to be tolerant to glyphosate, which are known as Roundup Ready crops. The genes contained in these seeds are patented. Such crops allow farmers to use glyphosate as a post-emergence herbicide against most broadleaf and cereal weeds."

"Genetic damage (Genetik Tahribat)

A 1998 study on mice concluded that Roundup is able to cause genetic damage. The authors concluded that the damage was "not related to the active ingredient, but to another component of the herbicide mixture".[30]

A 2009 study on mice has found that a single intraperitoneal injection of Roundup in concentration of 25 mg/kg caused chromosomal aberrations and induction of micronuclei.[32]

A 2009 in vitro experiment with glyphosate formulations on human liver cells has observed DNA damages at sub-agricultural doses, where a Roundup formulation showed to be the most active formulation. The effects were more dependent on the formulation than on the glyphosate concentration."

"False advertising (Yanıltıcı Reklam)

In 1996, Monsanto was accused of false and misleading advertising of glyphosate products, prompting a law suit by the New York State attorney general.[52] Monsanto had made claims that its spray-on glyphosate based herbicides, including Roundup, were safer than table salt and "practically non-toxic" to mammals, birds, and fish.[53]

Environmental and consumer rights campaigners brought a case in France in 2001 for presenting Roundup as biodegradable and claiming that it left the soil clean after use; glyphosate, Roundup's main ingredient, is classed by the European Union as "dangerous for the environment" and "toxic for aquatic organisms". In January 2007, Monsanto was convicted of false advertising.[54] The result was confirmed in 2009.
"

"Scientific fraud (Bilimsel Sahtekarlık)

On two occasions, the United States Environmental Protection Agency has caught scientists deliberately falsifying test results at research laboratories hired by Monsanto to study glyphosate.[56][57][58] In the first incident involving Industrial Biotest Laboratories, an EPA reviewer stated after finding "routine falsification of data" that it was "hard to believe the scientific integrity of the studies when they said they took specimens of the uterus from male rabbits".[59][60][61] In the second incident of falsifying test results in 1991, the owner of the lab (Craven Labs), and three employees were indicted on 20 felony counts, the owner was sentenced to 5 years in prison and fined $50,000, the lab was fined 15.5 million dollars and ordered to pay 3.7 million dollars in restitution.[42][62][63] Craven laboratories performed studies for 262 pesticide companies including Monsanto."

Çok uzağa gitmeye gerek yok, bunlar wikipedia'nın bazı özetleri. Monsanto, Roundup ve Round-up serisi ürünleri ile ilgili on binlerce sayfa döküman, araştırma, video, dava, vak'a vb. var.

Yukarıdaki alıntıları çevirmeyi içim kaldırmıyor artık. Bir arkadaş el atarsa takip edemeyen arkadaşlar için makbule geçer.


Benim notum: Round-up, formülü itibarıyla kesinlikle çevreye, hayvanlara, bitkilere (doğal olarak) zararlıdır. Canlılar üzerinde toksik ve genetik tahribat yaptığı belirlenmiştir.

Round-up, genetiği değiştirilmiş tohumların da çıkış noktasıdır. Bu manada Monsanto'nun en temel ürünüdür. Genleriyle oynayarak Round-up Ready (RR) tohumlar yarattılar. Reklamını da, "bu tohumları kullan, her yere roundup ilacını atabilirsin, bizim tohumlar bundan etkilenmeden büyür" şeklinde yaptılar.

Bir bakıma, ülkelerin tarım, toprak ve gıda ekonomilerini teslim almanın aracı olarak kullandılar ve kullanıyorlar. Ülkeler bunu anladığında iş işten çoktan geçmişti (Örnek: Hindistan).

Öte yandan, işler bekledikleri gibi olmadı. Pek çok bitki round-up'a karşı direnç geliştirdi. Artık süper-bitki'ler var. Bunlarla da baş edebilmek için çok daha kuvvetlilerini, (Vietnam'da tüm bitki örtüsünü yok eden) devreye almak için uğraşıyorlar bu günlerde.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2011, 17:28   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: bURSA
Mesajlar: 1
Roundup isimli ve salt ticari$$$ amaçlı geliştirilmiş ilaç dünyanın en çok hasır altı edilen zehirlerindendir. (BAkınız Kaynak: Genetically-Modified (GM) Crops May Cause Birth Defects ; Dünyanın en çok ziyaret edilen doğal gıda sitelerinden Mercola.com)

Roundup dünyaya salt ticari amaçla her türlü emtiayı pompalayan Monsanto'nun bize de kakaladığı bir zehirdir ve biz de onu bir haltmış gibi alır kullanırız kendi kendimizi bacağımızdan böyle vururuz.

omero72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2015, 14:50   #9
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Roundup un bi çok muadili çıktı ve ucuz. işçilik maliyetlerinden kurtulmak için bu ilaçlar son yıllarda çok aşırı kullanılıyor.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 19:19   #10
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Monsanto knew 35 years ago that its glyphosate-soaked 'food' causes cancer - NaturalNews.com
bu linke dikkat ediniz kanser yapıcı ot ilaları hakkında...

MeyveliTepe beğendi.
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2017, 09:31   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-09-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasarugur Mesajı Göster
Monsanto knew 35 years ago that its glyphosate-soaked 'food' causes cancer - NaturalNews.com
bu linke dikkat ediniz kanser yapıcı ot ilaları hakkında...
Round up masum bir ilaçtır diye Monsanto gibi şirketlerin borazanlığını yapanlara cevap olarak yeni bir link daha. Okuyunca genetiği değiştirilmemiş olsa bile buğdaydan uzak duracaksınız.

New Study: Why This Common Food Has Radically Increased Celiac Disease, Autism, Alzheimer

sinanavci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 06:02   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
KanserListeye alınmış.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024