Vegan tatlılar
1 Eklenti(ler)
Yeni konumuza nefis bir tarifle başlamak istiyorum..
Sağlıklı ve vegan (çiğ vegan hatta) beslenirken tatlı krizlerimizi mümkün olduğunca sağlıklı yiyerek atlatmamız için. Atıştırmalık, yemekten sonra tatlı niyetine ya da eş dosta hediyelik olarak yapabilirsiniz. Süper kolay bir tarif, beğeni garantili :) MALZEMELER 2 su bardağı (sb) çekirdekleri çıkarılmış kabaca doğranmış hurma 1 sb fındık içi 3 tatlı kaşığı kakao Gerektikçe eklemek üzere 2 yemek kaşığına kadar su Bulamak için toz tarçın **tarifte fındık yerine ceviz badem koyabilir, tarçın yerine hindistan cevizine bulayabilirsiniz.. Ben ekstra malzeme olarak o sırada elimde olan ahududu posasını değerlendirmek için ekledim, aşamalara bakınız. YAPILIŞI 1. Fındık içlerini robota koyup bulgurdan irice parçaladım ve kenara aldım. 2. Robota hurma, kakao ve robotun dönmesi için bir kaşık su koyup macun kıvamına gelene dek çalıştırdım. 3. Fındık ve hurmalı karışımı birleştirip tahta spatula ile iyice harmanladım. (Bu sefer önceki gün yaptığım tatlının sosu için kullandığım frambuazların posasını 2 yemek kaşığı kadar ekledim, normal kıvamından daha cıvık bir macun oluyor bu durumda suyu gerekirse sonradan ekleyin - elinizde taze meyve posası olduğunda aklınızda olsun) 4. 15x15 cm Kare bir kabı pişirme kağıdı (ya da streç film) ile kapladım ve macun karışımımızı sıkıca bastırarak yerleştirdim. 5. Spatula ile üzerini düzeltip buzdolabına koydum ve 2 saat dinlendirdim (en az 1 saat kalmalı). 6.Soğukken temiz ve keskin bir bıçakla uzun bonbonlar şeklinde kestim. İsterseniz top şeklinde yuvarlayabilirsiniz. 7. Her bir parçayı tarçın dolu kaseye daldırıp iyice buladım ve küçük kestiğim yağlı kağıt parçalarına sarıp uçlarını kıvırdım. |
1 Eklenti(ler)
Fıstıklı ve Vişneli Vegan çikolata
Malzeme 1 . Bir kase damla çikolata 2. Bir kase az fırınlanmış yer fıstığı 3. 1 çorba kaşığı vişne şekerlemesi 4. 1 çorba kaşığı kinoa Eklenti 681442 Damla çikolata benmari usulü eritilir. Geri kalan malzeme isteğe göre karıştırılıp dileğinize göre silikon kalıplar içine pay edilir. Eriyen çikolata üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. Bu tarife göre yaptığımız çıkolata çok bol fıstıklı oluyor. Not. Yer fıstığı çiğ olarak alınır. Böylece tuzsuz olup çikolatanızın içinde aykırı bir tuz tadı olmaz. |
1 Eklenti(ler)
Bu çikolatanın içeriği isteğinize göre değişir.
Deneme yanılma yoluyla kendinize özgü güzel bir çikolata üretebilir ve geliştirebilirsiniz. Eklenti 681443 Afiyet olsun. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Vegan çokokrem
Eklenti 682379 Malzeme 1 . 2 adet Trabzon hurması 2. 1 adet muz 3. 3 kaşık Kakao Tüm malzemeyi güzelçe karıştıralım. Robot kullanılabilir. Ben süzgeçten geçirdim, hayli pürüzsüz oldu. Tamamen katkısız,sütsüz, şekersiz ve Kakaonun içindeki Kakao yağını ( eser miktarda )saymazsak tamamen yağsız. Tabi ki marketten almak daha kolay, aç kullan. Bu tarifi çocuğumuzla birlikte yapabiliriz. Kendi emeği geçtiği için mutlaka beğenecektir. Katkısız ve yağsız olduğu İçin istediği kadar kaşık kaşık yemesine engel yoktur. |
1 Eklenti(ler)
Son hali böyle
Eklenti 682384 Söylememe gerek yok. Bu kremin içinde şeker ve katkı olmadığını unutmayalım. Buzdolabının içinde saklayıp hızlı tüketelim :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024