Bektaşi üzümü (Gooseberry)
5 Eklenti(ler)
mor-kırmızı ilâ kırmızı bir meyvedir. Tadı güzel, orta kalınlıkta kabuklu, kolay toplanabilen, yüksek verimli,orta derecede dikenlidir.
Yeşil Küre: geniş ve oval büyük meyvedir. Kalın ve dayanıklı açık yeşil kabukludur. Tatlıyla ekşi arası aromatik tadı olup yüksek verimlidir. Küllemeye meyyaldir (Alm. sehr mehltauanfällig) Invicta: yeşil, orta büyüklüktü, kalın kabuklu oval bir meyvedir. Kolay toplanabilir; kısa yumuşak dikenleri olup küllemeye dayanıklıdır (Alm. mehltauanfest). Pax: kırmızı, hafif tüylü meyve, külleneye dayanıklıdır Xenia: açık kırmızı renkte büyük bir meyvedir. Biraz küllemeden etkilenir. Boyu ufak-tefek olup tadı güzeldir |
Tohumdan yetiştirdiğim 3-4 fide car boyları hiç artmıyor torftan mı acaba?
|
Boyları ne kadar ki geç büyüyen bir bitki ne kadar süredir böle resimlerini görsek.
|
sipariş ettiğim kırmızı bektaşi üzümü fidanım geldi. umarım kırmızıdır. : ))
|
Bendede mor Bektaşi üzümü var ancak meyve tutmuyor [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Ben gecen sene almistim ufacik bir fidan. Insallah bu sene meyve verir
|
Ribes uva-crispa Capivator Kırmızı Bektaşi tavsiye ederim. hızlı gelişim ve yüksek meyve tutumuna sahip.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bektaşi üzüm çeşitlerinin tadı harika. |
Henüz hiç tadamadım ama bu kurduğunuz cümle, beni tüm çeşitlerinden almaya ikna etti.
|
şimdi kurak a dayanıklı Sarı Çiçekli Bektaşi Üzümünü sipariş ettim. PFAF ta güzel referanslar var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar Bursa'dan bir üreticiden syah Tokat üzümsüsü aldım. iyi uyum göstermesine karşın üzümsü alamadım. Bu üzümsünün ürün vermesi için bir süre var mı? Bilen arkadaşların yanıtlamasını istiyorum.
|
Alıntı:
|
Bu çeşidi nereden bulabiliriz peki? Tüm çeşitlerinden edinmek isterim doğrusu.
|
Alıntı:
|
Nerelerden bulabilirim bu çeşitleri peki?
|
Alıntı:
|
Bektaşi üzümü
Harika bir meyve. Türkiye'de bu konuyla ilgili çok kaynak yok. Çoğaltmak için zor bir süreci, ıslak kum içinde olgunlaşmış meyveden sonbahar sonuna kadar kuru kum içinde bekletilerek erken ilkbaharda 20 cm(Normal prensibin aksine)
derine dikilir. Genetik saçılma yapabilir bu sebeple tohumla çoğaltım tercih edilmez. Kalitesi bilinen bitkilerden çelikle çoğaltım daha iyi bir yöntem. Ülkemizde ise bektaşi üzümlerinin tarımı neredeyse hiç yapılmıyor, bunun kültürü yok. Yani iş fidancıların eline kalmış vaziyette. Başka ülkelerden çelik getirmek ise çok zorlu ve pahalı bir iş. Bu sebeple en fazla 20 kadar endüstrileşmiş tür var. Ancak asıl vatanı olan Rusya, Kuzey Avrupa ve Kanada'nın küçük bir kısmında yüzlerce türü var(Eklemeden geçmeyeyim, yabani olarak Uludağ'ın bir kısmı ve Doğu Anadolu'nun dağlarında nadir de olsa bulunur). Daha fazla bilgi için Rusça bir site: https://kryzhovnik.info/ |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024