agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni746Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-10-2009, 19:44   #1111
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: BURSA
Mesajlar: 6
bende kurt üzümü tohumu almak istiyorum

hulya1966 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 15:17   #1112
Yeni Üye
 
rdnc08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-10-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hadock Mesajı Göster
Sayın rdnc08,
Ben hemen bir kaç tohum fide saksısına (küçük boy saksı) birkaç tanede ıslak pamuk içine ektim bekliyorum,bu bitki -27 dereceye dayanabiliyor sizde hemen ekebilirsiniz,fide olunca
daha büyük bir saksıya 3/2 torf 3/1 organik gübre karışımana dikebilirsiniz kışı evde geçirmesinde fayda var.
Kolay gelsin
teşekkür ederim. en kısa zamanda önce tohumunu temin edeceğim sonra da saksıya dikip çimlenmesini bekleyeceğim.

rdnc08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 13:04   #1113
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://meyvelitepe.typepad.com/meyve...tiriyoruz.html

http://meyvelitepe.typepad.com/meyve...oji-berry.html


İsmail Bey,

gojileri dikerken agrohum ve ecosorb kullandınız mı?

Gojiler yüksek ph ı seviyor.8 civarı.Ph konusunda ne düşünüyorsunuz?

LC yi ekşi olarak tanımlamışsınız bu durumda sanırım LC dikmeyeceksiniz ?

Gojilerin nasıl kurutulacağı da önemli bir konu, gelecek sene meyvelitepede oldukça fazla gojinin kurutulacağı anlaşılıyor Kurutmanın püf noktalarını seneye okuyacağız inşallah Gojilerin kararmaması için el değmemesi gerektiği önemli, sonrası için yine bir kaynak bulamadım

Bir de gojilerin aralık ocakda çıplak kök olarak dikilip dikilmeyeceğine dair sizin fikriniz nedir?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 13:32   #1114
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
GOJİ

Cinsel güce güç katıyorTibetliler'in cinsel güç ve mutluluk kaynağı...Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptıkları ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar.
Mutluluk meyvası denilen Goji, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır. Tadı biraz yabanmersinini biraz da kirazı andırır.

Her parçasında ayrı bir şifa vardır. Parlak meyvası yenilir. Yapraklarından, şifa kaynağı bir çay elde edilir. Yaprakları ve sapları aynı zamanda yağ kaynağıdır... Posasından ise güzellik kremi yapılır.

Kurutulan Goji, kuru üzüm gibi tüketilebilir.

CİNSEL GÜCÜN KAYNAĞI

Bu küçük mucize bitki kolesterolu ve kan basıncını düşürür ve kanı temizler. Sadece bunlar da değil... Tibetliler ona cinsel gücü artırması nedeniyle "Mutluluk meyvası" diyor ve faydaları sıralandığında da bu ünvanı hak ediyor...

BALKONUNUZDA BİLE YETİŞTİREBİLİRSİNİZ

Türkiye'de üretimine yeni yeni başlanan Goji, iklimsel olarak da ülkemize uygun...

YETİŞTİRİLMESİ

Goji berry "-27" derece sogukluğa ve "+42" derece ve dahada sıcakları tolere edebilir.

Açık ve Kapalı mekanlarda meyve verir. 2 yıl içinde %80 verimlilikle meyve alınır.

ÖMRE ÖMÜR KATAR

Goji “Uzun Ömür Meyvesi” olarak bilinir. İçerisinde ana molekül olan polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudunuzu korur.

Goji hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır. hCG’nin olumlu etkileri pek çoktur: vücut yağ oranını azaltır, uyku düzensizliklerini engeller, hafızayı güçlendirir, iyileşme hızını arttırır, vücuda daha genç, diri bir görünüm kazandırır.

CİNSEL GÜCÜN KAYNAĞI

Goji Asya tıbbında yer alan başlıca cinsel güç arttırıcı bitkidir. Efsanevi olarak cinsel arzuyu tetiklediğine inanılır. Eski bir Çin atasözü evinden ve karısından uzaklara gitmek zorunda olan erkekler için “Kim ki evinden yüz kilometre uzağa gidecekse Goji yememelidir!” der.

Modern bilimsel çalışmalar ise Goji’nin kandaki testosteron seviyesini belirgin bir şekilde arttırarak her iki cinste de cinsel gücü arttırdığını göstermektedir.

GÖZLER İÇİN BİREBİRDİR

Çin’de tarih öncesi zamanlardan beri Goji meyveleri bazı görme problemlerinin giderilmesinde oldukça popülerdir. Modern Çin bilim adamları Goji’nin karanlığa uyum süresini belirgin olarak kısalttığını bulmuşlardır. Ayrıca az ışıklı ortamlarda da görüş kalitesinin arttırır.

Goji alan hastalarda görüş alanındaki siyah noktalarda belirgin azalma saptanmıştır. Goji içerisinde yer alan güçlü antioksidan karotenoidler sayesinde makula dejenerasyonu ve katarakt engellenebilir

BAŞ AĞRISINI YOK EDER, İYİ BİR UYKU ÇEKTİRİR

Geleneksel Çin tıbbında baş ağrısı ve sersemlik hissinin böbrek Yin (yaşam özü) ve Yang (fonksiyon) yetersizliğineden kaynaklandığına inanılır. Goji Yin/Yang dengesinin ayarlanmasında en çok kullanılan bitkidir.

Goji tüm Asya’da uzun süredir insomnia (uykusuzluk) doğal tedavisinde kullanılmaktadır. Yaşça büyük insanlar üzerinde yapılan bazı tıbbi araştırmalarda, Goji alan tüm hastalarda uyku kalitesinde iyileşme bildirilmiştir.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR, KAN SEVİYESİNİ DENGELER

Goji, kolesterol seviyelerini düşüren beta-sitosterol maddesi içerir. Ayrıca antioksidanları sayesinde kolesterolün oksidasyonunu ve damar duvarında plak oluşturmasını engeller. Goji içerisindeki flavonoidler ise atar damarlarınızın açık kalmasını ve elastikiyetinin korunmasını sağlar.

Uzun yıllardır Çin’de erişkin tip diyabet tedavisinde kullanılan Goji’nin polisakkaritleri sayesinde kan şekerini ve insülin cevabını düzenlediği görülmüştür. İçeriğinde yer alan betain maddesinin de özellikle diabet hastalarında sıkça görülen karaciğer yağlanması ve damar rahatsızlıklarını önlediği bilinmektedir.

EN DEĞERLİ ŞEYİ; DNA'NIZI KORUR

DNA vücudumuzdaki en önemli yapıdır. Atalarımızdan miras kalan tüm özelliklerimizin bulunduğu şablonumuz olmasının yanı sıra vücudumuzdaki on tirilyon kadar hücrenin yenilenmesi gerektiğinde, sağlıklı ve aslına uygun kopyasının üretilmesini sağlar.

Kimyasallar, kirlilik ve serbest radikallere maruz kalan DNA hasarlanır ve kırılabilir ve sonuç olarak genetik (kalıtsal) mutasyonlara, kansere ve hatta ölüme sebebiyet verebilir. Goji’deki betain ve ana molekül olan polisakkaritler hasarlı DNA’nın tamiri ve restorasyonunu gerçekleştirir.

TÜMÖRÜ DURDURUR, KEMOTERAPİ ETKİSİNİ YOK EDER

Bir hücresel protein olan Interlökin-2 (IL-2) bir çok kanser türünde oluşan anti-tümör cevapların oluşmasını sağlar. Çin kaynaklı araştırmalar Goji polisakkaritlerinin IL_2 üretimini arttırdığını göstermiştir. ABD’de IL-2, 1983 yılından beri bazı kanser ve AIDS hastalığının tedavisinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Goji ayrıca, tümör hücresinin ölümüne neden olan apopitoz olayını hızlandırır.

Bir çalışmada, Akciğer kanser tedavisi sırasında uygulanan radyasyon etkisinin Goji alımıyla arttığı böylece uygulanan radyasyon dozunun azaltılabileceği gösterilmiştir. Bir başka çalışma Goji’nin radyoterapi ve kemoterapiye bağlı istenmeyen yan etkileri azalttığı gösterilmiştir.

KARACİĞERİ KORUR

Goji çok bilinen bir karaciğer hücre koruyucusu olan serebrozid içeriği sayesinde, yüksek toksik etkisi olan klorlanmış hidrokarbonlara karşı dahil koruma sağlar.

SABAH BULANTILARINI ÖNLER

Çinde sıcak Goji çayı özellikle gebeliğin ilk üç ayındaki kadınlarda sabah sıkıntılarının önlenmesinde kullanılmaktadır. Bu çayın içilmesi hızlı ve etkili bir çözümdür. 60 gram kaliteli goji suyunun üzerine sıcak su eklenmesiyle de hazırlanabilir.

DOĞURGANLIĞIN KAYNAĞIDIR

Goji çok uzun zamandır Asya’da kadın ve erkek infertilite (kısırlık) tedavisinde kullanılmaktadır. Kadınlarda benzersiz bir şekilde Ying düzenlemesi (doğurganlık özü) gerçekleştirdiğine inanılır.

Erkeklerde ise, goji polisakkaritlerinin sperm hücrelerinin ömrünü uzattığı ve testisteki hücrelerin strese bağlı azalmalarını ve ölümlerini engellediği gösterilmiştir.

İYİ BİR HAFIZA İÇİN MUCİZE ETKİLERİ VAR

Goji Asya’da bilinen bir beyin güçlendiricidir. İçerdiği betain vücutta kolin maddesine çevrilerek beyindeki hafıza ve hatırlama fonksiyonlarında yer alır

MUTLULUK VERİR

Goji’nin sürekli olarak tüketiminin neşeli ve mutlu bir ruh hali sağlar. Bu nedenle Asya’da “mutluluk meyvesi” olarak da tanınır.

KANSERE KARŞI DERMANI VAR

Goji ile birlikte kanser ilacı kullanan hastalarda olumlu cevapların yalnızca ilaç kullanan hastalara oranla %250 oranında arttığı görülmüştür.

Malign melanom, böbrek karsinomu, kolorektal karsinom, nasofaringeal karsinom ve malign hidrotoraks gibi kanser hastalarının tedavilerinde inanılmaz derecede iyileşme sağlanmıştır. Goji ile tedavi gören hastaların remisyonu (iyilik hali) Goji almayan hastalardan belirgin olarak daha uzun olmaktadır.

HASTALIKLARA KARŞI VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR

Serbest radikallerden olan süperoksit’in hastalıkların oluşumu ve ilerlemesinde önemli bir rol oynadığı gösterilmiştir. Süperoksit vücutta bulunan süperoksit dismutaz enzimi sayesinde etkisiz hale getirilir. Ancak bu enzim yaş ile birlikte azalmaya başlar.

Goji alımının süperoksit dismutaz enzim değerlerini %40 oranında arttırdığı ispatlanmıştır.

KALBİ GÜÇLENDİRİR

Goji bir sesquiterpene olan ve kalp ile kan basıncı ayarlamalarına yardımcı olan cyperone içerir. Anthocyanin maddesi ise kalp damarlarının dayanıklılığını arttırır.

KİLO VERDİRİR

Asya’da yapılan bir anti-obesite (aşırı şişmanlık) çalışmasında, hastalara sabah ve öğleden sonra Goji verilmiştir. Sonuçlar çoğu hastanın belirgin kilo vermesi şeklide olmuştur. Bir başka çalışma ise Goji içerisndeki polisakkaritlerin alınan gıdaları yağ şeklinde depolanması yerine enerjiye dönüştürdüğünü göstermektedir.

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/...or-haberi.aspx

ENERJİİ beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 13:50   #1115
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
gojileri dikerken agrohum ve ecosorb kullandınız mı?

Gojiler yüksek ph ı seviyor.8 civarı.Ph konusunda ne düşünüyorsunuz?

LC yi ekşi olarak tanımlamışsınız bu durumda sanırım LC dikmeyeceksiniz ?

Gojilerin nasıl kurutulacağı da önemli bir konu, gelecek sene meyvelitepede oldukça fazla gojinin kurutulacağı anlaşılıyor Kurutmanın püf noktalarını seneye okuyacağız inşallah Gojilerin kararmaması için el değmemesi gerektiği önemli, sonrası için yine bir kaynak bulamadım

Bir de gojilerin aralık ocakda çıplak kök olarak dikilip dikilmeyeceğine dair sizin fikriniz nedir?
Gojileri kalıcı yerlerine dikerken agrohum, ecosorb ve keçi gübresinden yaptığım kompost kullandım. Tabii bir kaç kez sulama suyundan EMA da verdim.

Evet bu durumda LC ekmeyeceğim. Yanlız bu bahar egetropical'dan aldığım iki fidan vardı. Bunlar sanırım geçen yıl tohumdan çimlendirilmişti. Yaprakları daha küçük. Bu iki fidanın LC olduğunu düşünüyorum. Bunlar çiçek açıyorlar ama 1.5 yaşında olmalarına rağmen henüz meyve vermediler. Meyve verirlerse onların da tadını anlamış olacağım.

Evet, goji kurutma bahsine sanırım (inşallah) gelecek yıl geleceğiz

Çıplak kök konusunda bir şey söyleyemiyorum. Fidanlar zaten saksıdayken niye çıplak kök olsun ki?

Bundan sonra tohumdan veya çelikten fidan yaparken mikoriza mantarları kullanmayı da düşünüyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 14:02   #1116
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
PH konusunda özel bir şey yapmadım. Toprak daha düşük ama sulama suyunun PH'ı zaten 8 civarında.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 14:12   #1117
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bundan sonra tohumdan veya çelikten fidan yaparken mikoriza mantarları kullanmayı da düşünüyorum.

Mikoriza / mikrobiyal gübreler

Mikoriza konusunda haklısınız, üzerinde durulması gereken bir konu.


http://www.magicplantgrowshop.com/50...unu-250gr.html

Linkteki ürün için ne dersiniz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 14:15   #1118
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Burada da var. Sanırım aynı tür mantarlar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 16:14   #1119
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Muhteşem ikili


Name:  goji.jpg
Views: 1002
Size:  12.1 KB

Name:  goji-berry-raw-organic-chocolate4.jpg
Views: 2361
Size:  55.3 KB

Name:  pic-goji-2-hr.jpg
Views: 1071
Size:  33.4 KB

ENERJİİ beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2009, 16:49   #1120
Ağaç Dostu
 
Musti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
Olgunlaşan Goji Moğol meyvalarımdan birazını kurutup bir tadalım bakalım nasıl oluyor.Tabi önce bir hatıra fotoğrafı çekerim.Goji meyvaları dalında çok güzel duruyor.
Ümidimi kesmişken önce çiçek,sonra meyva verdi.Bu gidişle bir bahçe olacak gibi,hadi hayırlısı.

ENERJİİ beğendi.
Musti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2009, 11:58   #1121
Ağaç Dostu
 
sasahin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: kütahya-sakarya
Mesajlar: 271
Galeri: 10
Daha önce siteden bir arkadaştan satın aldığım goji yaklaşık 2 yaşında çok çiçeklenmesine rağmen kırmızı mercimek büyüklüğünde 1-2 meyve ancak verdi.

Geçen bayram mezarlık ziyareti sırasında Kütahya'da bir mezarlıkta aynı türden bir goji gördüm, önce uzaktan benzettim, yanına gidince şaşırdım. Başka varmı diye bakınırken 2. ve 3. gojiyi de gördüm, ancak onların türleri farklı idi onların meyveleri zeytin çekirdeği kadar vardı ve çok verimli görünüyordu ve üstü kesilmiş gövdenin çapı 30 cm kadar vardı. Yani oldukça eski bir dikim. Ve Anneannem meyveyi bildiğini ama adını hatırlamadığını söyledi.

Demekki Tibette yetiştiği kadar Anadoluda da yetişiyor diyebiliriz. Bir kaç meyve aldım tohum almak için, bir kaç tane de yedim. Tohumluk meyveleri nereye koydum bilmiyorum, büyük ihtimalle eşim mezarlık meyvesi diye attı ve bana söylemiyor attığını

sasahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2009, 18:57   #1122
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Bizim Esesli gojilerin hasat zamanı geldi

Eklenen Resimler
 
ENERJİİ beğendi.
bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2009, 19:01   #1123
Ağaç Dostu
 
ahmet salih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 252
Gerçekten muhteşemler,elinize sağlık sn;bari. bu hangi goji türü?

ahmet salih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2009, 19:02   #1124
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih Mesajı Göster
Gerçekten muhteşemler,elinize sağlık sn;bari. bu hangi goji türü?
Bir türlü öğrenemedik, barbarum, anatolicum veya arabicum olabilir...

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2009, 00:25   #1125
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 540
Sn Bari afiyet olsun şimdiden. Bu kış senden bolca çelik bekliyorum hem parktan hem de köyden

YeşilSeven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2009, 15:20   #1126
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Vallahi Bahri Bey Sizi kıskanıyorum...Şaka bir yana bol hasatlar..Bizimkiler bu sene mevsimi bitirdiler..Gerçi bu sene 2 avuçluk meyva elde ettim..ama olsun..Seneye daha bakımlı olacaklar...Tadları nasıl? Oğuzhanda endemik goji buldu...Anadolumuzun her tarafından goji fışkırıyor..Belki İstanbul Florasında da vardır? Hiç belli olmaz..Arayan bulur..Her şey gönlünce olsun..Vede bol gojili...

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2009, 18:50   #1127
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Vallahi Bahri Bey Sizi kıskanıyorum...Şaka bir yana bol hasatlar..Bizimkiler bu sene mevsimi bitirdiler..Gerçi bu sene 2 avuçluk meyva elde ettim..ama olsun..Seneye daha bakımlı olacaklar...Tadları nasıl? Oğuzhanda endemik goji buldu...Anadolumuzun her tarafından goji fışkırıyor..Belki İstanbul Florasında da vardır? Hiç belli olmaz..Arayan bulur..Her şey gönlünce olsun..Vede bol gojili...

SEvgili Sındırgılı,

Keşke vakit uygun olsa, herkese kilo kilo toplayıp gönderebilsem. Tadlarına gelince, olgunlaşınca bayağı tatlanmışlar. Fakat sonradan damakta nahoş bir tat bırakıyor, benim hoşuma gitmedi. Bu tattan rahatsız olmayanlar var.

Bugün Eskişehir'de yeni bir Lycium türü buldum. Siyah goji bile olabilir diye düşünüyorum. Yapraklarını dökmüşler, dal ve yaprak yapısı siyah gojiye benziyor. Üzerinde hiç meyve yoktu. Artık seneye kaldı. Çelik aldım.

Eklenen Resimler
   
bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2009, 18:52   #1128
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeşilSeven Mesajı Göster
Sn Bari afiyet olsun şimdiden. Bu kış senden bolca çelik bekliyorum hem parktan hem de köyden
Tabi, bir karışık yaparım

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2009, 13:56   #1129
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Name:  20092121029553738.jpg
Views: 829
Size:  17.2 KB

http://www.chinesefolkculture.com/Info_View.Asp?id=2600

Gojiden içki de yapılıyormuş

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2009, 22:52   #1130
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Cool

İlahi. Artık bari yapar bizede verir.Çünkü ençok Eskişehir'de var.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2009, 22:53   #1131
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sevgili Bari,
Goji ormanı bulmuşsunuz. İnşallah siyah gojidir.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2009, 22:57   #1132
Ağaç Dostu
 
Güngör Salman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,877
Galeri: 17
Benim bebek goji.

Eklenen Resimler
 
Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 09:15   #1133
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-06-2008
Şehir: hatay
Mesajlar: 20
meyvesinin orjinal halini yetiştiren ve başarılı olan var mıaranızda,son durumu merak ediyorum.

nesem61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 10:39   #1134
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
nesem61

6 aylık lycium barbarum fidelerim

[/url].Name:  egetropicgarden_goji5_1253653982.jpg
Views: 1275
Size:  49.4 KB

http://goji.blogcu.com/haberler/

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 14:31   #1135
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-06-2008
Şehir: hatay
Mesajlar: 20
içanadoluda ki iklime rağmen kendi bahçemde bir deneme yapmak isterim.fakat tohumunu veya fidesini nerden temin edebilecemi bilemiyorum.

nesem61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 15:15   #1136
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
iç anadolu ikliminde goji sorunsuz yetişir. hatta daha iyi yetişir.

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 15:39   #1137
cyc
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-10-2009
Şehir: Adana-Osmaniye
Mesajlar: 6
ben fidelerimin bir kısmını 1600 m yükseklikte yaylaya, bir kısmını da denizden 150m yükseklikte bulununan Osmaniyeye diktim, yayladakilerin gelişimi çok yavaş oldu ama şehre diktiklerim çılıgınca büyüdüler. Sıcaktan hoşlanan bir bitki. Sulu ve tatlı meyvesi var, bazılarının bedeni dikenli

cyc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 22:42   #1138
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Benim Bahçem

Benim bahçemde bu çiçek var ancak adını bilmiyorum meyvesini görünce goji berry'e benzettim acaba doğru mudur?

Eklenen Resimler
 
Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 22:45   #1139
Ağaç Dostu
 
snowman77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,375
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Benim bahçemde bu çiçek var ancak adını bilmiyorum meyvesini görünce goji berry'e benzettim acaba doğru mudur?
Resim çok net değil ama çiçeğine bakılırsa evet bu goji berry diyebilirim.Yaprakları eskişehirde bari arkadaşımızın bulduğu türe benziyor.

snowman77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 23:08   #1140
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Geçen yıl evin yanında bulmuştum. Çiçekleri çok hoş geldiği için bir dal almıştım,getirip bahçeye dikince hemen tuttu.Şimdi kocaman isteyene gönderebilirim.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024