![]() |
|
![]() |
#1411 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2020
Şehir: Almanya
Mesajlar: 2
|
Cilek cok ama tat yok
Selamlar. Gecen yaz ektigim bir cilek fidesi bir yilda 6-7 tane yavru verdi. Daha fazlasina izin vermedim. Mayis ayinda cicek actilar. Yeterli miktarda ve cok guzel gorunumlu saglikli cilekler veriyor simdi. Fakat tadi sudan farksiz. Ot gibi. Kokusu bile yok. Acaba tatli ve aromatik bir cilek yemek icin ne yapmak gerekir? Simdiden tesekkur ederim (Not: Yer Almanya batisi, uzun sure gunes alan guney cephede. Yagmur fazlaydi bu bahar. Gubre atmadim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 47
|
çilek, ahududu vb türlerde tat birçok faktöre bağlı. İlki genetik. Bazı türler özellikle daha tatsızdır. Şeker içeriği düşüktür. Bu türler dondurulmaya veya uzun süreli saklamaya uygun. Çilekte şeker oranı yüksek olduğunda dalından koparınca aynı gün içinde bozuluyor. Bir diğer nokta da güneş, toprak, iklim ve besin durumları. Yaz meyvelerinde tatlanmayı sağlayan şey meyvenin üzerine direk gelen güneş. Güneş çok, su az olunca meyve tatlanır. mesela yarı gölge bir yerde sürekli su verirseniz meyveler iri ve gelişmiş, sulu ancak tatsız olur. Aynı durum üzüm, karpuz gibi meyvelerde de geçerli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2020
Şehir: Almanya
Mesajlar: 2
|
Alıntı:
Cilek icin satilan oze gubreler var ama ben hic gubre kullanmadim (sadece kendinden gubreli market topragi attim diplerine) Kotu lezzete etkisi olmusmudur bilmiyorum. Bildigim bir cilek tarlasi var. Yazlari ozellikle oradan almaya calisirim cilegi. Cok lezzetli cunku. Bu cilekten cekirdek alip cogaltma yapabilirmiyim mesela? (Kisir tohim durumu cilekler icin gecerli mi) Mayis basi ve Haziran basi durumlari da resimlerdeki gibi.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2014
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 19
|
tatlı çilek yemek istiyorsanız bol güneş alan yüksek rakımlı 1200 ve üzeri rakımlarda yetişen yerlerin çileklerinin hem aroması hem tadı iyi olur sonbaharda yetişen çilekler daha tatlı olur azotlu gübre çileğin tadını yok eder potasyumlu gübre tat verir ama bunlara gerek yok çilek dikildiği yerde 3 yıl gibi gübreleme yapmadan da yetişir dediğim gibi yüksek rakımlı bol güneş alan sonbaharda olan çileklerin akla zarar tadı vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2
|
Arkadaşlar cileklerim bu halde bir kısmı boynunu bukmus bir kismi yapraklarini icine kivirmis bunun sebebini bilen varmi acaba cilekleri sökmek istemiyorum lütfen yardımcı olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 47
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 47
|
Merhaba hayırlı bayramlar bunlar da bizim amatör cileklerimiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-12-2017
Şehir: Diyarbakir
Mesajlar: 81
|
Merhaba. Benim de vardı böyle. Kurudular..iki meyve kasasına dikmistim, yaklaşık yarısı kurudu.nedenini bilemedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-12-2017
Şehir: Diyarbakir
Mesajlar: 81
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|