agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21262.htm)

mehmetçiçek 10-04-2013 22:35

emeklerinize sağlık. Dikkatimi çeken bir husus var. Aynı saksıda birden fazla türü barındırmanız bence hata. Çünkü her bitkinin su ışık vb. ihtiyaçları farklıdır. Bence o yüzden kayıp yaşıyorsunuz. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

sevim.K 11-04-2013 04:27

Teşekkürler mehmetçiçek

sevim.K 18-04-2013 11:26

3 Eklenti(ler)
Balkonumdan. Günlerden beri yağan yağmura isyan eden pencerelerimi görmeyin lütfen. Yardımcımdan hala ses yok. Galiba başka birini bulmam gerekecek uzun aralıklar yaşamamak için. :(

Bunlar cam önünde duranların bir kısmı. Görüldüğü üzere ciddi budamalar yapıldı. Bir aksilik olmazsa bu yaz büyüyecekler

sevim.K 11-05-2013 07:46

5 Eklenti(ler)
Echeverialardan......

Bazılarında temizlik zamanının izleri belli oluyor yapraklardan. İsimleri yazmamışım saksılara. Öğrendikçe sayfaya da yazarım.

sevim.K 11-05-2013 07:51

3 Eklenti(ler)
İki üç fotoğraf daha. Fotoğraf çekme konusunda çok beceriksizim. Benim önceki yıllarda aldığım echeveriaların bir çoğu unlu bit kurbanı olarak gitti. Fotoğraflarda kurtarabildiklerim var. Bir de kendi güzel, yüreği güzel bir bayandan, kendi deyimiyle "manevi kızım" dan gelen bahar sürprizleri. :)

Mustafa Abdal 11-05-2013 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 1153041)
İki üç fotoğraf daha. Fotoğraf çekme konusunda çok beceriksizim. Benim önceki yıllarda aldığım echeveriaların bir çoğu unlu bit kurbanı olarak gitti.

Bitkilerinizi kaybetmenize üzüldüm, şeyma çiçekçilik-alacakaranlıktan aldığım insektisit (böcek) ve fungusit (mantar) leri sprey şeklinde uygulayınca, benim benzer problemim çözüldü. bir deneyin isterseniz.

sevim.K 11-05-2013 12:35

TeşekkürlerMustafa Abdal ,bilgilendirme için.

sevim.K 27-05-2013 21:47

2 Eklenti(ler)
Toprak değiştiriyorum sukulentlerde. Geç kaldık biraz ama çok yavaş iş yapabiliyorum.

İlk çiçeğimiz stapeliadan geldi

gürkan63 28-05-2013 13:32

Çok güzel Sayın sevim.K inşaallah bende görüüm bu sene benimkileride,tadını çıkarın..

sevim.K 29-05-2013 11:34

Teşekkürler gürkan63, güzel çiçekler göreceğiz eminim :) İzleyeceğim. Sukulentlerden birinde bir çiçek sapı gördüm bugün. Bakalım kaç gün sönra ve nasıl bir çiçek göreceğiz :)

sevim.K 30-05-2013 08:38

3 Eklenti(ler)
Bir çiçek gördüm sanki dedim, tomurcukmuş.

sevim.K 04-06-2013 00:06

2 Eklenti(ler)
Çiçek açtık

sevim.K 07-06-2013 07:05

1 Eklenti(ler)
Beyaz Euphorbia millim çiçek açtı. Teşekkürler bana çelik yollayan güzel insan. Bu ilk çiçeği senin olsun:)

sevim.K 12-06-2013 17:36

5 Eklenti(ler)
Minik sukulentlerimden birkaç fotoğraf

sevim.K 12-06-2013 17:39

3 Eklenti(ler)
Bir iki tane daha

sevim.K 26-06-2013 08:03

Crassula falçatamı kestik. Arkadaşlar yapraklarında bozulma olduğunu söylediler. Şimdi yeniden büyüsün diye bekliyoruz.

sevim.K 28-06-2013 07:59

1 Eklenti(ler)
Toprak değişimi yaptık. Kardeş bitkilerimizi ayırdık ayrı saksılara diktik.

YeniGine 13-07-2013 00:50

Sevgili Sevim.K maşallah ne yapmışsınız böyle... Mükemmel, resmen kaktüs cenneti oluşturmuşsunuz... Bir kez daha kaktüsleri görünce ve şimdi tekrar sizin kaktüsleri görünce site bahçesini bıraksam kaktüslere mi ağırlık versem diye geçti içimden açıkçası. Çoğu bitkinizi dağıtmışsınız gerçekten üzüldüm, fakat şimdi kaktüslerinizi görünce rahatladım. Gerçekten çok güzeller. :( Balkonum da güneş görmüyor ki balkonu kaktüslerle donatsam. Neyse artık nasip kısmet diyelim.
Ellerinize, gönlünüze sağlık...

sevim.K 14-07-2013 21:04

Teşekkürler sevgili YeniGine.

2012 yılı ve öncesi edindiğim, baktığım, yetiştirdiğim bitkilerimin neredeyse tamamını kaybettim bunları tekrar tekrar yazmak beni mutlu etmiyor çok üzülüyorum.

Son bir yıldır, bir buçuk yıldır yaşadığımız herşeyi, üzüntüsü, sıkıntısı, endişesi, telaşıyla geride bırakmaya ve önümüzdeki zamanlar için küçük sevinçler, küçük mutluluklar yaratmaya çalışarak yaşam mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu arada yeni edindiğimiz kaktüs ve sukulentlerimize bakıyoruz. Bir güzel arkadaşımın beni mutlu etmek adına gönderdiği sukulentleri büyütmeye çalışıyoruz. O "sen mutlu ol, iyi ol, ben sana yine gönderirim yeter ki üzülme" diyor ben de ailemin, sevgili arkadaşlarımın desteklerinde yaşadığım sıkıntılı dönemi geride bırakmaya çalışıyorum dikenli doslarımı kucaklayarak.
Eğer kaktüs yetiştirmek istiyorum diyorsanız ve balkonunuz ışık yönünden uygunsa paylaşılır durumda olan bitkilerimden gönderirim,

Sevgiler:)

YeniGine 15-07-2013 00:53

Sevgili Sevim.K elbette çok haklısınız, bahsetmeyin de, ben de öyle ki sanırım hepimiz aynıyız, acılarımızı, üzüntülerimizi anlatmak, paylaşmak, tekrarlamak istemeyiz. Saygı duyuyorum. İnşallah bundan sonrası daha güzel olsun, çok şükür diyebilelim.
Minicik bir bitki, çiçek, böcek bizleri mutlu edebiliyor, ne mutlu bizlere. Ve o güzel arkadaşınızı tebrik ediyorum, sağolsun varolsun. Ben de aynı şeyi benim de fazlası ile üzüntülerim olmasına rağmen burada bir komşuma yapmaya çalışıyorum. Çok şükür!..
Onu dedim zaten; balkonum güneş almıyor ah keşke alsa idi o zaman bütün kaktüslerinizden, bilgilerinizden minik minik ricalarda bulunur idim.
Sağolun, siz iyi olun inşallah!..

sevim.K 13-08-2013 17:16

Geçen yıl sonbaharda elimdeki bütün tohumları birkaç çeşidi kendime ayırıp geri kalan ne varsa apartman görevlimize verip bahçeye ekmesini söylemiştim. Arka tarafta çıkan oldu mu bilmiyorum ama bizim tarafta büyüyen olmadı. Geçen hafta baktım yabancı bir çiçek büyümüş, apartman görevlisi müjde verir gibi haber verdi. Üçüz çiçeği çıkmış. :) Birkaç kez fotoğraf çektim ama çok berbat oldu her defasında.

Dünde kaktüs tohumlarım patlamış minik minik bir sürü kaktüsüm olacak büyütebilirsem :)

sevim.K 10-10-2013 16:33

5 Eklenti(ler)
Bugün Kış hazırlığındaki minik sukulentlerin fotoğrafını çektim. Hala çok acemiyim fotoğraf çekme konusunda

şenol dalkıran 13-10-2013 09:28

Merhaba Sevim hanım,sanırım birçok sukulentinizi içeride bakıyorsunuz özellikle son sayfadaki sukulentlerin boylarında ışığa yönelmeden dolayı orantısız uzama ve bu yüzdende yaprak aralarında aşırı bir açılma var,bazılarında da yapraklarda buruşukluk ve gövdelerde forumsuzluklar var.Bunların önüne geçmek için yazın güneş görmeleri gerekmektedir biliyorsunuz ve her sukulent ve kaktüs kışı içeride geçirecek diye bir kural yok,ben bazı kalonşe türleri hariç hepsini kışın dışarıda birakıyorum.Netten en düşük kaç dereceye kadar sıcaklığa dayanabilirler diye bir araştırma yapıp bazı sukulentlerinizi özellikler echeveria,graptopetalum,crassula türlerini dışarıda bırabilirsiniz,tabii aşırı don tehlikesi olan gecelere dikkat ederek.

sevim.K 16-10-2013 10:27

Şenol bey teşekkürler açıklamanız için. Ben sukulentlerimi hiç içeri almam onlar hep kapalı balkonda dururlar. Balkonum sabahtan akşama kadar güneş alıyor. Orada opuntiadaki uzama benim dikkatimi çeken. Bir süre rafta durmuştu ondan olabilir diye düşündüm. Cam önünde fotoğrafı çekilen sukkulentlerden birinci ve dördüncü fotoğraftakiler balkonumun misafirleri henüz. Bir arkadaşımın gönderdiği, yeni diktiğim çelikler. Yerlerine alıştıklarında umarım sorunumuz kalmayacak.

sevim.K 27-10-2013 12:00

3 Eklenti(ler)
Kış bakımlarını yapmam gerekiyor miniklerin. B u yılı birkaç tanenin dışında çiçeksiz geçirdik diyebilirim. Saksı ve toprak değişiminden sonra çok az çiçek gördüm.

Seneye inşallah diyelim. Sağlıkla

sevim.K 05-11-2013 07:29

Sukulentlerin içerde vaya dışarda bakılması, ışığın ayarlanması, yetiştirmedeki eksiklerimiz üzerine bir kez daha düşündüm geriye doğru mesajlar bakarken.

Balkonu kapattığımızdan beri bütün bitkilerim "içerde" bakılıyor oldular. Balkon neredeyse tümüyle cam ve büyük pencereler sürekli açık o nedenle hava sirkülasyonu hep oluyor, ısıyı ve ışığı alabiliyorlar. Oyle bakıldığında "dışarda " bakılma kısmen devam ediyor demektir.

Siteye taşındığımızda yol kenarına ve minik bahçemizin çevresine ağaçlar dikilmişti. Ağaçlarımız artık kocaman oldular ve geniş gölgelik alanlar sağlıyorlar. Sukkulentler hala aydınlık yerde durmakla birlikte ışıktan yeterince yararlanıp yararlanmamalarını daha dikkatle gözlemlemeliyim

Unlu bit nedeniyle sıkıntı çekiyoruz. Kimyasal ilaç kullanamıyorum. O nedenle sık sık kontrol edip yayılmadan temizlemeye çalışıyorum. Yayılmayı ve çoğalmayı engelleyebildim diyebilirim. Tam temizlik sağlanabildi mi? Şüphelerim var. Bir gün hiç unlu bit görmediğim bitkide birkaç gün sonra görebiliyorum. Yani hergün olmasa bile gün aşırı tek tek kontrol etmem gerekiyor yeniden yayılmalarını önlemek için.

şenol dalkıran 05-11-2013 11:08

Sevim hanım bir kaç mesaj önce de belirttiğim gibi açık balkonda bakılsa bile balkon tam güneş alıyormu,bitki kaç saat tam güneşden yararlanıyor bunlar bitkinin formu ,rengi için çok önemli,bazıları yarı gölge istiyor bunu bilip bitkiyi balkonda o konumda tutmamız önemli,bitkinin rengine bir örnek verecek olursam crassula campfire çok sulandığında ve gölgede kalınca kırmızı rengini vermiyor,bu gibi unsurlar sağlanmadığında açık balkonda ama tam güneş almayan bitki güneşe doğru yönelip uzuyor ve formunu bozuyor.Unlu bit veya diğer zararlılar için özellikle bahar başında ben ön ilaçlama yapmaya başladım aradan bir hafta on gün geçiçe kontrol edip bir ilaçlama daha yapıyorum,unlu bit yüzünden neredeyse kaybedeceğim bitkiler olacaktı,saksı sayısı çoksa kontrol haliyle daha zor oluyor,bir tanesinde unlu bit kalsa bile kısa sürede diğerlerine yayılıyor.Bu arada 655 . mesajdaki ilk fotoda bitkiler acaba aynı toprak ve su ihtiyaçı içindelermi acaba, bunları ayrı saksılamak bitkiler için daha sağlık olacaktır,naçizane görüşlerim...

sevim.K 07-11-2013 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şenol dalkıran (Mesaj 1215055)
Sevim hanım bir kaç mesaj önce de belirttiğim gibi açık balkonda bakılsa bile balkon tam güneş alıyormu,bitki kaç saat tam güneşden yararlanıyor bunlar bitkinin formu ,rengi için çok önemli,bazıları yarı gölge istiyor bunu bilip bitkiyi balkonda o konumda tutmamız önemli,bitkinin rengine bir örnek verecek olursam crassula campfire çok sulandığında ve gölgede kalınca kırmızı rengini vermiyor,bu gibi unsurlar sağlanmadığında açık balkonda ama tam güneş almayan bitki güneşe doğru yönelip uzuyor ve formunu bozuyor.Unlu bit veya diğer zararlılar için özellikle bahar başında ben ön ilaçlama yapmaya başladım aradan bir hafta on gün geçiçe kontrol edip bir ilaçlama daha yapıyorum,unlu bit yüzünden neredeyse kaybedeceğim bitkiler olacaktı,saksı sayısı çoksa kontrol haliyle daha zor oluyor,bir tanesinde unlu bit kalsa bile kısa sürede diğerlerine yayılıyor.Bu arada 655 . mesajdaki ilk fotoda bitkiler acaba aynı toprak ve su ihtiyaçı içindelermi acaba, bunları ayrı saksılamak bitkiler için daha sağlık olacaktır,naçizane görüşlerim...

Şenol bey teşekkür ediyorum ilginiz için. Bitkilerimin olduğu balkonum sabah güneş almaya başlıyor tüm gün aydınlık, öğleden sonra yazın saat dörde beşe kadar kışın iki üçe kadar güneş alıyor ki neredeyse tam gün sayılır. Sabah ve öğleden sonra dik, sert güneş almıyor ama güneş alıyor.

Bitkilerin unlu bit vb zararlılardan temizlenmesinde kimyasal ilaç kullanamıyorum sağlık nedeniyle. Ben kronik astım hastasıyım O nedenle ilaçlama konusunda dikkatli olmam gerekiyor. Arap sabunlu karışımı denedim. Ağaçlarda olumuştum. Kesin çözüm olmadı ama faydasını gördüm daha emniyetli geldi bana. Tüm eski saksıları ve toprakları değiştirdik, yeniledik. İlk bahar bakımları güzel yapıldı. Önceki gibi yoğun ve yaygın değil ama tek tük yakalıyorum yine. Su, besin isteklerine elimden geldiğince dikkat ediyorum, türleri tanımaya çalışıyorum.

Aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum çünkü kendim üzülebiliyorum. Bitkiler benim bebeklerim. Onlarla uğraşırken soluk problemim de dahil bir çok şeyi unutuyorum. Onlarla mutluyum. Daha önceleri çeşitli bitkilerim vardı ama beş altı yıldır farklı türleri azar azar temizledim arkadaşlara dağıttım. Şimdi sadece daha az kaktüs ve daha fazla sukulentlerim var. Artık öyle altıyüzlerde falan değiller sayı olarak. Belki yarısı kadar olabilir.

sevim.K 07-11-2013 20:58

3 Eklenti(ler)
Bugün yağmur demedik bir iki fotoğraf çektik. Fotoğrafın biri net olmadı.

Kaktüsümde çiçek tomurcuğu. Sukkulentlerim minik bebelerdi ama saksılarına, topraklarına ve genelde yerlerine alışmışlar büyüme başladı ve ben çok mutlu oldum :)

GuneSunar 09-11-2013 10:22

Merhaba bende aranıza yeni katıldım :)
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba Öğretmenim,
Sayfanızı, hikayelerinizi zevkle okudum.
Ne güzel bir aile gibi olmuşsunuz diğer üyelerlede ;)

Bende ani gelişen kaktüs ilgisi ile netten kaktüs tohumu, besini ve toprağı aldım :rolleyes:
31 Ekim de ektim, şuan çimlenmeye başladı ama acemilik, istediğim gibi olmadı. 30-40 tohumdan şuan görünürde 8 tane var. :(
3-4 saatte bir kontrollerim sürüyor acaba yeni yavrucuklarım çıktımı diye :D
Ev içinde büyütmeyi düşünüyorum bir kaç tanesini, diğerlerini kapalı balkonum var orada bende sizler gibi kaktüs köşesi yapacağım.
Daha minnacıklar ama hayallerim var :D
Acaba güzel büyümeleri için ev içimi iyi, yoksa balkon mu?
Ben birde kendi isimlerini aklımda tutamam, öğrendikçe sizler gibi saksıların içine yazmayı düşünüyorum. Ama yinede ben isim takarım. Pakize, hayriye, şaziye gibi :D
Birde merak ettiğim birşey var, bu güzel çiçeklere niye kaynana dili, kaynana parmağı demişler dikenliler diyemi :p

Herkese selamlar sevgiler.

Direkt balıklama daldım ama bende 2 yavrumun gözüktüğü resmi eklemek istedim affınıza sığınarak.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024