![]() |
|
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Hoya verticillata en geç sürgün veren ve de en hızlı gelişen türüm oldu. Yeni verdiği yaprak, neredeyse çeliğin üzerinde gelen yaprakların 1.5 katı, 12 cm ye 4.5-5 cm gibi. Verticillata de güneşi ve ROA'yı seviyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki 01, 223 nolu mesajdaki Variegata'de gelişme var mı? Merak ediyorum. 2010 ilk siparişi ile gelen Variegata'yi üçe böldüm, canlı olduğunu belli ediyor. Hatta yaprak bile veren oldu. Sonrasında uclarını kuruttular. Pek nazlı, bakıyorum forumda da istikrarlı gelişim gösteren olmamış veya ben kaçırmış olabilirim. Yabancı dilim olmadığından internette bilgilerine de pek ulaşamıyorum. Bu tür hakkında ne öğrensem faydalı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yeşillim, Benimki de geldiği gibi duruyor, ne bozuldu ne de sürgün verdi. 2010 ilk siparişiyle gelen çeliğimi ben de ikiye bölmüştüm, ikisi de kurudu. İkinci siparişle gelen son çeliği hiç dokunmadan diktim. Yaprak sayısı fazla olduğu için yeni gelişen köklerin ancak mevcut yaprakları besleyebildiğini düşünüyorum. Kökler yeterince gelişince sürgün gelecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Kerrii'm yaklaşık 2 ay aradan sonra ikinci çiçeğini vermeye hazırlanıyor. Uca çok yakın olan bu çiçek sapından, sürgün ucunu zedelediğim için ümdimi kesmiştim ama beni utandırdı ![]() ![]() Düzenleyen maki01 : 02-09-2010 saat 18:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
yeni tomurcuk yeni umut, gülen yüz. ne güzel. sizin adınıza çok çok sevinindim. maşallah diyelim nazar olasın. Rabbim bizlere de (hoyacılara, yeşili ve çiçeği seven herkese,ağaçlar.net kullanıcılarına...)nasip etsin. bu güzellikleri paylaşıp bizleri de mutlu ettiğiniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Emre ve NazMurat ![]() Asiye'mi ( Asiye'nin kızı) sizlerle tanıştırayım. Çok güzel bir Carnosa Asiye'm ![]() Teşekkürler missmenas ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Serpensler malesef sürünüyor. Kendime ayırdığım 2 çelikten oluşan bardak iyi gibiydi onun da sürgün ucu kurudu. 2011 siparişinde yine serpens getirteceğim ve parçalamadan köklendireceğim. Sizinkileri göndermek için havanın serinlemesini bekliyorum. Malesef 2 yapraklı, sürgün büyütememiş bir serpens gönderecekmişim gibi duruyor, belki sizin elinizde gelişir ve büyür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Maki01, çok güzel bir poz. Ne kadar bir sürede çiçek açıyor bu haliylen ? ben artık hergün bu sayfaya bakarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
ilk çiçeğinin fotoğraflarıyla karşılaştırdığımda önümüzde 5-6 gün daha var gibi duruyor sevgili missmenas ![]() Sevgili SDurul, ROA dışında bir gübre vermiyorum. Ben de diğer hoya türlerimde çiçek göremedim henüz. Kerrii diğer türlere göre daha erken çiçek veriyor olabilir. 10. ayında ikinci çiçeği geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Terlik istiyorsunuz yine ![]() ![]() İlk açtığı günki kokusu eski "taş pudra" kokusunu hatırlatmıştı bana, annemin pudrasının kokusunu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili makicim güzellerin açtığı zaman resimlerini eklersin inşallah,bizim gözümüzde bayram eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|