agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   Adem Keskin / Zeytin ( XXL ) (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/34048.htm)

Adem Keskin 18-03-2014 16:31

Adem Keskin / Zeytin ( XXL )
 
3 Eklenti(ler)
Bu kadar zeytin bolluğunda benim niye kayda değer bir zeytinim yok diye düşünürken imdadıma Sayın Sakaki yetişti :D Sayın Sakakinin katkılarıyla :D

anily 18-03-2014 17:15

İlginç sanki 3 parça gövde bir araya gelmiş gibi. 3 gövde hareketini vurgulayacak bir şekile gidilebilir. Jin shari ye çok uygun görünsede herhangi bir işlem ve kesme yapmadan önce iyi düşünmelisiniz. Fotoyu böyle çektiğinize göre ön yüze karar vermiş gibisiniz, arka yüzden fotosu var mı?

Hayırlısı olsun.

Not: Bana da bir gün böyle bir aday nasip olur inşallah Sponsorlara duyurulur :)

badrobot 18-03-2014 17:26

Maşallah.

Adem Keskin 18-03-2014 17:35

Teşekkür ederim Sayın Anily , görünen ön yüz bu gibi . Sol taraf ve arkada kalan epey bir bölüm ölü. Tabi iri olunca Sayın Sakaki'nin alıcı gibi elimize alıp evirip çevirme ihtimalimiz olmuyor. Yerinde diktim , epey orda yerinde kalacak artık. İnşallah sizlere de nasip olur :D

Sakaki 18-03-2014 17:39

Adem hocam, anladığım kadarıyla biraz daha üstteki kalın sürgün nakliye esnasında kargocuların kurbanı olmuş, kırılmasaymış çok güzel olacakmış ama yine gelir merak etmeyin.

Ben ağacınız için herhangi bir görsel öneride bulunmayacağım şu aşamada, çünkü bu sene bence sadece köklenmeye ve sürgün gelişimine bırakın, bu şekilde önümüzdeki sene size çok daha fazla alternatifler sunacaktır.

Bir de fotoğrafta tam belli olmamış ancak bildiğim için söylüyorum: nebarisi fotoğrafta görünenden çok daha kalın (yanlış hatırlamıyorum umarım!?), kökler yeterince geliştiğinde kademeli olarak nebariyi daha da yüzeye çıkarırsanız ve toprağın az üstündeki yumru kısmı biraz oymayla yok ederseniz çok daha güzel ve daha konik görünecektir ve dediğim gibi bu sene ilkbahar ve sonbaharda gelişecek sürgünlerle çok değişik alternatifler sunacaktır.

Shari çalışmak için de oldukça uygun bir ağaç olduğunu söylememe gerek yok sanırım, shari tecrübenizi çok geliştirecektir bu ağaç :)

Güle güle büyütün!

NOT: O tek kalmış olan sürgünü komple alırsanız, gelecek sürgün sayısı ve hızı artacaktır.

sagol 18-03-2014 17:49

Hayırlı olsun Adem Bey,

Zeytininiz hayırlı uğurlu olsun, güzel bir gövdesi var. Gelecek sürgünlere göre dik ve yatık tarz olarak değerlendirilebilir. Birkaç sene sonra zeytinlerini karadeniz ekmeğiyle yeriz inşallah.
Sayın Sakaki, galiba Adanada Karpuzdan çok zeytin var. İlginç ilginç zeytinler buluyorsunuz.

İyi çalışmalar dilerim...

Adem Keskin 18-03-2014 17:50

Evet Sayın Sakaki geldiğinde sadece kabuğu tutuyordu , kargoda halletmişler.Nebari aşağıya doğru konik bir şekilde iniyor, kök sistemi gelişsin diye biraz derine gömdüm.Epey işçilik gerekecek :) Tekrardan teşekkür ederim Sayın Sakaki.

Adem Keskin 18-03-2014 17:53

Teşekkür ederim Sayın Sağol,ilerleyen zamanlarda değerli fikirlerinize ihtiyaç duyacağım.Saygılarımla.

Sizede teşekkür ederim Sayın Badrobot.

sagol 18-03-2014 18:10

Teşekkürler Adem Bey,

Gövde kalın ve heybetli, öncelikle kök sistemini geliştirmek gerekecek, bunun için de bol sürgün ve yaprak gerekiyor. Gelen sürgünlere göre eylülden sonra hep beraber beyin fırtınası yaparız.

İyi çalışmalar dilerim..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin (Mesaj 1260640)
Teşekkür ederim Sayın Sağol,ilerleyen zamanlarda değerli fikirlerinize ihtiyaç duyacağım.Saygılarımla.

Sizede teşekkür ederim Sayın Badrobot.


badrobot 19-03-2014 13:10

1 Eklenti(ler)
Adem kardeşim.
Ağaç hayırlı uğurlu olsun. Gerçektende heybetli bir ağaç bulmuşsun kendine.
Resimdeki yuvarlakla işaretlediğim böldede arkası görünen bir delik mi var? Eğer öyleyse bu ağacı dahada ilginç kılar düşüncesindeyim. Birde yine kırmızı okla işaretlemiş olduğum dal bu ağacamı ait. Eğer o ağacın dalıysa ağaç yeni zirve onu çoktan ilan etmiş ve tüm enerjisini ona vercektir. Eğer onu kesersen ağacın diğer bir çok yerinden istediğin yeni sürgün patlamalarını elde edersin gibi geliyor.
Not: Sendeki 10cm çapındaki Karaağaç ne durumda? Onuda çok merak ettim.:)

Adem Keskin 19-03-2014 13:37

Teşekkür ederim Sayın Badrobot, evet o dal ağaçta tek. Sayın Sakakininde tavsiyesi o yöndeydi. Ama burada üzerindeki kadar bir dal oluşturması epey zaman alır gibi geliyor sıcak bölgelere nazaran. Karar veremedim açıkçası.Oradaki delik değil biraz kurumuş bir bölge. Karaağaca gelince şimdilik keyfi yerinde birkaç sürgün verdi bakalım.

sagol 19-03-2014 14:04

Adem Bey,

Ağaçların orta kısmı sizin zeytindeki gibi çukur olunca genelde ağacı üstten 2 ye bölme isteğini engelliyemiyorum(gözlerimle kesiyorum hemen), arkadan hiç fotoğraf çekme olanağı yok mu çok mu duvara yakın.
Bonsaiye başlayalı yolda/parkta yürürken gördüğüm ağaçları gözümle buduyorum, tarzını değiştiriyorum. Bonsai hastalığı diye bir hastalık literatüre girecek galiba.

Şu karaağacı biz de bir görelim. Badrobot, Sakaki, sonra Adem Bey karaağacı kalınlaştırınca ben de bahçedekini 10-15 cm den kesip konikleştirmeye çalışmazsam sizlerle rekabet imkanım kalmayacak, bu gidişimde çok sert bir budama bekliyor benim karaağacı.

İyi çalışmalar dilerim...

Sakaki 19-03-2014 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sagol (Mesaj 1260913)
Badrobot, Sakaki, sonra Adem Bey karaağacı kalınlaştırınca ben de bahçedekini 10-15 cm den kesip konikleştirmeye çalışmazsam sizlerle rekabet imkanım kalmayacak, bu gidişimde çok sert bir budama bekliyor benim karaağacı.

İyi çalışmalar dilerim...

Rekabet olmazsa gelişme de olmaz :)

Şaka bir yana ben de tohumdan ve minik fidelerden birkaç çalışma başlattım sn sagol, sizde göre göre bir ginko fidanı bile aldım :)

Adem Keskin 19-03-2014 15:01

Sayın Sağol sol taraf yani yukarıdan aşağıya bölünmüş gibi olan hemen hemen kuru , sağ tarafta şuanda bulunan daldan 15-20 cm canlı . Arkadan resim çekmek biraz zahmetli olacak , hem duvara yakın hem de sarmaşık gül ve dikenleri var :) Ama müsait zamanda deneyeyim.
Yoldaki ağaç konusu hepimizde malum :) Yolda giderken arkadaşlar bizi uçuruma atacaksın diye her birkaç dakikada bir fırçalamaktalar :D
Rekabetin tatlısı güzeldir, yeni ufuklar açar , bonsai adına kazanımlar sağlar. Tabi ki hayatın her bölümünde öyledir.
Karaağaç biraz kendine gelsin yüklerim Sayın Sağol . Saygılarımla güzel rekabetli günlere :)

anily 20-03-2014 08:21

Çizim
 
1 Eklenti(ler)
Aklımdakini çizmeye çalıştım, sarı yerler jin shari . yaprakların yerleri daha da güzel düşünülebilir. Gövdede 2 oyuk olabilir.

Adem Keskin 20-03-2014 12:50

Teşekkür ederim Sayın anily ,şuandaki sürgüne göre düşünceniz güzel.Yeni sürgünler gelirse değişik alternatiflerde çıkabilir. Ama şuandaki duruma göre sizin fikrinize yakın aklımdan geçen .

Adem Keskin 21-03-2014 15:56

Arka taraftan görünüş
 
2 Eklenti(ler)
Uzanarak anca bu kadar çekebildim. Canlı dal tarafındaki bölge haricinde diğer taraf kuru görüldüğü gibi. Önyüzün sağ tarafından gelecek yeni sürgün veya üzerindeki hazırda bulunan dala göre çalışılacak gibi.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024