![]() |
Zorr / Ardıç (Literati Tarzı, II)
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Bu ardıç ağaçını daha önce yayınladım (yeni başlayanlar,bonsai için fidan seçimi) Önceki fotoları ilgili olan kişiler bakabilirler. Bundan sonra buradan gelişmeleri yayınlarım. İlk telleme ve şekil verme.Eklenti 441074 Selamlar |
Düzenleme ve denge çok hoş olmuş sn zorr, elinize sağlık. Folyaj biraz daha arttığında çok daha güzel görüneceğe benziyor.
Sola doğru tellediğiniz alt iki dalı (özellikle en alttakini) hafif biraz daha yukarı kaldırarak (10 derece kadar) bir fotoğraflamanız mümkün mü? |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Sn sakaki tellemelerde bazı hazarlar olabilir ,şu anda bu şekilde bırakıp zevkini çıkarmak istiyorum ağacın.Elimde bir başka acıdan foto var .İleride taç kısmından üç veya dört dal kısaltıp ve üst gövdeye shari yapmayıda planımda var. Selamlar Eklenti 441260 |
Sn. Zorr,
Çalışmanız için sizi tebrik ederim. Ardıçl konusunda bir sorum olacaktı. Saksı seçimi konusunda sırlı mı sırsız mı tavsiye edersiniz? Saygılarımla |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Bunu ağaçta bir başka saksı buldu kendine. Iyi gidiyor sağlığı,bekleyelim Sonra yine bazı değişiklik yapılaçak. Selamlar Eklenti 492063 |
Ben yeni saksıyı daha çok beğendim sn zorr. :)
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Ters açıdan bir fotoraf çektim ,daha güzel gözüktü gözüme . Tellerinde çıkardım ve sonbahara doğru tekrar bir şekil vermeyi düşüneceğim. Selamlar Eklenti 497019 |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Boyunu biraz daha kısa ve kompak yapmak istedim.ileride nasıl bir ağaç olması için bir çizim yaptım. Selamlar.Eklenti 504683 |
5 Eklenti(ler)
Merhabalar
literati bitti ,onun yerine yeni modeli inceleyiniz. Eklenti 517938 Eklenti 517939 Eklenti 517940 Eklenti 517941 Eklenti 517942 Selamlar |
Sn.zorr.
"literati bitti ,onun yerine yeni modeli inceleyiniz." derken bundan sonraki süreçte ağacın stilini tekrar değiştireceğinizimi anlamamız gerekiyor? Bu konuda açıklık getirirmisiniz? Teşekkürler. |
Sn.badrobot
Sağlıklı gelişme gösterdi ve daha fazla imkanlar oluşturdu bu ağaç. Tek dalı iyice gövdeye paralel olarak getirmeyi başaradım,diğer tarafındaki dalı kıkısaltım ve kıvırarak onuda gövdeye yanaştırarak ,yukarıya şekil verdim. Sol taraftaki (paralel dal)daldan iki dalın biri yukarıya diğeri aşağıya kıvrıldı,ve şekillendi. Fazla kademeler katlar oluşturdum.artık tek dal üzerinde oluşturulan bir ağaç gibi oldu. Literatie sitilinde fazla kat olmaz ,daha sade bir ağaç sitilinde olurlar. Ileride fazla değişiklik olmaz artik diyorum ama (uğraştığımız iş yaşayan bir sanat)bilemen. Mümkün olduğu kadar doğal ve ihtiyar olmasını sağlamalıyız. Teşekkürler güzel sorunuz için. Selamlar |
Ellerinize sağlık sayın zorr, ilham veriyor çalışmalarınız.
|
1 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 559850[/attach]
Merhabalar Uç alımları,ve bazı dallarda ince tellere yapıldı. Selamlar |
Sayın Zor,
Güzel bir çalışma oldu, elinize sağlık. İyi çalışmalar dilerim.... |
1 Eklenti(ler)
[ATTACH]611679[/ATTACH
Merhabalar Daha derin shari yapildi Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 653426merhabalar
Burada yavaş bir şekilde oyma çalişması yağmaya hedef aldım ve başladım , Selamlsr |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 654725merhabalar
Devamı bu fotolarda oyma işleminin Eklenti 654726 Eklenti 654727 Eklenti 654728 Eklenti 654729 Bakalım nasıl olaçak Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 657779merhabalar
Oyma işleminde dikkatimi çeken burasının ölü olabileceğı. Yavaş bir şekilde inceleme ve oymaya devam edeceğim. Selamlar |
5 Eklenti(ler)
[ATTACH]660972[/ATTACH. Selamlar
Oymaya devam ediyorum ilham geldikçe ve zaman oldukca . Eklenti 660973 Eklenti 660975 Eklenti 660976şimdilik sizlerle bu kadar paylaşabilirim. İleride görüşmek üzere selamlar. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 680221merhabalar
Budandı ve temizlendikten sonra biraz telleme yapıldı. Devam edecek çalışmam. Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Hikaye devam edecek!Bonsai olacak bir gün büyümesi için izin verilmeli,sağlıklı bakılmalı. Eklenti 680229 Selamlar |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 710049Eklenti 710045
Merhabalar Son durum yakında yine bir çalişma yapmak gerekiyor. Sağlıklı kalması için örümceklere ve bitlere karış ilaçlama yapmayı unutmak Olmaz. Bu Ardıç’lara bu yıl nedende problem oldular. Şu anda yine sağlıklı durumdalar . Bu yönden bakıldığında güzel gözüktü gözüme. Selamlar |
7 yıllık serüvenini gerçekten imrenerek izledim ellerinize sağlık çok güzel olmuş...
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 724350Eklenti 724348Eklenti 724349
Merhabalar Yeni olan bir saksıya büğün yerleştirme işlemi ancak olabildi. İleride tekrar tekleme yapilacak ve şekli düzenlenecek , Selamlar |
1 Eklenti(ler)
[methabalar ]726886[/attach]
Telleme yapıldı ve düzenleme İlaçlama da oldu . Selamlar |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar
Tekrar budama ve telleri sarma çalışması yapıyoruz Eklenti 729023 Eklenti 729024zaman alıyor fakat bitecek. Hoşçakalın |
4 Eklenti(ler)
Merhabalar Eklenti 729041
Eklenti 729042 Eklenti 729043 Eklenti 729044telleme ve budama bitti . Hoşçakalın teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba
Arkadaşlar bu Bonsai tekrar budandı ve telleri çıkardım şimdi yeniden gelişmesını bekleyeceğim.Eklenti 730553 Eklenti 730554 sezon sonu gereken işlemler yapılacak ve paylaşım yapacağım size Hoşçakalın :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025