agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   e1hun / doğu ladini (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/23239.htm)

e1hun 31-01-2011 12:12

e1hun / doğu ladini
 
4 Eklenti(ler)
Evet uzun zamandır ilgimi çeken ve araştırma içerisinde olduğum bonsai konusuna arkadaşımın fidanlığını ziyaretimle başlamış oldum.Kökü dışarıda olan ladini görünce daha önceden uygulamalarını gördüğüm taşa sarılı bir kök sistemi ile yapabileceği düşüncesi gözümün önüne geldi ve hemen satın aldım ve aranıza katıldım.Öncelikle saksının alt deliklerinden kökleri de çıkmaya başlamış bunun ile ilgili ne yapmam gerekir kök budaması yapılıp biraz daha küçük bir saksıya almalımıyım çünkü henüz bonsai saksına almak için çok yeniyim.1 yıl gözlemlemek ve ilgili araştırmayı yapmak istiyorum.Ayrıca biraz da budama yapılabilirmi şimdiden teşekkürler.

Hazeyn 31-01-2011 14:38

hoşgeldin,
 
e1hun aramıza hoşgeldin, çalışmalırında kolaylıklar ve başarılar diliyorum ,aday agacın bence güzel ancak ilk başlangıç olarak çam doğru bir tercih değil diye düşünüyorum.Daha dayanıklı ve yaşamayı seven agaçlar ile başlamanı tavsiye ederim.Çam üzebilen bir ağaç türü azmini ve hevesini kırabilir.Yinede tecribeli arkadaşlarımız bu ağacın için uygun tavsiyelerde bulunacaklardır.Kolay gelsin.Görüşmek üzere...

Harun Parlak 19-02-2011 16:56

1 Eklenti(ler)
Sayın e1hun Aramıza hoş geldiniz. Zor bir tür seçmenize rağmen ğzerinde çok fazla ilem yapmadan. Başaracağınızı düşünüyorum.
Saksı değişimi ve kök budama yapmayın. Bir boy büyük saksıya geçirebilirseniz daha iyi olur.

Üst kısmı çok net görükmüyor. Bu yüzden ağcın gövdesinde çıkan çok ince dalcıkları temizleyip foto yüklerseniz daha net görme şansımız olur.
Görebildiğim kadarı ile kesilecek dalları işaretledim.
Bu kesimleri yapıp foto yüklerseniz üzerinde tekrar neler yapabilriz beraberce görmüş oluruz. Kolay gelsin.

bonsaisan 19-02-2011 23:18

Sayın e1hun

Hoş geldiniz.
Her bonsai sevdalanan dostlar gibi sizde acele ile budama saksı değişimi ve bir kaç işlem yapma tutkusu ile iç içesiniz.

Öncelikle Ladin irtifa bitkisidir.
Bunu hep göz önünde bulundurun.Serin soğuk yerleri sever.Özlikle yaz aylarında
İrtifanın az olduğu şehir içi mekanlarda istenilen gelişmesi yavaşlar.

Bu sene içinde yapmanız gereken.
Tekin bey söylemiş biraz daha geniş ama derin olmayan bir saksıya alınız.Yani şu anda bulunduğu saksıdan daha derin olmayan bir saksıya alınız.

Budama işlemine gelince.
BIrakın bu sene yeni sürügnleri bahar ayında versin.
Siz üst kısımdan başlıyarak 1 hafda ara ile gelişen yeşil ve gevrek yapıda ki sürügnleri çimdikleme yöntemi ile önce uç sürügünleri koparın.
Sonra bu işelemden sonra her iğnenin gerisnde bir adet yeni sürügün aktif dururma gelir ve o iğne yerini kuruyarak terk eder.
İŞde ozaman ağacın görsel olarak daları daha çıplak ve görüle bilir olur.

İŞde ozaman gerekli dal düzeni görünür.
O anda itibaren ilk dalın konumu ikinci dalın yeri ve diğerleri ortaya çıkar.

SAksı değişiminde sonra 6 hafda kadar ağaçınıza gübre vermeyin.
Daha sonra organik gübre veriniz.
Sulamasına dikkat ediniz yaz geceleri ısının 25 derecelerde olduğu bir yerde ağaçınızı tutunuz ki mantar ve diğer hastalıklar gelişmesinde etti etmesin.
Çünkü unutmayın ladinler yükseklerde yaşarlar.Ve serin yerler gelişmeleri için uygundur .

memet 20-02-2011 07:41

"Daha sonra organik gübre veriniz."
Bonsaide organik gübreler tercih ettiğimiz seçenekler değildir. İçerklerini bilmediğimiz için ağaca ne verdiğimizi de bilemeyiz. Bu yüzden içeriğini kontrol edebildiğimiz gübreleri kullanırız. Mevsimi geldiğinde, NPK gübre verin.

Emre Kuzu 20-02-2011 11:13

Sorun ağacın yaşayıp yaşamadığını sevip sevmemekte değil yeni başlayan bir bonsaicinin bu ağacı yaşatacak bilgiye tecrübeye sahip olmamasıdır eğer bu bilgiye tecrübeye sahipse bu ağaçlardanda güzel bonsailer çıkartabilir. her ağaç yaşamak türünü çoğaltmak için bir genetik şifreyle yaratılmıştır hiç bir ağacın dayanıksız olduğunu düşünmeyin..

e1hun 21-02-2011 11:23

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.en kısa zamanda tekin beyin bahsettiği ince dalları alıp çimdikleme işlemiyle devam edip 1 yıl izleme ve yaşatma süreciyle devam edeceğim.sayın bonsaisan dediğiniz gibi ağacımı forumdan takip ettiğim kadarıyla serin yerde muhafaza ediyorum dediklerinizi uygulamaya çalışacağım teşekkürler


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024