agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   Ali H. ALI / Ağaçlarımdan örnekler (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/1447.htm)

Ali H. ALI 14-07-2006 13:31

3 Eklenti(ler)
Ade1
Asagidaki resimler senin istedigin resimler .Bir duztasin uzerine orman tarzinda ekilmis Jade trees[ Crassula ]yesim agaclari, tasin ortasindan akan su gorunumu yeri boyadiktan sonra tas cilasi ile parllatim.
Eklenti 2587
Jade agaclari
Eklenti 2588
Eklenti 2589
Yakindan gorunusleri

Ali H. ALI 14-07-2006 14:01

Sayin Bonsaireef,
Gonderdigim yazi ve resimlerle sizlere birseyler verebilmek beni mutlu eder.
Sizlerin, cogunuzun zaten teorik bilgi birikimi var bu bilgilerinizi pratikte de uygulamalisiniz ve tek agacla kalmayin bir cok agacta dusunduklerinizi uygulayin ve cekeceginiz resimleri uzaktakiler ile paylasin . Yakin cevrenizdekiler ile belirli zamanlarda bulusup agaclarinizi sergileyin ,agaclarinizi tartisin,[cogu zaman sizin agacinizda goremediginiz bir ayrintiyi baskalari farkedebilir belki siz de onun onerisine katilirsiniz veya katilmazsiniz agac sizin agaciniz diyecegim agaciniz icin son karari siz vereceksiniz .Bir birinizin agaclarini gorebilme imkani yaratin daha cabuk istediginiz hedeflere varacaksiniz.Ve unutmayin Bonsaide baskasinin agacini kopyalamaya calismak diger sanat dallarinda oldugu gibi suc ve ayip deyildir bir birinizden diger butun bonsai resimlerinden kopya cekip o agaclarin aynisini yapmiya calisabilirsiniz ve inanin hicbir zaman hic kimse baska bir agacin aynisini yapamaz ,aynisi olmaz.
Ellerinize kollariniza kuvvet bol bol Bonsainiz olsun

Ali H. ALI 15-07-2006 07:52

3 Eklenti(ler)
Bu gun hava yagmurlu yinede disari cikip disbudak agaci aradim resimlerini cekip sizlere gondermek icin. Istedigim gibi resim cikmadi ama umarim Denizakvaryumu,na disbudagin nasil bir agac oldugunu, belki bu resimler kismen olsun yardimci olur.
Eklenti 2597
Disbudak agaclari
Eklenti 2598
dallarin yakindan cekilisi ve yapraklardan once yeni olgunlasmiya basliyan tohumlar
Eklenti 2599
cicekli dal ve gecen seneki tohum

bonsaireef 15-07-2006 08:04

Dışbudağın ingilizce (veya latince) adı neydi?

İlk önce dışbudağı dışbudakyapraklı akçaağaç sanmıştım.Bendede 3 tane var çok sevinmiştim.Sanırım bu farklı.

Ali H. ALI 15-07-2006 08:06

bir cift misafir
 
3 Eklenti(ler)
Bunlar bonsai deyil yinede guzelliklerini sizlerle paylasmak istedim.
Bir cift gokkusagi renginde papagan Rainbow lorikeet[Trichoglossus haematodus] bu gun bahceye ciktigimda onlari gordum onlara portakal ve elma ikram ettim otuse otuse yediler ve resim cekmeme izin verdiler,iste misafirlerimin resimleri.
Eklenti 2605
Eklenti 2604
Eklenti 2605

Ali H. ALI 15-07-2006 08:27

benim disbudaklarin latince ismi Fraxinus exselsior ingilizce ismi common ash veya desert ash daha baska cinsleride var burda yaygin olanlar arasinda sonbaharda yapraklari sari tereyagi rengine donen golden ash ve yapraklari sonbaharda kirmizi sarap rengine donen claret ash

bonsaireef 15-07-2006 08:38

Şimdi verdiğiniz bilgileri araştıracağım.

Bu arada ziyaretçileriniz çok şirin.Hem ıslanmışlar hemde acıkmışlar.Yemek teklifinizi kabul ettikleri için çok şanslısınız.Onlarda karşılığında resim çekmenize izin vermişler.Harika birşey bu...:D

ade1 15-07-2006 14:41

selam ali eline saglik arkadasim resimler icin tesekkurler,guzel bir orman yaptin orada jade agac butun sene disardi kalabilir sanirim,ingilterede kisinda cok soguk eve goturmeliyiz.kuslari seviyorum,onlar cok renkli,cok guzel,peki onlari ne zaman boyadin? :)
iyi gunler
ade

Ali H. ALI 15-07-2006 15:16

iyi gunlerAde1
Burada iklim kisin pek soguk olmuyor. 5-6 dereceye kadar dusuyor oda agaclari pek etkilemiyor. Butun agaclarim disarda yasiyorlar,zaman zaman bir iki gunlugune iceri aliyorum tekrar disari cikariyorum. Sizlerde cok soguk oldugu icin agaclarinizi soguktan korumak zorundasiniz ,buda sizin isinizi daha da zorlastiriyor sanirim?
Kuslar sag olsunlar ara sira boyle renk renk giyinip bahcemi ziyaret ediyorlar onlara birseyler ikram ediyorum sonra ucup gidiyorlar.
sizlere onlarla selam gonderdim getimedilermi ? belliki oralara gelene kadar boyalari cikmis etrafina bak belki guvercinlerle karismislar selamimida unutmuslardir.
Australiyadan renkli selamlar

ade1 15-07-2006 21:57

sagol ali,keske kuslar ingilterede boyle olsaydi,cok guzel,bizim kuslarimiz renlki degil boyle siya,beyaz,gray onlar selamlar gettirdiler ama ingiltere cok soguk oldu geri geldiler,sanirim:)evet biz agaclarimiz biraz ugrasiyoruz kisinda cogu agaclar disarda kaliyorlar,ama agaclar sicak ulke den evimizde koymak lazim,buzdan koyuyoruz,bu yuzden agaclar sicak ulkeler den uzak duruyorum,evimizde yeterli yer yok maalesef:(
tesekkurler
ade

denizakvaryumu 17-07-2006 08:57

Dışbudak resimleri için teşekkürler,

carnivaler 19-07-2006 13:10

çok güzelde meraak ettiğim bişey var.bu sarmaşığın yapraklarında küçülme oluyormu acaba yapraklarını budadıkça?

Ali H. ALI 20-07-2006 01:40

Merhabalar.
Sarmasik agacim, yaprak budamasindan sonra verecegi yapraklari daha kucuk verecek. Agacin yapraklari acildigi zaman tekrar resim gonderecegim burdan bakabilirsiniz.
Bonsaide bir agacin yapraklarini kucultmek icin yapilan islem yaprak budamasidir. Baska bir yontem varmi bilmiyarum. Yaprak budamasi , yaprak kucultmede olumlu sonuc alinan bir yontem, umarim istediginiz yaniti size verebildim.
en guzel gunler sizlerin olsun

Ali H. ALI 22-07-2006 15:44

akcaagac
 
3 Eklenti(ler)
Bu akcaagaci[ Acer buergerianum, ingilizcesi Trident maple] yapraksiz haliyle gormenizi istedim kisa bir zaman sonra yaprakli resmini de gonderecegim.
Root over rock [koklerin kaya uzerine sarilmasi tarzinda]
Eklenti 2739
Acer buergerianum

Eklenti 2740
Koklerin yakindan gorunusu

Eklenti 2741
Dallarin yakindan gorunusu

gallus 22-07-2006 16:07

gerçekten çok güzel ağaçlar
sizin galiba root over rock a karşı özel bir ilginiz var. merak ettiğim şey ağacın köklerinin bu şekilde taşa sarılması tahmini nekadar zaman gerektirir? böyle bir stili uygulamak için sıfırdan kök gelişmesini mi beklemek gerekir yoksa mecvcut kökler taşa sarıldığı zaman daha kısa bir süre sonra kökler taşa sımsıkı sarılıp taşın şeklini alıyormu eğer byle bir uygulama yapmak istersek doğru zaman nzamandır?
şimdiden teşekkürler.
Bu arada herkese yeni bir üyeniz olarak tekrar merhabalar!

bonsaisever 22-07-2006 17:24

Ali hocam sizin ellerinizden öperim :)
Hasta ettiniz beni...
Benim de acerlerim böyle olacak mı acaba :)

Ali H. ALI 23-07-2006 11:40

Selamlar Gallus.
oncelikle aramiza hos geldin,

Benim ilgim yalniz kokleri taslarin uzerine sarili olan agaclara deyil butun agaclara ilgim var da bansai karsi olan ilgim ozeldir.

Yalniz dogru bir seye deyindin , ilginc gordugum tas ve kaya parcalarini bonsai yaparken cokca kullaniyorum.Dogayi gozlerseniz bu onun icinde var ve sanirim tas ve agac birlikte guzel bir kompozisyon olusturuyor.

Bir agacin koklerinin tasa sarilmasi oyle uzun bir zaman almaz bir iki senede sonucu gorebilirsin.Sifirdan kok olusturmak gerekmez[dilersen onuda yapabilirsin 3yil once incir agacindan kestigim bir dali saksiya gomdugum bir kaya parcasinin dogrudan uzerine diktim sonra5-6cm daha toprak ekleyip koklenmesini bekledim, simdi cikan kokler kayadan asagi sarilarak indi ve su an iyi bir bonsai adayi]

Kokleri cabuk ve iyi gelisen bir agac secin ornegin incir olabilir.Sonra guzel bir tas bulun, agacinizi saksidan veya yerden koklere zarar vermeden cikarin,agacinizi tasin uzerine uygun bir sekilde yerlestirin, kokleri de tasin uzerinden istediginiz yerlerden asagi salkitip istediginiz gibi yerlestirin.

Sonra daha once eski bir bez parcasindan 5cm seritler halinde kestiginiz bezlerle [sicimle sarmayin kokleri kesip iz birakabilir] kokleri tasin uzerine sikica sarin ve uzunca bir saksinin icine[uzuncz bir saksi yoksa ikinci plastik bir saksiyi altan kesin agaci ektiginiz ilk saksinin uzerine ekleyin]

Ali H. ALI 23-07-2006 11:59

Agacinizin tasi ve koklerini ortecek sekilde %65 dere kumu[insaat kumu deyil]%35 cicek topragi karisimi ile doldurun. Ektikten bir, iki ay sonra gubre vermiye basliyabilirsin,bir seneden sonra plastik saksiyi usten her bir iki ayda 5-6cm kesip atin ve kesilen yede gorunen topragi alip koklerin tasin uzerinde gorunmesini saglayin ve bu islemi tasin ve koklerin istediginiz yere inmesine kadar uygulayin. Bu islem bittikten sonra agacinizi bonsai saksisina alabilirsiniz.Unutmayin agaciniz artik tas ile birlikte yasiyacaktir agaciniz tasa sevdalanacak iki sevgili gibi sarmas dolas omur surecekler.
Bunlari yapmak icin en uygun zaman kis sonudur. Belki baska bir zaman bunu resimlerle daha iyi anlatabilirim.
Hersey dilediginiz gibi olsun

Ali H. ALI 23-07-2006 12:18

Sayin Bonsaisever,
beni mahcup ediyorsunuz o kadar buyultecek bir sey yok. Hasta olmayin gun gelecek sizin elleriniz benim ellerimdende usta olacak. "Benim acerleri de boyle olacakmi ?" diyorsun niye olmasinki? sende bu sevda varken Kerem gibi daglari bile delersin. Turkiyede en guzel bonsai acerlerini senin yapacagina inaniyorum
Kim bilir belki kismette varsa bir gun oturur senin acerleri seyreder onlari tartisiriz.
akcaagaclar icin dusunduklerinin hepsinin gercek olmasini dilerim

malina 23-07-2006 16:04

Mahcup olduğunuzu anlayabiliyorum ama bilgi verme tarzınızdaki yalınlığı ve sevimliliği görünce, iyi ki varsınız diye düşünmeden edemiyor insan :)

bonsaisever 23-07-2006 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Turkiyede en guzel bonsai acerlerini senin yapacagina inaniyorum
Kim bilir belki kismette varsa bir gun oturur senin acerleri seyreder onlari tartisiriz.

Hocam ağzınızdan bal akıyor :)

Türkiyeye geldiğiniz zaman mutlaka beklerim.
Sizden öğreneceğimiz çok şey var :)

denizakvaryumu 24-07-2006 09:32

Ali Bey,
kaya üstü bonsaileriniz harika gözüküyor ,tebrikler.
Merak ettiğim bu tarzda kök budaması yapıp yapmadığınız?Zaten kökler dışarda toprak altında da çok kısa bir bölüm var ...Kök budamasına bu tarzda gerek var mı?

Not:Yaşadığınız ülke etobur bitkiler konusunda uzmanlaşmış ve Dünyaya bu bitkileri ihraç eden bir ülke bu konuda tecrübeleriniz var mı?
Bu forumun ,Etobur bitkiler bölümüne de sizi bekliyoruz :)

Ali H. ALI 24-07-2006 14:46

Selam sayin denizakvaryumu,
koklerin taslarin [kaya]uzerine sarili tarzini sevmeniz beni sevindirdi , bu tarzda Bonsai yapmiya karar verdim derseniz bir okadar daha sevinecegim .
her bonsaide oldugu gibi bu tarazda da kok budamasi yapilir.Yalniz diger tarzlardan bir farki var agac saksidan tasla[kaya] ile birlikte cikarilir[tas agacin bir parcasi gibi olur]ve tasin topraga gomulmus en alt kismida saksinin icinde yanlara uzamis koklerde budama yapilir.

Etobur bitkiler hakinda pek bir bilgim yok . yetistirilmesi zor diye dusunuyorum,Etobur bitkiler sayfasina bir goz attim ilginc bir bitki turu .Bonsaiden vakit bulup ilgilenebilirmiyim bilmiyorum?

denizakvaryumu 24-07-2006 15:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Etobur bitkiler hakinda pek bir bilgim yok . yetistirilmesi zor diye dusunuyorum,Etobur bitkiler sayfasina bir goz attim ilginc bir bitki turu .Bonsaiden vakit bulup ilgilenebilirmiyim bilmiyorum?

Aksine bonsailerden daha kolay,
bonsailer aslında bir sabır işi ,etobur bitkilerde yıllarca beklemeye gerek yok :D
Ancak etobur bitkilerde de,insana gerçekten zevk veren ,stresini gideren bir yön var.Bu konuda da sizden yazılar bekliyoruz...Avustralya da bu konuda pek çok etobur bitki sever topluluklar var,yarışmalar yapılıyor.

Saygılar

Ali H. ALI 29-07-2006 01:47

driftwood [kurumus dal gorunumu]
 
4 Eklenti(ler)
Bu hafta calisip bitirdigim bir Ingiliz karaagacinin, [Ulmus procera, English elm] bitmis resimlerini gonderiyorum .Calismami resimledim onlari daha sonra gonderecegim.
Eklenti 2895
Eklenti 2896
Ingiliz karaagaci [Ulmus procera]

Eklenti 2897
govdenin yakindan gorunusu

Eklenti 2898
dallarin yakindan gorunusu

Ali H. ALI 29-07-2006 01:56

2 Eklenti(ler)
Eklenti 2899

Eklenti 2900
Govdenin ve kurumus dalin arkadan yakin gorunumu.

bu gun deyilse yarin bu agac uzerindeki calismalarimi resimler halinde burada gorebilirsiniz .
hepinize iyi bir haftasonu dilerim.

gallus 29-07-2006 02:09

ellerinize sağlık yine harika olmuş yine harika olmuş
hocam yanlız benim kafama takılan birşey var. kurumuş dal etkisi yapılırken kullandığımız madde ağacı hem koruyor hemde beyaz kalmasını sağlıyır deniliyor.
fakat benim şahsi fikrim bunun pek doğal görünmediği. Doğada pek böyle ağaçlara rastlamıyoruz çünkü. bu sebepten dolayı kurumuş dal etkisine bir türlü ısınamadım.. tabi belki yıllar geçtikçe biraz daha renk değişimi olacaktır. ama ben şu ana kadar doğal görünen kurumuş dal efektli bonsai ye pek rastlamadım.
dediğim gibi renk değişimi mümkün mü?. **** bizim yapabileceğimiz birşey var mı? kuru dala daha koyu bir renk vermek mümkün değil mi?
şimdiden teşekkürler

gallus 29-07-2006 02:16

mesela bize göndermiş olduğunuz Cupressus lusitanica nızın kurumuş dal etkisini yapalı ne kadar zaman geçti? görünümü hep öyle beyaz mı kalacak?

bu arada atacağınız mesajları gerçekten dört gözle beklediğimi bilmenizi isterim.çok meşgul olduğum günlerde bile internete girip mutlaka yeni mesajınız var mı diye bakıyorum. gerçekten her kelimeniz bizler için altın değerinde. bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

bonsaireef 29-07-2006 12:05

2 Eklenti(ler)
Sayın Ali hocam.Çok güzel bir ikiz gövde(gelin kaynana) stili bonsai.
Hocam izin verirseniz haddim olmayarak bir konuya değinmek istiyorum.Ölü dalların doğal görünmesi için gövdeden ayrıldığı noktadan kuruması gerekiyormu.Doğada da gördüğümüz bonsailerde gördüğümüz bu şekilde.Bir dalın yaşayan kısmı ölünce kuruma gövdeye kadar devam ediyor çünkü dalı besleyen canlılık kalmıyor.
Sizin bonsainiz çok güzel fakat ölü dal biraz yapmacık göründü gözüme.Nedenini düşününce kurumanın biraz daha gövdeye doğru devam etmesi gerektiğini düşündüm.Buna yönelik photoshopta karşılaştırmalı resim düzenledim.Soldaki şimdiki hali sağdaki ise düşündüğüm hali.
Eklenti 2902
Eklenti 2903

Ali H. ALI 29-07-2006 12:32

Selamlar Gallus,
Kurumus dal gorunumunde kurumus dallarin curumemesi ve beyaz gorunmesi icin kullandigimiz " Lime sulphur" un icerisine bir iki damla cini murekkep damlatilirsa o beyezlik daha koyu olacaktir .
Aslinda dogada goremedigim dediginiz o beyazlik kurumus dallarda vardir belki gorebilmek icin sehir disina cikmak gerekir bulabilirsem dogadan resim cekip bu sayfaya koymaya calisacagim ,gercegini gorene kadar belki az da olsa sevebilmen icin. Dogayi surekli gozleyin ,en iyi bonsai ogreticisi odur, bir agaci gozlerken kendi kendinize sorular sorup yine kendiniz cevaplamaya calisin veya baska birileri ile tartisip cevap bulmaya calisin[beyin firtinasi olusturun] ornegin bir agac surekli hep sag tarafa buyuyup uzamissa nedenini sormalisin , belki ruzgardan olmustur ,belki isik gorebilecegi tek yon sag tarafiydi ve ya soltarafa buyumesini engelleyen bir sey vardi mutlak bir nedeni vardir iste o nedeni bulmak veya bulmak icin ugrasmak zor bir bilmeceyi cozmek kadar mutluluk verir insana.
Selvi agacima lime sulphur sureli cok olmadi. kurumus dal gorunumu eskidir ama lime sulphur boyamasi yenidir [birdefa surulen lime sulphur omur boyu dalin curumesini onlemez bu boyamayi 1 veya 2 senede bir tekrarlamaniz gerekir]
Agaclar.net sayfasinda bir sorunmu var? iki gun var sayfaya girmede zorlaniyorum.
simdi senin orman tarzi sayfasina girip orda kucuk bir orman dikimini resimlerle anlatmaya calisacagim.
Gallusa ozel not, Meslegin icabi olacak benim hakkimda iyi bir teshis koymussun, bu gun agaclarima bir bakayim dedim gercekten dedigin gibi agaclarimin bir cogu kokleri tas uzerine sarilmis tarzda ben farkindda olmadan
bu tarzla fazlaca ugrasir oldum hakimda yaptiginiz dogru saptama icin tesekurler.

Ali H. ALI 29-07-2006 12:46

Sayin Bonsaireef,
Dogru soyluyorsunuz zaten yanyana koydugunuz resimlerde de bu acikca gorunuyor Yalniz su an agaca bunu uygulayamam belki daha ilerki bir zamanda birseyler yapabilirim. simdi sen sebebini merak ediyorsun simdi soylemiyecegim
O ingiliz karaagacinin hikayesi bitmis deyildir daha devam ediyor. Once Gallusun orman tarzi sayfasina birseyler eklemem icin verilmis sozum var onu bitireyim vakit kalirsa tekrar buraya doner hikayeyi bitiririm vakit kalmazsa yarin mutlaka kara agacin hikayesi biter.
iyi gunler

bonsaisever 29-07-2006 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Agaclar.net sayfasinda bir sorunmu var? iki gun var sayfaya girmede zorlaniyorum.

Ali hocam serverden kaynaklanan bir sorun :)

Lime sulphur'ü hazır mı alıyorsunuz? Siz mi yapıyorsunuz?

Siz yapımını biliyorsanız bu tarif doğru mu?

Ali H. ALI 29-07-2006 15:04

Selamlar
lime sulphur burda hazir 500ml lik plastik siselerde satiliyor fiyati 10- 12$[ytl bir dolara esittir] [sansliyiz galiba]hic yapmadigim icin tarifenin dogrulugunu yanlisligini bilemeycegim yalniz bir bonsai kitabinda bir tarife olacak bakip bulayim siz de o tarifeleri bir karsilastirin yapmaya denedeninizmi? yoksa daha tartisma asamasindamisiniz?
Zirai ilaclar yapan veya satan yerlerden sorusturdunuzmu cunku bu karisim bonsaideki ihtiyactan cok bitkileri hastaliklardan ve zararlilardan kurtarmak icin kullaniliyor cokcada gul ve meyve agaclarinda kullaniliyor. Turkiyede de kulaniliyor diye dusunuyorum.

Ali H. ALI 29-07-2006 15:11

Sayin Bonsaireef Ingiliz karaagacinin hikayaesi yarina kaldi kusura bakmazsin deyilmi? gec oldu[11.10 gece] uyuku bastirdi diger sayfalara bir goz atip yatiyorum .Yarin icin iyi pazarlar.

bonsaisever 29-07-2006 15:13

Üzümlerde kullanıldığını duymuştum.
Eminönünde "Üzümlerde kullanılan kireç kükürt karışımı bir ilaç" olarak sordum ama bilen yok.

Malzeme tamam fakat kullanacağım yer olmadığı için karışımı gerçekleştirip uygulamaya geçmedim :)

gallus 29-07-2006 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Selamlar Gallus,
[birdefa surulen lime sulphur omur boyu dalin curumesini onlemez bu boyamayi 1 veya 2 senede bir tekrarlamaniz gerekir]

işte bu gün yeni birşey daha öğrenmemi sağladınız..


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Gallusa ozel not, Meslegin icabi olacak benim hakkimda iyi bir teshis koymussun, bu gun agaclarima bir bakayim dedim gercekten dedigin gibi agaclarimin bir cogu kokleri tas uzerine sarilmis tarzda ben farkindda olmadan
bu tarzla fazlaca ugrasir oldum hakimda yaptiginiz dogru saptama icin tesekurler.

galiba bu konuda da ilerde en yakın takipçilerinizden birisi ben olacağım. bir insan neyi sever neyi yapmak isterse dikkatini o çeker. hep onları görür. madem konu mesleğimden açıldı. ben de mesleki bir açıklama yapıyım. biz buna algıda seçicilik deriz;) benim sizdeki bu özelliği farketmem bu stili çok sevmem den kaynaklanıyor.. şanslıyım çünkü önümde örnek alabileceğim birisi duruyor. ben teşekkür ederim

bonsaireef 30-07-2006 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Sayin Bonsaireef Ingiliz karaagacinin hikayaesi yarina kaldi kusura bakmazsin deyilmi? gec oldu[11.10 gece] uyuku bastirdi diger sayfalara bir goz atip yatiyorum .Yarin icin iyi pazarlar.

Ali hocam ne kusuru.
Sizi zaten yeterince yoruyoruz.Bizim için büyük bir özveri ile emek harcıyorsunuz.Çok sağolun,eksik olmayın.

acerpalmatum 30-07-2006 01:04

Tekrar merhaba
Ben bir kaç aydır. ilgilenemiyordum sağ olsun dün Tarık bey bahsetti bugün bütün gün yazılanları okudum.
Görüyorsun Tarıkcım sizlere yetişebilmek için fazla mesai yapıyorum. :)
Ali bey
Aklima takilan birsey var. Lime Sulfur uygulandiktan bir sure sonra temizlenmelimi yoksa oylece birakiyormuyuz. yagmur, sulama gibi bir sebeple topraga akip koklere zarar verme ihtimali nedir ? Tesekkurler

bonsaireef 30-07-2006 08:18

Uğur abicim hoşgeldin.Seni aramızda görmek ne büyük mutluluk.Bahsettiğim kadar varmış değilmi.Çok güzel muhabbetler yapılıyor, yabancı özendiğimiz bonsai siteleri forumlarını aratmayacak seviyeye geldi ağaclar.net.Dahada iyi olacak.Sayımız da her geçen gün artıyor.:p

Katılımlarının devamını bekliyoruz abicim.;)

Ali H. ALI 30-07-2006 08:43

Sayin Acerpalmatum merhabalar,
Agacin uzerindeki kurumus bir dala veya govde uzerinde kurumus , oyulmus bir yere, curumesini ve daha estetik bir gorunum saglamak icin surulen lime sulfur[sulphur] bir veya iki gun icerisinde kuruyacaktir daha sonra sulama sirasinda lime sulfur islansada akip koklere gitmeycegi icin agaca da bir zarari olmaz[en azindan benim agaclarimda simdiye kadar bir sorun olmadi]lime sulfur daha sonra temizlenmedigi gibi her biriki senede lime sulfur tekrar surulur.
iyi gunler dilegi ile,


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024