![]() |
|
![]() |
#361 | |
Ağaç Dostu
|
Tekin bey guzel bir calisma. Bu ornek calismayi umarim bircok arkadas agaclarinda uygular ve ya uygulamaya calisir. Alıntı:
Tekin beyin genis kabuk soyumu ileride onun, kurumus govde uzerinde yapacagi oymalar ile agacin kurumusluk goruntusunu daha dogal ve estetik bir guzellige getirecegini dusunuyorum. Dogada cesitli nedenlerle bir yani kurumus govdeleri dallari olan agaclardan guzel dersler alinabilir. Dogada agaclari inceleme olanagi bulursaniz karsiniza o kadar cesitli yari govdesi ve ya dallari kurumus agaclar cikacak ki bu cesitlilige sasacaksiniz. Boyle bir ortamda agaclarin govde kivrimlarina da mutlaka goz gezdirin mumkunse fotograflayip ilerideki calismalarinizda kullaniniz. Hepinize guzel bonsai calismalari diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Ali Hocama katılıyorum. Doğa çok iyi bir rehber. Meseğim ve hobilerim nedeniyle ile devamlı dağda taşta olduğum için bol bol yanmış, soyulmuş, kısmen kurumuş, insan veya hayvanlar tarafından tahrip edilmiş ağaçları görüyorum ve her bonsaicinin senede en az bir iki kez 1000 metrenin üstündeki yerlerde geziler yapmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Zaten Tekin Bey gibi yaptığı çalışmalar ile Türkiye'de bonsai sanatını adım adım ileri götüren birine, yaptığın yanlıştır demek haddim değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Görüş ve beğenileriniz için çok çok teşekkürler arkadaşlar... Sn. Kalambaklı; doğru yanlış tecrübelerimizi paylaşırsak, bu sanatı yaygınlaştırıp, ilerletebiliriz. Sn. Ali H. ALI; sizin de dediğiniz gibi gibi,uygulamaların artmasnı umuyorum. Paylaşımlarımın nedeni de, bu zaten. Ayrıca, bonsaiye yeni başlayan arkadaşlar da düşüncelerini paylaşırsa, hep birlikte yeni şeyler üretebiliriz diye düşünüyorum. Sn. Jeomeo; sizin dediğiniz gibi de olabilirdi. Ama bu şekilde yapmamın 3 nedeni var: 1.Ağacın kıvrımı tersinde, odunlaşma yaratarak, direnç sağlamak. Kuruma başlayınca; eğim daha rahat yerinde kalır, böylece süreç hızlanmış olur. 2. Ağaçlarda; kabuk soyarken, genelde düz değil de, kendiliğinden kıvrımına doğru soyulduğunu, daha önceleri tecrübe ettim. 3. Sn. Ali H. ALI düşüncemi doğru tahmin etmiş. Soyulmuş kısmı; daha sonra, kurtçuklar gövdeyi yer yer kemirmiş gibi, oymayı düşünüyorum. Böylece, daha yaşlı görünmesini sağlamak istiyorum. Bakalım zamanla nasıl bir şekle bürünecek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Havai köklendirme
Daha önce bir yerden düşündüğüm havai köklendirmeyi karar değiştirip 2 yerden havai köklendirme yapıp 3 ağaç almaya karar verdim. Havai köklendirme başarılı oldu. Tepe kısmını Rüzgar düşündüm. Biraz kendini toparlaması gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler bonsaisan. Saksıya yerleştirken dik kayaya biraz fazla yanaştı. Geri kısma doğru biraz daha oymam lazım taşı ama kökleri açmıştım fazla dışarda kalmasın diye acele yerleştirdim. Şubat ayında tekrar elden geçirmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar. Bugün yağmur yağdı. İş yoğunluğu yüzünden gidemediğim bahceye bugün birkaç saat kadar zaman ayırabildim. Önceden hazırlamış olduğum kaya penjing uygulaaması'nın içini doldurdum. İnce budama ve tellemeler kaldı. Bu uygulamada 15 adet fidan yerleştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Sayın Tekin; Tüm çalışmalarını buğün baştan sona kadar izledim, çok rahatladım ve aydınlandım, rahatladım çünkü kendi kendime çıldırdım mı acaba demeye başlamıştım. O kadar çok adayım var ki aşırıya mı kaçıyorum dediğim zamanlar olmaya başlamıştı.Şu ana kadar resimlerini yayınladıklarım 3 te biri ve 3 te ikisini daha yayınlamadım ve bu beni ürkütmeye başlamıştı acaba baş edebilirmiyim demeye başladım.ADAYLARIN ÇOKLUĞU VE BAKIMLARINDA PROBLEM YAŞAYABİLECEĞİM UYARISINI YAPAN, hatta kendilerinin çok sayıda ağacı kuruttuğundan bahseden ve tecrübesini paylaşmak isteyen ARKADAŞLARIMIZ DA OLDU. ANCAK SİZEDE İLK BAŞLARDA BU ŞEKİLDE BİR YORUM YAZILIMIŞ VE VERDİĞİNİZ CEVAPLA BENZER DÜŞÜNCELERE SAHİP OLDUĞUMUZU GÖRDÜM.BAYAĞI RAHATLADIM ASLINDA.Adaylarınızın çokluğu cesaretimi arttırdı.Adaylar ne kadar çok olursa bir ağaca yoğunlaşmıyorsunuz, daha fazla deneme yapınca tecrübeniz artıyor, okuyarak bir yere kadar uygulamadan gerçekten olmuyor.Sizede çalışmalarınızda başarılar diliyor yakından takip ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Sayın Gülşen hnm ve Syın Hazeyn. Beğendiğinize sevindim. Sayın Hazeyn Çok sayıda adayla başlamak bence büyük avantaj. Her fidan size ayrı bir ilham veriyor. Ayrıca tek adayın üstünde fazla durmuyorsunuz. Dolayısı ile adayınıza zaman tanımış oluyorsunuz. O zaman içinde adayınız da kendini toparlıyor. Bir iki ay sonra aday üzerinde fikriniz değişebiliyor. Fikriniz değiştiğinde adayınızı tekrar yönlendirebiliyorsunuz. Başa çıkma işine gelince de çok özel çaba da harcadığım yok. Her işinizin bir parçası gibi sorrumluluğunu duymanız yeterli. Günde bir kez suluyorsunuz çok sıcaklarda belki iki kez adaylar hep aynı yerde olursa hortumla üzerinden sıradan geçtiniz mi tamamdır. Adaylarınızı bir birinden guruplar halinde ayırmayın ayırdığınız da arada kalıp sulamadığınız gurup olursa riskli olabilir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Eline sağlık ileride güzel bir ağaç olacağa benziyor.Ancak o taşın içindeki toprak yeterli gelir mi?Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Sayın Hazeyn. Bence Tüm bitkiler ve dolayısı ile Bonsai için Toprak bir tutunma ve örtünme malzemesidir. Toprağın içindeki besinleri de alırlar elbet. Bonsai ye gerekli tüm ihtiyaçlarını siz karşıladığınız için var olan toprak da örtünmye yettiği için besin arama derdine düşmeden yaşayacaktır. Bonsai bakmak isteyen arkadaşlar'ın Topraksız tarımı okumalarını öneririm. Bonsai sine gerçekden gerekli ilgiyi ve bakımı yapacak arkadaşlar. Bana göre eskimiş 10 çift çorabı ile kökleri örtüp gerekl besinleri ve su ihtiyacını karşılasın. Orada da yaşayacaktır. Önemli olan bir bebekle ilgilenir şekilde sürekli bakımını üstlenmek tir. Eğer zamanınız el vermyorsa daha fazla toprak ve ya su ve besin tutan örtü kullanmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler.bonsaisan. Evet her geçen gün artırmaya çalışıyorum. Bu aralar işler yoğun arada kaçabiliyorum ağaçlarımın yanına. Fotoğraf çekebildiğim sürece paylaşmaya çalışıyorum. Çalışırken yalnız olunca fotoğraf çekmek baya zor oluyor benim için. Bu yüzden tüm ayrıntıları çekemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-12-2010
|
sayın tekin çevremde arsızca büyüyen katran ardıçı var boyları 2 metre civarında sitemizde incelediğim kadariyle sizde örnek gördüm.uygulamayı yaptığınız ardıçın son durumu hakkında bilgi verebilirmisiniz.bakımı ve uygulaması nasıl bunlardan örnekler yapabilirim çokça yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
son çekilen fotoğrafı şimdilik bu tekrar çektiğimde sizlerle paylaşmaya çalışırım. Bakımı sizin de belirtiğiniz gibi kanaatkar bir tür. Bonsai ye yeni başlayanların yörelerinde ki en arsız çalı türlüre ile başlamaları uygun olur düşüncesindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2011
|
Maşallah Tekin bey bakıyorumda nerden nereye gelmiş bonsai tutkunuz..Şöyle geçmiş yıllara baktım,insana umut verici...bende yapabilirm düşüncesine kapılıyor insan sizin çalışmalarınızı seyrederken..Şu an sadece heveslisiyim tek yaptığım bol bol okumak . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Zaman geçtikce ve çalışmalar arttıkca tutku daha da artıyor. Çalıştıkca Tabii ki tecrübe de artıyor. Bu düşünceye kapıldığınızda kesin yapabilirsiniz. Yeterki insan istesin. İstediğinde yapılamayacak bir şey olmaz. Umarım bir an evvel başlarsınız. İşe başlamak işin yarısıdır derler bizde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2010
|
çok güzeller tekin bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Üst kısm kendini doldurduğunda . Alt ilk dalı alırsam sanırım aynı ağaç olabilir Bu foto ile bu çalışma çok benzerlik gösteriyor. Zaten aynısı olması mümkün değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|